• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin işinden istifa etmesi ve memleketine gitmek istemesi....

Bugün olsa kesinlikle istifa etmezdim..su anda biraz daha iyiym ilk zamanlara göre..Allaha sükür iyiym...belki allah sabrettiklerim karsinda bana iyilikler nasip etti... ama insanin parasini kazanmasi bambaska bir sey....burada en iyi sartlarda yasiyorum ....ama nasil?

mrb arkadaşlar
biz eşimle yaklaşık 7 aydır sorunlar yaşıyoruz ,bundan 15 gün önce işinden istifa ettiğini ve memleketine gitmek istediğini söyledi çünkü bir gün öncesi akşam tartışmıştık ,bu evliliğin böyle devam etmeyeceğini söylemiştim o da bunun üzerine sabah böyle bir kararla karşıma çıktı , bana hiçbir şey sormadı,ben onun memleketine gitmek istemiyorm ve üstelik benim de işimden istifa ederek onunla beraber gitmemi istiyor,(öğretmenim bu arada) beni seviyorsan gelirsin diyor,ben de sen beni seviyorsan gitmezsin burda problemlerimizi halledelim diyorum,orda ben işsiz o işsiz bu kadar problemimiz varken nasıl yaparız daha hiç bir problemimiz aşamadık güvenemiyorum ,orda düzelir mi hiç sanmıyorum,üstelik ailesi de orda olacak ister istemez onlarda işin içine dahil olacak ,diğer bir şartıda burda kalacaksa ben ona bakacakmışım 5 yıl o bana bakmış 5 yıl da ben ona bakabilirmişim bana saçma çözümlerle geliyor şaşırdım kaldım artık geçenlerde bir ev buldum taşınalım dedim değişiklik olur bize ben hala vazgeçer gitmekten diye düşünüyorum ama o sen git o eve ben nasılsa 2 ay sonra memlekete gidicem diyor.bizim sorunumuza gelince eşimin gece hayatının ve alkolünün olması çok alışmış ve vazgeçiremiyorm gece hayatı dediğim iş ile ilgili yemekler oluyor bunlar uzayıp gidiyor gece boyunca ,ben hep ylnız olmaktan,paylaşım olmamasından,bana hiç zaman ayırmıyor evde olmak istemiyor sebep ben konuşuyormuşum eee rahatsız olduğum şeyleri dile getiriyorum ne yapayım ,gerçi sussamda artık hiçbir şey değişmiyor bıktım artık,sizin fikirleriniz nelerdir

eşin kendine heyecan arıyor galiba yıllarını verdiğin emeğinden mesleğinden mi vazgeçeceksin. bu nasıl bir saçmalık canım? erkek olarak kendine senin paranla egeçinmeyi yediriyorsa o da onun karakteri...sakın istifa etme çünkü oradada pek huzurunuz olmayacak ve pişmanlık yaşayacaksın...baksana adamın kararlarına???? bırak gitsin bi kafasını toplasın... o seni zora koşuyor bence başka bir amaç var.. baksana şu isteklere..

bulunduğu yerde iş bulamayan adam ailesinin bulunduğu yerde işte tutunması zor, ben bu adamla
bir geleceğiniz olacağını ve kalacağını göremiyorum ,bencilin teki gerekirse boşan ,iş hayatında insanları idare edemeyen memleketine gitse be olacak,aynı tas aynı hamam

eşin çocukça davranıyor,aklı başında gercektn olgun bır adam gb davranmadan hiç bir çözümüne yanaşma bence.. sorun çözmek ıster gb bı halı yok daha cok canı yandıgında annesıne sığınan küçük çocuklar gb aılesının yanına memlekte gıtmek ıster bı hali var.. ayrıca 4 yıl bekleyıp atandıgını gördüğüne göre .çalışmanın senın için ne kdr önemlı oldgnu görüyor,sankı senden ıntıkam almaya çalışır gb en sevdgin şeyden ayırmaya çalışıyor.. :28:

Son düzenleme:
Sakın ama sakın istifa etmeyin. Eşinize de kesinlikle işinizden ayrılamayacağınızı, bunun sevgi ile alakalı olmayıp, yaşamak için bir mecburiyet olduğunu söyleyin. Yinede gidicem derse bırakın bir süre gitsin ailesinin yanına, kendi düşünüp karar versin.

ben artık karışmıcam onun kararına gitmek isterse gitsin diyorum benim elimden gelen bir şey yok

Sakin istifa etme..bende ögretmendim.istifa ettim almanyaya gekdik..esimin tüm ailesi burada..ben ise yapayalnizim..5 senede anca toparlandim...benim tek sansim esimin iyi para kazaniyor olmasi..eger bir de o olmasaydi maddi problemler cikacakti...o kadar pismanim ki..ben de ne zorluklarla atandim..doguda calistim...ama hic bir erkek yaptigin fedakarligi anlamak istemez...sakin ama sakin yapma....

aynen ben de çok zor atandım 1 yıl doğuda çalıştım şubatta geldim ama geldiğimde herşeyin çok değişmiş olduğunu gördüm,ben eşimle gitsem de onun işi olmadan gitmiş olucaz yani iş güç yok olucak ...

Eşiniz evlilikten sıkılmış olabilir mi? Yani söylediği hiçbir şey anlamlı değil neredeyse, bahane gibi.acaba nasıl sorun çıkartabilirim, nasıl yıldırabilirim gibi.Beni seviyorsan...la başlayan cümlelerden hep korkmuşumdur altından hep sevgiyle alakası olmayan şeyler çıkar.Yani ne yazayım bilemedim.Sizin aileniz nerede peki? Eş ailesi ile aynı yerde yaşamak da çok ama çok zor arkadaşım, onu da göze almadan iyice düşün ( tayin isterim yazmışsın ya)Ya bir de belki en son ihtimal ama eşiniz olmadan nasıl bir hayat kurabilirsiniz;keyifler, arkanızda bırakacağınız acılar...ara ara bunları düşünün, kendinizi hazırlayın.( ben memlekete gidiyorum ne demek arkadaş, evlilik bu evcilik değil)[

evet evlilikten sıkılmış bence ,ben egeliyim ,o karadenizli ve şu anda muğlanın bi ilçesindeyiz benim aileme daha yakınız bu da dert ediyor senin ailene yakınız diye ama inanın ailem benim yanıma gelen giden birisi değil buraya geleli 3 yıl oldu bir kere geldiler eee bende gitmem 4 ,5 ayda bir ama ona aynı bölgede olmak bile yakınlık geliyor ,ayrılırsak ki sonuç öyle görünüyor bilmiyorum bazen iyi olur diyorum bazen üzülüyorum çünkü biz evli gibi yaşamıyoruz ,yüzünü bile doğru dürüst görmüyorum ki...

Sakin istifa etme.
Zaten mezun olduktan 4 yil sonra atanmissin,
aciktan atamalarda alim cok az .
Geri donmek istesen de yine bir 4 yilina mal olur .

Esin de birak gitsin gorsun.
Anlasin Hanyayi Konya'yi...
Tipis tipis geri doner nasil olsa...

eşin kendine heyecan arıyor galiba yıllarını verdiğin emeğinden mesleğinden mi vazgeçeceksin. bu nasıl bir saçmalık canım? erkek olarak kendine senin paranla egeçinmeyi yediriyorsa o da onun karakteri...sakın istifa etme çünkü oradada pek huzurunuz olmayacak ve pişmanlık yaşayacaksın...baksana adamın kararlarına???? bırak gitsin bi kafasını toplasın... o seni zora koşuyor bence başka bir amaç var.. baksana şu isteklere..

istifa etmeyeceğimi onunla gitmeyeceğimi biliyor zaten olmayacağını bile bile bu teklifle geliyor bana zora koşuyor dediğiniz gibi

bulunduğu yerde iş bulamayan adam ailesinin bulunduğu yerde işte tutunması zor, ben bu adamla
bir geleceğiniz olacağını ve kalacağını göremiyorum ,bencilin teki gerekirse boşan ,iş hayatında insanları idare edemeyen memleketine gitse be olacak,aynı tas aynı hamam

aslında ege ve akdeniz tam onun mesleğine göre orada iş bulurum demiyor ki tarlaları var birşeyler ekerim dikerim diyor aslında benim bunları kabul etmeyeceğimi bile bile söylüyor işte benim fedakarlık yapıp yapmayacağımı ölçüyor ona göre bu durumda ben bencil oluyorum o işinden istifa etmiş oluyor ben değil.

eşin çocukça davranıyor,aklı başında gercektn olgun bır adam gb davranmadan hiç bir çözümüne yanaşma bence.. sorun çözmek ıster gb bı halı yok daha cok canı yandıgında annesıne sığınan küçük çocuklar gb aılesının yanına memlekte gıtmek ıster bı hali var.. ayrıca 4 yıl bekleyıp atandıgını gördüğüne göre .çalışmanın senın için ne kdr önemlı oldgnu görüyor,sankı senden ıntıkam almaya çalışır gb en sevdgin şeyden ayırmaya çalışıyor.. :28:

yani kendisi gönderdi beni dersaneye atan diye ,kazanırsan maddi yönden iyi oluruz diye 1 yıl uzakta kalmak birbirimizzden çok etkiledi bizi

Sakin istifa etme.
Zaten mezun olduktan 4 yil sonra atanmissin,
aciktan atamalarda alim cok az .
Geri donmek istesen de yine bir 4 yilina mal olur .

Esin de birak gitsin gorsun.
Anlasin Hanyayi Konya'yi...
Tipis tipis geri doner nasil olsa...

geri asla dönemem bizim buralar çok yüksek puanlarla alır hem gidince o dönmek istemez ki artık ,çok problemlerimiz var aşamıyoruz onu oralarda halledemezsek ve orada ayrılırsak,ben tek başıma o memlekette ve orada ailesi varken nasıl yaparım.

Esiniz sorunlari cozmek istiyormus gibi gelmiyor bana. Mis gibi mesleginiz var, neden istifa edecekmissiniz? Cok sacma. Kendi iradesine hakim olamiyor, sizin ise mani olacak. Ayrica niye memlekete gidiyor ki? Ne yapacak orada?
Esiniz hic akilli mantikli konusmuyor. Sanki isi yokusa suruyor, iyice arapsacina donsun cozulemesin gibii.
Bir de siz ona neden bakacakmissiniz? Su hayatta her sey olur, kadin da kocasina bakar koca da karisina bakar ama esiniz is bulamaz, ugrasir didinir ama olmaz tabii ki siz saglarsiniz gecimi. Ama boyle banak bak deyip evde mi oturacak butun gun? Nedir amaci ben anlamdim, sizi mi deniyor ne?

Esiniz sorunlari cozmek istiyormus gibi gelmiyor bana. Mis gibi mesleginiz var, neden istifa edecekmissiniz? Cok sacma. Kendi iradesine hakim olamiyor, sizin ise mani olacak. Ayrica niye memlekete gidiyor ki? Ne yapacak orada?
Esiniz hic akilli mantikli konusmuyor. Sanki isi yokusa suruyor, iyice arapsacina donsun cozulemesin gibii.
Bir de siz ona neden bakacakmissiniz? Su hayatta her sey olur, kadin da kocasina bakar koca da karisina bakar ama esiniz is bulamaz, ugrasir didinir ama olmaz tabii ki siz saglarsiniz gecimi. Ama boyle banak bak deyip evde mi oturacak butun gun? Nedir amaci ben anlamdim, sizi mi deniyor ne?

evet kendi iradesine hakim olamıyor alkol çok alıyor alma diyorum az iç ,eve çok geç gelme ama yapamıyor malesef alıştım ben bırakmam diyor,bu yüzden işi bırakırsa parası olmayacak ya o zaman param yok nasıl içeyim diyor yani alkol için,gece hayatı iç,n bulduğu çözüm işi bırakmak ve benim de işi bırakıp onunla gitmem sanki o zaman herşey düzelecek mi güvenemiyorum ki aynen işten çıkarırlar, iş bulamaz ,hasta olur kadın bakar ,ama eşim kendi kendine istifa etti bana sormadan bide ve şimdi onun kararına uymamı istiyor ama ben kabul etmiyorum.evet sanırım beni deniyor onun için ne yaparım diye...

kesinlikle isini bırakma bırak gıtsın gıdebılıyorsa o ınatsa sende ınatlas sen bu atanmak için canını can edıp basarmıssın... evet evlılık buyuk fedakarlıklar ıster ama bu kadar acız kalmıs bı erkek sen bana bakarsın dıyebılıcek bı erkekten bırseyler beklemek sacmalık olur heralde gece gezmelerı sadce is yemegıyle sınırlıysa bılemıcem fakat alkol alıskanlıgıda evlılık ılıskılerını yıpratan tek gercek bence gıtmemelısın esınıde terketmemlı bırlıkte terapıye gıdın bu sızın ıcın ıyı olabılır

kesinlikle isini bırakma bırak gıtsın gıdebılıyorsa o ınatsa sende ınatlas sen bu atanmak için canını can edıp basarmıssın... evet evlılık buyuk fedakarlıklar ıster ama bu kadar acız kalmıs bı erkek sen bana bakarsın dıyebılıcek bı erkekten bırseyler beklemek sacmalık olur heralde gece gezmelerı sadce is yemegıyle sınırlıysa bılemıcem fakat alkol alıskanlıgıda evlılık ılıskılerını yıpratan tek gercek bence gıtmemelısın esınıde terketmemlı bırlıkte terapıye gıdın bu sızın ıcın ıyı olabılır

alkol için tedaviye gidelim dedim ama kabul etmedi tabi ben zevk alıyorum içmekten niye gideyim ki dedi .

işin içinde alkol varsa zaten güvenilirliği yok bu adamın ,alkolik olanda zaten değilim diye ısrar eder ,işin zor bu adamla o kendi hayatını mahvetsin sen kendi hayatını etme, duygularını öldür,aklını kullan

işin içinde alkol varsa zaten güvenilirliği yok bu adamın ,alkolik olanda zaten değilim diye ısrar eder ,işin zor bu adamla o kendi hayatını mahvetsin sen kendi hayatını etme, duygularını öldür,aklını kullan

haklısın çok duygusalım önce duygusal davranmamalıyım (ama elimde olmuyor bazen 6yııl evlilik 5yıl birliktelik 11 yılı düşününce duygusallaşıyorum işte) ve akıllıca hareket etmeliyim

Sakın istifa etme sakın ! :20:
Eşin saçmalığın alasını yapıyor dediğin gibi
İnsan nasıl bu kadar sorumsuz olabilir istifa edecek kadar
Böyle bir şeye karar vermeden önce seni düşünmeliydi,konuşmalıydı :50:
Sanki memlekete gidince ne değişecekse :47:

istifa edersin gidersin
sonrası pişmanlık. bu adam seni pek umursamıyor ki... umurunda olsan, evli oldugunuzun ve kararları birlikte vermeniz gerektiğini bilirdi.
ister gel ister gelme'' diyen biri ileride sorun yaşadığınız da ortada bırakır seni
asla güvenip iftifa falan etme.
gitmek istemiyorsan zorla götüremez ya. ailesi çağırdı ki gidiyor.
tayin de istemezdim yerinde olsam...değen biri olsa karşımda neyse.
benı takmayan, kafasına göre kararlar alan adamı bende takmam.
bırak gitsin, bilmem neresıne baka baka nasılsa geri döner gör.
dönmezse de kendı bilir.
şartlarınız belli sonuçta. birlikte ama yalnız iki yabancı gibisiniz bence
evlilik böyle bişi olmamalı :19:

Son düzenleme:
Back
X