Eşimin kalabalık ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Merhaba. Kısa anlatmaya çalışayım.
15 yıllık evliyim. Eşimin ailesi başka şehirde olmasına rağmen sık birarada oluyorlar. Tabi bende nasibimi alıyorum. 3 teyze var, 1 kv, 2 enişte ve 6 yeğen. Maşallah bayağı düşkünler birbirlerine. Neyse. Gelecek ay bir yeğen evlenecek benim bulunduğum şehirde. 2 teyze ve kv dâhil olmak üzere epey kalabalık grup gelecek. Bir kısmı bizim evde konaklamak isteyeceklerdir. Tahmin edeceğiniz gibi ben hiç istemiyorum. Evlenecek kuzenin ana babasının evi ve bizim ev bu şehirde.
Şimdiden kara kara düşünüyorum ben ne yapacağım bunlarla. Bizim şehri seviyorlar ve gitmek bilmiyorlar. Ben eşime söyleyince tartışıyoruz. Bunun bir yolu yordamı yokmu kızlar ya. Bıktım bu kalabalıktan, Samimiyeysiz samimi tavirlardan off.

15 senedir bu durumu cekiyorsaniz kolay degil tabi. Surekli gelip kalirlar mi? Siz de onlara gider misiniz mesela? Dugun dedigimiz sey surekli olmaz,birkac defa katlanilabilir diye dusunuyorum ama ota çöpe gelip sizde kaliyorlarsa haklisiniz

Şahsen sorun etmeden kabul ederdim..ama baska geride ne gibi sorunlar var onları bilemeyiz

Bende ona benzer bi sey yasiyorum ama ben kaynanamla oturuyorum ve evin Geleni gideni hiç eksik olmuyor ya Kendi kardeşi geliyor ya eşinin kardeşi geliyor ya görümcesi geliyor ya dünürleri yani kızının kayınvalidesi geliyor inanın bana çok zorlanıyorum eşimde çok fazla gelen giden sevmiyor ve bizim henüz ayrılma gibi bir durumumuz yok yani ev ayırma gibi bir durumumuz yok ve ben buna katlanmak zorunda kalıyorum 3 gelini var içlerinden biri var Böyle şeyleri hiç sevmem buraya gelir yemeğini yer çıkar gider ne toplamaya karışır ne kendi evinde toplatma ya karışır çok fazla kendi evine çağırmaz ben ilk geldiğim zaman onu bana kötülüyor lardı ama ben anlamıyorum şu an anlıyorum en iyisini yapıyormuş bu anlattığım eltimle için kocasını bile değiştirdiğini kocası önceden böyle şeyleri seven ama şimdi böyle şeylere katlanamaz hale geldiğini söylüyorlar Aslında bence olması gereken bu şekilde Tamam her şey olur görüşülür hani anne baba Ne bileyim akraba ama bence Bunlar çok abartıyor ence bunun bir yolu yordamı Yok ben de eşimle aynı zamanda bu konudan dolayı çok kavga ediyorum İnşallah bu senenin sonunda rahat edebileceğim kendi evime geçtiğim zaman ya onları çağıracağım da onlara geleceğim bu 1 sene 2 sene böyle olacak 12 sene sonra bu durum düzelebilir

Peki nasıl insanlr ac gozlumu yoksa elleri bol insanlarmii fesatmi yoksa yardımsever insanlarmi

Sana sogukmu davranıyorlar yoksa seni seviyorlarmi cana yakın insanlarmi

Sürekli oluyorsa bu olay sıkıntı ama özel günlerdeyse pek sorun olmazdı sanırım. O kadar kişiyi eviniz alır mı? Yani tıklım tıklım doldurmadan birkaç kişiyi misafir edin, eşine de söylersin gerisi başka yer bulsun. Her odaya 5 adam atmanın manası da yok.

Mecbur katlanacaksınız ,gelene rahat vermeyin koşturun ,çalıştırın para harcatın bezsinler sizden

15 senedir bu durumu cekiyorsaniz kolay degil tabi. Surekli gelip kalirlar mi? Siz de onlara gider misiniz mesela? Dugun dedigimiz sey surekli olmaz,birkac defa katlanilabilir diye dusunuyorum ama ota çöpe gelip sizde kaliyorlarsa haklisiniz
Kv de sık gelirde diğerleri sık gelmez. Ama gelince uzun uzun kalırlar

Bizde en az 5 kişi kalır. Bunlar alışık böyle dipdibe yatmaya

Ben bu konularda oldukca yabani bir insanımdır ama düğün için eş teyzesi de ağırlanır yahu bir kaç gün. Çok yakını yani eşinizin.düşkünlermiş de.
Ekstra samimi davranmak zorunda degilsiniz icinizden gelmiyorsa. Mesafeli olun, ne gerekiyorsa o kadarını yapın. Ama aranızda bir problem falan yasanmadıysa teyzelerin kalmasın diye tartışmak çok gereksiz. Huzurunuzu bunun için kaçırmayın.

Siz kalabalık aile görmemişsiniz. Eşimin 4 teyzesi 1 dayısı var. Kayınvalidem kayinpederim eltim zaten aynı sitedeyiz hemen her gün görüşüyoruz çocukları bazen bizde kalmak istiyorlar kalıyorlar. Gorumcemin 5 oğlu var onlar da aynı. Teyzeler ve dayilar başka şehirde ama gelince bizlerde kalırlar her birinin 3-4 tane çocuğu onlarında 2-3 er tane çocukları var. Bunlar sadece eşimin anne tarafı. Baba tarafına geçmedim gecmeyeyim de yureginize inmesin :)
Kalabalikligin göreceli olduğunu bir kenara bırakırsak 15 yıldır evli olduğunuz hayat arkadaşınızin ailesini bir kaç gün ağırlamak neden size bu kadar zor geliyor anlayamadim sorunlu insanlar mı kavgalı misiniz onlar sizi aynı şekilde misafir etmediler yada etmezler mi? Ortada elle tutulur bir sebep yoksa iyilik yapmakta bu kadar çekinceli olmayın derim. Sizin aileniz gelmek isteseydi aynı şekilde ve eşiniz istemeseydi hoş olur muydu?

"Kuzenin düğünden 2 gün sonra evi ilaçlatacağını parasını verdiğini söyle hatta valizimizi hazırladım bizimkilerde kalacağız bi günlüğüne" de laf arasında eşin yokken

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…