Eşimin kilosu Yüzünden kavga ettik ?

Daha çok incinmez mi ?
Incinirse incinsin.
Biz kadinlar cok iyi niyetliyiz.
Tersi durumda erkekler canimiza okurdu.
Burda bir suru kadin kiloluyum diye konu aciyoe yapilan yorumlar hic burdaki gibi degil.
Hoşlanmıyorsaniz ve saglik problemi de yoksa bence dusuncelerinizi dile getirebilirsiniz

Ters tepmesinden de korkuyorum

neden eşini olduğu gibi kabul etmeyi denemiyorsun?
o halinden memnunsa bırak öyle kalsın. burada karısına kilo ver vs diyen erkek olunca hemen topa tutuluyor da aynısını kadın yapınca neden makul kabul ediliyor?

böyle zorlamayla bir yere varamazsın.
eşinle evlendiğinde kilolu muydu mesela?
bilerek evlendiysen şimdi neden bu zorlama?
yok sonradan kilo aldıysa iyi günden kötü günde diye evlenmedin mi?
bir hastalığı olsa demek çekip gideceksin...

iyi bir eş olmadığını düşünüyorum.

Ne alakasi var iyi es olamamkla Allah askina?
Benim gördüğüm konularda kadinlara hep ama esin hakli once kendin icin kilo ver deyip bir guzel giydiriliyor.
Konunun sonu kirmizi gecelige baglaniyor hatta.
Nasil kadindan daha bakimli olmasi kendini salmamasi bekleniyorsa erkekten de ayni seyler beklenebilir.
Ki konu sahibi incitmekten de cok korkuyor eşini.

ben kadınlara söylenince doğrudur gibi bişey demedim. ikisi de yanlış.
kilo, giyim, tarz vs gibi şeyler zaten az çok bellidir beğenmeyen baştan evlenmeyecek. hem evlenip sonra değiştir diye diretmek saçmadır.
ve evet eşini olduğunu gibi kabul etmeyen kadın-erkek haksızdır. ve iyi bir eş değildir.

bir de kilolu olmakla bakımsız olmak ayrı şeylerdir.
bir insanın kilolu olmayı seçme hakkı vardır. halinden memnun olma hakkı vardır.
saçma moda dayatmaları altında ezilip herkes benim gibi ezilsin isteyen ezikler anlamaz tabi..

Evlendikten sonra kilo aldıysa , yaptığınız yemekleri ve ona davranış şeklinizi bir kez daha gözden geçirin.

Önünden reçeli alarak değil, tatlı ihtiyacını giderecek diyet reçeller yapın, tatlılar yapın.

Et Balık, tavuk üzerine yogunlaşın.
Pirinç , makarna turu yemekler yapmayın bir süre.
Akşamları yoğurt , limon, biber kürü yapın , ikinizde yiyin. Yine akşamları yürüyüşe çıkmak istediğinizi söyleyin.

Çaktırmadan destek olmalısınız. Söyleyerek inada binebilir.

Her akşam 2 çorba kaşığı yeşilçay, yarım çay kaşığı tarçın, 1 tutam taze nane çayı yapıyorum. Demlendikten sonra bardakta içine biraz limon sıkıyorum. Farketmeden 4 kilo verdi. Tadı da güzel oluyor. Metabolizmasını hızlandırma yolu bu diyet yapmıyor benimki de. En azından aldığını yaksın hızlıca. Sürekli su veriyorum 2 litreyi geçmesi için uğraşıyorum. O farketmeden mesela zeytinyağında baharatla pişiriyorum etleri. Tuz daha az atıyorum. Şeker çok zararlı kalbimize azaltalım dedim sonunda 4 kaşık şekerden 1'e düşürttüm. Ben de kestim şekeri oram buram ağrıyor şeker hastası olacağım destek ol bana dedim. Etleri az yağlı ya da yağsız alıyorum. Yağsız kendi suyuyla kavuruyorum ya da pişiriyorum. Çok az yağ atıyorum. Patatesleri fırında çok az zeytinyağlı şekilde kızartıyorum ille yemeğe atılacaksa. Tavada ızgara tavuk yapıyorum, 2 kaşık zeytinyağında yoğuruyorum tavuları. Baharatlarla çok güzel oluyor. Damak tadını değiştirdim.Böylelikle de 10 kilo verdi. Toplam 14 kiloyu devirdik. 100ü geçmişti pantalonları düşüyor şimdi. Onun yerine ben diyet yapıyor gibi ama başla türlü olmuyor ne yapayım.

ben onun görüntüsünü değil sağlığını düşünüyorum bu kadar çok yemek yerken bu kadar kilo alırken kilo her hastalığın tetikleyicisi kalp şeker tansiyon diyabet hepsi görülebilir. ben bunlar için onu uyaracak olan kişiyim. ben onun eşiyim. bu konuda beni dinlemesi gerekir. mesela görüntü olsa zaten evlenmezdim.

inanın sağlığını düşünüyorum görüntüsü ikinci planla

kilo çok zor bir problem bende bir süre önce almıştım yeni yeni verdim ramazan girince oradan biliyorum yürümek bile istemiyorsunuz onu da anlayabiliyorum

büyük başarı gercekten :)) kendi istiyor muydu peki zayıflamayı?

büyük başarı gercekten :)) kendi istiyor muydu peki zayıflamayı?
Hayır umrunda değildi. Hatta seninki gibi karışma bana diyordu. Bulduğum tariflerle diyet listelerini kendimce karıştırdım. Zaten yağlı oldukları için hızlı eriyorlar :))
O etini, her şeyi yiyor ama kalori miktarı düşük. Anlamıyor. Yaz geldi terlemekten kilo verdi sanıyor hatta. Ahah.

Kilo almanın iyi günde kötü günde bırlıkte olmayla ne alakası var? Saglık sorunundan dolayı kilo almış desek adam doktora dahi gitmeyı kabul etmeyen bırı, hiçbişey yapmak istemıyor sıfır çaba. Burada karısına kilo ver diyen hiçbir eşi taşlamadım şahsen ben.

Evlilik, karı koca olmak sadece sevgi duymak değildir. Şehvet, çekim, tutkuda vardır, yoksa sıkıntı. Benim eşimde aşırı kilo alsa bundan gayet tabi rahatsızlık duyarım. Kaldı ki o kadar yağ kimsenin işine yaramaz sağlıklı değil.

Konu sahibinin nasıl eş olduğunu söylemek size düşmez. Birine değer vermek her yaptığını, her halini kabul etmek değildir. Yeri gelince doğrusunu göstermek, yeri gelince eleştirmektir. Kilo vermesi sadece konu sahibinin işine yaramayacak çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…