• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin işinden istifa etmesi ve memleketine gitmek istemesi....

Sakın istifa etme sakın ! :20:
Eşin saçmalığın alasını yapıyor dediğin gibi
İnsan nasıl bu kadar sorumsuz olabilir istifa edecek kadar
Böyle bir şeye karar vermeden önce seni düşünmeliydi,konuşmalıydı :50:
Sanki memlekete gidince ne değişecekse :47:

birbirimizi o kadar üzdük ve kırdık ki üstüne güven de yok gidince hiçbir şey değişmeyecek bu sefer ondan dolayı onun memleketine gittim diye sorunlar başlayacak ...

senin bi hayatın var bence bu hayatını mahfetmesine izin vermemlısın tedavı gormesıne yardımcı olmak ıstemıssın bence bu boyle gıtmemelı bı yolunu bul bu boyle gıtmez sen zaten evlılıgın ıcın yapılabılecek en buyuk fedakarlıgı yapıyorsun mesela suanda ona katlanmak gıbı..

istifa edersin gidersin
sonrası pişmanlık. bu adam seni pek umursamıyor ki... umurunda olsan, evli oldugunuzun ve kararları birlikte vermeniz gerektiğini bilirdi.
ister gel ister gelme'' diyen biri ileride sorun yaşadığınız da ortada bırakır seni
asla güvenip iftifa falan etme.
gitmek istemiyorsan zorla götüremez ya. ailesi çağırdı ki gidiyor.
tayin de istemezdim yerinde olsam...değen biri olsa karşımda neyse.
benı takmayan, kafasına göre kararlar alan adamı bende takmam.
bırak gitsin, bilmem neresıne baka baka nasılsa geri döner gör.
dönmezse de kendı bilir.
şartlarınız belli sonuçta. birlikte ama yalnız iki yabancı gibisiniz bence
evlilik böyle bişi olmamalı :19:

ailesinin haberi yok ki olsa çoktann kayınvalidem aramıştı beni çünkü çok üzülüyor bizim bu durumumuza ağlıyor beni arayınca ayrılmayın diyor ailesi bizim mutlu olmamız için hiç gelin demezler nerde mutluysanız orda olun derler.zaten aramız kötüydü bide bana sormadan böyle bir karar aldı daha da kötüleşiyor ,sorsaydım gelmezdin ki diyor evet oraya gitmek istemiyorum ama başka çareler arardk en azından, bütün herşeyi bana bırakıp kaçıyor açıkcası,uğraşmak istemiyor kolaya kaçıyor ya öyle ya böyle diyor ...

senin bi hayatın var bence bu hayatını mahfetmesine izin vermemlısın tedavı gormesıne yardımcı olmak ıstemıssın bence bu boyle gıtmemelı bı yolunu bul bu boyle gıtmez sen zaten evlılıgın ıcın yapılabılecek en buyuk fedakarlıgı yapıyorsun mesela suanda ona katlanmak gıbı..

tek yolu ayrılmak görünüyor , bilmiyorum artık onunla bu konuyu konuşmak istemiyorum çünkü sonuca ulaşamıyoruz hep birbirimizi suçlamakla geçiyor

bencede bir konusun ama bence bu konusma gercektende kendı ıstedıgın konusma olsun kalbınden ne gecıyorsa onu yap ama bence senın ıs hayatına karsmasın senı ılk nasıl tanıdıysa ve sonrasındada aynı sekılde olacagına kabullendırmen lazım kı bu zaten normalde boyle olması gereken bırsey hayatını cope atmasına ızın verme sadce onun dısında kalbının sesını dınlemelısın :)

Bence bu evlilik bitmiş..
Kesin hükümleri sevmem ama, bu konu bana çok kesin geldi...
Gece hayatı-alkol var..
İster gel ister gelme modu zaten çok umarsızca...
Atanamadığınız günleri, başınıza kakmak var.. Ki çok ama çok adaletsizce bişey.. Evlenmeyeydi o halde.. Ben sana 5 yıl baktım ne demek.. Sende bana bakarsın ne demek..

5 sene.. Ayda 1 milyar harcasa bana, diyelim... Vallahi gözümü karartıp 60 bin kredi çekip önüne atardım ben.. Sonra da okkalı bi küfür patlatır, ödeştik bak der, boşanırdım..

Şu an ki psikolojisinden de kaynaklanıyor olabilir, bence bir süre sessiz kalmak iyi olabilir.

Bilmem Farkındamısınız Eşiniz Çok Çok Bencil Ve Gurursuz :53: Adam Evliliği Bi Şirket Olarak Görüyor 5 Yıl Ben Sana Baktım Sende Bana Bak Bunu Nasıl Söyleyebiliyor Hayret Verici:26:

Karadenizde Nasıl Geçinecekmiş Hem Oraya Gidince Ne Değişicek? Bedenini Oraya Götürdüğün Gibi Ruhunu Kişiliğini de Götürüceksin Çok Mantıksız Sakın Tayin Bile İstemeyin :45:

nasıl bir erkek karısına bakma süresini hesaplar sende bana bakacaksın der. tipik karadeniz erkeği tabiki istisnalarıda vardır. bende karadenizliyim ve hep memleketimden biriyle velenmiycem dedim bzim erkekler biraz çıkarcı oluyor kadın çalıştırmayıda baya severler.
canım annemde babamdan aynı şeyi çekti. babam emekli olsun diye dışardan parasını ödedi. annemin maaş kartıda babamın cebinde gezdi. daha başka örneklerde gördüm.
bigün hiç unutmam karadenizle ilgili bir program izliyoruz kadın sırtına dünyanın odununu yüklemiş adamda ceketini çıkarıp odunların üstüne atmış ellerini arkaya kavuşturmuş kadının yanında gidiyo.

ayrıl demek geçiyor içimden ama bir yuvanın yıkılmasıda okadar kolay olmuyo. ama eşinizin memlekete gitme isteği bana orda düzenini sağlayıp sonra yine ayrılmak isteyeceği izlenimi verdi.

siz çalışıp ona bakarken oda sizin gibi evde tüm ev işlerini yapıp evin ihtiyaçlarını karşılayı akşama yemek sabah giderken size kahvaltı hazırlayacakmı acaba. oldu olacak çocukta doğursun.

elle tutulur evliliğe adapte olabilecek eşini sahiplenebilecek birine benzemiyo anlattıklarınıza göre. allah yardımcınız olsun. hayırlısı olur inşallah.

Son düzenleme:
o sana 5 yıl bakmış sende ona bakacakmışsın...:37:
bu bi çözümmüymüş..
bu kadar mantıksız bişeyi düşündüde bi de sana nasıl söyleyebildi hayret...
sopalık cidden eşin...

bırak gitsin böyle adama fedakarlık yapmaya bile değmez dönerse evliliğinize devam edersiniz baktınız dönmüyor noktayı koyarsınız...

Her şey bir yana da mesleğini sakın bırakmayın biraz anne tavsiyesi gibi olacak ama hayatta hiç bir şey için devlet kurumuna atanmışsınız üstelik mesleğinizi bırakmaya değmez. Tekrar dönüşünüz zor olur, pişmanlıklarınız çok olur.

Yani...

Ne bekliyordun ki böyle bir adamdan?

İnsan bir anda böyle bir hayatın içine girmez ki evlenmeden öncede böyleydi muhtemelen.

Kendi düşen ağlamaz denir ama , insan ağlıyor işte.

Adam taktik yapıyor asıl istediği ailesinin yanına gitmek falan değil kendine baktırmak bence.

Ya boşanacaksın yada ömür boyu bu adama bakacaksın. Böyle evlilik olmaz.

Son düzenleme:
aslında ege ve akdeniz tam onun mesleğine göre orada iş bulurum demiyor ki tarlaları var birşeyler ekerim dikerim diyor aslında benim bunları kabul etmeyeceğimi bile bile söylüyor işte benim fedakarlık yapıp yapmayacağımı ölçüyor ona göre bu durumda ben bencil oluyorum o işinden istifa etmiş oluyor ben değil.

Saçmalığa bak çiftçilik yapıcak diye karısını mesleğinden edecek ağlasam mı gülsem mi biilemedim eşim emekli olunca memlekete gideriz diyo ben istanbuldan başka yerde nefes alamam diyorum gitmek isterse onca yıldan sonraa tek gidecek bırakın sizinkide tek gitsin

istifa etmeyeceğimi onunla gitmeyeceğimi biliyor zaten olmayacağını bile bile bu teklifle geliyor bana zora koşuyor dediğiniz gibi

evet o yüzden sakin davran zora sokuyor madem seni sen istifini bozma işinle evinle ilgilen madem öyle sen git de.. zora sokuyorsa senden kötü bir tepki bekliyor ve bu tepkiyi kendisi vermek istemiyor..
:26::26:ama neden

mrb arkadaşlar
biz eşimle yaklaşık 7 aydır sorunlar yaşıyoruz ,bundan 15 gün önce işinden istifa ettiğini ve memleketine gitmek istediğini söyledi çünkü bir gün öncesi akşam tartışmıştık ,bu evliliğin böyle devam etmeyeceğini söylemiştim o da bunun üzerine sabah böyle bir kararla karşıma çıktı , bana hiçbir şey sormadı,ben onun memleketine gitmek istemiyorm ve üstelik benim de işimden istifa ederek onunla beraber gitmemi istiyor,(öğretmenim bu arada) beni seviyorsan gelirsin diyor,ben de sen beni seviyorsan gitmezsin burda problemlerimizi halledelim diyorum,orda ben işsiz o işsiz bu kadar problemimiz varken nasıl yaparız daha hiç bir problemimiz aşamadık güvenemiyorum ,orda düzelir mi hiç sanmıyorum,üstelik ailesi de orda olacak ister istemez onlarda işin içine dahil olacak ,diğer bir şartıda burda kalacaksa ben ona bakacakmışım 5 yıl o bana bakmış 5 yıl da ben ona bakabilirmişim bana saçma çözümlerle geliyor şaşırdım kaldım artık geçenlerde bir ev buldum taşınalım dedim değişiklik olur bize ben hala vazgeçer gitmekten diye düşünüyorum ama o sen git o eve ben nasılsa 2 ay sonra memlekete gidicem diyor.bizim sorunumuza gelince eşimin gece hayatının ve alkolünün olması çok alışmış ve vazgeçiremiyorm gece hayatı dediğim iş ile ilgili yemekler oluyor bunlar uzayıp gidiyor gece boyunca ,ben hep ylnız olmaktan,paylaşım olmamasından,bana hiç zaman ayırmıyor evde olmak istemiyor sebep ben konuşuyormuşum eee rahatsız olduğum şeyleri dile getiriyorum ne yapayım ,gerçi sussamda artık hiçbir şey değişmiyor bıktım artık,sizin fikirleriniz nelerdir.

arkadaşım allah yardımcın olsun.ama herkesin de dediği gibi sakın istifa etme. eder peşine düşer gidersin başka sıkıntılar çıkarır sana.ne demek ya 5 yılda sen bana bakarsın. ben evin reisiyim diye kasılmayı biliyorlar ama.reislik evine eşine çocuklarına sahip çıkmakla oluyor.ayrıca aile yanına gidersen daha büyük sıkıntılar yaşarsın.ayrı eve falan geçme bence.otur evinde bırak gitsin.yapamayacak geri dönecektir sana merak etme.

bizde ilk 2 yıl ailesinin olduğu ilde yaşıyorduk.evliliğimin 1.ayında başladı kavgalarımız.eşim dengeyi bir türlü kuramadı.ailesinin herşeyimize müdahale etmesini engelleyemedi.onlara bişey söyleyemeyincede bana idare et diyodu.yükleniyodu.çok şiddetli kavgalarımız oluyodu.düşün yani cicim aylarında.2 yıl sonra başka bir ile taşındık.orda rahat ederiz diye düşünüyordum ama telefonla yettiler yine.hala aynı kavgalarımız devam ediyor.güvenimi saygımı dolayısıylada sevgimi yitirdi.en ufak maddi sorunda sen getirdin beni buraya memlekette kendi evimizde oturuyorduk kira vermiyorduk.maddi sıkıntımız yoktu çek şimdi deyip kestirip atıyo.oysa onun ailesine karşı pasifliği ve yine onun yüzünden çocuğumuz olmadığı için tedavi daha rahat olur diye gelmek istedim.defalarca söylüyorum ama kabullenmiyor.oysaki çok iyi biliyorki benim sayemde bişey sahibi oluyoruz ve kimseye muhtaç olmuyoruz.anneme babama kıyamadığım için şimdilik boşanmıyorum.onlar çok hassas insanlar çünkü.ama kocam gibide göremiyorum onu.

nasıl bir erkek karısına bakma süresini hesaplar sende bana bakacaksın der. tipik karadeniz erkeği tabiki istisnalarıda vardır. bende karadenizliyim ve hep memleketimden biriyle velenmiycem dedim bzim erkekler biraz çıkarcı oluyor kadın çalıştırmayıda baya severler.
canım annemde babamdan aynı şeyi çekti. babam emekli olsun diye dışardan parasını ödedi. annemin maaş kartıda babamın cebinde gezdi. daha başka örneklerde gördüm.
bigün hiç unutmam karadenizle ilgili bir program izliyoruz kadın sırtına dünyanın odununu yüklemiş adamda ceketini çıkarıp odunların üstüne atmış ellerini arkaya kavuşturmuş kadının yanında gidiyo.

ayrıl demek geçiyor içimden ama bir yuvanın yıkılmasıda okadar kolay olmuyo. ama eşinizin memlekete gitme isteği bana orda düzenini sağlayıp sonra yine ayrılmak isteyeceği izlenimi verdi.

siz çalışıp ona bakarken oda sizin gibi evde tüm ev işlerini yapıp evin ihtiyaçlarını karşılayı akşama yemek sabah giderken size kahvaltı hazırlayacakmı acaba. oldu olacak çocukta doğursun.

elle tutulur evliliğe adapte olabilecek eşini sahiplenebilecek birine benzemiyo anlattıklarınıza göre. allah yardımcınız olsun. hayırlısı olur inşallah.

sen evde kalınca ev işlerini sen mi yapıcaksın diyorum yok onları da sen yapıcaksın diyor.

arkadaşım allah yardımcın olsun.ama herkesin de dediği gibi sakın istifa etme. eder peşine düşer gidersin başka sıkıntılar çıkarır sana.ne demek ya 5 yılda sen bana bakarsın. ben evin reisiyim diye kasılmayı biliyorlar ama.reislik evine eşine çocuklarına sahip çıkmakla oluyor.ayrıca aile yanına gidersen daha büyük sıkıntılar yaşarsın.ayrı eve falan geçme bence.otur evinde bırak gitsin.yapamayacak geri dönecektir sana merak etme.

bizde ilk 2 yıl ailesinin olduğu ilde yaşıyorduk.evliliğimin 1.ayında başladı kavgalarımız.eşim dengeyi bir türlü kuramadı.ailesinin herşeyimize müdahale etmesini engelleyemedi.onlara bişey söyleyemeyincede bana idare et diyodu.yükleniyodu.çok şiddetli kavgalarımız oluyodu.düşün yani cicim aylarında.2 yıl sonra başka bir ile taşındık.orda rahat ederiz diye düşünüyordum ama telefonla yettiler yine.hala aynı kavgalarımız devam ediyor.güvenimi saygımı dolayısıylada sevgimi yitirdi.en ufak maddi sorunda sen getirdin beni buraya memlekette kendi evimizde oturuyorduk kira vermiyorduk.maddi sıkıntımız yoktu çek şimdi deyip kestirip atıyo.oysa onun ailesine karşı pasifliği ve yine onun yüzünden çocuğumuz olmadığı için tedavi daha rahat olur diye gelmek istedim.defalarca söylüyorum ama kabullenmiyor.oysaki çok iyi biliyorki benim sayemde bişey sahibi oluyoruz ve kimseye muhtaç olmuyoruz.anneme babama kıyamadığım için şimdilik boşanmıyorum.onlar çok hassas insanlar çünkü.ama kocam gibide göremiyorum onu.

gitmicem istemiyorum zaten yapamam orda biliyorum bir sorun olucak hep onu suçlucam yine bir sürü problem çık çıkabilirsen işin içinden artık,benim annem de çok üzülüyor şimdi destek veriyorlar ama üzülüyorlar tabiki de.

memleketinde ne yapacakmış beyfendi
lütfedip söyledimi

artık yorulmuş burdaki işten,çünkü işinden dolayı hep geç geliyor bende kızıyorum tabiki başka sorunlarımız da var ,memlekete gidince tarlaları var orda bişeyer yaparım diyor ,yani orada iş bulayım sen de tayin iste demiyor ,ben istifa ettim sen de beni seviyorsan istifa et gel diyor,ama benim gitmeyeceğimi bile bile bu teklifi yapıyor ,çok uzak ve ailesi orda ben gitmek istemiyorum burda hem benim hem onun ailesine uzağız tabi benimkilere biraz daha yakınız bunu da dert ediyır bulunduğumuz yer güzel kimsenin gitmek istemeyeceği bir yer ama senırım bütün sorunlardan giderek kurtulacağını sanıyor ben artık hiçbir şey diyemiyorum akışına bıraktım olayları

Back
X