Eşimin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla benim çocuklarım arasındaki sorun...

Bastan olmamasi gereken bir evlilikmis desem bana kizar misin konu sahibi. Onda uc cocuk, sende iki cocuk zaten bir sifir yenik baslamissiniz aile olmaya.

Oz kardesler arasinda bile sorun cikar , onlarin arasinda cikmamasi gercek disi olur.

Madem bu evliligi yaptiniz ustune birde cocuk getiriyorsunuz orta yolu bulmaniz esinin ve senin yararina olur. Aksi takdirde o cocuklarla devamli bir sidik yarisina girersiniz bu da hos olmaz.

Onlara uvey evlat gozuyle degil de bir abla gibi olmaya calissan, belirli kurallar koysan belki daha iyi olur. Bu kurallar sadece onlara degil, senin cocuklarina da uygulanmali. Beraber zaman gecirmek , film izlemek, cocuk terapistine gitmek bunlar aklima gelenler. Sen yeterince verici davranirsan o cocuklar icin soylediklerin belki goze batmaz.

Allah mutluluk versin.

Yaşlar 12-14-16 ve küçük değil diyosunuz. Ne bekliyosunuz 30 yasında biri gibi yetişkin hareketlerimi?
peki ne yapmak lazım ? sonsuz hoşgörü mü? ne yaparlarsa aman yapsın demek mi lazım? konu sahibinin doğumuna 1 ay kalmış bilmem farkında mısınız? ergenlik psikolojisi zorsa hamilelikte hormonal artışlarla yaşamak da pek kolay değil. ayrıca onun da küçük çocukları var durumda etkilenen ve aynı şekilde dağılmış bi yuvadan gelen. onların hakkı hukuku yok mu?

Ben ilk başta hiç anlamadım . Kendimi bir anda , başka bir gerçeklikte buldum.
Sokakta , pamuk şeker yapan amcayı beklerken, bir anda bir baktım babamla annemin çatışmalarının tam ortasındaydım.
Babamın elinde başka bir hatun. Annem sürekli ağlıyor. Sigara içmeyen kadın , aynı anda 3-4 sigara içerek kendini zehirlemeye çalışıyor.
Babam, anneme karşı... Annem de babama karşı beni dolduruyor.
Büyüklerin savaşı diyorum ben boşanmalara. Ama çocuklar yaralanıyor o ateş hattında hep ...
Üvey anne seçiyor, onların babaları ile evlenmeyi. Ama çocuklar seçemiyor.
Çocuklar hep, büyükler tarafından seçilen zorunlu seçimlere , zorla oturtuluyor...
Ve pat diye başka bir hayata alışmaları bekleniyor...
Bu çocuklardan şikayet etmek için daha çok erken bence... Kredi bu kadar kolay dolmamalı.
Benim çocuklarım öyle yapmıyor diye, öyle yapan çocuğu küçümseyemem.
Benim çocuğuma aynılarını yapsalar, ben anlarım. Kızamam. Üzülürüm evet. Ama ne bileyim ... Anlarım.
Aile terbiyesi görmemiş diyip geçmek kolay bu çocuklara... Marifet, bu durumu anlamakta .
Aile terbiyesi almamış çocuklara tahammülü olmayanlara dilerim ALLAH aile terbiyesiyle yetiştirebileceği,hayat koşullarının bile engel olamadığı şartlarla yetiştireceği çocuklar dileerim ben sadece....

Aradaki dengeyi kurmaları gerekiyor eşiyle birlikte, eğer birlikte paralel hareket edip birlikte davranmazlarsa eşinin çocuklarının yanısıra kendi çocukları da yeni doğacak bebeğe yönelebilirler de.

Sonsuz hoşgörü demiyor kimse ama sabretmek lazım, çocuklara yaklaşım için bir uzmandan yardım alınabilir, farkındaysanız konu sahibesinin çocukları haftada 5 gün o evde, adamın çocuklarıysa ilk defa gelmiş, orta yolu bulması yönünde yorum yapıyor üyeler.

Ayrıca şu da var ki eşide kendisi de önceki evliliklerden olan çocuklardan haberdarlar, sonradan ortaya çıkmış çocuklar yok ortada.

Bayanın hamile olması cidden onun için zor bir durum bu herkesin kabul edeceği birşey. Çocuklar herşeyi sezer bayanın bakış açısını değiştirmesi gerek. İçten içe gıcık olurken iyi davransa bile cocuklar bunu anlar sahte gelir. Sonsuz hoşgörü demek yanlış demek istediğim o değil. Kendi çocuğuna davrandıgı gibi onlarada aynı davrandıgını kanıtlaması lazım. Hem sevgi açısından hemde kurallar açısından bu şekilde o evde ki kuralların herkes için aynı oldugunu onların dışlanmadığını anlarlar.

eşiniz sizin önceki evliliğinizden olan çocuklarınızla yaşıyor.fakat siz 2 aylığına gelen çocuklardan sızlanıyorsunuz.ergenlik çağındalar ama yaşları yinede çok ufak..yok külodu ters bırakmış,yok saat 2'de uyanıp kahvaltı istemiş..kendi çocuklarınız yapsa zorunuza gitmez ve saygısızlık olarak algılamazsınız..
çocuktur bunlar kavga ederler barışırlar ne var bunda sizin alınacağınız? ayrıca genelde çocuklar kendi yaş gruplarıyla oynar sizinkiler küçük diye dışlamış olabilirler..sizde bi annesiniz keşke kendi evlatlarınıza gösterdiğiniz çaba ve şevkati onlarada gösterip bir abla bir arkadaş gibi yaklaşsaydınız.
eşinizide bu konuda etki altında bırakmanız çok yanlış

Yaşlar 12-14-16 ve küçük değil diyosunuz. Ne bekliyosunuz 30 yasında biri gibi yetişkin hareketlerimi?

kusura bakmayın ama ben değil 16, 7 yaşındayken bile kirli çamaşırlarımı ortalığa değil kirli sepetine atıyodum
bunu yapan çocuk ergenlik coşkusundan yada manyaklığından değil terbiyesizliğinden yapıyo
annesinin babasının zamanında çocuklarına vermediği terbiyeyi,temizlik alışkanlığını o bayan vermek zorunda değil
yapmayın bir insan 30 yaşındamı ellerini yıkamayı,kirlilerini sepete atmayı öğrenir

bana göre bu işte zamanlama yanlış. eşinin çocukları ergenlik döneminin sorunlarına ek olarak, yeni düzene üvey kardeşlere herşeye tepkililer, benim okuduklarımdan çıkardığım sonuç bu. ama konu sahibi şu an bunların üstesinden gelecek, çözüm üretecek, gerçekten sabır göstecek dönemde değil yani. hamileliğin doğasına ters bi kere. başımda, ordan biliyorum. ilk kez bu kadar alınganlık yapıyorum, ruh halim 5 dk öncesine uymuyo. aniden fevrileşiyorum sonra gülüyorum falan deli gibi oluyo insan. herkes böyle mi bilemem ama bence şanssızlığı bu 2 ayın artık hamileliğinin en zor dönemine denk gelmesi. 16 yaşında genç kız sürekli uyarmama güzellikle söylememe rağmen hala iç çamaşırını bana yerden toplatıyosa ve yere eğilmek benim için büyük olaysa ben sabır gösteremem buna eminim.

O sensin. Bu o . Herkes ne bana ne de size benzemek zorunda değil.
Zamanında veremediği terbiye, o zaman konu sahibi bi zahmet müsade edeydi, adamla evlenmeyeydi de , adam çocuklarına daha fazla vakit ayırsaydı.
Canım bizim acelemiz yok, hemen de çocuğu yapmayıverelim dememiş ama farkındaysanız? Ortada böyle bir gerçekte var.
Peşlerinden atlı koşturur gibi, çocuk bile yapmışlar. Bu çocuklara nolmuş peki? Çocuklar daha birbirlerine alışmamışlar.
Konu sahibinin ve eşinin yaptığı ne kadar doğru sizce? Şimdi de kimsenin şikayet hakkı yok bence.

'Annesinin babasının zamanında vermediği terbiye...' Bakın kendinizde ne kadar güzel demişsiniz. Terbiye almaları gereken yaşta o çocuklar kendin ana-babalarının boşanmasının şokunu atlatmaya çalısıyolardı terbiyeye zaman kalmamıs kusura bakmayın. 21 yaşındayım ve pislikten odama girmeye cesaret edemez kimse itirazınız var mı?

Yapmayın ALLAHInızın aşkına. Çocukları şeytan ilan ettiniz yahu ...
Biraz elinizi kalbinize koyup da konuşun. Her iki tarafın çocukları içinde geçerli. 6-7 yaşında benim çocuğum bir şey yapmıyor diyor.
O yaştaki çocuk doğru düzgün anlamıyor. Ben de 5 yaşındaydım, tek bir kötülük yapmadım babamın eşine.
Anneniz babanız bir anda başka adamın kadının yanına gidiyor. Hooooop karşı taraftan iki çocuk çıkıyor 6-7 yaşlarında.
Sonra bir bakıyorsunuz bir de kadın hamile. Bu çocukların alışma evreleri noldu ?
Kayıp.... Sonrası sorun tabiki. Bu çocuklara alışmaları için müddet verildi mi acaba ?
Makine değiller ki , istediğiniz programa kurup çalıştırın.

Ben zamanında, lise zamanı ha... 15,16,17 iken.
Kirli çamaşırlarımı çekmecemde toplardım. Elimde yıkardım. Neden?
Annem değil çünkü karşımdaki. Görmesini istemezdim çekinirdim.
Bir gün unutmuşum. Kendisi çıkardı babamın önünde insanların önünde çamaşırlarımı.
Pis kız ilan edildim. Öyleydim de belki. Dağınıktım. Kafamın içindeki dağınıklık geçmiyordu çünkü...
Kusur ararsak çok buluruz.
Yorumunuzu sevdim bu arada.

bayanda adamın gırtlağını sıkıp evlenmiş,yine gırtlağına çöküp çocuk yapmış
kendisi bilmiyormuydu evlenirken 3 çocuğunun olduğunu
aman adam kendi çocuklarını hiç düşünmesin zaten sizde o adama hiç kusur bulmayın anca hamile bayana bulun,
ayrıca o sensin ne demek oluyo onu anlamadım ben açarsanız sevinirim

Yani o sensin derken, siz temizmişsiniz. Ben öyleymişim vs. Ama o çocuklar değil demek ki.
Yooo ben sadece evli bayana suç bulmuyorum. BUraya konu açan eşi olsaydı, yorumlarım can alıcı olurdu.
Kendi babama kızgınlığımı ondan çıkarırdım emin olun.
Ben sadece, bu iki insanın şikayet hakkı olduğuna inanmıyorum.

Hamilelik konusunda haklısınız ama 16 yaşındaki o çocuk bence babasının yeni eşini deniyor, Luthian'ın yorumlarını dikkate almak gerek, evde kurallar olmalı, kurallar herkese uygulanmalı, adamın çocukları fevri çıkışlarda bulunursa ikazı kadın değil adam yapmalı, 16 yaş size şu anda büyük geliyor ama inanın öyle değil, siz hamileliği bende ergen çocuk psikolojisini bilirim, 18 yaşında bir kızım var çünkü, insan kendi çocuğu olunca daha başka bakıyor, bu da kaçınılmaz bir gerçek, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, yavrunuz doğunca ne demek istediğimi anlayacaksınız, şimdi 16 yaşındaki çocuk kadının, 6 yaşındaki çocuk adamın olsaydı bu seferde koskoca çocuğum ufacık çocukla oynamak zorunda kalıyor gibi bir sıkıntı ortaya çıkacaktı, yani kısaca kabahat ne konu sahibesinin, ne eşin, ne çocukların aslında, ortada suçlu aramamak gerek, anlaşamamış ayrılmış eşler ve bu ayrılıklar yüzünden yıpranmış çocuklar var ortada.

En münasibi birkaç hafta sonra gidecek olan çocuklara biraz sabır göstermek, sonrasında hem kendi çocukları hemde eşinin çocuklarının uyacağı kurallar belirleyecekler eşiyle, bu kurallar sürekli uygulanacak.

Çocuklara sürekli aynı şekilde davranılırsa ve hislerin yapmacık olmadığı hissettirilirse bir süre sonra herşey normale döner.

bence çocukları babaları uyarmalı ne o terbiyesiizlk insan kendi evladını çekemiyo yeri geliyor birde eşek kadar olmuşlar ben böcek bile öldüremm acırım vicdan yaparım ama bu çocukları nedense dövesim geldi bazı arkadaşlar kadıncağıızı ayıplamış daha neyapsın gözünn önünde çocuguna ters davranılıyor başkası olsa azarlar elinden geldiğince iyi niyetli aaamaa anneleri dolduruyo galiba canavarları allh yardımcısı olsun çok zor birdurum insan kendi çocugu terbiyeszlk yaptıgında kızar cezaverr amaaa başkasınn doğurduguna helede üvey anne konumundaysa sesini çıkaramz bişeysöylese haklıda olsa üveyanne ya herkese batr tefekoyarlar allhabüyük konuşmyaym çocukları çok sewrm ama benm kaldıramaycğm bişey çok zor birdurummmm allh yardımetsn birde o küçücük çocuga ters bakan kocaeşğe neden tersters bakıyosun derm ve kızarım yerinde olsam sanki evde oküçük çocukların üveyannesi var evde odalrından çıkamıyolar yazıkvalla

Eva nin bi sinirleri bozulmus belli ki. sartlari goze alip bu isi kotaririm dedigi bi evlilik yapmis.Dunde bugune herseyin duzelmesini bekliyor. En buyuk yanilgisi bu . cocularinin yeni bir adama ve cocuklarina, adamin cocuklarinin yeni bir kadina ve onun cocuklarina hatta yeni kardeslerine ,kadinin ve adamin bunlarin hepsine alisip kabullenmesi zaman emek ve sabir isteyen bir durum. simdi oturup hangi tatillerde kac gun ben de kalacaklar, ne yapacam, nasil arkalarini toplicam derdinde. sikayetci degil cozumcu olmak lazim. cok kalabalik bu topicin kahramanlari . en iyisi copsuz uzum bulmak :)

ikazları babanın yapması konusunda hemfikiriz. ancak benim bu tabloda içime sinmeyen 14-16 yaşında ki çocukların 6-7 yaşında ki çocukları itip kakması, kötü davranması. ben de ergenlikten geçtim ama hiç bi zaman çocuklara , hayvanlara kötü muamele etmedim. burda çok yanlış bişey var. bana göre bunun affı da özrü de yok. 16 yaş bana o kadar da küçük gelmiyo haklısınız ve ben bu davranışı yakıştıramıyorum o yaşta bi genç kıza. benim baştan beri fıttırma noktam burası sanırım şimdi düşününce

Hep diyordum, eşimin çocuğu olsun isterim diye... Çünkü onu benden iyi anlayan olmaz. İyi anlaşırım, kazanırım o çocuğu diyordum. Üvey ana eline gideceğine, çünkü dışardakilerin 10da 8 i potansiyel üvey anne.
BİR-İKİ üstümdeki yorumdaki hanım gibi mesela. Dövermiş çocukları ya.... Allah korusun.
Hani potansiyel üvey anneye gideceğine çocuk , benim gibi birine denk gelsin diye dua ederim.
Hayırlısı olsun tabi ALLAH bilir :)

Ne kadar da klasik bi düşünce ! Anneleri dolduruyo... Bu nasıl bir mantıktır? Annelerinin de işi gücü bitti kendi çocuklarına zehirli düşünceler aşılıcak değil mi? Koca eşşek,canavarlar... Cidden inşallah Allah size böyle bi durum yaşatmaz umarım yoksa eminim katil olurlardı o çocuklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…