Esimin ilgisizliği baskasina yazmam

Ne olursa olsun evlisiniz baskasiyla yazismaniz normal bir sey degil bence boyle bir adamdan bosanmalisiniz bosandiktan sonra istediginiz kisiyle yazisirsiniz

Başkalarıyla yazışmak yerine o ilgiyi başkasını aramak yerine boşanabilirsiniz sizinkisi aldatmak oluyor görücü usulü mü evlendiniz?

Konuya sizden farklı bir açıdan yaklaşmak neden duyar kasmak olsun ki.
"Kadının göreceği tepki ile erkeğin göreceği tepki bir değildir" diyorsunuz tamam neden değil? Bu inanışı da inşa eden insanlar ve toplum değil mi? Sonuçta işin özü inanç meselesine geliyor. Bu inancı inşa edenler de yine insanlar, yukarıdan ilahi bir güçle enjekte edilmiyor.
"Adam şiddetle tepki gösterebilir" demek "erkeğin aldatıldığında şiddete başvurması toplumsal bir kabuldür" demek.
Günün sonunda tüm eylemlerin arkasında inançlar var inançlar da dile getirilenlerle oluşuyor.
Şöyle bir örnek daha vereyim. Mesela "eşim ev işlerinde yardımcıdır" demenin arkasında ben kadın olduğum için çalışsam da yorulsam da ev işleri benim görevim eşim ise nezaketinden bunu yapıyor, iyi bir Adam" demek. Siz "eşimle iş bölümümüz var dediğinizde, "yardımcı" kelimesini kullanmadığınızda zaten düşünce yapınız da vereceğiniz mesajda farklı olur. Bir erkek çocuğu yetişirken "annesinin babasıyla iş bölümü yapması" cok daha iyi bir mesaj verir.
Biz kelimelerle, cümlelerle kendimizi inançlarımızı ifade ediyor ve pekiştiriyoruz ben bunun önemli olduğunu düşünüyorum.

İş bölümüyle ilgili verdiğiniz örnekle şiddet örneği çok alakasız. Gayet de duyar kasmaya çalışıyorsunuz.
Önceki mesajımda da yazdım. Kaç tane haber var kadının erkeğe şiddet göstermesine dair. Bazı istisnai durumlar haricinde erkek fiziksel olarak da kadından güçlüdür. Kadın en fazla tokat atar, cırmalar ama adamın tokatı kadının yüzünü dağıtabilir. Bir sürü bunun gibi örnek varken, konu sahibi zaten etik ya da günah gibi bir kaygıya düşmemişken ben görebileceği bir tepki konusunda kendisini uyarıyorum. Yaptığı yanlış da olsa böyle bir durumla karşı karşıya kalmasını istemediğim için uyarıyorum. Ahlak anlayışı engel olmamıştır belki ama kendi can korkusu, çocuğuna yaşatacağı korku belki bu yazışmaların çıkar yol olmadığını gösterip boşanabilmesini sağlayacağını umuyorum. Ben konu sahibinin önceki konularını bilmiyorum ama yazanlar oldu, eşi şiddete meyilli de biriymiş.
Adam sizin başkasıyla mesajlaşmanızı görüp vermediği ilgi aklına gelir, birden değişim gösterir mi yazmalıydım.

"Duyar kasmak" ifadenizden dolayı konuyu tartışmayacağım daha fazla.
Anonim bir platformda kimliğimi pekiştirme, onay alma ya da takdir toplama gibi bir güdüm yok.
Az önce de belirttiğim gibi farklı bakış açılarına ve yaklaşımlara saygı göstermek lazım.
Siz uyardığınızı söylüyorsunuz, ben de kendimce önemli olduğunu düşündüğüm bir noktada uyardım. İkimiz de kadınız, kimse kimsenin şiddet görmesini desteklemiyor, ben bu uyarıyı yaparak kadınların seviyesini daha aşağı çekmedim. Bu konularda şiddet gösteren herkesin karşısında olalım fakat kendi cinsimizi de eleştirmek illa kötü niyet ya da kuyu kazmak değildir. Yani ben sizinle kişisel olarak bir olayın iki karşı tarafı değilim.

Mağdurun mağduriyetten çıkabilmesi adına kendini de eleştirmesi gerekir, ben kadınların üye olduğu bu platformda bir kadın olarak kendimizi de gayet eleştirebilirim ya da uyarabilirim. Sürekli "evet ne kadar mağduruz, ah vah " diyerek bir şeylerin değişeceğine inanmıyorum.

Düşündüğümde neden yaptığını anlayabiliyorum ama yapma. Boşan, bu adama mecbur değilsin.
Boşandığında istediğinle konuşabilirsin; gerçekten seni seven, seni küçümsemeyen birini bulabilirsin.

Ben bu şekilde davranmasını alkislamiyorum. Ama sanki erkekler aldatmiyor. Kadınlar yapınca o...pu erkek yapınca paşa
Burdaki hiçbir kadın erkek yapınca paşa demiyor. Kadına da erkeğe de aynı tepkiyi veriyoruz, aldatılan kadına da boşan diyoruz. Erkek aldatıyor diye kadının aldatmasıni da normallestiremezsiniz.

Yazdiklarinizda haklisiniz çok uzun bir süre eşim yokmuş gibi yaotim çocuğa baktım. Evde isimi yaptım oturdum akşam çayımi içtim gittim yatağıma uyudum çok uzun bir süre. Bu sürede eşime defalarca anlattım ama bbm dememle degil kendi içinden gelerek yapsın istedim olmadı..Benim çocuğumu nasıl tuttuğum oynadığım dahi eleştiri konusu oldu. Biraz mizmzilansa ilgisiz oldum. Aksamlari haberleri açsam sen çocuğa niye bakmıyorsun oldu çocuk yanimda zten.
Daha küçükken çocuk yanimda düşse niye bakmıyorsun oldu. Ve daha fazlası.
Eleştirilmek ilgisizlik artık kendime yabancikastim ne uykum var doğru düzgün ne bir keyfim. Ben neden bunları yaşıyorum diye çok ağladım çok üzüldüm biraz şefkat ilgi. Evde sadece çocuk bakan is yaoan biriyim
O bunları söylerken yeri geldim bağırdım çağırdım yeri geldi sustum artık cevap vermiyorum çünkü yanimda cocugum var susuyorum gidiyorum lavaboda ağlıyorum.
Ve anlık olarak yazistim evet surdurmedim zten devamı da olmaz daha fazlası da.

Hepimizin evliliğinde kötü günler olmuştur,oluyordur hemen başkasıyla mi yazışalım ?+erkekler güzel dese ne demese ne yani saçmalamışsınız. Kendinizi haklı çıkarmak için eşinizin ilgisizliğinden dem vurmayın bu yaptığınız düpedüz ihanet..

Boşanmamak için çocuğunuzu ine sürdünüz ama eşiniz babalik vasfi yok ki.
Çocuğu sadece size ait bir şey olarak görüyor.
Çocuğunuz büyüyüp babasının size karşı olan bu kötü muameleesine şahit olacak, eleştirilerden nasibini alacak.
Bunlar icin mi bosanmayacaksiniz?

Boşanmak çok zor bir karar ve süreçtir elbette.
Ama sadakatsiz bir eş olmak hele hele anneyken... Bu daha zordur inanın.
Eşiniz gururunuzu epey incitiyor. Onunla hiç ciddi anlamda konuştunuz mu? Okumadım yorumlarda söylediyseniz.
Sizi neden beğenmiyor, neden hep eleştiri, aşağılama? Sevmiyor muymuş, derdi neymiş?
Bunları başbaşa konuşmanızı tavsiye ederim.
Saygı kalmamış ama sevgi varsa biraz bazı şanslar verilebilir eğer toparlanma sözleri verilirse.
Aksi durumda boşanın gitsin. Kimse yoksa işiniz var, devlet var bir şekilde yola girer.
Bu yazışmaları da sonlandırın. Aldatmak bu.
Yüz kızartıcı... Haklı iken haksız duruma düşmek bu yaşadığınız.
Önünüzde iki yol var.
Aldatmak yol değil.

Kocanın ilgisizliğinin senin karakterin ile alakası ne ? İhanet karakter meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…