Eşimin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla benim çocuklarım arasındaki sorun...

size katılıyorum..konunun başlığında bu kadar büyütülecek ne var bende anlamadım..bazıları sadece o noktaya takılmış..

konu sahibinin haklı olduğu noktalar ve biraz sabırlı olması gereken noktalar da var elbet..ama bazılarınız kadın sanki eşimin

çocuklarını evden atmayı ya da onlara tuzaklar kurup bir daha bu eve sokmayı planlıyorum demiş gibi saldırmış da saldırmış..

özellikle daha çocuğu bile olmadığı halde annelik hakkında hariçten gazeller okumuş durmuş...karşıdaki insanı bir lokma anlamayı denediniz mi....o da bişeylere kendini adapte etmeye çalışıyor..siz de 3 çocuklu biriyle evlendikten sonra ben herşeyi

sorunsuz halledebiliyorum,hata yapmıyorum,yok şöyleyim yok böyleyim diyip anlatırsınız ...daha başınıza bunlar gelmemişken

sadece kelimelerle olmuyor bu işler..yaşamak ayrı yapardım ederdim he hee demek apayrı..konu sahbi arkadaş sen gene de sabırlı ol..

sen onları onlar da seni daha iyi tanıdıkça iletişiminiz düzelir..çocuklarda kaynaşırlar..bu işler hemen olmuyor malum..

Benim aklıma direkt burda üye olan genç kardeşimiz esmaeslem geldi, burda ergenlik çağında olan üvey evlatlarla sorun yaşayan bir anne, diğerinde üvey annesiyle sorun yaşayan 16 yaşında bir ergen .. onun konusunda anne babaya söylüyor baba kızıyor şiddet uyguluyor hepimiz ayıplıyoruz, burda sen karışma terbiye almamışlar babalarına söyle o versin cezasını diyoruz.. hayat ne garip!

Konu sahibi arkadaş , ne evliyim ne çocuklu.. ama çok yakınım bir benzerini yaşamıştı, yıpratıcı olduğunu biliyorum çok yıpratıcı hemde ama birde onların gözünden bakmaya çalışın derim ,benim çocuklarım onun çocukları değilde bizim 5 tane çocuğumuz var mantığı ile yaklaşırsanız zamanla orta yol bulursunuz bence
hayırlı cumalar

Son düzenleme:
ergenlik çağında 3 çocuğu idare etmek zordur işin kolay değil canım ama sonuçta onlarda daha çok toylar sen elinden geldiğince sakin ve anlayışlı ol idare et umarım zamanla kaynaşırsınız ve çocuklar birbirine alışırlar

hanımefendi hem 3 çocuklu bir adamı eş olarak seçip hem ondan çocuk yapıp sonra vay efendim çocukları bana batıyor demek gibi bir hak yok ne yazık ki. sonsuz hoşgörü gösteremeyecekse evlenip bir de kendi çocuklarını oraya getirip bir de hamile kalıyorsa demek ki durumu kabul ediyor. lafta değil boşanmış çocuklu adamlarla hayat zordur zaten. adam bir aileyi yıkıp oraya gelmiştir. güllük gülistanlık olacağını nereden çıkarıyorsunuz? onun çocuklarıyla alakası yok. yarın bir gün onların babası da başka birisine babalık etse, çocuklar da hırçınlaşır. çöpsüz üzüm alsaymış madem kendisi. hala bunca çocuğa rağmen afedersiniz ama hamile kalınıyorsa çok da umrunda olduğunu sanmıyorum çocukların akıbetinin.

Ne güzel dünya değil mi? Eşin senin çocuklarına baksın senenin her günü sen 2 ay idare edeme 3 tane çocuğu. Kim ne derse desin umrumda değil sen tam bir kötü kalpli üvey annesin. Bu yazdıklarına baktıkça hiçte anlattığın gibi anlayışlı olduğunu düşünmüyorum. O çocukların yerine kendi evlatlarını koy bakalım. Kendi babalarının evinde üvey annelerinin onları istemediğini düşün. Ne hissedeceksin. Madem bu çocuklardan bu kadar rahatsızdın evlenmeseydin 3 çocuklu adamla. Sinir oluyorum senin gibi bencil insanlara. Çocuk ya onlar utanmadan birde kocanla mı çekiştiriyorsun koskoca kadın.12 yaşındaki kızın çamaşırı yerdeymiş al karşına güzellikle anlat. Koskoca kadın 12 yaşındaki küçücük kızla uğraşıyorsun. Sen böyle yaparsan şimdiden kendi evlatlarınla o çocukların ilerdeki iletişimini düşün bakalım. Birde karnında var. Nasıl sorunlara sebep olacaksın. Biraz hoşgörülü davranman lazım.

Pes yani
kadin uc cocuklu evlendi diye psikolog sosyolog melek olmasi bekleniliyor dibine kadar

iyi anlasiyoruz diyor heryere beraber gidiyoruz kizla kuafore gidiyoruz diyor
cocuklarin kadinla sorunu yok cocuklarla sorunu var
karni burnunda ve hassaslasmis
cocuklarinin uzulmesine
belki bencilce dusunmus nasil yorum yapiyoruz oyle yaa
tam uveysin diye
e herhalde uvey!
ablalik ediyor zaten biz anlatiklarina gore yola cikiyoruz
kurgulayip yorum yapmak dogrumu?

kendi cocuklari ergen oldugu zaman daha iyi anlayacaktir belki ama
su an hassas ve cocuklari icin uzulmus vaziyette
sadece dengeyi kurup daha cok sabretmek duzeltmek istiyor bu yuzden konu acti

yuzune tukurmediginiz kaldiydi tukurun tam olsun

Bir kk klasigi arkadasim.... Herkesin ufku acik degil, herkes okudugunu anlama kapasitesinde de degil. Yorumlari ele ele oku :)

Bir kk klasigi arkadasim.... Herkesin ufku acik degil, herkes okudugunu anlama kapasitesinde de degil. Yorumlari ele ele oku :)

Kullandığınız kelimelere dikkat edin lütfen. Burda kimse babanızın kızı değil, kaldı ki insan kardeşine bile bu kelimeleri kullanmaz.

Okuduğumuzu anlayalım şeklinde sınava tabi tutulmadığımıza göre, karar mercii de siz değilsiniz.

Yorumunuzu yapın alt+f4 yapın, kimin ne yazdığı sizi ilgilendirmez.

elmayra konu sahibesini itham etmek hakaret etmek
demedigi seyleri yapmis gibi lanse etmek serbestmi?

kadina neler deniyor ama uyari yapilmadi
bence uslupta ozgurluk sadece tanidiklara ahbaplara verilmemeli

Hangi kelimeleri? Hakaret filan mi var orda? Ne karariymis ki bu, bir merciidir tutturdunuz?
Dogruya dogru. Herkesin kapasitesi farkli, herkesin ufku da farkli. Bu laflarda birsey yok. Ille birseylere takacaksaniz konu sahibine denilenlere takilin. Evet, kimse kimsenin bilmemnesi degil. Burda konu sahibine evet sen cok kotususun, cok cirkin laflarin, yok tam bir uvey annesiin, soylesin boylesin denildiginde kimsenin sesi cikmiyor masallah. Ama biri cikip da yorumcular da boyledir, her birine takilma dedi mi, amaaan bize ne dedi oluyor.
Biz keyfimize gore atip tutup, konu sahibine saldiririz, ama konu sahibi suratina da tukursek yarabbi sukur demeli vari yorumlar da yapilamaz. Yok oyle. Yorumumun arkasindayim. Hadi iyi forumlar.

elmayra konu sahibesini itham etmek hakaret etmek
demedigi seyleri yapmis gibi lanse etmek serbestmi?

kadina neler deniyor ama uyari yapilmadi
bence uslupta ozgurluk sadece tanidiklara ahbaplara verilmemeli

Yakın uzak farketmeden gördüğüm kötü kelimelere kib yapıyorum. Seninle bu konuda farklı fikirlerdeyiz ama ben sana hakaret ediyorsun dedim mi mesela, ya da sen bana dedin mi demedin.

Bir şekilde ortak noktada buluşup anlaşabiliyoruz.

"Kapasitesi düşük" ne demek? hakaret değil mi?

Eğer hoşunuza gitmeyen yorumlar görürseniz KİB butonunu kullanın, kızılcayla aynı fikirdeyseniz de "aaa evet aynen, işte bu" vs gibi cümlelerle katılabilirsiniz.

Kimsenin konusahibine saldırdığı yok, birkaç yorum dışında kimse haddini de aşmamış. Aşanlara da eminim yönetim müdahale edecektir.

Konu başlığı beni rahatsız etmişse etmiştir, konu sahibini inandırıcı bulmadıysam bulmamışımdır. Bu yorumların hepsi beni bağlar.

Ben diyorum ki hakaretler şikayet edilmeli, bizler de saygı sınırları cercevesinde yorumlarımızı yapmalıyız. Sırf bambaşka bir yorum yaptı diye hakaret etmek bize yakışır mı? Ne farkımız kalır bizim diğerlerinden?

Evet hepimiz farklı farklıyız, kiminin kapasitesi düşük, kimi lafı baska yerinden anlıyor, kimi küfrediyor, kimi cahil, kimi cok zeki vs vs ama tüm bunlara rağmen kullandığınız kelime beni inanılmaz rahatsız etti.

Siz bu şekilde diğerlerine hakaret ederek konusahiplerine gaz veriyorsunuz, olay cıkıyor, konu amacından sapıyor, konular da nihayete eremeden kapanıyor. Beni rahatsız eden tek sey bu.

Hepimize iyi forumlar.

Üç tane çocuğu babalarına şikayet eden biri kadar kötü şeyler yazdığımı düşünmüyorum. Sizlerin göremediği nokta şu küçücük çocuklar ileride birbirlerine düşman gözüyle bakacak. Benim çocuğuma sofrada şunu dedi böyle baktı derken sanki kocaman aklı başında insanlardan bahsediyor. Diğerleride çocuk değil mi? Onların arasındaki iletişimi düzeltebilecek kişi olması gerekirken neden daha fazla birbirlerinden nefret etmelerine sebep olacak hareketlerde bulunuluyor. Benim eleştirdiğim nokta bu. Onları düşman değil birbirlerine kardeş yapın. Çünkü doğru olan bu.

iyide nerde dusmanlik yapmis birbirine benmi yanlis okudum?
sadece icten ice sinirlenmis sitem etmis
onlari kazanmak adina sesinide cikartmamis
ve o haliyle bes cocuga bakiyor
yipranmasi normal degilmi

6 yasindaki cocukla 16 yasindaki cocuk birmi?
bize bir tamam benim icin ikiside cocuk
ama konu sahibesinin ergen cocugu olmdaigi icin ona "kocaman cocuk" gibi geliyor

uc degil dort degil bir iki hafta icinde dogum yapacak en hasas durumda
ben ikinci kizima dogum yaparken
digeri bir bucuk yasindaydi yanima getirdiklerinde
bana o kadar bakimsiz ve uzgun gelmistiki oturdum agladim
oysa masallah cok guzel bakiliyordu
iste oyle bir hassasiyet var

konu sahibesi sadece bir forumda icini doktu
ama herkesin sorumlulugu var
babanin dengeyi kurmasi gerek
ergenlerin annesi cocuklarini doldurmamasi gerek (ikna etmesi gerek)
konu sahibesinin sabirli ve fedakar davramansi gerek

o ergenler ve kucuk cocuklarin akibeti ruh hali tamamen
bu üc bireyin olgunluguna ve fedakarligina bagli

napıyonuz kız , kavgamı ediyonuz?

Siz de cocuklarinizi 10 ay babalarina verin, 2 ay gelip sizde kalsinlar madem. Ev sizin, odalar cocuklarinizin. Esinizinkiler de akraba cocuklari gibi gelip gitsinler. Cocuklariniz odalarindan disari cikmiyormus, esinizin cocuklarinin da odalari var mi? Bir üye yazmis baslarina gelse melake olurlar heralde diye. Hamama giren terler. Üc cocuk bir este, iki cocuk digerinde, biri de yolda. Cok iyi düsünüp cok iyi karar verilmesi gereken bir durum. Ben sahsen bu evliligi yapmis olsaydim, kendim istedim, sevdim, iyisiyle kötüsüyle bu yolu yürüyecegim derdim. Sadece iki ayligina babalarini görebilen cocuklara karsi icim buruk olurdu. Terbiye görmüs görmemis, annesi ögretmis ögretmemisin hesabini yapmazdim. Belki de yasadiklari evde böyle yapmiyorlar, burada bana ve babalarina tepki olsun diye bu sekilde davranip tavir yapiyorlar derdim. Kalkip size babamizi cok özlüyoruz biz de burada yasamak istiyoruz deseler ne cevap vereceksiniz? Yaslari geregi hepsinin zor zamanlari. Asi olacaklar, kapiyi vurup gidecekler, ters cevap verecekler... Kendi cocuklariniz yapmayacak mi? Cocugum sütü döktü kiz bakti diyorsunuz. Niye sizinki cocugum oluyor da esinizinki kiz? Tamam siz dogurmadiniz, bakmak zorunda da degilsiniz ama babalariyla yasamayi kabul ettiginize göre o evin onlarada ait oldugunu kabul edeceksiniz. Arkalarini topluyorum, tuvalet temizliyorum diyorsunuz, normalde temizlemiyor musunuz? Hep sizin cocuklariniz magdur, esinizinkiler de daginik, pis, saygisiz, görgü terbiye yoksunu.

Cocuk kendi istegiyle gelmiyor dünyaya, anne babasinin ayrilip ayrilmamasinda söz sahibi olamiyor, bosanma sonrasi kiminle kalip kalmayacagina bile karar veremiyor. Bazen anne baba ikisi de istemiyor, varsa anneanne-babaanne, yoksa da devlet kurumlarina birakiliyor. Böyle cocuklu kisiyle evliliklerde sorun cikmamasi imkansiz nerdeyse.

Onlar daha cok genc. Yüzlerine birsey söylemeyip arkalarindan babalarina da söylemediginizi belirtiyorsunuz. Belki onlar öyle bilmiyor. Sizi de anliyorum kalabalik daginikligi toplamak kolay degil ve hamilesiniz. Yok mu bir yardimci tutacak imkaniniz, bebek dogunca ne olacak? Kardesleri dogunca daha cok görmek isteyecekler belki. Aile toplantisi yapip bir liste düzenleyin. Cocuklar ben cok yoruluyorum yetisemiyorum bütün islere, en azindan herkes sunu bunu yapabilirse cok iyi olacak falan deseniz. Kiz cocuguna güzelim böyle ic camasirini yerde birakirsan herkes görür ayip, istiyorsan sana özel kirli sepeti alalim sadece kendi kirlilerini koyarsin icine deseniz. Meselenize daha fazla karismak istemiyorum. Ben de anne oldugum icin cevap yazma ihtiyaci duydum.

Siz demediniz mi üvey evlat lafında ne var üveyse üveydir diye, bende üvey anne gibi davranıyorsun demekle hakaret mi etmiş oluyorum, o zaman üvey anne lafında ne var?

Kaldı ki sizin ortaya ayar verdiğiniz mesaja kadar kimse hakaret falanda etmemişti, eleştiri yapanlar vardı, sanki siz hiç konu sahiplerini eleştirmiyorsunuz, siz yapınca haklı başkası yapınca mı haksız oluyor.

Evet burada kimse kimsenin bilmemnesi değil, mesajları alıntı bile yapmadan ortaya konuşup herkesi çocuk gibi azarlamaya hakkınız yok. Ben sizinle aynı düşünmek zorunda değilim, düşünmediğim içinde siz bana ayar veremezsiniz. Rahatsız oluyorsanız kaçak dövüşmeyip alıntı yapın bir zahmet öyle konuşalım ya da KİB yapın.

Yok konu sahibine saldırıldı yok hakaret edildi diyorsunuz hem de herkesin ufku acik degil, herkes okudugunu anlama kapasitesinde değil diyerek kendiniz hakaret ediyorsunuz.

ne kadar güzel yazmışsınız, ne kadar güzel anlatmışsınız. altına imzamı atarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…