Eşimin ilk evliliğinden olan çocuklarıyla benim çocuklarım arasındaki sorun...

Merak ettim kaç yaşındasınız?

hadi hususi bu konu için söylemeyim, hadi hususi bu site için de söylemeyim, bu internet öyle bir şey ki; herkes irade abidesi, evliya ve kanatsız melek. yahu kadın 9 aylık hamile, kendi çocukları evde salona inemiyor, onun çocuklarına ters ters davranışlar itip kakmalar, yine de ağzını açıp tek laf etmiyor ve sadece içten içe kızdığı için laf edilebiliyor. (dediklerini doğru varsaymak zorundayım yazarken)

adım kadar eminim ki burada kadını anlayışsızlıkla suçlayanların %80i aynısı kendi çocuğuna yapılsa kaplan kesilir.

bu uvey anne -baba terorunu yasayan insanlar var tabi var olmasina. emin olun bu insanlarin kendilerinden olanlara da sevgisi sorgulanacak haldedir. turkce de karsiligi neyse ne ben uveyim zihniyeti gercekten cok cirkin.

16 yaşındaki o çocuk normalde bu tip davranışlar sergilemiyordur, babanın yeni eşinden emin olma çabaları bunlar, sabrı nerede başlayıp nerede bitiyor deneme yapıyor.
Konu sahibesi uyanık birkaç hamleyle ve samimiyetinin gerçekçi olduğunu göstererek 16 yaşındaki kızın arkadaşı olursa 12 ve 14 yaşındakilerinde kalbini kazanır, büyük ihtimalle diğerleri ablalarının tavrına göre davranış sergiliyor.

Bu dediklerim zamanla olacak şeyler, bıkıp usanmadan hep aynı davranmaları lazım eşiyle, inişli çıkışlı olursa davranışlar, çocuklar neye inanacağını bilemez.

bu arada ilk evliliğimi ün. 1. sınıfta yaptım üvey babadan kaçma derdiyle. ve 19 yaşındaydım. o yüzden bana 16 yaş çokçocuk gelmiyo

Sana bir örnek vericem. Bana kızma. Küçümsemek için değil bir şey anlatmak istiyorum. Ben 23 yaşındayım. Sen 39. Ama sen benden daha fevrisin. Fevrilik bir dezavantajdır. Çıkışıyorsun mesela. Ben daha ılımlıyımdır mesela.
Eee yaşa bakarsak senin daha ılımlı benim daha çıkışlı olmam gerekirdi.
Ben üvey anadan kaçmak için evlenip kaçmaya çalışmadım mesela , aşmaya çalıştım. Böyle bakınca, benim yaptığım olgunluk, seninki çocukluk oluyor değil mi? Evet.
Yani aslında o yaşlarda hepimiz çocukluk yapıyoruz ama hepimizin yaptığı çocukluk farklı yönlerde.
Yani mesele yaşta değil işte. Ben de mesela, internette çok takılır ordan sanal arkadaşlar edinirdim, öyle tatmin olurdum. Benim de yaptığım çocukluk bu :/

bu benm fikrim sizi ilgilendirmez eleştrme hakkınıda wermez anlatılanlardan çocuklara diyecek başka bişey bulamıyorm 12 yaşındaki bir çocuk 6 yaşında çocuga öldüreck gibi bakarsa canvr değilde ne 12 yaşındaki çocuk tuvalti tmz kullanr kocamn olmuşlar kin tutmaya akıllırı eriyorda kilodu ortaya atmamayı bilmiyormu doğuda 13 yaşındakızlar çocuk doğuruyo evt allhım yaşatmasın amin ayrıca ben komşularımn çocuklarına bile bana emanet edildiğinde kendi çocugum yok aama onlara kendi çocugum gibi bakarım vicdansız değilm ama ortada ezilenler küçük 2 tane çocuk odalarından çıkmaya korkuyolar kadın daha neyapsın yaaa kendi çocukları eziliyor aradaa

Afedersiniz ama sanırım siz forum mantığını tam kavrayamamıssınız. Burda amaç tüm farklı fikirleri ortaya koyup birbirimizi eleştirip ortak bi nokta bulmaktır. Ve bende sizi eleştirdim evet. Eğer bu tarz şeyleri kaldıramayacaksanız lütfen sessizce sağ yukardaki x işaretine basın :)

bu arada ilk evliliğimi ün. 1. sınıfta yaptım üvey babadan kaçma derdiyle. ve 19 yaşındaydım. o yüzden bana 16 yaş çokçocuk gelmiyo

bazı insanlar çocukluğunu yaşayamaz onu erkenden büyüten sebepler vardır.sizin sebebinizde üvey babanız olmuş.bende anne babamın dırdırlarıyla evin büyük kızı olduğum için üzerimde baskı vardı hep ..bende 16 yaşındayken hayata ciddi bakardım.. şu an 14 yaşında kızkardeşim var hala çizgiflim izler,çıktığını odanın ışığını kapatmaya bile üşenir peşinden gider biz kapatırız,ocağı yakmayı bile bilmez hiç bi iş bilmez onuda aşırı rahat yetiştirdiler..hepimizin gözümüzde hala çocuktur..ben onun kadarken dolmada sardırırdı annem,temizlikte bendeydi her ev işini yapardım..gerçi sağolsun şimdi sayesinde evlendim dört dörtlük bir ev hanımı oldum.. yanii bazıları çocuk kalıyor bazıları hayata erkenden gözlerini açmak zorundaa...herkez bir değil her hayat aynı değil ki!..

benim üvey babayla sorunum evde kalıp çözebileceğim türden değildi. neyse detaya gek yok.
dediğim gibi hamilelikte oluyo bu çıkışlar, fevrilikler, zaten yapı olarak haksız olduğuna inandığım bi durum varsa kendimi de tutamıyorum haklısın bu bi dezavantaj. bi kere herkesten önce kendime zararım çünkü kendimi geriyorum, konu senin değil dert senin değil yürü git sana ne di mi :)

Aaa 16 yaşındaki, bu duruma göre 3 yıl evde kalmış. Konu sahibi, evlendir çocukları kurtul. Bu nasıl bir kıyaslama ? Doğuda, kumalarıyla yaşıyor kadınlar. Siz de tek eşisiniz ,eşinizin. oldukça şanslısınız bu durumda.

Son düzenleme:
babaları çocuklarının bu hareketleri karşısında pasif kalmamalı,evlatlarını güzel bir dille uyarıp motive etmeli
burada bi arkadaş " ya kızlar 16 yaşındaki kızım çok pasaklı ortalık yere kirli çamaşırlarını atıyo ne yapmalıyım" diye topik açsa
çoğu kişiden "aa çok ayıp kızını karşına al iyi bir ders ver,genç kız olmuş artık öğrensin" gibi tepkiler gelir
lakin kocasının çocukları olunca kadın fesat üvey anne ilan ediliyo

obir örnekti evlnsnmi diyorm ben aklı herşeye eriyor artık diyorm istediğin yere çekmeeee allh sana aynısını werse napardın çok merakettm konuşmk kolay geliyyyoooo

Anlatabildim inşallah kızmadığına göre Benim annemden 6 yaş küçüksün :)
Yaşadığın sorunu merak ettim aslında. Benim de sorunlarım farklı boyutlara kaymıştı. İçe kapanmayı seçtim.

obir örnekti evlnsnmi diyorm ben aklı herşeye eriyor artık diyorm istediğin yere çekmeeee allh sana aynısını werse napardın çok merakettm konuşmk kolay geliyyyoooo

Yok bence siz bu durumları bilmediğiniz için size konuşmak kolay.

eleştirilerinz normal olursa normal tepki alırsınz çocuklar katilolurdu yazmışsnz ayrıca formda ne amaçla oldugumu sizden iyi biliyorm çıkmak istersen x tuşuna sen basss

:emir_b

Çok merak ettim, sizin öneriniz nedir?
Ne yapsın konu sahibi bu canavar!!!!! Çocuklarla?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…