Eşimin kendi ailesi özeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kavga ettigini bil olayin ayrıntısını bilme yani. Ölür müsün??
Belki cok tatsiz seyler yasandi. Belki ahlaki olarak utanc duyulacak,duyulursa agizlara sakiz olunacak birsey yasandi. Belki adam kadini dovdu aldatti ama gunun sonunda yine barıştı... esiniz boyle devam ederse sir bu kadarcik kisinin arasinda kalacak,kol kirilip yen icinde kalacak. Ama sizinle paylaşırsa siz bunu cok rahatlikla sohbetlere meze edip annenize , ablaniza vs soyleyeceksiniz. Hatta olayi öğrenip KKile milyonlarla paylasmaniz bile muhtemel.
Ha yok,ben asla ozel hayat dedikodusu yapmam-anneme bile söylemem derseniz o zaman esiniz de esine bile söylemesin. Saygi duyun bu kararina

Konusu açıldığında" eşim apar topar bilmem kaç saatlik yol gitti geldi,hayırdır ne oldu diye sordum annem kimse bilmesin dedi ve anlatmadı. Bende bu aileden olmadığımı, kimse olduğumu anladım. " Tabi böyle bir konuşmadan sonra buzz gibi mesafeli aile ilişkileri gelir.
Mesafe koymak için çok güzel fırsat. Oturup eşinizin başının etini yiyeceğinize fırsata çevirin

Fırsata çevirmek? Ne amaçla böyle bir şey yapacak? Konu sahibinin eş ailesiyle aşılamayacak sorunları mı varmış?
Mesafeli olmayı çok yanlış anlamışsınız siz.

Ayrıca ailedendir veya değildir, her şeyi bilmesi gerekmiyor. Siz aile bireylerinizin hepsinin özel hayatına vakıf mısınız? Görümceninkini bilmeyince "ben aileden değilmişim" diye ağlamak kadar saçma bir şey olamaz.

benim de aklıma bu geldi ama şey etmek istememiştim, eğer bu ihtimal değilse büyütecek bir şey yokta bu da bir ihtimalse biraz ikircikli bir konu
İşte bu yüzden eşler arasında yalan söylemeye mahal verecek bi davranış olmamalı. Evli barklı insanlar bir anda şehir değiştiriyorsa bir zahmet bilmiyormuş gibi yapılmasın. Açıklamak zorunda değiller kendi özelleri ama bence en azindan bir sorun olduğunu gizlememeleri gerekir.
Benimde aklıma ilk bu geldi aslında. Ya eşi şehir dışında değilse? Sormaması için söylediyse?

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
Bende eşime anlatıyorum ailemin ozeliji çünkü bazen bazı şeyleri açıklamak durumunda kalıyorum ailem e bildigini çaktırma diyorum

Aynı şekilde o da bana anlatıyor mesela abisinin çok önemli bir sirirni biliyorum bilmiyormuş gibi davranıyorum

Bugüne kadar hiç kavga sebebi olmadı bu konular bizim için

ayyyyyyyyyyyy meraktan catliyorum herseyi bilmek istiyorum elimde koz olsun olurda kavga edersek lazim olur deyinde sizde rahatlayin bizde sizene ya herseyi biolmek zorundamisiniz ayip denen birsey var benimde ailemle sirlarim var esimin bilmedigi onunla hic ilgisi yok ee bilmesinede gerek yok

eşim sakin söle aramizda dese bende sölemezdim ve ailesinede kimse gibi davranirim. yüzlerime karşı gelinim deyip ortalıkta gezinecegine...
hiç işim olmz. uğraşmiyorum bile.
ee nabayim. anlayiş göstersinler.

Görmek isteyene sorun çok.
Bu kadar eften püften şeyleri sorun ediyorsunuz da gerçek sorunlarda ne yapıyorsunuz acaba.

Kavga ettigini bil olayin ayrıntısını bilme yani. Ölür müsün??
Belki cok tatsiz seyler yasandi. Belki ahlaki olarak utanc duyulacak,duyulursa agizlara sakiz olunacak birsey yasandi. Belki adam kadini dovdu aldatti ama gunun sonunda yine barıştı... esiniz boyle devam ederse sir bu kadarcik kisinin arasinda kalacak,kol kirilip yen icinde kalacak. Ama sizinle paylaşırsa siz bunu cok rahatlikla sohbetlere meze edip annenize , ablaniza vs soyleyeceksiniz. Hatta olayi öğrenip KKile milyonlarla paylasmaniz bile muhtemel.
Ha yok,ben asla ozel hayat dedikodusu yapmam-anneme bile söylemem derseniz o zaman esiniz de esine bile söylemesin. Saygi duyun bu kararina
Sekerim zaten ben bilmek yada bilnemek istemiyorum ki. Eşimipazar günü anneler gününde apar topar çağırıp eşine söyleme demeleri. Bu benimle eşim arasında soğukluk samimiyeysizlik istenmesi demektir.

Konusu açıldığında" eşim apar topar bilmem kaç saatlik yol gitti geldi,hayırdır ne oldu diye sordum annem kimse bilmesin dedi ve anlatmadı. Bende bu aileden olmadığımı, kimse olduğumu anladım. " Tabi böyle bir konuşmadan sonra buzz gibi mesafeli aile ilişkileri gelir.
Mesafe koymak için çok güzel fırsat. Oturup eşinizin başının etini yiyeceğinize fırsata çevirin
Canım doğru diyorsun. Ama ben bayramda bir hafta yanlarına gitme programı yaptım, iptal edememki 🙄

Arkadaşlar ben benden gizlenmesine kızmıyorum zaten, yanlış anlaşıldı. Eşimin benle bu samimiyeti olduğunu düşünmemelerine kızdım.
Samimiyeti olduğunu düşünmemiş olurlar mı aynı yastığa baş koyup bir vücut oluyorsunuz daha ne kadar samimiyet olabilir. Onun için alınganlık etmeyin bence

Ben takilmazdim , neden takildiginizi da anlayamadim
Ben de bazen annemle babamla ilgili bir sorun oldugunda esime soylerim ama sen bilme , onlar sana anlatirsa biliyomus gobi davranma derim

Adamlarla evlenince onlarin sahibi olmiyoruz , anne babalarini kardeslerini de cope atamiyoruz , biraz saygi gosterin ailesiyle olan iliskisine

Canım doğru diyorsun. Ama ben bayramda bir hafta yanlarına gitme programı yaptım, iptal edememki 🙄
Mesafe koymak illaki uzakta olmak değildir, aynı ortamda mümkün olan en az kelime ile iletişim, soğuk donuk bir yüz, soğuk kelimeler vs umarım anlatabilmisimdir.
Mesela selam dışında konuşmayın muhabbeti kesin tamamen, soru sorarsa biri evet hayır tamam gibi kısa net cevap, ki kestirip atınca zaten karşı taraf muhabbet falan acamaz.

Mesela aile içi bir konu açıldı alın çocuğu diğer odaya, kendinizi olayların muhabbetin dışında tutun.
Fırsat buldukça ben elim yabanciyim gibi şeyler kullanın bol bol.
Vaktinde kullandım ve işe yarıyor, mesela kayınvalidem ve kayinpederime birşey dese veya hareketinde, ben elim yabanciyim, beni size bağlayan bir kan bağı yok, siz beni üzerseniz tabiki uzaklaşacagim demiştim. :KK70:
Her gittiği yerde karşısındaki insanı kırıp döken kayınpederim ben soğuk davraninca ve üzerine bu cümleden sonra ağzından çıkana hep dikkat etti.

Fırsata çevirmek? Ne amaçla böyle bir şey yapacak? Konu sahibinin eş ailesiyle aşılamayacak sorunları mı varmış?
Mesafeli olmayı çok yanlış anlamışsınız siz.

Ayrıca ailedendir veya değildir, her şeyi bilmesi gerekmiyor. Siz aile bireylerinizin hepsinin özel hayatına vakıf mısınız? Görümceninkini bilmeyince "ben aileden değilmişim" diye ağlamak kadar saçma bir şey olamaz.
Görümce veya diğer aile bireyleri hakkında birşey demiş miyim ?
Bu konu aile içinde kalsın dense böyle olmaz. Bu adam o kadar yoldan gelmiş karısı biliyor oradayken de telefonda konuşuluyor ama gelin bilmesin diyebilecek kadar art niyetli bir valide.
Evet fırsattır çünkü buram buram gelin hanıma sen kimse sin el sin denmiş. Gelin hanım da madem ben aile disiyim ben ailenin dışında kalayim mesafemi koyayım diyeceği, gayet ortalığı kırıp dökmeden mesafeyi koyabilecegi bir durum

Mesela aile içi bir konu açıldı alın çocuğu diğer odaya, kendinizi olayların muhabbetin dışında tutun.
Fırsat buldukça ben elim yabanciyim gibi şeyler kullanın bol bol.
Vaktinde kullandım ve işe yarıyor, mesela kayınvalidem ve kayinpederime birşey dese veya hareketinde, ben elim yabanciyim, beni size bağlayan bir kan bağı yok, siz beni üzerseniz tabiki uzaklaşacagim demiştim. :KK70:
Her gittiği yerde karşısındaki insanı kırıp döken kayınpederim ben soğuk davraninca ve üzerine bu cümleden sonra ağzından çıkana hep dikkat etti.
Valla akılcı geldi bana. Tşk ederim cnm.

Bunun için kavga edilir mi ya, çok mu canınız sıkılıyor, tamam hayatım çaktırmam aramızda diyin, siz görümcenin derdine ortak olunca altın varaklı koltukta mı oturtuyorlar

Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
Benim kocam elalem için taa başka şehire gidecek durumu kurtarmak için ve ben neden gittiğini bilmiyomuş gibi yapacam oldu canım başka??

Açıkçası bende ailemde olan biten herşeyi eşime anlatmam bilmesini istemediğim ailevi durumlar hala oluyor ...Aynı şekilde eşim telefonda konuşurken bişey olmuş gibi tepki veryrse sorarım bı hayırdır diye ya kısaca anlatır yada önemli bişey değil ya x le ilgili der geçer alinmam .

Sizin durumda evden gidip gelen bir adam mutlaka eşine soyelmsitir en azından açıklama yapmıştır bunu biliyorlar zaten zarf atmışlar eşiniz de size pat diye soylemis ve amacına ulaşmis herkes ...

Esinizde yine olay o benim eşim bilecek tabi ben ne deyip evden çıktım vs dese kimse söyleyemez böyle ..Yada size gelip annem böyle dedi diyeceğine ,ya üzücü bir durum oraya gidince konu açılırsa hiç karışma boşver filan dese keşke

Görümce veya diğer aile bireyleri hakkında birşey demiş miyim ?
Bu konu aile içinde kalsın dense böyle olmaz. Bu adam o kadar yoldan gelmiş karısı biliyor oradayken de telefonda konuşuluyor ama gelin bilmesin diyebilecek kadar art niyetli bir valide.
Evet fırsattır çünkü buram buram gelin hanıma sen kimse sin el sin denmiş. Gelin hanım da madem ben aile disiyim ben ailenin dışında kalayim mesafemi koyayım diyeceği, gayet ortalığı kırıp dökmeden mesafeyi koyabilecegi bir durum

Kurmasını önerdiğiniz cümle gayet ortalığı kırıp dökecek bir cümle.
Kayınvalidede bir art niyet göremedim ben. Bir tarafta kızı varken konu sahibi tabii ki el kızı. Kızının özelini el kızının bilmesini istememesi de çok normal.

Yarın bir gün "gel bana bak, evimi temizle" dese "kızın yapsın, ben el kızıyım" diyecek insanların el kızı olmaya bu kadar takmasını da anlamıyorum.

Kayınvalidemi annem gibi sevmem mümkün değil. Onun da beni kızı gibi sevmesi mümkün değil. Bunda alınacak bir şey yok.
Bu durum saygılı, iyi ilişkiler yürütmeye engel de değil.

Eşi zaten anlatmış, bilmemiş ol demiş. Gidip bildiğini ya da bilmesinin istenmediğini kayınvalidenin gözüne sokunca eline bir şey geçmeyecek.
Mesafe böyle koyulmaz. Mesafe kişisel sınırları aşmayarak ve bizi ilgilendirmeyen konulara atlamayarak koyulur.
Bugün görümcesinin sorununu bilmesi istenmiyor diye olay çıkaran kişi yarın kendi evliliği millete reklam olduğunda, eş ailesi her şeye karıştığında ağlamasın o zaman. Aile olmak bunu gerektiriyor madem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X