Eşimin ilk evliliğinden olan çocukları

eşinizin çocuklarını neden çevrenizden saklama gereği duydunuz ki:26:şimdi ne olacak.ayrıca 14 yaşındaki çocuk yetişkin biri değildir:50:

merhaba..eşimin ikinci benim ilk evliliğim..ortak bir kızmız var.. eşimin ilk evliliğinden 2 çocuğu var annesinin yanında kalıyordu..ancak ilk eşi evlenecekmiş şimdi..eşim çocuklarını almak istiyor..ama ben onunla evlenirken çocukları annesinde diye kabul edip evlenmiştim..yani tam çıkmazdayız.. zaten benim çevrem eşimin ilk evliliğini ve cocuklarını bilmiyor.. çocuklara üzülüyorum...sanki kimse onları istemiyor gibi.. kendimi sorumlu hissediyorum.. ayrı bir ev tutsak onada maddi imkanları çok zorlamamız lazım.. bilmiyorum ne yapacağız..ilk eşinin çocukların velayetini alıp şimdide evlenip çocukları bu şekilde ortada bırakması bana göre yanlış.. . zaten evim küçük.. ne yapacağımı şaşırdım.. siz olsanız ne yapardınız..

bence bi erkek veya bayan evlendigi insanin daha onceki evliliginden olan cocuklarininin bir gun mutlaka bi sekilde hayatlarina gireceklerini dusunerek evlenmeli.. anlasma yaptik veya zaten annesinde veya babasna kalacak hep diye dusunerek sonradan neden boyle oldu diye sorun yasan cok ama bu bence bastan boyle dusunulebilmeli ki sorun yasanmasin ilerde..

belkide bayanda vermek istemiyor cocuklari esiniz illa almak istiyor olabilir..uvey babayla olmaz dusuncesiyle..yani onemli olan annelerimi kesin olarak istemiyor yoksa esiniz mi boyle bi sorun cikardi..esinizle bu durumu konusun.. ne yapmak istedigini sorun.. sonucta 2 tane cocugu oldugu hade sizinle evlenen o, zamaninda bunlari dusunmeliydi..onu bir cozum bulmasi lazim sizin degil..

Son düzenleme:
sacma gelen kismi annenin simdi evlenmesi.. ya buyumusler zaten birak 18i gecsinler iste.. bir kac yil daha bekle.. sonra nasilsa onlarda evlenecek ya da okuyacaklar.. bu kadarmi zor..

evlenecegi adam melek dahi olsa nefs tasiyor.. o kizlar evde sortlada gezer ki bu dogal zaten.. olmuyo iste.. bence destekleyin esinizi kizz olduklari icn sizin icin kolay olucak... ilk basta erkek sandim baya korkmustum.. destekte olur cocuklar .. hakkkinizda hayirlisi..

ama babaya kalana kadar anne bunu milyon kez düşünmüştür bence..

siz bile düşündüğünüze göre o kızların anneleri de düşünmüştür..

kızlar 14 yaşındaysa tam ergen çağdalar..yetişkin değiller ergenler.

ve bu zaman dilimde baba otoritesine ihtiyaçları olsa bile asıl ihtiyaçları olan anneleri..

bence yanınıza gelmeleri kızların geleceği için tam bir travma.

ergenlik bir dönüşüm süreci..herşeye karşı asi olunuyor bu yaşlarda..otoriteye ,anne babaya..

isyanları oynuyorlar, erkek arkadaş kız arkadaşlar ortaya çıkıyor..Aşk kavramıyla tanışılıyor..

vücüttaki değişikliklere isyanlar başlıyor...

yani nasıl olacak sizin yanınızda bilmiyorum..

melek bile olsanız size isyan edecekler.

ergenlik döneminde aynı çatı altındaki öz anne babayla bile çatışma oluyor...

sizin evliliğinizde zarar alacak diğer yandan...

bir de eski eşin evleneceği adaya da kredi verilmeli bence..

kız çocuğu olan kadınlar evlenmesin mi yani?

tamam bazı erkekler kötü olabilir..ama hepsi mi?

ben bu tavra çok kızıyorum..çok...

evet sonuçta bir üvey baba yada anne olacak.. haklısnız..ama kız evladını, hiç bir baba üvey baba yanında bırakmak istemez.. yani bütün erkekler kötü manasında demiyorum tabi...

evet sonuçta bir üvey baba yada anne olacak.. haklısnız..ama kız evladını, hiç bir baba üvey baba yanında bırakmak istemez.. yani bütün erkekler kötü manasında demiyorum tabi...

Eşiniz mantıklı olanı yapıyor canım
Sonuçta kız evlat hiç bişeye benzemez neler duyup görüyoruz
Üvey baba evinde olması düşünülemez elbette
Eski karısının da o kadar büyük çocukları varken de evlenmek istemesi de ilginç
Bütün erkekler kötü değil katılıyorum ama eşinizde bi erkek olduğu için kızlarının başka bi erkeğin evinde kalmasına göz yumamıyor haklı olarak..Hele de kızlar artık ergenliğe girmiş yada girecek dikkat çekici olacaklar
Sizinle kalması mantıklı ama tutup da sizle kalırken siz de çocuklara kızıp bağıracak yada hayatı zindan edecekseniz hiç almayın daha iyi..Babaannenin falan bakması daha mantıklı o zaman

İnsanlar kendi öz anne babalarıyla yada çocuklarıyla sorunlar yaşarken sizin yaşamamanız zaten düşünülemez. Ama olayları kötü tarafından bakmamak lazım. O çocukların üvey baba ile değil üvey anne ile kalmaları daha doğru. Heleki kızsa çocuklar daha da tehlikeli. Genç kızlar sonuçta hergün neler okuyup duyuyoruz.

Bence çocukları kabul edin. Kocaman çocuklar zaten sizin bebeğinizi kıskanacak yaşları geçmişler. Ki zaten bir baba asla evlat ayrımı yapmaz. Kıskanma gibi bir durumda olmaz sanıyorum. Biraz empati yapmak lazım. Herşeye olumlu bakarsanız emin olun herşey daha güzel olur. Belki de size her konuda yardımcı olacaklar ve siz rahat edeceksiniz. Yaşamadan bilemeyiz. Ama yine de o çocukları kimse istemiyor durumuna düşürmeyin. Çok tehlikeli onlar açısından. hem o zaman sizden de bebeğinizden de nefret edebilirler. Şu açıdan bakın. İleride çocuğunuza destek olacak kocaman abla yada abisi olacak.

Şöylede bir durum var. Siz çocukları olduğunu biliyorunuz ve bu koşulda evlendiniz. Evlenmeden önce düşünmeniz gerekirdi bu durumları. Annesi terkederse yada annesi ölse babasında kalmak zorundalar gibi... Dünya hali bu ne zaman kimin başına ne gelecek belli olmaz. En baştan bu koşulları düşünerek bu bilinçte evlenmeyi kabul etmeliydiniz.

Bot: Bu yorumları, anne çocukları babasına vermek istiyor demenize istinaden yazdım. Aksi durumda değişir tabi düşüncelerim...

Son düzenleme:
arkadaşlar toplumuzda üvey baba ile büyüyen pek çok kadın ve genç kız var.

hepsine potansiyel sapık muamelesi mi yapmalıyız?

boşandı diye kadın sırf bu korkular yüzünden kendine bir hayat kuramıyor.

bir de şu var erkek adam madem bundan korkuyordu..bırakmasaydı karısını da kızını da...

şimdi kadın evleneceği zaman niye bunlar oluyor?

bence esas öfke eski eşe..

eşinin eski eşinden küçüğü 14 yaşında olan 2 kızı var anladığım kadarıyla
"belki kadın da vermek istemiyor" demişsin
kadın yeniden evlenecek diye eşin çocukları almak istiyor ama kadının bundan haberi var mı yok mu belli değil ya da belliyse bile senin haberin yok
çocuklar için en iyi olanın ne olduğunu araman güzel ama önce eşinle mevcut durumda neler oluyor eski eşiyle görüşmüş de mi bu kararı vermiş anlaman lazım
belki kadın çocuklarını vermeyi hiç ama hiç düşünmüyor?

aklıma birkaç şey daha geldi:

eşinin diğer 2 kızıyla aran nasıl? size gelip giderler mi görüşüyor musunuz anlaşabiliyor musunuz?
eşinle aralarının nasıl olduğu da önemli. babalarına karşı isyankarlar mı yoksa boşanmayı kabullenip baba rolünün devam ettiğinin farkındalar mı?
çocuklar zaten şu an bile sıkıntılı bir boşanmış anne baba sendromunda mı? yoksa bu duruma alışmışlar mı?

bence sizden çok çocuklar için kritik ve hassas bir dönem
kendi hayatlarını kurma peşindeler demişsin ama 14 daha çok küçük bir yaş
kişiliğinin bedeninin hayatındaki birçok köklü değişimlerin olacağı ergenlik dönemindeler
eşinle bu konuları açıkca konuşup her alternatifi irdeleyip onlar için en iyi olana karar vermeniz lazım
eşini çocukları annelerinin yanında diye kabul etmiş olabilirsin ama eşinin senden olmayan 2 çocuğu olduğu gerçeği asla değişmeyecek tatlım
yarın öbürgün kızlar evlenecek düğünde babası koşturacak
hem kızlarının sorumluluğunu almaktan çekinmemesi güzel bir tutum bence

biran önce eşinle konuş hatta bir uzmandan destek alın çocuklar için en iyi olanı bulmaya çalışın

arkadaşlar toplumuzda üvey baba ile büyüyen pek çok kadın ve genç kız var.

hepsine potansiyel sapık muamelesi mi yapmalıyız?

boşandı diye kadın sırf bu korkular yüzünden kendine bir hayat kuramıyor.

bir de şu var erkek adam madem bundan korkuyordu..bırakmasaydı karısını da kızını da...

şimdi kadın evleneceği zaman niye bunlar oluyor?

bence esas öfke eski eşe..

bazen fedakarlikta gerekiyo.. annelik demek "ben " kavramini geri atmak oluyo bi sekilde.. hayir cok cok iyi insanlar var.. ama herkesin nefsi var.. suphelerle korkularla gecmez o yillar.. en kucuk ihtimal dahi olsa evladini kimse atese atmak istemez.. anne beklemis zaten bu zamana kadar , 4 yilmi zor? erkekmi birakti acaba? evlilik cekilmez hal aldiysa bosanmasalar birbirlerini dogramalari daha mi uygun olurdu sizce?

bence de yanınıza almanız gerekir.
kız çocuğu bu hem de ergenlik döneminde.
gelişen vücudunu gizlemeyi bilmez, oturup kalkarken nasıl dikkat edeceğini bilmez. bunları öğrenirken evde sürekli yabancı bir erkeğin olması çok tehlikeli. adam sapıktır demiyorum tabiki böyle alglanmasın ama o da erkektir. nefis denen bir şey vardır. şeytan her an hazırdır. dikkat edilir edilir de ya bir an şeytana uyarsa o zaman ne olacak. pişmanlık duymayacak mısınız?

ilk alışma zamanlarını demiyorum o aralar onları kendi haline bırakmanız daha iyi olacaktır ama sonrasında hem çocuğunuzun bakımına hem de evde size gönüllü olarak yardımcı olacaktır. ne güzel hazır yetişmiş çocuklarınız olacak bunu böyle düşünün lüften.

ayrılmış anne babanın travmalar geçirmiş bir kızıyım. üvey babam olmadı (annem hem önceki çektiklerinden dolayı hem de "benim için" tekrar evlenmek istemedi) üvey anne olduğunda ben şehir dışındaydım tatile gelene kadar ayrılmışlar. nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. ama annem evlenseydi biriyle babam beni sahiplenmezdi biliyorum(hiç öyle bir özelliği olmadı çünkü) annemle de yaşayamazdım böyle bir durumda ve ortada kalır galiba ananemlerde yaşamaya devam ederdim.

o çocuğun yerinde kendi çocuğunuz olduğunu düşünün ve ona göre karar verin derim ben.

ama lüften sizle yaşamaya başlarlarsa çocuklar. Allah korkusu hiç gitmesin içinizden kötü davranmayın onlara lütfen.

üvey baba sapık değildir evet. hatta evlatla babadan çok anne duygusal bağ kurduğu için, üvey anne yerine, üvey baba yanında yaşam, şahsen benim tercih sebebimdir.

fakat bir de erkek açısından bakmak lazım.. kaç erkek tanımadığı bir adamla, genç kızlarının aynı evde yaşamasına sıcak bakabilir? yani, adamı tanımıyor, etmiyor.. güvenemez..

o adamla, kızları aynı evde yaşadıkça adam hergün kafasında senaryolar kurdukça, daha mı iyi olacak? hem kendine hayatı zehir eder, hem konu sahibine..

bir insan, dul ve iki çocuklu bir adamla evleniyorsa, bunların birgün başına gelebileceğini düşünüp, kararını en başından sağlıklı vermeliydi. kendi çevresinden adamın dul ve çocuklu olduğunu saklamak bile çok saçma. sanki dulluk, eski eşten çocuk olması ayıp günah şeyler..

yapilacak sey belli aslinda
madem annesi vermeye gönüllü
mecburen cocuklar sizinle yasiycak
sizde ailenize dogruyu anlatirsiniz
koskoca cocukalr nereye kadar saklayabilrsinizki

O çocuklar için durum çok zor siz eşinizle çocukları olduğunu bilerek evlenmişsiniz o yüzden çocuklarla ilgilenmeniz kendi kızınıza gösterdiğiniz ilgi ve sevgiyi onlara da göstermeniz gerekir. Ama eşinizin velayeti alacağım demesi ile bu işler olmaz. Kızları anneleri bırakmayabilir ve kızlar anne ile yaşamaya alıştıkları için gelmek de istemeyebilirler.Netice de küçüğü 14 diyorsunuz hakim kimde kalmak istiyorsunuz diye soracaktır çocuklara.

kızlar bence "yanınıza almalısınız" "ala almamalısınız" gibi yorumlar yapmadan önce ergenlik dönemindeki 2 ve büyüme çağındaki 1 çocuğun varlığını tekrar hatırlayalım

bence eşiyle konuşup durumu anlamasına yönelik yardımcı olsak daha iyi şu aşamada

eşiyle bir konuşsunlar bakalım
kadın ne diyor? vermek mi istiyor yoksa yeni eşi maddi yük almak istemediği için maddi anlamda mı üstlensin istiyor_?
eşi körü körüne çocukları almak mı istiyor yoksa başka bir düşüncesi mi var?

daha ne biz ne de o birşey bilmiyor; sadece bir hissiyattan yola çıkarak tedirgin olmuş...
cerensevda bir an önce eşinle konuşup gerekirse yardım alarak eşinize ilginizi gösterin
onun içinde zor bir süreç olabilir
bir yandan evlatlarına karşı koruma sahiplenme hissi bir yandan bu durumu size kabullendirmek bir yandan düzeninin komple değişmesi...

bir an önce konuşun siz...

bir kaç yanlış anlamayı düzelteyim..küçük kız 14 yaşında.. kendi hayatını düzene koyacak olan ise annesi ben.kızı kastedmedim..herhalde 14 yaşında gençkızlığa ilk adımı atmış birinden böyle bişey beklenmez..ikincisi eşime hak veriyorum üvey baba yanında kalmamalı iki genç kız.. çünkü olur yada olmaz ama bir anlık birşey kızların hayatını karartabilir..bu riski hiç bir baba göze alamaz.. biz farklı şehirlerdeyiz.. o nedenle en iyi çözüm ya babaanne-anneanne yanında kalmak yada eşimin onlara yakınımızda ayrı bir ev tutması... aynı evde çok problemler yaşanılacak kanaatindeyim.. birbirmizi kırmadan bulunacak en iyi çözüm bu bence..

bir kaç yanlış anlamayı düzelteyim..küçük kız 14 yaşında.. kendi hayatını düzene koyacak olan ise annesi ben.kızı kastedmedim..herhalde 14 yaşında gençkızlığa ilk adımı atmış birinden böyle bişey beklenmez..ikincisi eşime hak veriyorum üvey baba yanında kalmamalı iki genç kız.. çünkü olur yada olmaz ama bir anlık birşey kızların hayatını karartabilir..bu riski hiç bir baba göze alamaz.. biz farklı şehirlerdeyiz.. o nedenle en iyi çözüm ya babaanne-anneanne yanında kalmak yada eşimin onlara yakınımızda ayrı bir ev tutması... aynı evde çok problemler yaşanılacak kanaatindeyim.. birbirmizi kırmadan bulunacak en iyi çözüm bu bence..

büyük kaç yaşında:26:
galiba o da reşit değil

Son düzenleme:

büyük kız kaç yaşında ?

o nedenle en iyi çözüm ya babaanne-anneanne yanında kalmak yada eşimin onlara yakınımızda ayrı bir ev tutması...

arkadaşım, anneanne ya da babaanne yanına bir şey diyemem. onların tavırları çok önemli bu konuda. ancak ayrı bir ev tutulmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.
doğrudan kızlara "siz fazlalıksınız. sizi istemiyoruz. ne yaparsanız yapın." deseniz ondan daha iyi. ayrı ev tutmayın lütfen.
beraber yaşadığınız zamanda olabilecek sorunlar biraz sizin biraz da kızların alttan alması ve eşinizin arabuluculuk yapması ile halledilebilir görüşündeyim. ama çocukları farklı bir eve çıkartırsanız onları tamamiyle kaybetmiş olursunuz. bence bir süre alışma evresindeki sıkıntıları çekmeyi göze alın. kızları ayrı eve çıkartarak tamamen kaybedeceğinize daha büyük bir eve çıkıp onları kazanmayı tercih edin. lütfen. ben o durumda olmak istemezdim kesinlikle.

Kızları ayrı eve çıkartarak kurtlar sofrasına soslayıp kızartılmış iki piliç olarak servis edeceksiniz.

Back
X