Başkalarıyla yazışmak yerine o ilgiyi başkasını aramak yerine boşanabilirsiniz sizinkisi aldatmak oluyor görücü usulü mü evlendiniz?Iyi aksamlar. Ben 5 yıllık evliyim 1 cocugum var. Evliliğim kötü..Eşim beni sürekli eleştirir. Çocuk bakımı olsun ev işi olsun..bağırır laf soyler. Sabahları birlikteçıkıyoruz evden çocuğu kreşe beni ise bırakıyor..biraz geç çıksak sunepe uyusuk der..geçen ehliyet sınavım vardı 5 dk içinde hazırlandım yine niye erken kalkmadin uyusuksun vs dedi. Ev dağınık şu bu..Ben de vaktim olsa da inadına yaomiurum bazen onun haftaiçi boş günü var bilerek birakiirum ona o yaosin diye ev iisni.
Ne biçim annesinle başlayan cümleleri bi türlü ona yaraanamdim ben. Çocuk bakımında her şeyin en doğrusunu o bilir ben hiç bir şey bilmem. Açıkçası çok sustugum da oldu beddua ettiğim de.
Yine geçen annemdeyim eşime yazdım almaya gel diye gormedi teeldonu kapalıydı sonra biz de o ara ablama geçtik geri yazdim almaya geç gel diye bu o mesajımi görmemiş ben ablama gevtiigmde almaya geldi ama bi tavırlı niye erken cagirmisim evde dinlenecekmis daha oturamamış seninle gorusucz diye Nefretle öfkeyle söylüyor bana. Ben bu öfkeyi hak edecek ne yaptım
Öte yandan çocuk uyaniyor yorgumum fln diye salonda uyur..bazen gece gec gelir bazen gelmez ben odaya gider tek uyurum.
Ve en çok içimi acıtan ilgisizliği. Bir kere olsun güzel sözüm olsun iltifat et bugün çok güzelsin de bi sevgiyle sarıl durup dururken.
Çok defa kendimi değersiz hissettim..Iyi güzel duygular başka kadınlara ait ben iyi davranışa layık degilim diye. Mesela cok basit bir ornek ama bir ortamda biri eşini o sutlaci çok güzel yapar diye eşini övüyordu. Benmn gozlerim doldu eşim beni hiç övmedi diye.
Ve itiraf da ediyorum ben sosyal medyadan çok kısa da olsa başkasıyla yazıştım havadan sudan konsumaalr ama bana ıltifat etmesi güzel sözler söylemesi çok hoşuma gitti.Belki güzel degikim ama insan bugün çok güzelsin sözünü duyunca mutlu oluyor işte.
Kendi zavallIligima acıyorum bir yandan da.
Konuya sizden farklı bir açıdan yaklaşmak neden duyar kasmak olsun ki.Fazla duyar kasmışsınız bence. Benim söylediklerimin o dediklerinize çıkacak bir tarafı yok. Normalleştirmek değil bu. Gayet olan bir durum. Konu sahibinin etiği, günahı kendini ilgilendirir ama ortada bir çocuk varken böyle davranması çok büyük cesaret. Konular, durumlar bu şekilde genelleştirip yorum yapılamaz. Kadın konu açmış burada, erkek değil. Ben ona göre yorumumu yaparım. Kadının göreceği tepki ile erkeğin göreceği de bir değildir. Kaç tane kadın haberi gördük böyle bir durumda eşine şiddet gösteren? En fazla uluorta bağırıp çağırıp rezil etmiştir. Orada bile eşini rezil eden kadına dikkatli olun adam şiddetle tepki gösterebilir diye uyarıda bulunurum.
İş bölümüyle ilgili verdiğiniz örnekle şiddet örneği çok alakasız. Gayet de duyar kasmaya çalışıyorsunuz.Konuya sizden farklı bir açıdan yaklaşmak neden duyar kasmak olsun ki.
"Kadının göreceği tepki ile erkeğin göreceği tepki bir değildir" diyorsunuz tamam neden değil? Bu inanışı da inşa eden insanlar ve toplum değil mi? Sonuçta işin özü inanç meselesine geliyor. Bu inancı inşa edenler de yine insanlar, yukarıdan ilahi bir güçle enjekte edilmiyor.
"Adam şiddetle tepki gösterebilir" demek "erkeğin aldatıldığında şiddete başvurması toplumsal bir kabuldür" demek.
Günün sonunda tüm eylemlerin arkasında inançlar var inançlar da dile getirilenlerle oluşuyor.
Şöyle bir örnek daha vereyim. Mesela "eşim ev işlerinde yardımcıdır" demenin arkasında ben kadın olduğum için çalışsam da yorulsam da ev işleri benim görevim eşim ise nezaketinden bunu yapıyor, iyi bir Adam" demek. Siz "eşimle iş bölümümüz var dediğinizde, "yardımcı" kelimesini kullanmadığınızda zaten düşünce yapınız da vereceğiniz mesajda farklı olur. Bir erkek çocuğu yetişirken "annesinin babasıyla iş bölümü yapması" cok daha iyi bir mesaj verir.
Biz kelimelerle, cümlelerle kendimizi inançlarımızı ifade ediyor ve pekiştiriyoruz ben bunun önemli olduğunu düşünüyorum.
"Duyar kasmak" ifadenizden dolayı konuyu tartışmayacağım daha fazla.İş bölümüyle ilgili verdiğiniz örnekle şiddet örneği çok alakasız. Gayet de duyar kasmaya çalışıyorsunuz.
Önceki mesajımda da yazdım. Kaç tane haber var kadının erkeğe şiddet göstermesine dair. Bazı istisnai durumlar haricinde erkek fiziksel olarak da kadından güçlüdür. Kadın en fazla tokat atar, cırmalar ama adamın tokatı kadının yüzünü dağıtabilir. Bir sürü bunun gibi örnek varken, konu sahibi zaten etik ya da günah gibi bir kaygıya düşmemişken ben görebileceği bir tepki konusunda kendisini uyarıyorum. Yaptığı yanlış da olsa böyle bir durumla karşı karşıya kalmasını istemediğim için uyarıyorum. Ahlak anlayışı engel olmamıştır belki ama kendi can korkusu, çocuğuna yaşatacağı korku belki bu yazışmaların çıkar yol olmadığını gösterip boşanabilmesini sağlayacağını umuyorum. Ben konu sahibinin önceki konularını bilmiyorum ama yazanlar oldu, eşi şiddete meyilli de biriymiş.
Adam sizin başkasıyla mesajlaşmanızı görüp vermediği ilgi aklına gelir, birden değişim gösterir mi yazmalıydım.
Ben bu şekilde davranmasını alkislamiyorum. Ama sanki erkekler aldatmiyor. Kadınlar yapınca o...pu erkek yapınca paşaTamam o zaman boşanmasin aldatmaya devam etsin, hayret bir şey.
Burdaki hiçbir kadın erkek yapınca paşa demiyor. Kadına da erkeğe de aynı tepkiyi veriyoruz, aldatılan kadına da boşan diyoruz. Erkek aldatıyor diye kadının aldatmasıni da normallestiremezsiniz.Ben bu şekilde davranmasını alkislamiyorum. Ama sanki erkekler aldatmiyor. Kadınlar yapınca o...pu erkek yapınca paşa
Boşanmamak için çocuğunuzu ine sürdünüz ama eşiniz babalik vasfi yok ki.Yazdiklarinizda haklisiniz çok uzun bir süre eşim yokmuş gibi yaotim çocuğa baktım. Evde isimi yaptım oturdum akşam çayımi içtim gittim yatağıma uyudum çok uzun bir süre. Bu sürede eşime defalarca anlattım ama bbm dememle degil kendi içinden gelerek yapsın istedim olmadı..Benim çocuğumu nasıl tuttuğum oynadığım dahi eleştiri konusu oldu. Biraz mizmzilansa ilgisiz oldum. Aksamlari haberleri açsam sen çocuğa niye bakmıyorsun oldu çocuk yanimda zten.
Daha küçükken çocuk yanimda düşse niye bakmıyorsun oldu. Ve daha fazlası.
Eleştirilmek ilgisizlik artık kendime yabancikastim ne uykum var doğru düzgün ne bir keyfim. Ben neden bunları yaşıyorum diye çok ağladım çok üzüldüm biraz şefkat ilgi. Evde sadece çocuk bakan is yaoan biriyim
O bunları söylerken yeri geldim bağırdım çağırdım yeri geldi sustum artık cevap vermiyorum çünkü yanimda cocugum var susuyorum gidiyorum lavaboda ağlıyorum.
Ve anlık olarak yazistim evet surdurmedim zten devamı da olmaz daha fazlası da.
Kocanın ilgisizliğinin senin karakterin ile alakası ne ? İhanet karakter meselesiIyi aksamlar. Ben 5 yıllık evliyim 1 cocugum var. Evliliğim kötü..Eşim beni sürekli eleştirir. Çocuk bakımı olsun ev işi olsun..bağırır laf soyler. Sabahları birlikteçıkıyoruz evden çocuğu kreşe beni ise bırakıyor..biraz geç çıksak sunepe uyusuk der..geçen ehliyet sınavım vardı 5 dk içinde hazırlandım yine niye erken kalkmadin uyusuksun vs dedi. Ev dağınık şu bu..Ben de vaktim olsa da inadına yaomiurum bazen onun haftaiçi boş günü var bilerek birakiirum ona o yaosin diye ev iisni.
Ne biçim annesinle başlayan cümleleri bi türlü ona yaraanamdim ben. Çocuk bakımında her şeyin en doğrusunu o bilir ben hiç bir şey bilmem. Açıkçası çok sustugum da oldu beddua ettiğim de.
Yine geçen annemdeyim eşime yazdım almaya gel diye gormedi teeldonu kapalıydı sonra biz de o ara ablama geçtik geri yazdim almaya geç gel diye bu o mesajımi görmemiş ben ablama gevtiigmde almaya geldi ama bi tavırlı niye erken cagirmisim evde dinlenecekmis daha oturamamış seninle gorusucz diye Nefretle öfkeyle söylüyor bana. Ben bu öfkeyi hak edecek ne yaptım
Öte yandan çocuk uyaniyor yorgumum fln diye salonda uyur..bazen gece gec gelir bazen gelmez ben odaya gider tek uyurum.
Ve en çok içimi acıtan ilgisizliği. Bir kere olsun güzel sözüm olsun iltifat et bugün çok güzelsin de bi sevgiyle sarıl durup dururken.
Çok defa kendimi değersiz hissettim..Iyi güzel duygular başka kadınlara ait ben iyi davranışa layık degilim diye. Mesela cok basit bir ornek ama bir ortamda biri eşini o sutlaci çok güzel yapar diye eşini övüyordu. Benmn gozlerim doldu eşim beni hiç övmedi diye.
Ve itiraf da ediyorum ben sosyal medyadan çok kısa da olsa başkasıyla yazıştım havadan sudan konsumaalr ama bana ıltifat etmesi güzel sözler söylemesi çok hoşuma gitti.Belki güzel degikim ama insan bugün çok güzelsin sözünü duyunca mutlu oluyor işte.
Kendi zavallIligima acıyorum bir yandan da.
Ben iyi bir es olmayan birinin iyi baba olacagina asla inanmıyorum.O kadar iyi bir baba cocugunun annesini el üstünde tutardı
Ev işlerini birlikte yapıp inatlaşmayı kenara bıraksaydınızBen de vaktim olsa da inadına yaomiurum bazen onun haftaiçi boş günü var bilerek birakiirum ona o yaosin diye ev iisni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?