• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin işinden nefret ediyorum.

Ufka Yolculuk

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2009
6.634
En iyi cevaplar
1
3.247
698
Ankara
Eşim gıda sektöründe çalışıyor.. bi kızımız var 18.ayında.. sabah 7:30 evden çıkıyor kızım uyuyor o saatte. akşam en erken 9 da geliyor ve kızım 1 saat sonra yatıyor. geçen bu 1 saatlik süreye bizim yemek yememiz, kızımın yemek yemesi de dahil. eğer uzun çalışırsa (ki çoğunlukla uzun) gece 11 gibi geliyor ve haliyle kızımda uyumuş oluyor..

Ben bıktım artık bu durumdan, işten çık diyorum "başka yer de böyle olursa" diye başlayan cümleler kurarak beni sinir ediyor... bi hafta olmazsa diğer hafta izinleri iptal ediliyor.

Ne yapacağımı şaşırdım artık.. oturdum ağlıyorum şuan :(

merhaba benimde eşim gıda sektöründe çalışıyorr bende çok kızıyordum ilerde bebegimiz olunca yüzünü göremicek diyee
gecen gün işten tam 4 kişi çıkarmışlar ve çıkarmaya devam edeceklermiş canım ya işten çıkarsa
ve iş bulamazsa o adamın psikolojisi bozulmazmı hayatı boyunca çalışan bir insan eve kapandımı
bide üstüne iş bulamadımı evde gerginlik olurr diye düşünüyorum çünkü artık eskisi gibi iş imkanı yok herşey kısıtlı birde eşinin tarafından bakmanı öneriyorum:34:

Üzüldum durumuna ama ağlamakla halledilmezki sorun işten cıksa eğer daha uygun saatlerde çalışableceği bi iş bulabilecekmi katlanmaktan bşka çare yok ki üzme sende kendini

Başka bir iş bulmadan işten çıkması , yada sizin ısrarlarınızla bulsada o işte sonradan sorun yaşaması , sevmemesi v.s bu tür durumlar yaşarsanız size olan tepkisinin nasıl değişeceğini biliyor musunuz ?

Eğer helal yollarla kazanılan bir işi varsa ve rahatsız edici bir ortam değilse hanımların bu denli iş hayatlarına mudahale etmelerini doğru bulmuyorum. Yaşanılan her olumsuzlukta '' sen sebep oldun'' ile karşılaşırsınız ve sonrası kopar artık.

Bu durum zamanla düzene girecektir inşeallah.

Bir kamerayla çocugunuzun o gun içerisinde yaptıklarını çekiniz. Akşam eşinize izletin, sonra akşamda eşinizi çekin çocuguna mesajlar içersin, evladınıza izletirsiniz. Bu şekilde arada köprü kurmuş olursunuz. Biliyorum aynı şey değil ilgilenmesi görmesiyle fakat en azından belki neler kaçırdığını görür babası ve en azından aralarında ki bağ zayıflamaz. Albumunuzde oluşmuş olur.

Allah kolaylık versin hayırla.

yorumlar için teşekkürler. Bu iş hep böyleydi düzene filan gireceği yok. hatta daha kötüye gidiyor. çok şükür helal kazanıyor ama ne gecesi belli ne gündüzü. hesabından olmadık yere para kesiyorlar hemde azımsanacak bi rakam değil, mesaiye kaldığında mesaisini vermiyorlar, mağaza taşınacak diye tüm gün çalışmasının üstüne gece+ertesi gün full çalıştığı halde(toplam aralıksız 36 saat) yine bişey yok, üstüne ay başından beri her hafta izin gününde işe çağırdılar vs vs.. bu böyle uzar gider...:50::50::50::50::50:

Duygusallığını anlıyorum ama birazda mantıklı tarafından bak olaya...
Eşinde kızınız için evinin ekmek parası için katlanıyor ne yapsın oda istemezmi eve erken gelip eşiyle çocuğuyla vakit geçirmek...

Ne mutlu ki eşinizin bir işi var...

Biraz bence hayıflanmak yerine bu türden bir bakın...

Bu gıda değil sadece; özel sektörün her alanında bu yoğunluk var...

Sizin istediğiniz gibi sadece 5-6 gibi evde olmak için devlet memuru olması gerekiyor...

Kaldı ki, yeri geldiğinde onlar bile mesai saatleri dışında çalışıyor.

Dip not; eşiniz olurda işinde yükselirse daha da çok çalışacak,daha da çalışmak zorunda...

Bence bunca işsizliğin ve her geçen gün özel sektörde işten çıkarılanların sayısı arttığını göz önüne alarak; eşinizin bir işe sahip olduğu için ağlanmak yerine şükredin...

Son düzenleme:
Esinizde en az sizin kadar bu durumdan rahatsizdir.Eminim o da erken vakitte evde olup sizinle vakit gecirmek istiyordur.Ama para kazanmasi gerekiyor ona da hak verin, bunu keyfi yapmiyor.

içinde bulunduğunuz durumu kabullenip, yavrunuzla mutluluğun tadını çıkarmaya bakın..
bizde de gıda sektörü değil ama durumlar hemen hemen aynı, babası ile yavrum bir saat ya görüşüyor ya görüşemiyor..pazar günleri telafi etmeye çalışıyoruz..mesai günleri kısıtlı vakti iyi değerlendirmek ve bunu kabullenmek dışında yapabilecek birşey yok ne yazık ki :59:

Siz eşinizin iş yerine ziyarete gidin kızınızla. :28:
ev ve iş arası o kadar uzakki. gitme gibi bi şansımız yok malesef:(

Kızmayın ama işsiz o kadar insan var ki

Kızmıyorum, ama eline geçen fırsatları değerlendirmeyip bu işte ısrar ediyor olması beni üzüyor.. şuan zaten müdürlük yapıyor daha da yükselmesini beklemiyorum.. mağazada ne olursa acısı müdür ve yardımcısından çıkıyor.. başka sektör üzerine eğitim almasına rağmen pratiğinin olmamasını bahane edip istemiyor. ee yaşıda 30a dayandı artık.. bilmiyorum ne olacak....

Keşke haftalık izinlerini düzgün kullandırsalarda, telefi etse ama nerdeeee..

Son düzenleme:
eminim anlık patlamalardan birini yaşıyorsunuz, haksız da sayılmazsınız, insan çok bunaldığında gözü hiçbirşeyi görmüyor. ben de eşimin çaqlışma şartlarından şikayetçiyim. eşim doktor ve ayda 17 gece nöbetçi. yani eve hiç gelmiyor, bazen üstüste 4 gece bile olabiliyor. 1 yaşında kızım var ve çok yalnızlık çekiyoruz. ama ne yapalım katlanmaktan başka çare yok...

Canım bence haksızlık ediyorsun, bu kadar işsizliğin olduğu bir dönemde eşine nasıl işte çık dersin. Garantisi var mı hemen iş bulabileceğinin? Birkaç ay işsiz kalsa evde boşboş otursa ne yapacaksınız, çocuğunda varmış, onu düşünmelisin. Hem bu kadar çok çalıştığı için eşinin şikayet etmesi gerekmez mi, kim bilir ne kadar yoruluyordur yazık, sen ona destek olmalı, teselli etmelisin eş olarak. Burda okumuyormusun azıcık sıkıntı görünce işten çıkan erkekleri öyle olsa daha mı iyi?

bi arkadaşın dediği gibi anlık patlamalardan birini yaşıyordum sanırım. tüm yorumları okuyup, başımı 2 elimin arasına alıp düşününce fazla üstüne gittiğimi anladım... dün fena tartıştığımız için akşam eve geldiğinde hiç konuşmadık. Bugün izin günü ama eşim yine izinli değil:((( Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. Hepinize teşekkür ederim.

Back
X