Kadının aldatmasının geçerli bir nedeni olamaz da bu ne saçma bir bakış açısıdır.Millete yazmak yerine evinizi toplayıp çocuk yetistirme ile ilgili kitaplar okusanız belki de eşinizle de sorunlarınız kalmayacak. Başkasının yalan iltifatindan ne olacak ya. Saçma sapan işlerin içine giriyorsunuz. Sanki hepimizin kocası aşkım aşkım diye peşimizden koşuyorda biz de sadık kaliyoruz.
Sizin beklentileriniz düşüktür. Siz öyle mutlusunuzdur. Şiddet gören kadınlara da "otur oturduğun yerde, yiyeceğin bir tokat, yenisinin yapmayacağı ne malum" diyen bağnaz insanlar gibi konuşuyorsunuz."Sanki hepimizin kocası aşkım aşkım diye peşimizden koşuyorda biz de sadık kaliyoruz."
Ay hayır boşanamaz çünkü çocuk blablablaBoşansin istediği adamla takılsın. Aynı şeyi eşi yapsa nasıl hissederdi acaba
Çocuk böyle daha çok rezil oluyor. Evde zaten psikopat bir babası var . Anne desen birileriyle konuşmuş Allah korusun bu adam görse daha önce de yazdım ya birşey yapsa konu sahibine o çocuk ömür boyunca çok daha korkunç bir hayat yaşayacak . Yaşanmamış birşey değil bu ülkede her gün kadın öldürülüyor ben bu kadınların cesaretini de anlamıyorum . Çocuğunu düşünen onu mutlu ve huzurlu ortamda büyütsünAy hayır boşanamaz çünkü çocuk blablabla
Aldatması mi normal olan? Onun yerine kendine çocuğuna yatırım yapsın. Eşini de sevmiyorsa bosansin. Bu kadar basit.Kadının aldatmasının geçerli bir nedeni olamaz da bu ne saçma bir bakış açısıdır.
Ortada psikolojik şiddet uygulayan bir eş var. Eşi eleştiriyor diye neden oturup çocuk yetiştirme ile ilgili okuması lazım bunu anlayamadım. Direkt anneliğinden vuruyorsunuz. Eşine de tavsiye verin isterseniz o da evlilik ile ilgili okusun asıl o zaman sorunlarınız kalmaz.
Sizin beklentileriniz düşüktür. Siz öyle mutlusunuzdur. Şiddet gören kadınlara da "otur oturduğun yerde, yiyeceğin bir tokat, yenisinin yapmayacağı ne malum" diyen bağnaz insanlar gibi konuşuyorsunuz.
Ben iyi bir es olmayan birinin iyi baba olacagina asla inanmıyorum.O kadar iyi bir baba cocugunun annesini el üstünde tutardıNe hikmetse böyle ailelerde çocuklar babaya çok düşkün oluyor. Kocanı aldattigini duysalar da ailen olmayacak, Ki bu sefer çocuğun da olmayacak. Kendinizi aklamayin , acindirmayin ,bahanelerle siginmayin.
İğrençsin biliyor musun . Sana yazacak kelime bulamıyorum.
Ağzına sağlık
"Aldatması mi normal olan? Onun yerine kendine çocuğuna yatırım yapsın. Eşini de sevmiyorsa bosansin. Bu kadar basit."Kadının aldatmasının geçerli bir nedeni olamaz da bu ne saçma bir bakış açısıdır.
Ortada psikolojik şiddet uygulayan bir eş var. Eşi eleştiriyor diye neden oturup çocuk yetiştirme ile ilgili okuması lazım bunu anlayamadım. Direkt anneliğinden vuruyorsunuz. Eşine de tavsiye verin isterseniz o da evlilik ile ilgili okusun asıl o zaman sorunlarınız kalmaz.
Sizin beklentileriniz düşüktür. Siz öyle mutlusunuzdur. Şiddet gören kadınlara da "otur oturduğun yerde, yiyeceğin bir tokat, yenisinin yapmayacağı ne malum" diyen bağnaz insanlar gibi konuşuyorsunuz.
Evli olmak bir statü herhalde . Belki gizliden gizliye birileriyle ilişki yaşamak heyecan katiyordur hayatınaFazladan tabak canak esya yikiyorsunuz adamin baska bir islevi yokmus ki ee isiniz de varnis cocuk da krese gidiyormus bu adami neden hayatinizda tutuyorsunuz eziyet olsun diye mi ?
Aynen o kaknem kocasi da ayni seyin laciverdi o da yaziyordur eminim ki ona bunaEvli olmak bir statü herhalde . Belki gizliden gizliye birileriyle ilişki yaşamak heyecan katiyordur hayatına
Birbirlerini bulmuşlar demek ki . Bu kadına kaç kere dendi boşan diye .Aynen o kaknem kocasi da ayni seyin laciverdi o da yaziyordur eminim ki ona buna
Keşke aynı şekilde erkekler de bizden böyle korksa, 2 kez düşünse. Hiçbir erkek karım beni çocuğumun önünde evire çevire döver diye düşünmek zorunda kalmıyor. Kadınlar olarak o kadar bastırılmayı içselleştirmişiz ki, ilk aklımıza gelen aldatma sonucunda dövülmek öldürülmek oluyor.Kolay denmiyor hiçbir zaman ama konu sahibinin başkasıyla mesajlaştığı görülse, eşi evire çevire çocuğunun önünde dövse belki daha büyük hasar verse ondan sonra sürecek evlilik kolay mı asıl? Ya da yazıştığı kişi evli olduğunu öğrenip tehdit etmeye kalksa bu sefer istemediği şeyler yapmaya yönlendirse bu kolay mı?
İlgisiz kaldım, başkasında ilgi aradım kolay oluyor ama kendi ilgisizliğinden çocuğun nasıl bir anne babayla büyüdüğünü görmeyip çocuğu için elindeki en iyi imkanı sunamamak kolay gelmiyor!
kocaniz ilgisiz diye kosa kosa baskasina yazmak nasil akliniza geliyor? ustelik cocugunuz da varmis. boyle insanlar hadi esini gectim de cocugunun yuzune nasil bakabiliyor? ilgisizse bosanin. her ilgisiz kadin gidip ahlaksizlik mi yapiyor saniyorsunuz?Iyi aksamlar. Ben 5 yıllık evliyim 1 cocugum var. Evliliğim kötü..Eşim beni sürekli eleştirir. Çocuk bakımı olsun ev işi olsun..bağırır laf soyler. Sabahları birlikteçıkıyoruz evden çocuğu kreşe beni ise bırakıyor..biraz geç çıksak sunepe uyusuk der..geçen ehliyet sınavım vardı 5 dk içinde hazırlandım yine niye erken kalkmadin uyusuksun vs dedi. Ev dağınık şu bu..Ben de vaktim olsa da inadına yaomiurum bazen onun haftaiçi boş günü var bilerek birakiirum ona o yaosin diye ev iisni.
Ne biçim annesinle başlayan cümleleri bi türlü ona yaraanamdim ben. Çocuk bakımında her şeyin en doğrusunu o bilir ben hiç bir şey bilmem. Açıkçası çok sustugum da oldu beddua ettiğim de.
Yine geçen annemdeyim eşime yazdım almaya gel diye gormedi teeldonu kapalıydı sonra biz de o ara ablama geçtik geri yazdim almaya geç gel diye bu o mesajımi görmemiş ben ablama gevtiigmde almaya geldi ama bi tavırlı niye erken cagirmisim evde dinlenecekmis daha oturamamış seninle gorusucz diye Nefretle öfkeyle söylüyor bana. Ben bu öfkeyi hak edecek ne yaptım
Öte yandan çocuk uyaniyor yorgumum fln diye salonda uyur..bazen gece gec gelir bazen gelmez ben odaya gider tek uyurum.
Ve en çok içimi acıtan ilgisizliği. Bir kere olsun güzel sözüm olsun iltifat et bugün çok güzelsin de bi sevgiyle sarıl durup dururken.
Çok defa kendimi değersiz hissettim..Iyi güzel duygular başka kadınlara ait ben iyi davranışa layık degilim diye. Mesela cok basit bir ornek ama bir ortamda biri eşini o sutlaci çok güzel yapar diye eşini övüyordu. Benmn gozlerim doldu eşim beni hiç övmedi diye.
Ve itiraf da ediyorum ben sosyal medyadan çok kısa da olsa başkasıyla yazıştım havadan sudan konsumaalr ama bana ıltifat etmesi güzel sözler söylemesi çok hoşuma gitti.Belki güzel degikim ama insan bugün çok güzelsin sözünü duyunca mutlu oluyor işte.
Kendi zavallIligima acıyorum bir yandan da.
Ben hiç bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Dunde sağlık çalışanları ile ilgili bir konu açıldı orda da konu bambaska yerlere gitti . Bunu değiştirmenin tek yolu çocuklarin erken çocukluk döneminden itibaren eğitim vermektir. Toplum o kadar eğitimsiz ki (kastettigim sadece üniversite eğitimi değil ) durtuleriyle hareket ediyor bir çoğu . Şimdi bu insanların en zayıf anlarında tetikleyecek birşey olduğunda saldirganlaşiyorlar. Dün bunu sağlık çalışanları aklamak olarak anladı . Ben kesinlikle bunu aklamiyorum. Ama bir insan böyle bir sorunlu adamla evliyse biraz aklını kullanması lazım bu adam bana ne yapabilir ? Sinirden çıldırinca nasıl bir tepki verebilir ?Keşke aynı şekilde erkekler de bizden böyle korksa, 2 kez düşünse. Hiçbir erkek karım beni çocuğumun önünde evire çevire döver diye düşünmek zorunda kalmıyor. Kadınlar olarak o kadar bastırılmayı içselleştirmişiz ki, ilk aklımıza gelen aldatma sonucunda dövülmek öldürülmek oluyor.
Bence biz kadınlar da bunu dillendirmeyi bırakmalıyız. Bu cümleler iyi niyetli bile olsa söylendikçe, dile geldikçe maalesef "normalleşiyor". Bence aldatan kadını aynı erkeği yaptığımız gibi eyleminden dolayı uyaralım. Bu kez olay "e o kadının da o saatte ne işi varmış" muhabbetine dönüyor. Toplumda aldatan kadına "vay be iyi cesaret etmiş öldürülceğini bile bile" diyerek normalleştiriyor.
Etmemeli ama etmiş suçlusu da kocası sen etmezsin ayse etmez Fatma etmez ama birileri ediyor işte. O yüzden eşlerin birbirinin ihtiyaçlarını sevgi ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Bu öküz sonuna kadar haketmis.Herkes hormonlarıyla hareket etse dünyada bir düzen kalmaz. Böyle birşey olabilir mi ? Bizi hayvanlardan ayıran şey muhakeme yeteneğimiz . Bu sayede bu kadar gelişmiş medeniyetler kurabiliyoruz
Orman kanunları diyorsunuz . Çok ilginç kitap okumaktan bahseden birilerinin bunu söylemesi . İyi ki sizin kafanızdaki gibi bir sistemde yaşamıyoruz . Yoksa yandıkEtmemeli ama etmiş suçlusu da kocası sen etmezsin ayse etmez Fatma etmez ama birileri ediyor işte. O yüzden eşlerin birbirinin ihtiyaçlarını sevgi ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Bu öküz sonuna kadar haketmis.
Tamam o zaman boşanmasin aldatmaya devam etsin, hayret bir şey.Seni anlıyorum bacim.ama neden bosanmiyorsun diyenleri anlamıyorum. Kolay mı okadar çocuk varken ortada.
Benim bahsettiğim bu değil ki. Ben günlük dilde bazı kullanımların zamanla bazı ifadeleri normalleştirdiğini söylüyorum. "Ya seni dövse, ya öldürse" gibi ifadeler bir uyarı mekanizması olarak kullanıldığı sürece farkında olmadan insanlar bunu normalleştiriyor. Burada olay bir gerçeği dile getirmek değil ki. Kimse dilini düzeltmezse, bu yıllar boyu süregelen tekrarlarla bu kez cinayet olduğunda sanki "öldürüleceğini umursamadan aldatan kadın" olarak dile getiriliyor. Hatta bir üye "cesaret" olarak ifade etmiş. Siz hiç aldatan bir erkek için "cesaret" ifadesini duydunuz mu mesela? "Erkeklik gururu" gibi ifadeler de buna benzerdir, şiddet eylemlerini meşru zemine oturtur.Ben hiç bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Dunde sağlık çalışanları ile ilgili bir konu açıldı orda da konu bambaska yerlere gitti . Bunu değiştirmenin tek yolu çocuklarin erken çocukluk döneminden itibaren eğitim vermektir. Toplum o kadar eğitimsiz ki (kastettigim sadece üniversite eğitimi değil ) durtuleriyle hareket ediyor bir çoğu . Şimdi bu insanların en zayıf anlarında tetikleyecek birşey olduğunda saldirganlaşiyorlar. Dün bunu sağlık çalışanları aklamak olarak anladı . Ben kesinlikle bunu aklamiyorum. Ama bir insan böyle bir sorunlu adamla evliyse biraz aklını kullanması lazım bu adam bana ne yapabilir ? Sinirden çıldırinca nasıl bir tepki verebilir ?
Yoksa biz eğitimli insanlar oturalım istediğimiz kadar kinayalim şiddeti. Biz artık bu insanlarla baş basayiz tek yolu düzgün bir adalet sistemi ve eğitim
Aslında bende buna cevap veriyorum . Zaten eğitimli bir erkek ve sağlıklı bir bireyse aldatildiginda o ispatlari toplar gider boşanır . Eğitimli bir insan darda kaldığında şiddete basvurmaz. Ama bu kadının kocası başvurabilir . Bence bu uyarı yapılmazsa bu tip kadınlar anlamıyor . Kendince minik intikam mı alıyor bilmiyorum . Ben bu saatten sonra bu toplumsal kodlarla yetişen insanlarin düzelmesinin bizim dilimiz değişmesiyle olacağını da sanmıyorum . Burada bu kadını uyarmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum .Benim bahsettiğim bu değil ki. Ben günlük dilde bazı kullanımların zamanla bazı ifadeleri normalleştirdiğini söylüyorum. "Ya seni dövse, ya öldürse" gibi ifadeler bir uyarı mekanizması olarak kullanıldığı sürece farkında olmadan insanlar bunu normalleştiriyor. Burada olay bir gerçeği dile getirmek değil ki. Kimse dilini düzeltmezse, bu yıllar boyu süregelen tekrarlarla bu kez cinayet olduğunda sanki "öldürüleceğini umursamadan aldatan kadın" olarak dile getiriliyor. Hatta bir üye "cesaret" olarak ifade etmiş. Siz hiç aldatan bir erkek için "cesaret" ifadesini duydunuz mu mesela? "Erkeklik gururu" gibi ifadeler de buna benzerdir, şiddet eylemlerini meşru zemine oturtur.
Yani biz bu şekilde kullandıkça "inşa ediyoruz", bu nedenle dilin değişmesi taraftarıyım.
Fazla duyar kasmışsınız bence. Benim söylediklerimin o dediklerinize çıkacak bir tarafı yok. Normalleştirmek değil bu. Gayet olan bir durum. Konu sahibinin etiği, günahı kendini ilgilendirir ama ortada bir çocuk varken böyle davranması çok büyük cesaret. Konular, durumlar bu şekilde genelleştirip yorum yapılamaz. Kadın konu açmış burada, erkek değil. Ben ona göre yorumumu yaparım. Kadının göreceği tepki ile erkeğin göreceği de bir değildir. Kaç tane kadın haberi gördük böyle bir durumda eşine şiddet gösteren? En fazla uluorta bağırıp çağırıp rezil etmiştir. Orada bile eşini rezil eden kadına dikkatli olun adam şiddetle tepki gösterebilir diye uyarıda bulunurum.Keşke aynı şekilde erkekler de bizden böyle korksa, 2 kez düşünse. Hiçbir erkek karım beni çocuğumun önünde evire çevire döver diye düşünmek zorunda kalmıyor. Kadınlar olarak o kadar bastırılmayı içselleştirmişiz ki, ilk aklımıza gelen aldatma sonucunda dövülmek öldürülmek oluyor.
Bence biz kadınlar da bunu dillendirmeyi bırakmalıyız. Bu cümleler iyi niyetli bile olsa söylendikçe, dile geldikçe maalesef "normalleşiyor". Bence aldatan kadını aynı erkeği yaptığımız gibi eyleminden dolayı uyaralım. Bu kez olay "e o kadının da o saatte ne işi varmış" muhabbetine dönüyor. Toplumda aldatan kadına "vay be iyi cesaret etmiş öldürülceğini bile bile" diyerek normalleştiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?