• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin iznim dışında çocuğumuzu ailesine götürmesi yasal mıdır.

Denizanasii-

Ben mutlu olmadan kimseyi mutlu edemem''
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2017
28
16
3
herkese mrblr nerden başlamalıyım bilmiyorum günlerdir yemek yiyemiyor uyuyamıyorum. Eşimin yıllarca babası eşime sorun çıkarmış huzur bırakmamış tabi benle evliliğinden önce taki iki yıl önce vefat edene kadar. Şimdide annesi kızkardeşi kısacası ailesi aile gibi değil ve ben artık buraya kadar dedim ve bir nokta koydum artık iletişimi tamamen bitirdim. Vicdanım rahat elimden geleni verdim artık iş kendim olmaktan çıkmaya dayanınca bu kararı aldım. Eşimde bana hakveriyor ama tabi saygıda duyuyor ama son nefesine dek anne kardeş oldukları için ilişkisini sürdürecek bende ona saygı duyuyorum ve birbirimizi birbirimizin kölesi yapmamaya çalışıyoruz. Fakat bu konu bitmeyecek evet şimdi iyi bayramlarda gidecek eşim ben ailemle geçireceğim ama ilerde evime gelmedikleri gibi çocuğumu getirmesini isteyecekler eşimden. işte o zaman ne yapacağım benim herkese kapım açıktır ama çocuğumu paket servis gibi kişilerin egosuna malzeme yapamam. Eşimböyle bakmayacaktır tabi konuya işte bu durumda iznim dışında çocuğumu istemediğim onaylamadığım ortama götürme hakkı varmıdır. Ne olur tecrübelerinizle aydınlatın. Sevgiler..

Çocuğun ne gibi bir zarar görebilir ki sonuçta sen sorun yaşadın kimseyi akrabalarından etme halası ve babaannesi sonuçta severler bilirler onlardan etme yazık günah zarar görürsen o zaman düşünürsün.

Hukuki olayi bilmem de, bebekken esinizin cocugu goturmesi normal. Cocugunuz buyuyunce zaten kendisi karar verecektir gidip gitmemeye. Goturmek isterse gotursun derim ben ama tabii sizin karariniz onemli

Çocuğa ne kötülükleri olacakki
Babanesinin görmek hakkı elbette
Babasıyla gittikten sonra çok sorun olmamalı bence

Iyide anladığım kadarıyla eşinle sorunları var ailesinin seninle değil ki..

Bide henüz çocuğunuzu ailesine götürmemişken sen kendi kendine kafanda kurdukça kurmuşsun..

herkese mrblr nerden başlamalıyım bilmiyorum günlerdir yemek yiyemiyor uyuyamıyorum. Eşimin yıllarca babası eşime sorun çıkarmış huzur bırakmamış tabi benle evliliğinden önce taki iki yıl önce vefat edene kadar. Şimdide annesi kızkardeşi kısacası ailesi aile gibi değil ve ben artık buraya kadar dedim ve bir nokta koydum artık iletişimi tamamen bitirdim. Vicdanım rahat elimden geleni verdim artık iş kendim olmaktan çıkmaya dayanınca bu kararı aldım. Eşimde bana hakveriyor ama tabi saygıda duyuyor ama son nefesine dek anne kardeş oldukları için ilişkisini sürdürecek bende ona saygı duyuyorum ve birbirimizi birbirimizin kölesi yapmamaya çalışıyoruz. Fakat bu konu bitmeyecek evet şimdi iyi bayramlarda gidecek eşim ben ailemle geçireceğim ama ilerde evime gelmedikleri gibi çocuğumu getirmesini isteyecekler eşimden. işte o zaman ne yapacağım benim herkese kapım açıktır ama çocuğumu paket servis gibi kişilerin egosuna malzeme yapamam. Eşimböyle bakmayacaktır tabi konuya işte bu durumda iznim dışında çocuğumu istemediğim onaylamadığım ortama götürme hakkı varmıdır. Ne olur tecrübelerinizle aydınlatın. Sevgiler..

esimin annesiyle gorusmuyorum, evime de sokmuyorum. bebegimi dogdugundan beri sadece 2 kez gordu. esimin anneannesi ve dedesinin evine goturdum her ikisinde de bebegi, orada sevdi.

ileride ne olur bilemem, haklarindaki dusuncem bugunku gibi oldugu takdirde...

cocugunuz kac yasinda?

cocugu gormek istediklerinde disarida bir yemek ayarlayin, boylece onlar cocugu gormus olurlar, siz onlarla sokakta olunmasi dolayisiyla muhattap olmamis olursunuz.

kesinlikle sizlere hakveriyorum güzel niyetler taşımak istiyoruz fakat normal gelmiyor mantıklı gelmiyor babane hakkı tabiki var ama babane gibi davranırsa hakkı var bence. kim konuşsa kendine göre haklıdır fakat sırf egoları yüzünden sudan sebeplerle büyüğümüzmüş gibi davranmayan birinin yine egosuna alet etmesi olacak vereceğim onay. Ve o torun gibi görse zaten yanında olur hiçbir hesabı katmadan o hesapları ile yaşarken kendi babane olduğunu unutmuşken bilemiyorum biz bir aileyiz ve bizim bir evimiz var buyurup gelmek yerine dışarda buluşması sağlıklı bir bireyin yapacağı bişey değil.

hani torunumu görmek istiyorum hadi bana onu getir dese seve seve ama amaç sen yoksun oğlum var torunum oldu sen yine yoksun hiçbir zamanda olmayacaksın davrında

Iyide anladığım kadarıyla eşinle sorunları var ailesinin seninle değil ki..

Bide henüz çocuğunuzu ailesine götürmemişken sen kendi kendine kafanda kurdukça kurmuşsun..
şimdi eşimle dediğim eşimle hayatlarına giren kimseye saygı ve sevgi besleme niyetinde olmayışları bunu eşimde kabul ediyor yıllarca babam huzursuzluk çıkardı kötülük yaptı şimdide annem ama annem görsemde duysamda annem diyor bende asla engellemiyor doldurmuyorum haksızlık edip eşime yansıtmıyorum ailesinin yaptıklarını ama cümle alem görüyor artık o yüzden nokta koydum. bebek bekliyorum ve bu defada bebeğimin üzerinden yürütecekler saçma egolarını

görmesin göremez yada haketmiyor demiyorum ama daha oğlunun hayatını aile gibi görmeyip bireysel hareket etmek isteyen birinde sağlıklı ilişkide kurulur mu kafam çok karışık benm ki hırs veya inatlık değil şuan sorun çözme niyetleri olsa herşeyi unuturum ki bi kez olsun sesim yükselmemiş hitabım sertleşmemiştir çünkü eşimi çok seviyorum onun değerli gördüğü herşeyin yanımda değeri vardır. ama bi türlü bu saldırgan tavırları yalanları sırları kırıcı üslubları bitmedi bitmeyecekmiş gibi bu cehennem..

Kendimi koydum eşinizin yerine , kocamın ailemle problemi olabilir ben gidiyorsam aileme çocuğumu da götürürüm. Size de gelince yapılanlar eşinize yapılmıyor mu o küsmüyorsa siz neden küstünüz

Ben de eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Nasip olursa cocuğumuz olcak.. çok netim bu konuda benim olmadığım yerde çocuğumun da işi yok! Ne evime sokarım ne evlerine giderim... anasına saygı duymadıkları çocuğuda sevmesinler bi zahmet.. eşimle de bu konuyu peşin peşin konuştum tartışma konusu dahi olamaz bizde..

Eşinizde, eşim çocuğumu anneme götürmemi istemiyor bu yaptığı yasal mıdır dese ona ne diyeceğiz.
Çocuk sizin olduğu kadar eşinizinde çocuğu bunu unutmayın.
bunu unutmuş olsam inanınki göstermem der sorun çıkaran ben olur burda fikirlerinizle doğru yolu bulmaya çalışmam. Benim derdim kendi kızı yüzünden bizi gözden çıkarıyor tüm sorunları kızı üzerinden yürütüyorsa bizim aile birliğimizi ezip geçmek istiyorsa benm en özelim benden doğacak çocuğu evine paket gibi göndermek istemeyişim doğruymuş gibi geliyor o torununu görmeye tüm egolarını kenara koyup geldikten sonra ben ona seve seve gönderirim götürürüm ama burda asıl sorun torun görmek olsaydı bugünki tavrında ısrarcı olmazdı die düşünüyorum daha anne karnındayken bebeğim ameliyat geçirdi aramadı bile.. haklar doğuştan mı vardır hakmı edilir bunu tartışıyorum.

Kendimi koydum eşinizin yerine , kocamın ailemle problemi olabilir ben gidiyorsam aileme çocuğumu da götürürüm. Size de gelince yapılanlar eşinize yapılmıyor mu o küsmüyorsa siz neden küstünüz
burda problemin iki taraftan ortak olduğuna inandığınızda bunu yapmayı tercih edebilirsiniz ama gözgöre göre eşinize yapılan bi saygısızlıklar bütünününde yine böyle mi düşünürdünüz. eşim sadece evlatlık hakları yüzünden bayramlarda gidiyor ailesine çünkü onun dışında eşimi bile görmek için emek veren annesi kardeşleri yok oda farkında eşim evlatlığını yapabilir annesi torununuda görebilir ama sadece kendi istediği zamanlarda kendi evinde değil.

Ben de eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Nasip olursa cocuğumuz olcak.. çok netim bu konuda benim olmadığım yerde çocuğumun da işi yok! Ne evime sokarım ne evlerine giderim... anasına saygı duymadıkları çocuğuda sevmesinler bi zahmet.. eşimle de bu konuyu peşin peşin konuştum tartışma konusu dahi olamaz bizde..
bizde kadın yada erkek egemen bi aile yapısı pek yok biz birbirimizin kişilik haklarına saygı duymaya çalışıyoruz aslında size akveriyorum ama bunu söyleme cesaretim yok galiba ben bu kadar kırmaktan kaçınır kırk kere düşünürken onların bi çırpıda ezdiği bi aile yapısında tek beni tutan şey eşime olan sevgim ve vicdanına olan inancım

aslında böyle değildi ilişkimiz kızından daha çok görüşür daha çok zaman geçirirdik kızı bu durumda beni rakibi gibi görüp dışlayarak başlattı herşeyi ben işten ayrıldım sağlık sorunlarıyla başederken tabi kızı avukat tüm hukuksal işlerini o yapıyor bunun da çok etkisi oldu kızının yaptığı her saygısızlık haksızlıkta yanında olmaya başladı ve artık sana ihtiyacım kalmadı dercesine cümlelelr kurmaya başladı ve benimde gururum sabrım elimden gelenler buraya kadar yetti saygı duyup bitirdim iletişimimi.. anne olunmuyor sanki başkasının evladına bana bunu öğretti

şimdi eşimle dediğim eşimle hayatlarına giren kimseye saygı ve sevgi besleme niyetinde olmayışları bunu eşimde kabul ediyor yıllarca babam huzursuzluk çıkardı kötülük yaptı şimdide annem ama annem görsemde duysamda annem diyor bende asla engellemiyor doldurmuyorum haksızlık edip eşime yansıtmıyorum ailesinin yaptıklarını ama cümle alem görüyor artık o yüzden nokta koydum. bebek bekliyorum ve bu defada bebeğimin üzerinden yürütecekler saçma egolarını
Canım eşin görüşüyorsa sen görüşmezsin..
Ama torunlarını görmek isterlerse eşin göstermek isterse engel olamazsın sen nasıl kendi ailene torunlarını göstereceksen eşinde kendi ailesi için isteyecek...

Hamile olduğun için hormonlardan dolayı çok kafana takmışsın canım boşver şuan bunları önemseme bile...
Allah bebeğini sağlıkla kucağına versin...

Bunun baskın karakter olmamla alakası yok ki zamanında bir sırtımda taşımadığım kaldı ailesinde ki her bireyi bunu eşimde çok iyi bilir.. 2 tane mutsuz evlilik yapmış görümcem ve kızlarının gazıyla yaşayan kaynanam, kayınpederim biz boşanalım diye ellerinden geleni yaptılar ve bunu resmen dile getirdiler... o yüzden bizim evimizde tartışma konusu bile olamazlar.. zaten benim çocuğumu görmeyi onlarda istemez herhalde

Back
X