Eşimin kendi ailesi özeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeri gelir sizin özelinizin görümceniz tarafından bilinmesini istemeyebilirsiniz. Bazı şeyleri insan içinde saklamak isteyebilir. Eşinizde sizden gizlememiş paylaşmış sadece bildiğini söyleme demiş.

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
He sen yabancısın yani...
Allah'ım ne değişik kafalar ya...
Dünyayı kurtaracak hatun sanki, devlet sırrı. Önemsemezler mi bu kadar kendilerini...

Sizde onlara '' el '' gibi davranın.

Dayım ketumdur. Yengemle olan sorunlarını pek anlatmaz, keza bizimkilerle olan tartışmaları da yengeme anlatmaz.

Dayımla kavgalarını yengem annemle bana anlatır, dertleşir, "aman x duymasın" der. Biz de bilmiyor gibi davranırız. İnsanlar her şeyin herkes tarafından bilinmesini istemeyebilir.

He sen yabancısın yani...
Allah'ım ne değişik kafalar ya...
Dünyayı kurtaracak hatun sanki, devlet sırrı. Önemsemezler mi bu kadar kendilerini...

Sizde onlara '' el '' gibi davranın.
Belki kadın aldatıldı?
Belki eşindan dayak yedi?

Bunları duyurmak istemiyor olabilir. Devlet sırrı veya kendini önemsemek değil.

Annem aldatılsa yengem bunu niye bilsin mesela eğer boşanmayacaksa?

Belki kadın aldatıldı?
Belki eşindan dayak yedi?

Bunları duyurmak istemiyor olabilir. Devlet sırrı veya kendini önemsemek değil.

Annem aldatılsa yengem bunu niye bilsin mesela eğer boşanmayacaksa?
Oo bi dk bi dk.
Oruç bana vurdu sanırım , bi yandan da telefon ile konuşuyodum baştan senaryo yazmışım.:KK76:
Ben anladım ki, annesinin derdi var oğlunu çağırdı konuştu ailecek konuştular.
Oğluna giderken, geline söyleme bunları gibi bir intibah bende...:KK45::KK45:

Eşiniz söyleyemem dememiş ki, söylemiş. Aman belli etme demiş. Önemli olan eşinizin tavrı bence..

Oo bi dk bi dk.
Oruç bana vurdu sanırım , bi yandan da telefon ile konuşuyodum baştan senaryo yazmışım.:KK76:
Ben anladım ki, annesinin derdi var oğlunu çağırdı konuştu ailecek konuştular.
Oğluna giderken, geline söyleme bunları gibi bir intibah bende...:KK45::KK45:

Eşiniz söyleyemem dememiş ki, söylemiş. Aman belli etme demiş. Önemli olan eşinizin tavrı bence..
Yok konu sahibesinin görümcesiyle ilgili bir sorun varmış.
Eşi zaten konu sahibine sorunu anlatmış. Sadece bildiğini belli etme demiş.

Yok konu sahibesinin görümcesiyle ilgili bir sorun varmış.
Eşi zaten konu sahibine sorunu anlatmış. Sadece bildiğini belli etme demiş.
Aydınlandım teşekkürler :dua:
Eşi aksini yapsa kötüydü, şu durumda önemsemeye gerek yok.
Sizde evladınızın kötü bir şeyini kendi öz kardeşiniz bile duysun istemezsiniz.
Takılmayın....

esim ailesiyle telefonda ne konusur ne konusmaz sormam ben ailevi sorunlarimi onlar ogrensin istemem onlarinkinide ogrenmek istemem abisiyle evlendim diye gorumcemin herseyini bilmek zorunda degilim gorumceniz icin kimse siniz tabiki
ben hem gelinim hem gorumceyim ikisininde anlatmadiklari surece ailevi sorunlarini merak etmem
gelinimizin esi haliyle abim ona bile nasil araniz demem anlatmak isteyen anlatir sonucta sanane dese bozulsam dahami iyi sizde sormayin

Tartışmadan önce 2 dk durup empati yapsanız böyle gereksiz tartışmalar yaşamazsınız.
Haksızsınız.
Kardeşimin özelini kendi anlatmadığı sürece anneme bile anlatmam, eşime neden anlatayım?
Üstelik eşiniz anlatmış, bilmemiş ol demiş sadece. Adamı anlattığına anlatacağına pişman etmişsiniz.
Böyle yaparsanız hiçbir şeyi anlatmaz artık.

ya tabiki de özeli olacak senin ailenle her yaşadığını görümce elti vs bilse nasıl olur mesela? eşin en güzelini yapmış sana anlatmış ama söyleme demiş hiç anlatmasaydı bu sefer daha büyük sorun olmayacak mı ? bazı şeylere de şükretmek lazım bence

Kızlar WhatsApp grubumuz kurulmuştur kadınlar kulübü ... adlı katılmak isteyenler özelden mesaj atabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanin eşi acele bir şekilde uzak bir yere çağırılıyorsa mantıklı her insan olayı karısına anlatacağini düşünür..

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
Konusu açıldığında" eşim apar topar bilmem kaç saatlik yol gitti geldi,hayırdır ne oldu diye sordum annem kimse bilmesin dedi ve anlatmadı. Bende bu aileden olmadığımı, kimse olduğumu anladım. " Tabi böyle bir konuşmadan sonra buzz gibi mesafeli aile ilişkileri gelir.
Mesafe koymak için çok güzel fırsat. Oturup eşinizin başının etini yiyeceğinize fırsata çevirin

Başkasının özelini de bilmeyiverin Allah aşkına. Siz ki adam ailesine gidip destek olmasın diye engel olmaya çalışmış, koşa koşa buralarda konu açmış birisiniz. Derdiniz görümce zaten değil, onu anladık. Dedikodu malzemesi çıksın işte...
Hiç utanmadınız mı her şeyden sonra bir de kocanızla görümcenizin özel hayatı için kavga etmeye...

Arkadaşlar ben benden gizlenmesine kızmıyorum zaten, yanlış anlaşıldı. Eşimin benle bu samimiyeti olduğunu düşünmemelerine kızdım.
O konuda rahat ol sen eşinin sana söyliyeceğini tabiki tahmin ediyorlardır karşılıklı oyun oynucaksınız işte oğullarına "aman flower girl duymasın derken size söyliyeceği bilinirken aslında karın kimseye söylemesin mesajı verilir yani konunun yayılmaması açısından bilmiyorum anlatabildim mi yoksa adam şehir dışına çıkıyor 2 günlüğüne bayram değil seyran değil herkes tahmin eder size söyliyeceğini zaten kayınvalideniz ve görümcenizle yüzyüze geldiğinizde uygun ortam olursa bence size de (bildiğinizi düşündüklerinden )söyliyeceklerdir bu tarz olaylar genelde bu şekilde ilerler

Yani siz artık yabancı sayılmıyorsunuz ama söylemek zorunda değiller ve benden neden saklıyorsunuz diye sormak çok mantıklı değil. Ailevi büyük sorunlarda, ciddi olaylarda insanlar mantıklı davranmayabiliyor. Şu tuhaf. Bir anda eşiniz çıkıp gidiyor size yalan söylemesini mi istiyorlar? Yani ne oldu dediğinizde, bir araya geldiğinizde kayınvalidenizle ne diyecekler? Eşim apar topar geldi ve ben sebebini bilmiyorum mu diyeceksiniz? İlla ki bunun için eşinizi tembihlemişlerdir. Sorarsa başka bir Şey söyle diye. Ki bu da tuhaf.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X