Eşimin içkisi, ben artık delirmek üzereyim

Çocuğumuz var Bi tane ilk zamanlar bu kadar değildi ara sıra içerdi hatta çocuk doğsun içmicem bırakcam diyodu ama daha beter oldu şimdi

bence bir süre uzaklaşın ailenizin yani veya başka bir yere .

inanın bu size de iyi gelecek daha farklı bakabilirsiniz durumunuza.

olayların içindeyken duygular rutine bağlıyor hep aynı şeyi yaşamak yoruyor insanı.

biraz mesafe birak uzak kalmak iyi gelir güzel kararlar ve adım atmanızı sağlar .

Sabrederseniz 60lı yaşlardan sonra düzelme ihtimali biraz da olsa var. Ama o da kesin degil.

Evden giderseniz daha cok içecek
Adam akıllı bir konuşma yapın

Yıllarca konuştum alkol yüzünden evini beni ihmal etti gözü hiç birşeyi görmedi
Konuşmak göz korkutmak terketmek
bende işe yaramadı ALLAH yardımcın olsun

şunu da eklemek isterim en son yeter artık ya bitecek yada sen kötü alışkanlıklarını bırakacaksın dedim
alışkanlıklarını tercih etti ve evliliğim bitti

Eşiniz alkolik olmuş. Maalesef babamda alkolikti kaç kere iflas etti içip içip saçma sapan senetlere imza atmış. Ne saçma olaylar yaşadık. Allahtan anneannemle dedem vardı arkamızda da annem boşandı. Şimdi 63 yaşında bizden farklı bir ilde tek başına yaşıyor ve kaç ameliyat geçirmesine rağmen hala içiyor.

Her akşam içiyor olması artık bağımlı olduğunu gösterir. Alkol almadığı bir zamanda karşılıklı konuşup bu böyle devam ederse evliliğinizin bitebileceğini anlatın. Devam ederse başka sorunlarınızın olma ihtimali çok yüksek yol yakınken çözüm arayın.

Aynisı eltimin basına geldi. Bir gün de kizı uyanıkken o sekil gormuş babasinı ertesi gun evden ayrildı. Aile buyükleri girdi araya, eltim de bosanirim tekrar olursa deyip baristı. Tekrar olmadı cok şükür ama 1 yıl geçti. Yani ilerisi ne olur bilemem

Alkol çok pahalı ya bu kadar parayı nerden buluyor alkolikler

Onca tedaviye ragmen ben kopamadım yani eskiye nazaran 2 günde 1’e azalttım. Birazda spor uzaklastırıyor. Spora ve yürüyüşe falan cıkabilirsiniz kafayı meşgul edecek meşgaleler bulmak şart birde tedavi.

Her gün zil zurna olacak kadar içiyorsa başına bela da açar yakında. Trafikte olur, biriyle dalaşır olur, ne bileyim olur yani.
İyi bir anında konuşun, eğer devam edecekse ayrılmakla tehdit edin. Blöfle başlayın ama sonu gerçekten ayrılık olabilir bunu da göze alıp öyle çıkın bu yola.
Yazık böyle ömür geçer mi..

Çocuğumuz var zaten ilk başlarda dediğim gibi bu kadar değildi çok nadir içerdi
Bir şey sorabilir miyim?

Alkol cinsel hayatı etkilemiyor mu ? Performans sorunu vs

Etkiliyorsa oradan vurun bak bu durum yatak odamıza Zarar verecek deyin.

Ve ne içiyor genelde yani hangi tür alkoller ?

Bir de derdi ya da kafaya taktığı üzüntüsü mü var?

Genelde baskılanamayan düşünceleri olan kişiler çok içer zamanla bağımlılık yapar.

Benim ailem eşiniz gibi adamlarla dolu çok içen insanların aslında hep bir acısı oluyor yargılamam üzülürüm o insanlara

derindeki o acıyı bulmanız lazım

Canım böyle durumlarda karşı tarafı cezalandırmak-evden gitmek vs. bir işe yaramaz. Sizi kaybetmemek için tutamayacağı sözler verir. Ama tutamadığı için daha büyük kavgalar çıkar. Bağımlılık duygusu onun içinde ve çok güçlü bununla o savaşacak. Siz dışardan ne müdahelede bulunsanız da fayda vermez. Şişenin kapağı açık olacak ki içine doldurabilesiniz. Önce onun bunu istemesi lazım. Hayatını ne kadar olumsuz etkilediğinin farkına varması lazım. Zor bir durum Allah yardımcın olsun. Bağımlılık seviyesine ulaşmış gözüküyor. Bir AMETEM in yolunu tutsanız daha iyi olur. Orda önce bu farkındalığı kazandırırlar. Gerekirse ilaç tedavisi de var.

Size düşen eğer yanında kalmak istiyorsanız ona destek olmak. Anlayışla sabırla yaklaşmak. Tabi tedaviye başlarsa. Ama buna güç yetiremem diyorsanız yollarınızı ayırabilirsiniz. Siz de bir bireysiniz sonuçta bu savaşı vermek zorunda değilsiniz. İnsan önce kendini düşünmeli. Çemberini öyle genişletmeli.

Haftanin 5 gunu eve alkollu gelen biriyle 6 ay evlilik yasadim. Alkollu ve alkolsuz hali iki zit karakterdi. Sus pus , hic konusmayan, herseye tamam canim diyen adam icince aslana donusuyordu ve her lafi yanlis anlayan birine. Cok zordu, cok kotuydu, 6 ay evli kaldim bosandim , neden 6 ay beklemisim diye sasiriyorum simdi kendime. Evlenmeden once de iciuordu tabi aynen bu sekilde, bekarliga veda gibi dusun evlenince birakacagim dedi inandim, evlendik bu defa da cocuk olunca birakacagim demeye basladi. Onlarin bahaneleri bitmez yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…