- 28 Ekim 2016
- 1.141
- 1.009
- 53
- Konu Sahibi Madamgonca
-
isin zor valla. bebis de geliyo.Yok yok bana temizlik işi ölüm geliyor ya. İnşaat işine giderim okadar zorlamaz yeminle ben niye kadın olmuşum erkek olaydım da amele olaydım daha iyiydi diyorum bazen. Allahım bana temizlik aşkı ver yarapbim aminn :)
bi kere benim patatesler ayni rennnkkkkHayır senin patatesler de oynuyor ben bişey diyomuyum? :) çok rahatsız ediyorsa kaldırıyım yani
Seve seve temizliycez artık neyapıcaz kilo kilo hemdeisin zor valla. bebis de geliyo.
temizlik iyidir ya. Imandan gelir.
simdi o minik agziyla 2 kg kusacak, poposuyla 1 kilo kka yapicak. e bebek zaten en az 3 kilo gelecek
o zaman napican
nasil gidiyo peki? annelik nasil bi duygu ?Seve seve temizliycez artık neyapıcaz kilo kilo hemde
Annelik nasıl bir duygu birşey diyemem sanırım insanlar bebek dogunca çok daha farklı hissedebiliyorlar bazen degişebiliyorlar. Ama hamilelik çok güzel,kalbi güzel insanların hepsi yaşar inşallah. Senden başka kimse onu göremiyor hissedemiyor ama sen hissediyorsun her an, bazen aklından çıkıyor işe güce dalıyorsun ama bi hareketi yetiyor ona odaklanmana. En yakın zamanda sende hissedersin inşallah canı gönülden dilerim.nasil gidiyo peki? annelik nasil bi duygu ?
Belki de canım bilmiyorum ki işe yarar mıBirlikte spora yazılın, hem ortamınız değişir tartışmazsınız, hemde kilo verir eşiniz..
Spora yazılacağız zaten Ramazan'dan sonra Ramazan pek çok şeye engel oldu. Farkındayım böyle olmasının bende Hatalı davrandım belki ama ben eşime bak canım diyetisyene gidelim çok guzel aç kalmadan zayıflayacağın programlar veriyorlar gerekirse bende destek olurum sana yardım ederim bende yemem hiçbirşey bile dedim ama o ger defasında tamam ben halledeceğim dedi başka birşey yok bende bu durumdan rahatsızlık duydum artık ne zaman halledecek ve nasıl neden dediğini yapmıyor ben gayet sakin konuşuyorum o da onaylıyor ama uygulanamıyorSevgili konu sahibi eşinin zayıflamasını isteyebilirsin elbette ama önünden çocuk gibi yemek almak , her sofraya oturduğunda "yeter yeme artık " demek asla çözüm değil. Biraz empati yap lütfen , bana eşim yeme dese yada tabağımı önümden almaya falan kalksa gerçekten çok utanç duyarım ve son derece saldırganlaşırım yalan yok. Yapıcı bir yaklaşım değil diliniz ve hareketleriniz.
Çok irrite etmişsiniz adamı bence biraz kapatın bu konuyu. Bu şekilde adamı zayıflatamaz sadece aranızdaki saygıyı zayıflatır ve evliliğinizi yıpratırsınız.
En baştan birlikte spor yapalım mı canım diye sürükleye sürükleye spora götürüp , sonra da işte yemek yeneceği zaman "ben ekmek yemeyeceğim ya o kadar spor yaptık yorulduk emeğim boşa gitmesin " vs diyerek yumuşak hatırlatmalarda bulunabilirdiniz.
Kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız
Ben bu aralar çok sık söyledim sanki ama o da mecbur BıraktıYemegi hazirlayin ama masaya ekmek koymayin. Kendisi gidip getirecek biliyorum. Bir getirir iki getirir üc getirir en sonunda sorgular. Hemen kesecek demiyorum. Sorgulasin yeterli.
Avokado tok tutar meze tariflerine bakabilirsiniz.
Ananas yag yakar. Bunu da not edin.
Pilav mi yapiyorsunuz sulu yemegin yanina? Azicik yapin. Ilk gun tencerenin yarisini yer. Ikinci gun yine yer. 3. Gun sorgular ya niye ben yiyince tencerelerin dibi gozukuyor??
Abur cubur aliskanligi varsa onu vazgecirin. Nasil mi? Evde daha masumlarini hazirlayarak. Firinlanmis tarifler var cips benzeri. Kek yapin. Cilek yapin cikolataya batirilmis. Kek de yuksek kalorili ama en azindan evde yapilanda disaridakiler kadar istah acici yok.
Aksamlari yuruyuse cikin veya spora yazilin. Bir sure sonra o da ozenir belki.
Ne yaparsaniz yapin ama asla kilo ver demeyin. Ters teper
Spora yazılacağız zaten Ramazan'dan sonra Ramazan pek çok şeye engel oldu. Farkındayım böyle olmasının bende Hatalı davrandım belki ama ben eşime bak canım diyetisyene gidelim çok guzel aç kalmadan zayıflayacağın programlar veriyorlar gerekirse bende destek olurum sana yardım ederim bende yemem hiçbirşey bile dedim ama o ger defasında tamam ben halledeceğim dedi başka birşey yok bende bu durumdan rahatsızlık duydum artık ne zaman halledecek ve nasıl neden dediğini yapmıyor ben gayet sakin konuşuyorum o da onaylıyor ama uygulanamıyor
O şekilde de konuşurum ama sorun şu ki ben ılımlı konuştukça beni ciddiye almıyor sanki tamam deyip geçiyor"Cok aç kalmayacagin programlar" degil "hic ac kalmayacagin hatta daha fazla yiyecegin programlar"
"Ben de yemem hicbir sey" degil "ben de eslik ederim beslenmemizi bir duzene koyariz"
Daha dogru kelimeler secin bence. Cunku siz adama acik acik gel ac kal zayifla diyorsunuz. Adam tabii diyet fikrinden uzaklasir.
O şekilde de konuşurum ama sorun şu ki ben ılımlı konuştukça beni ciddiye almıyor sanki tamam deyip geçiyor
Formunuzu koruyabiliyor musunuz peki ? Diyetisyene gitsek bile eşimin o programa uyacağını nedense hiç sanmıyorumAma benim bahsettigim ilimli konusmak degil ki. Gercekleri oldugu gibi anlatin yeter. Ac kalacakmis gibi yersiz korkulari sokmayin adamin aklina. Bunun disinda ister ilimli ister atarli olun orasini ben bilemem.
Diyetisyen gercekten kimseyi ac birakmaz. Birakiyorsa bu isi bilmiyordur hemen kacin baska diyetisyene gidin. Benim ne kadar yemek yedigimi gorseniz sok olursunuz. 49 kg yim. 7 ay once dogum yapmama ragmen.
Mesela sabah kahvaltida 4 yumurta
Bir hindiyi iki kisi yeriz
Gunde 2 kg yogurt yeriz
Ama benim bahsettigim ilimli konusmak degil ki. Gercekleri oldugu gibi anlatin yeter. Ac kalacakmis gibi yersiz korkulari sokmayin adamin aklina. Bunun disinda ister ilimli ister atarli olun orasini ben bilemem.
Diyetisyen gercekten kimseyi ac birakmaz. Birakiyorsa bu isi bilmiyordur hemen kacin baska diyetisyene gidin. Benim ne kadar yemek yedigimi gorseniz sok olursunuz. 49 kg yim. 7 ay once dogum yapmama ragmen.
Mesela sabah kahvaltida 4 yumurta
Bir hindiyi iki kisi yeriz
Gunde 2 kg yogurt yeriz
Karisma o zaman. Inadina gidiyordur.Merhaba iyi Akşamlar herkese ,
Bu sefer sorunum eşimle ilgili eşim 1.78 boyunda 102 kilo Ramazan'dan önce bir ara diyet yapmıştı 1-2 kilo vermişti bünyesi kilo vermeye pek müsait değil. Şimdi yediklerine hiç dikkat etmiyor hem sağlığı için Endişe ediyorum hem de zayıflamasını istiyorum ama o hiç çaba göstermiyor son zamanlarda her sofrada kavga eder olduk. Ne yapmamı önerirsiniz ? Diyetisyen de önerdim kabul etmedi sen karışma diyor her defasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?