Eşimin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla benim çocuklarım arasındaki sorun...

Yok bence siz bu durumları bilmediğiniz için size konuşmak kolay.
allhda gösdermesn ama empati kurma yeteğim war okadınn suçu ne söylermsn üveyanne olmakmı senn çocuklrın var galiba üveyanne yanında ondan bukadar tepkilisin

Konuyu polemiğe, tartışmaya çevirmeyin lütfen...

Kimine göre 16 yaş büyük gelebilir kimine görede küçük, bana göre 16 yaş çokta büyük değil, hele kendi evladın olunca kaç yaşına gelirse gelsin hala doğduğunda kucağınıza alıp süt kokusunu kokladığınız bebeğinizdir.

Bu çocuklara anne baba yanında büyümüş çocuklar olarak bakmayın, ailesi ayrılmış çocukların psikolojisi farklıdır, onlar arkadaşlarına annem babam boşandı demeye utanan çocuklar.

Konu sahibesi hamile evet ama o çocuklarda ilginin gerçekliğini hissetmeye muhtaç, hamile olduğu için konu sahibesi hassas ama çocuklarda hassas.

Bir süre sonra her iki tarafta birbirini tanıyıp anladıkça düzelir.

eleştirilerinz normal olursa normal tepki alırsınz çocuklar katilolurdu yazmışsnz ayrıca formda ne amaçla oldugumu sizden iyi biliyorm çıkmak istersen x tuşuna sen basss

Nasıl eleştirirseniz o şekilde eleştiri alırsınız. Koca eşşek lafını normal karşılıyorsanız katil lafınıda normal görün. Sizin normaliniz bu anladığım kadarıyla.

:emir_b

Çok merak ettim, sizin öneriniz nedir?
Ne yapsın konu sahibi bu canavar!!!!! Çocuklarla?

kadın bişey yapamaz malesef üveyanne ya babaları kızması gerekn yerde kızacak şımartmayackkk o çocuga ters baktıgında kızım neden öyle bkysn falan demesi lazımm

Nasıl eleştirirseniz o şekilde eleştiri alırsınız. Koca eşşek lafını normal karşılıyorsanız katil lafınıda normal görün. Sizin normaliniz bu anladığım kadarıyla.

ben sizimi eleştiriyorm küçük cocgu bakışlarıyla korkutan birçocugu eleştryrm

Bir de 'Allah sizin basiniza verse boyle birsey ne yaparsiniz ' seklinde sorular soruyor bir arkadas. bi laf vardir zarara rizasiyla girene acinmaz. Kadin almis kabul etmis adami herseyiyle. o sokmus tasin altina elini. bana deseler ben sokmam. neyin tartismasini yapiyorsunuz anlamiyorum.

bu durumda hiç bi evlenip ayrılan, çocuklu dul olan kimse evlenemez ki. bu insanların yeniden bi hayat kurmaya hakları olmasın mı?

kadın bişey yapamaz malesef üveyanne ya babaları kızması gerekn yerde kızacak şımartmayackkk o çocuga ters baktıgında kızım neden öyle bkysn falan demesi lazımm

Tabii ki baba gereken yerde ağırlığını koyacak, kimse burda aksini söylemiyor ki.
Ama konu sahibide biraz sabır ve anlayışla, arkadaş gibi yaklaşarak o çocukları kazanabilir diyoruz.
Biz o çocuklarada kıyamadığımız için söylüyoruz bunu ; konu sahibi kendi huzuru için yapmalı diyoruz.
Sevmek zorunda değil o çocukları belki , ama evliliğinin yıpranmaması adına onları kazanmaya çalışmasında ne sakınca var?

bu durumda hiç bi evlenip ayrılan, çocuklu dul olan kimse evlenemez ki. bu insanların yeniden bi hayat kurmaya hakları olmasın mı?

:)) 1 degil 2 degil 3 degil . yoldakiyle 6 cocuktan bahsediyoruz. hayati kursunlar tabi yeniden yeniden ama bu kadarida bayira kurmak oluyor. zor hayatim zor. onu demek istedim

Olsun. Olsun tabii. Ama bir de şu var. Evlenenlere bakamayacaksan çocuk yapma demeyi biliyoruz. Eğer idare edemeyeceğini düşünüyorsan da sende 2 çocuk, karşıda 3 çocuk varken bunları birleştirip 5 çocuk haline getirme, bir de üstüne çocuk yapma da diyebiliriz aynı mantıkla değil mi? Yani göz göre göre 5 çocuk yükünün altına gireceksen bunun için gerekli vasıfları da kendinde görmelisin.

Ayrıca bu insanların çocukları evlendikten bir süre sonra birden bire ortaya çıkmadılar ya. Modern çağda insanlar evlenmeden önce çocuklarını bir araya getirip aile ortamında onlar nasıl davranacaklar, anlaşacaklar mı anlamak için bir süre birlikte vakit geçirtip gözlemliyorlar, sonra çocukları için de iyi olacaklarına inanıyorlarsa evleniyorlar filan...

Son düzenleme:
:)) 1 degil 2 degil 3 degil . yoldakiyle 6 cocuktan bahsediyoruz. hayati kursunlar tabi yeniden yeniden ama bu kadarida bayira kurmak oluyor. zor hayatim zor. onu demek istedim
adile naşitle minür özkulun filmi bardı böyle. ikisinin de 5 er çocuğu vardı. tuvalet kuyruğunda habire kavga, masada tuzluk için kavga. ama sonunda toparlanıyodular alışıyolardı çocuklar. inşallah konu sahibi de toparlar ne diyim :) herkese iyi geceler

sanada iyi geceler:))

Benim bir yakınım daha önce evlenip ayrılmış biriyle evlenmeye karar verdi yıllar önce, ben şahsen itiraz ettim çünkü kız hiç evlenmemişti ve adamın ilk evliliğinden biri 15 biri 11 yaşında 2 çocuğu vardı, neyse evlendiler, 15 yaşındaki babasıyla görüşmeyi redetti, yeni eşi babasını elinden alan rakip gibi gördü, 11 yaşındaki haftasonları gelip gidiyordu, çocuk üstünü başını ortalığa bırakırdı, bildiğiniz klasik itirazlar, zorluk çıkarmalar, tanıdığım ne yapacağını şaşırdı, alıp karşıma konuştum, dedim bu çocuğa sabır göstereceksin, anlayışlı olacaksın, sonuçta baştan biliyordun çocukları olduğunu, çocuk için hiç kolay değil babasının yatağında başka birinin olduğunu bilmek, annesiyle hayal ettiği babasını başka kafınla yan yana görmek, kuralların olsun, bir kabahati olduğunda sen değil baba müdahale etsin, sevin çocuğu.

Sağolsun ne dediysem uydu, bir süre sonra iki arkadaş oldular, tanıdığımın 2 çocuğu oldu, kardeşlerine sımsıkı sarıldı çocuk, şimdilerde koca delikanlı, 15 yaşındaki de büyüdü tabii, babasını görmek istemiyordu ya babasının yeni eşini tanıdı zamanla ve yakınım babayla evladı barışın böyle olmaz diyerek ön ayak oldu görüşmelerine, şimdi kocaman bir aileler.

Zaman ve sabır...

neseli gunler idi sanirim. umarim beyefendinin eski esi de bir cocuk yapip durumu iyice kaosa suruklemez diyip kacayim :)) . iyi geceler....

bebeğimin kalp atımı durdu dahaca evlat sevgisini tadamadım ama içim gidiyor her çocuğa. ister yaramaz olsun ister olmasın..gerçekten isteyince yaklaşmasını bilince bütün çocuklar sakinleşiyor.herşey sevgi,şevkat birazcıkta sabırdan geçiyor..adı üstünde çocuk onlar.Ki zatende yılda 2 ay görüyorsunuz idare ediverin ne var sanki.Allah yardımcınız olsun..

8.5 aylik hamile veya degil!
kendi cocuklari ortaligi dagitinca bir anne guzelce uyarir
ve devam ederlerse kizmazmi anne?
soylenmezmi?
ama uvey cocuklara kizamaz o zaman vicdansiz kötü anne olur
hatta rahatsiz olamaz
yahu insan kendi cocugunun dagitmalarindan usanir sitem eder
kizar
cok anormal degil soylenmesi

ergenlerin genel ruh halleri kucuk cocuklara bakarak daha asi daha karamsar
oldugu yonunde uyarabiliriz degilmi?
ustelik o cocuklar babalarindan uzak yasiyorlar ve babalari baska cocuklarla yasiyor
uzuluyorlar hircinlasiyorlar ne yazikki ben sahsen o ergenlere uzuldum
bu burukluklarina karsilik heleki anneleri "onlar sizin kardesiniz degil" demisse
kinlenirler daha fazla ofkelenirler
suclularmi degiller elbet
sevgi sefkat ve anlayis bolca baska caresi yok
uzulen cocuklariniza ragmen !

ne guzel yorumlar gelmis empati dolu
bir arkadas yazmis "ben kardesimi bile istemezdim yanimda uyuz olurdum ona"
evet aynen oyle ergenlerin cogu kendi kardeslerine bile tahamulu yok
tutki üvey kardes olunca babalarina daha cok sahip olduklarinida eklersek
konu sahibesinin yasadigi durum cok anormal degil

o kucuk cocuklarada uzuldum elbet
onlar daha cok kucuk kinlenemezler
o ergenlerin gelmelerine sevinmislerdir bile ilk basta
kucuk cocuklar severler kendilerinden buyukleri
onlarin dunyalarina girmek isterler kabul edilmek isterler
(ben cok kucuktum ablamin arkadaslariyla sohbetlerine katilmak icin can atardim
ama istenmezdim onlarin gizli ve kendilerine has hareketleri bana cekici gelirdi)
e simdi bu cocuklar bu heyecani yasarken o gelen ergenlerin ruh hallerinden bihaberdiler degilmi?
itildiklerinde ofke dolu gozlerle bakildiklarinda urkmuslerdir ve
"bunlarin derdi ne" diye dusunmuslerdir
neden bize boyle davraniyorlar? diye sormuslardir kendilerine
bilmiyorlarki onlarin baba hasreti cektiklerini sancili donemlerini baba destegi olmadan
gecirdiklerini (manevi anlaminda)
anlamazlar daha kucukler
ve sonuc olarak kucukken size ters ters bakan bir insan figurunuz olmadimi?
(benim sahsen oldu ve cok etkilenirdim anlatamazdimda anlamda veremezdim)
ve bu durum karsisinda korkmus ve urkmuslerdir
o kizgin bakislara maruz kalmak istemiyorlar
ve cocuklarinin bu huzursuzlugunu goren anne elbetteki ici sizlar
ve koruma icgudusu tasir
tum cocuklar elbetteki kiymetlidir ama benim gozumde
vicdani yonum manyak gelismistir
ama yok hayir butun cocuklar cok kiymetli oldugunu dusunseydik sokak cocuklarida dahil olmak uzere
evimizi cocuk yuvasina dÖnüstür tum sokak cocuklarini evimize sigdirir bakardik
maalesef benim yuregim o kadar buyuk degil
bu yuzden tum cocuklar benim cocugum kadar kiymetlidir demeyecegim
benim cocugum her aksam karni tok sirti pek cilginlar gib eglenmis sevgi selinde yuzmekten
yorulmus sekilde uyurken
disarda "cocugum kadar kiymetli" diyemedigim cocuk 6 yasinda haliyle sokakta yasayabiliyor
calisabiliyor ac yatabiliyor

neysene

velhasil konu sahibesi esinizin uc ergen cocugu var
sizin cocuklariniz daha kucuk oldugu icin belki anlamiyorsunuz
yasamadiginiz icin ama
o ergen cocuklarin ruhlari yarali size ne kadar gamsiz havali ve asi gorunselerde
onlarin gercegi "babamla annem bosandi babam evlendi iki uvey cocukla yasiyor"
belkide baslarindaki anne fitliyordur onlari (gunahini almayim)
elin cocuklarina babalik yapiyor gibi laflar soyluyordur
bu cocuklara sabir sevgi sefkat esirgemeyin fedakarlik edeceksiniz
cocuklu bir adamla evlenmenin zor yönleri bunlar iste
hamilesiniz yorgunsunuz destek isteyin ve bir an secin ve teker teker
konusun esinizin evlatlariyla
cocuklarinizin hic bir sucu olmadigini onlarin daha kucuk olduklarini
siz bir abla olarak her zaman destek olacaginizi
cocuklarinizi benimsemlerini rica edin
esinizin cocuklarinin gelmesine ne kadar sevindigini dile getirin
yani gururlarini oksayin saygi gosterdiginizi belli edin
ufak yardimlari olursa abartin sevincinizi ve tessekurlerinizi
ve evet senenin tum tatillerinde yaninizda olacaklar
lutfen bu konuda bencillesmeyin yada korkmayin "hep boyle huzursuzluklarmi olacak" diye
evlilikte zorluklar vardir fedakarliklar sinavlar vardir
hos gorulecek Ödün verilecek durumlar vardir
belki hic bir zmaan kocaman bir aile olmayacaksiniz ama
esinize destek olmanin rahatligini yasayacaksiniz

cocuklariniz icin uzuluyorsunuz haklisiniz ama yapacak bir sey yok
sevgiyle mucadele etmekten baska!
onlar uzulurler siz tesseli edersiniz yanlarinda siz varsiniz sonucta
teselliyi sizden buluyorlarya bu da sizi tesseli etsin olmzami?

bu arada bende haftada yedi gun oldugunu ogrenmis oldum :)
konu sahibesi yanlislikla yazdi
ama tahmin edilmesi cokmu zordu gercekten
yaz tatillindeler ve yakin olduklarindan bes gunde bir ev degistiriyorlar

amma yazmisim yaw :)

Cok iticisin konu,sahibi
Ayrica bu kadar cocugun icinde bir tane daha yolda masallah valla

Mune cim
buarada defaalrca konu acıldı konusuldu edildi , bende 2.evlılıgımı bekar bırıyle yaptım bırde cocugum var suanda 3.5 yasına gelmek uzere 14 aylıktan berıde sevgılıyız ve buarada yasanan hıcbırsey bızım evde yasanmıyor erkekler dahamı merhametlı dıye dusunuyorum artık
belkı bende olsam yapamazdım ama anne olduktan sonra aynı kaderı paylasan yavruların bakıslarından nem kapmak olgunluk degıldır bana göre üstelik karnında tekrardan bır cocuk tasıyorken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…