Eşimin ilgisizliği

beautiful81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
29
0
86
Diğer
Nolur bana soyleyin,
Esleriniz isten eve donunce sizinle ve cocuklarinizla nasil ilgileniyor.Cunku ben suan butun sabir sinirlarim asilmis bir durumdayim.Benim kocam hergun eve gelir ustunu degisir elini yuzunu bile yikamaz gelir bilgisayarini acar.yemek yerken o laptop masadadir gazete okur.beraber dizi izlerken ben izlerim o yanda msn de takilir.sonra benim 12 de uykum gelir yatmaya giderim o acar sabah 3 e kadar film izler.Dogum gununu kutlamak icin yemek yemeye giderim yemin ederim o bilg bizim yemek masasinda aciktir ve spor haberlerini okur.Hayatta yapabilecegi hersey o ben artik bu durumdan nefret ediyorum.herzamanda bi bahanesi vardir isi vardir ,isi yoksa gazete okur.Diyorum Allah askina bari pazra gunleri acma sunu 10 dakika haber bakicam der o olur 1 saat.1 saat sonundada derki 10 dakika birakmadin rahat.Laptop biter bu sefer ipad alir eline ipadi birakir masa ustu bilgusayarda oyun oynar.Yemin ediyorum abartmiyorum.$,5 yasindaki oglum zavalli babasindan gore gore bilgisayar ,ipad oyun manyagi oldu elinden aliyorum agliyo seni sevmiyorum diyo bana.Ayrica ben suan 3 aylik hamileyim son pazar gunu ben hastaliktan oluyorum 3 gundur banyoya kostum istifra ediyorum afedersiniz ama benim kocam yemin ederim kafasini cevirip ne oldu diye bakmadi bile duymama ihtimali yok bulundugu odayla banyo kapilari arasi karsilikli ve 1 metre.Dun sinirlendim evde 2 yetiskiniz 2 laptop 1 masa ustu 1 ipad var.dun hepsini dizmis yanyana oyun oynuycak cildiricam artik.sinirlendim oyun oynadigi bilgisayarin sifresini degistirdim.acamadi oglumla 10 dakiak oynuyo hadi sifreyi ver.guyo gidiyo bana kusuyo diyoki sifreyi acinca soyle kalkicam.En son saat 12 de ben oglumla yattim o gitti yine oyun oynamaya.Ve ne oldu dersiniz saat sabahin 3 u ben hastayim oglumda hasta ona bakmaktan atesini olcmekten uyuyamamisim ,sen gel gece 3 te beni uyandir bu bilgisayarin sifresi ne kapandi acamiyoru de.Allahim sinirden yataktan bir firladim ustune oldururum seni diye.Artik benim ne kopekligim kaldi ne adiligim kaldi.Hamile halimle Allahim benim ne sucum varmis ya.VE ayrica ben yurt disinda yasiyorum 4 senedir ailemden sevdiklerimden uzak sabret sabret nereye kadar.Sabret diyo sahu 7 senedir evliyiz 4 senedir burdayiz hep ayni ben ne yapiyim anlamiyorumki.YEmin ederim artik gucum kalmadi.Eve gec geldi bi kere bi kere dgeil aslinda bu olay defalarca oldu.BEn salak gibi uykusuz hamile bunu bekliyorum gece 12 ye kadar.!2 de eve gelir gelmez yine bilg acti konusmadi pmedi bile beni gelince.Ya diyorum bus aate kadar seni bekledim ben beraber uyuyalim diye napiyosun sen.Ne dese begenirsiniz."BEKLEMESEYDIN"
Simdi ben ne yapicam bilmiyorum yani bu adam dgeismez bu bilgisayar bunun hastaligi bagimli resmen her turlu ihtiyaclarini(cinsellik dahil) bu aletle gideren bir insan.Simdi diyceksiniz madem boyle bi kocan var ne diye 2. cocuga hamilesin cahilmisin.Degilim ben 2. bebegimi zaten sadece kendim ve oglum icin yaptim onu asla kardessiz birakamazdim.Aslinda bu sorunlarimdan bir tanesi ama ben sabretmekten artik biktim.Nolur soyleyin hepinizin hayati boylemi ben simdi ne yapiyim.Kendi haline biraksam ben ruh hastasi olucam.Kullanmasina engel olsam tuhaf tuhaf yok gidicem evden beni bunaltma tavirlari.Diyorumki snein bu haline sadece ben dgeil hangi kadin olsa izin vermez.Anlatamiyorum.Konusuyorum konusuyorum 1 saat sonra bakmissinki oooo ayni tas ayni hamam. ( Ne kadar uzuyo beni hala inanamiyorum beni hasta hamile halimde gecenin 3 unde kaldirip bana sifre soruyo oyun oynamak icin Allahim sne bana yardim et...

valla şimdi hamilesin duygusal dicekler ama alakası yok, neden hamilelere direk histerik damgası yapıştırılır anlamıyorum, sanki hamile kalınca insanın beyni bloke oluyomuş gibi
olabilir hormonlar biraz zorlar ama gerçekleri görmeye engel olmaz, karar verme yetisine engel olmaz
valla sanırım bu sorunu yaşayan tek sen değilsin, eşin gerçekten bağımlı olmuş olmalı, tabii bunu asla kabul etmeyecektir. günümüzde böyle malesef herkesin kişisel bilgisayarı var bazıları o bilgisayarla evli.
sık sık misafir çağırabilirsin, onların yanındada oyun oynayacak kadar kaba değildir herhalde
interneti kapattırabilirsin
sık sık akraba ziyaretlerine zorlayabilirsin
yarın bebek doğunca nolcak merak ediyorum onada webcam dan bakar artık

2. bebeğe sahip olmayı sadece büyük çocuğunuz ve kendiniz için istediğinize göre hamile halinizle sizinle ilgilenmeyen adamı suçlamaya hiç hakkınız yok..
Zaten sizin sağlınız yerinizdeyken bile size değer vermeyen adamla evliliğinizi sürdürmeniz onun davranışlarını normalleştiriyor... Adam "nasıl olsa bu kadın gitmiyor hatta beni bir daha baba yapacak,istediğimi yaparım bana ne" diyor? Farkında değil misiniz?

Durum çok ciddi aslında,
eşiniz pc manyağı olmuş ve bütün hayatı pc olmuş,
ne siz ,ne oğlu umrunda bile değil,
bu durumda yapacağınız fazlada birşey yok aslında,
çünkü sizi kelimeleriyle kolayca susturuyor.
benim üzüldüğüm nokta eşinizin 3 adet pc almaındaki açlığı,
ve oğlunuzun örnek model olarak gördüğü babası,
kısaca işiniz zor...

bu arada bencede 2. çocuğu yapma nedeniniz bence yanlış
1. yanlız kalmasın diye 2. yi yapmak bence 2. için haksızlık çünkü var olma nedeni büyüğüne arkadaşlık etmek
üstelik kardeşler büyüdüklerinde, evlenip gittiklerinde, can ciğer kuzu sarması olmuyo genellikle, neyse sanırım bu ayrı bi tartışma konusu olur

Çok yazık,eşiniz tam bir bağımlı olmuş.Belki başka yönlerden etkili olabilirsiniz.Mesela çocuğa kötü örnek oluyorsun diyerek en azından masada pc açmayı yasaklayabilirsiniz.Evişlerini biraz ona bırakın,nasılsa mazeretiniz var.Mesela yemek yapmayın,bırakın gelince kendi yapsın.Canım çay istedi veya süt ısıtır mısın,elma soyar mısın diyerek bilgisayar başından kaldırabilirsiniz.Çocuğunuz yuvaya gidiyorsa,sanki yuvadan uyarmışlar gibi,çocuğa daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyleyin.Zaten gerekiyor ama belli ki siz söyleyince etkisi olmuyor.Bu arada buraya yazdığınız gibi,tüm kızgınlıklarınızı,üzerinden zaman geçmeden anında göstermeye çalışın.Örneğin,siz banyoda rahatsızken gelmezse,hemen gidip tepkinizi gösterin,bekleyip biriktirmeyin.Belki çoğu zaman farkında olmuyor veya sadece kısıtlamak için yaptığınızı düşünüyordur.Belki onu üzdüğünüzü anlayıp biraz olsun utanır.

insanın yorulması lazım işten gelip sabahlara kadar bilg. başındaysa bir insan ve artık seni dahi uyandırıp şifre soracak kadar mantığını yitirmişse zaten arkadaşların dediği gibi süt ısıtır mısın vs gibi şeyler diyerek eşini bilgisayardan soğutacağını sanmıyorum. çünkü hastalık anlamında (bence ) bağımlı olmuş.

süt ısıtır mısın deyince gidip süt getirmeyi kabul edecek biri zaten uyuyan insanı gecenin 3ünde uyandırmaz bilg. için.
doktora görünmesi lazım tedavi görmesi lazım, cidden çok zor bir durum hasta olduğunu kabul etmeyecek ay bilmiyorum Allah kolaylık versin.
nazik ve sakin bir dille 5 dakka izin verir misin konuşmalıyız desen ve bu evliliği yürütmek isteyip istemediğini sorsan ve eğer istiyor ise bir evlilik danışmanına gitmeyi önersen ve orada herhalde soruyorlardır bir gününüzün nasıl geçtiğini, uzman kişide anlayacaktır bilg. delisi olduğunu ve o da yönlendirir herhalde psikyatriye falan herhal.

veyahut sen eşine sor yani sen şu kadar bağımlısın şöylesin böylesin demek yerine, bana evliliğimizin 1 gününü anlatırmısın de. ne yapıyorsun çocuğuna ne yapıyorsun benimle ne yapıyorsun adım adım anlat ve evliliğimizde neyin değişmesi gerektiğini bulmaya çalışalım de. işte sabah 7de işe gidiyorum akşam 6da eve geliyorum yemeğe oturuyorum yemek yiyiorum bir yandan laptopta gazete okuyorum saat 7 oluyor sonra ipodu alıyorum saat 10 oluyor gibi nerede kaç saatini harcadığıyla ilgili somut şekilde cevaplar vermesini sağla. sn bilg. lafını etme eşin bunu itiraf etsin ve en son çocuğunun hayatında kapladığı bir yer yok mu hiç bahsi geçmedi veya benim diye sor herhalde kendi kendine cevabını verm,ş olacaktır. sen istediğin kadar söyle anlamıyor zaten dinlemiyor bile belki. ama kendi anlatırsa zaten inkar edemeyeceği cvplar vermiş olacak

evet ayrı bir tartışma konusu ama bence de kardeş gerekli. can ciğer olmasa da kanlı bışçaklıda olmuyorlar. 4 kardeşiz ablamla evde ettiğim kavgaların haddi hesabı yoktu hiç anlaşamazdık ki şimdi aynı evde kalsak gene anlaşamayız :) ama ablamın başı sıkışsa yine ilk yanına gidecek yardımcı olacak insan benimdir aynı şekilde banada gelecek ilk kişi ablamdır. inanılmaz bir bağ kardeşlik. düşünüyorumda ilerde annem babam bu dünyadan göçtüğünde (Allah uzun ömürler versin) tek olsaydım bir başıma kalacaktım ama şimdi 3 tane kardeşim var biz birbirimize destek olacağız biz bir birimize anneleik abalık yapacağız. kardeşlik bambaşka bişey...

tamam canımda sadece kardeşi olsun... "tek başına" yeterli olamaz kesinlikle
evlliğin durumu, maddi durum, daha aklıma gelmeyen bi çok koşul düşünülmeli
sadece kardeşi olsun diye çocuk yapmak kesinlikle bencillik bence

illa kötü olcaklar diye bişey yok tabii ama illa iyi olcaklar diyede bişey yok, sonuçta olasılıklar üzerine yaşanmıyor
çocuk yaparken çok yönlü düşünmeli

ay bu arada başlık sahibi alınmasın bu genel düşüncem, sonuçta olmuş bişeyi neden olmuş demek saçma, çünkü artık hoşgeldin demekten başka yapacak bişey yok

Son düzenleme:

"ayrı bir tartışma "konusu ben de yorum yapmak istedim..
bazen evde çok bunalıyorum, 5 dk daha kalsam büyük bir olay çıkartacak hale geliyorum.
Kızımla birlikte atıyorum kendimi dışarı, aklıma ilk gelen ablama gitmek oluyor.
Teklifsiz bir şekilde hangi arkadaşa gidebilirsin ki? Tamam ablama da çat kapı gitmiyorum, müsait misin diye soruyorum, elbette bir ailesi var. Ama benim için her zaman müsait oluyor. Ve evine girdiğimde "misafir" olmuyorum. Ne ekstra giyinmelerine gerek var, ne hazırlık yapmalarına. Kahvemi yapıp oturuyorum, sonra başlıyor vırvır da vırvır. En fazla yarım saat sonra kahkahalar içinde buluyoruz kendimizi..

Arkadaşlarıma anlatıp da, 3.bir şahıstan duymadığım hiç birşey olmadı şu ana dek.. Belki de benim arkadaşlarım öyledir, ne bileyim..:26:

Bir de mesela anlatırsın bir derdini dostuna.. Bir süre sonra aynı konuda sana nispet yapar.. O konuyla ilgili, bağlantılı bişeyler bulur, sokar gözüne. Hele araya bir soğukluk girerse, tartışma falan.. Dalga bile geçebilir daha evvel anlattılanlarla..

Neyse çok uzattım.. Konu sahibesi arkadaşım, sana öncelikle güzel bir hamilelik ve kolay bir doğum dilerim. Yaşadıkların ağır.. Ne amaçla hamile kalmış olursan ol, sen banyoda kötü durumdayken evde yabancı bir misafir olsa yanına gelir. Ve bu adam karnındaki bebeğin babası.

Aile sofrasına pc açmak ne demek? Ben tv bile açtırmıyorum yemek saatinde, herkes tv'ye dalıyor, sohbet olmuyor diye. Sen yattıktan sonra gece (hatta sabah) 3'e dek film izliyor da, kalkıp işe nasıl gidiyor?

Kendini strese sokmamaya çalış, ama konuya da çözüm bulmak gerek. 3. bir kişinin konuşması yararlı olabilir. Hele bu kişi bir uzman olursa daha da iyi olur. Kabul eder mi eşin?

Sana bi şey söyleyeyim mi dert ortağım bunlar düzelmezler.senin anlattıklarının bir çoğunu yaşadım sadece bendeki fark cocuklarına biraz düşkün yani kıyamaz o kadar benim eşim plastatyion bağımlısı ben vazgeçiremedim hatta grup arkadaşları var onlarla ailecek aktiviteler yapılır falan yani arkadşların eşlerine dedim ki ben yeni evli olup cocuğum olmasa ölsemde aşkından kaçar giderdim eşleri anlamadılar ama nasıl olsa ilerde anlarlar .dışardan eve gelmiş olsam kapıdan kim geldi diye kafasını kaldırıp bakmaz o kadar dalmıştır.doğum izni almıştır ben hastanede doğum yapıcam eşim nerde evde oyun oynuyor .eve annem babam gelir selam der odasına girer,hatta abimi bile alıştırdı şimdi kankalar.hastalanırım başından ayrımam ben hastalınırım yatak odasının kapısından geçer bakmaz bi şy soracağı zaman yanıma gelir pardon hastamıydın der çıkar sabahlara kadar film izler daha neler neler sevodan inciler ......

Yorumlariniz icin tesekkur ederim.Yukarida yazmistim ama o kadar cok yazdimki sanirim arada kaynadi.Biz yurt disinda yasiyoruz cok uzaklarda burda akraba vs yok davet edebilecegim.Benim esim yillardir boyle sorumsuz ve kendi istedikleri olsun ve o onlarla ilgilenirken biz rahatsiz etmeyelim ister.Yine 3 dene once ben cok hastayken cocugum saha 2 yasinda bebek dedimki cok basim agriyor lutfen cocukla ilgilen 15 dakika yatiyim.Gittim yawrum basladi baba su demeye.Cocuk en az 10 kez baba su dedi ve bu adam kalkip vermedi.BEn haykira haykira aglayarak yataktan kalkip suyunu verdim.O gun yine benim sabrim bitti gun sizlere yazmistim he ne oldu ben ayni adamla hala evliyim.Ama o gun sizlerin yazdiklarini ben ona okuttum ve ondan sonra benim cocugum ne zaman su istese kalkip getirdi.Yani ben ondan sut istesem gider getirir onemli dgeil 1 dakika sonra yine oturur ama yemek yapmazsam gider disardan getirir.Evi temizlemesem hizmetci tutar.Bacagim agryo masaj yaparmisin desem masaj koltugu alir anlatabiliyomuyum.Yani alsinda ben beni sevmedigine eminim en acisida bunu bilerek hayata devam etmek.Benii sevmeyen bir adamla evliyim ve ben sevgisiz olucem.Bunun hamilelikle vs duygusallikla ilgisi yok hamileligim cok iyi geciyor hic bir sikayetim yok.
Esim bana hamileligimi kilo aldigimi soylemek disinda sagolsun hic hissettirmez.
Ben hamilelikten oncede bunlari dusunuyordum.Ama benim kardeslerimle aramdaki bag mutlaka benim cocum ve kardesleriylede olmali onu babasiz buyuturum ama ailesiz buyutmem.Bu gercekten aslidna ayri bir tartisma konusu olabilir ama benim kisisel kararim insanlar evlenmeden cocuk sahibi oluyor ben evliyken neden olmiyim.yada mutlu mesut evlenip 2-3 cocuktan sonra bosananlarda ayri.
Suan icin oyle tedavi vs bu tarz seylere erkekler zaten anasmaz.Bende soyledigimde bu benim zevkim bundan hoslaniyorum boyle vakit gecirmek istiyorum diyor.Yani karissam zorlasam ben yipraniyorum o da hirs yapiyor.Karismasam keyfince sabah aksam demeden bilg basinda yine herseyden vazgecen ben oluyorum.Aslinda genel anlamda evliligime baktigimda bir suru sorunlar var hepside uc noktalarda.
Konusyorum ben napiyorum sana ayaklarimi bile yikamiyorsun ,seni dovuyomuyum ne istiyosan gidip aliyosun diylurmusun oldururmusun.Neyse bu konulara girsem zaten okumaktan bikarsiniz.

Birde bana gercekten fikir verin sizin esleriniz sizinle cocuklarinizla ne yapiyor ,nasil vakit geciriyor bunu samimi olarak merak ediyorum.

Ayni dert bendede var Turkiyedeyken oglum daha 40 gunu cikmamisken 40 derece atesli,babasi beyfendi birakti bizi ben daha acemi anne gitti arkadaslariyla plas station partisine.
Ben eger onun tum bu davranislarina ses etmez oturursam bizim evliligimiz cok guzel ondan hicbisye beklemiycez.Ama yok sesimi cikarmaya basladimmi o zaman siz dusunun artik...

Canım benim ney, merak ediyosun sen cocukken ailenle nasıl gecdiyse öyle.
Söylemek istediğim ne kadar çok budurumu gurcalamazsan kendine zarar vermessin uraşma yani,anladığım kadarıyla benim gibi boşanmak en son seçenek dahi görünmüyo,
onun için cımpızlada olsa iyi yönlerine bak cocklarınla evde bi dünya kur kendine...

Bosanmak tabiki aklimdan geciyor.Ama onu her zaman en sona sakliyorum.Benim yaoim boyle cok agir zor seylere katlaniyorum sonra ufak biseyden herseyi bitiriyorum.
Yanlis biliyorum.Ama yillar gectikten sonra keske biraz daha sabretseydim demek istemiyorumAklimda hic bir acaba kalmamali.Acaba yapabilirmiydim degisirmiydi?degismelimiydi?degistirmelimi,degistirmemelimiydim?

açıkcası bu devirde bilinçli plan yapmak gerekiyo, mesela cumadan sinemaya 3 kişilik bilet almak,
ya da haftada bi günü ya da 15 günde bir dışarda akşam yemeği günü yapmak, ya da beraber seyrettiğiniz bi dizi varsa teknolojik aletleri kapatıp beraber seyretmeye karar vermek gibi, geceleri çocuk yattıktan sonra ortak sevdiğiniz tarz filmleri beraber izlemek, haftasonları uzun sabah yürüyüşlerine çıkmak gibi.....Ve yine bence bi baba çocuğuna bilinçli vakit ayırabilmeli, çünkü bunun spontane olmasını beklersen genelde pek olmuyor
sonuç itibariyle, eşinde beraberce bişeyler yapmaya istekli olmalı, beraber plan yapabilirsiniz, böyle böyle biraz uzaklaşabilir netten

tv de izediğim bi uzman bi insana internet bağımlısı demek için günde en az 4 saat internette olması, sabah ilk yaptığı şeyin nete girmek, yatarkende son yaptığı şeyin nete girmek olması gerektiğini söylemişti, tabii bunlar iş sebebiyle olmamalı, iş dışı... Senin eşin bu tanıma uyuyor mu bilmiyorum

Son düzenleme:

konunuzu okuyunca evliliğimizin hemen başında evimizden bilgisayar ve interneti çıkarmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımız bir kez daha anlamış bulunuyorum ve kendimizi tebrik ediyorum izninizle

evde madem bolca bilgisayar var, 15 gün mesela eşinizle "günaydın" dahil hiç konuşmadan sadece msnden mesaj atsanız? face'den görüşseniz? kendinizi sanala çekseniz daha fazla ilgilenmez mi acaba sizinle? :44:
bir de arkadaşlardan biri yazmış ya bir gününü anlattırmak bence de çok iyi fikir, kendisi söylediğinde daha etkili olacaktır, şu an sizin söylediğiniz her şey "dırdır" kapsamına girmiş belli ki
sanırım siz bazı şeyleri kanıksamışsınız, "her işini bilgisayarda halleder cinsellik dahil" diye bir cümleyi günlük bir şeyden bahseder gibi kurmanızdan öyle anladım bilmem yanılıyor muyum?
ve sizi sevmediğine karar vermiş üstelik bunu da kabullenmişsiniz... oğlunuza öz kardeşi de yaptığınıza göre neden hala yanındasınız ki? zaten belli ki olmasanız da yokluğunuzu birkaç günden önce farketmeyecek
bizim oğlumuz daha küçük eşim eve gelince oğlumuzla top veya balon oynar ya da çocuk ne istiyorsa onu yapar, oturur yemeğimizi yeriz yine çocukla ilgilenir, balkona çıkar sigarasını içer yapacağı telefon görüşmesi varsa onları o arada halleder, sonra yine çocukla oynarız ben çocuğu uykuya götürdüğümde tv karşısına geçer veya ajandasını alır proje üretir, saat erkense yanına giderim birlikte tv izleriz sohbet ederiz, uykum varsa ben yatar uyurum o tv karşısında takılır uykusu gelince gelir uyur... gaaaaaayet ot bir hayatımız varmış yahu :86:

Kesinlikle psikologluk bir durum bu
çocuğunuza bile bulaştırmış
siz hamilesiniz bu kadar yıpratmayın kendinizi
ama gerçekten eşinizin yaptığı çok saçma bişey bizde de pc var eşimde bende en fazla yarım saat ya da 1 saat gireriz o da eşim maç izlerken ben girerim,ben dizi izlerken de bazen eşim girer
gerçekten bi psikoloğa görünün bağımlılık gibi bişey bu..
ne iş yapıyor eşiniz işyerinde de pc başında mı peki?

bu arada çocukla ilgilenmekte sanrıım ayrı bi tartışma konusu, mesela babası çocuğuyla yarım saat gerçekten kaliteli vakit geçiriyosa, onu kulağıyla değil gözüyle dinliyosa, o çocuk o günlük o doyuma ulaşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…