Eşimin kalabalık ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz kalabalik aile görmemişsiniz bence. Eşimin 7 kardeşi 8 halası 5 amcası 7 teyzesi 6 dayısı var. 20 tane de irili ufaklı yiğen. Amca oğulları bilmem ne saymıyorum bile... bir kısmi ayni şehirde bir kısmı farklı yerlerde... ve ister istemez görüşülüyor. Çalıştığım için az çok uzak kalabiliyorum ama çocuktan sonra izin alınca ne halt yerim bilmiyorum ...

Aile olmak bu demek işte..söyleyin otelde kalsınlar hepsi eşinizde onlardan biri oda gitsin kalsın onlarla otel size uzak kalır diyen olursa konu komşudan rica edin sıkışıversinler el alemin evine oğlunun evi varken kalabalık dediğiniz kv teyze kuzen enişte..kalabalık deyince iki aşiret ailesi köy ağası marabalar fln toplanıp geliyor sandım

Ne zamn ayıracaksınız evinizi

Ben pek misafir sevmeyen biri olduğum halde eşimin akrabaları evime geldiğinde çok mutlu oluyorum, en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyorum ki eşim de benim akrabalarıma aynı şekilde davranıyor.

Siz gittiğinizde nasıl ağırlıyorlar sizi? Ya da yatılı davet ediyorlar mı?

Bende kalmalarını ben isterim. Amakötü insanlarsaçekilmez olabilir durum.

Canım sen tavsiye edersinde gelde bunu eşime anlar. Mazallah..
Ama çok rahat oluyor duş tuvalet istediğin gibi gir çık. Mesela ben şahsen gece tuvalete çıkacak olsam misafirlikte gecelik yada şort ile elin evinde dolasamam en basitinden

Henüz belli deyil esimin duzenli maasi olmasina ragmen para hic kalmiyo ve ben herseferinde cinnet geciriryorum taksitlede esya alinmiyo peain yada kredi kartina taksit oluyo tek tek alarak ne zaman bi ev olusturabilirsek ozaman ki saolsun kaynanamlarin misafiri bitmedigi icin tek tek esya alip parasini odemeye firsatimiz olmuyo

ben olsam mecbur kabul ederdim.mecbur diyorum cunku ben yatili misafirden nefret ediyorum

yapacak birşey yok başa gelen çekilir onlarda öyle sineye çekin, evi pisletsinler dağıtsınler yesinler 2 kadın tutun evi temizletin halılari verin yatak yorgn kurutemizleyemeye vs kocanızdan alın parayı senin sülalen deyin sonuçta birtek derdiniz yemek çay servisi olsun, stres yapmayın onlar zaten gelecek kaçacak lüksünüz yok bunu bilerek düşünmeyin sizin sülalenizde gelebilirdi öyle olabilirdi diye düşünün eşinizin tepkisi nolurdu onu bilin yola devam

sizin çalışma durumunuz yokmu işte olursanız akraba ziyaretleri azalır en güzel kaçıstır bu

Bu denli kalabalık "çekirdek ailesi" olan bir adamla evlendiğin için mutlu musun (sadece akraba /aile ilişkileri açısından soruyorum) peki?

Hayir ne yazikki yok keske olsa ama yok yemin ederim kafayi yiycem diye korkuyorum odadan cikmiyorum

14 senedir tamam diyip 15. senede ses çıkartacaksanız sıkıntı, keşke ilk başta net tavrı koysaydınız. En başta anlayamıyor insan iyi mi yapıyorum kötü mü diye sanırım. Ben o yüzden şimdiden tavrı koyuyorum, ufak tefek yanlışlıkla aradan kaçanlar oluyor bazen . Müsait değilim, işim var, veya açık açık şu kişiden hoşlanmıyorum diye söylüyorum valla. Size de tavsiye ederim geç olsun, güç olmasın.
Ya da illa geleceklerse şu kadar müsaitim sonra tatile gideceğim veya planımız var diye şimdiden uyarabilirsiniz. Evlilik Yıldönümü yaz ortası, gelecekleri şimdiden uyarıyorum o aralar burda olmayın diye. Aman canım nolcak sen git evdeyiz biz de demezler herhalde . Valla bana da kaynım siz tatile gidince ben gelir sizin evde tatil yaparım dediğinde açık açık saçmalama istersen diye posta koymuştum. Biraz açık sözlü olun öyle bir terbiyesizlik yaparlarsa da, onların ayıbı.

ya dugunde cenazede boyle seyler olmali zaten, akrabalik ne icin vardir? iyice yabanilestik yemin ediyorum toplum olarak. her ay gelmiyorlarsa dugun alti ustu yani. sanki evinde 40 cesit yemek yap diyen var..ne kiymetli evleniriz barklariniz var arkadas. gun gelir hesap doner, bugun onlarin isi dusmus..yarin senin isin dusebilir hem.

Canım kalabalık sirkülasyonu idare etmek için biraz rahat olun önce. Hızlı hazirlanabilecek iki ana yemek bulun iki gün için mesela ben dolabima nohutu kuru fasulyeyi barbunyayi öldürüp koyuyorum. Benim dolaptakikerin haddi hesabı yok gerçi börek bile var. Siz geldiklerinde kendinizi çok yormayacak şeyler yapın ama hafta içi çalışırken kendinizi de kasmayin yani geldiniz baktınız ki onlara zahmet olmuş yemek falan yapmamışlar siz normal rutininjz neyse yapmaya devam edin o saate kadar beklemisseler yemek pişene kadar da beklerler hiç acele etmeyin. Herşeye yetişmeye çalışmayın. Açıkçası biz de kalabalık olmayı severiz ama kendimi kimse için de helak edemem yani kalabalığı seviyoruz diye ben zulm edemem kendime.
Dolabimda hazırda çok şey bulundururum ayrıca benim evim 5 yıldızlı otel değil ben de kat görevlisi değilim . Benim evime bir günden fazla yatıya kalan yeri gelir temizlik de yapar yemek de yapar.

Ben asla insanlara rahatsızlık vermem.Kendi bütçeme göre bir otel ayarlarım paşalar gibi kalırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…