Eşimin kilosu Yüzünden kavga ettik ?

Bende incitmemeye çalışıyorum ama sakin konuşunca da dinlemiyor

Sorulmuş ama cevapladığıni göremedim , belki gözümden kaçtı ?.

Sizin mutfağınız nasıl ? Özenli misiniz bu konuda ?
Biz yemekleri genelde beraber seçeriz ne yiyeceğimize birlikte karar veririz. Çorba yapmam sevmiyoruz ikimizde salata ve iki çeşit yemek olur ama yemekten sonra mutlaka bir çeşit tatlı ve kahve Yaparım.

Kusura bakmayın orada anlayamadım şimdi Anlıyorum demek istediğinizi

Aynı konu erkeğin kadını uyarması şeklinde açılınca bu tarz yorum yapılıyor. Kendisi Brad Pitt mi, sanki çok mu yakışıklı, beğenmiyorsa gitsin, hasta olsan atacak mı gibi yorumlar uçuşuyor.
Bu konudaysa herkes konu sahibine yol göstermiş. Bence de burada ayrımcılık var. Erkek söyleyemez mi, sadece kadının mı söyleme hakkı var ? Bence eşler birbirlerini uyarabilirler. Kadının kilolu olduğu konularda da kocaya saydırmak yerine diyet önerileri görsek güzel olur.

kalplerbirsedunyaguzel , sözettiğim tarzda yorum yapan tek siz olduğunuz için alıntıladım. Size cevap olarak yazmadım kusura bakmayın.

Hep kavga çıkıyor bu şekilde ben yardımcı olmaya çalıştıkça üzüyor beni

Bu sitede ne konular açıldı eşim zayıflamamı istiyor baskı yapıyor diye, adamlara demediğimizi bırakmadık
Kilo elbette ki sağlıklı bir şey değil ancak adamın önünden yemek alarak, sürekli bu konuyu önüne sürerek, baskı yaparak öncelikle incitirsiniz, ikinci aşamada ise inada bindirmesine sebep olursunuz.
Bunun yerine ılımlı yaklaşın, mesela birlikte spora yazılın, yanında siz olunca teşvik olur, x diyeti y diyeti hikaye, yemeği azaltarak, sağlıksız şeyleri eve sokmayarak, spora teşvik ederek bir düzen sağlayıp zayıflamasını sağlayabilirsiniz. Ama zorlamayla olmaz daha büyük işler açarsınız başınıza

Ben ona da karsı Değilim her iki tarafta birbirini eleştirebilmeli Eş o demek zaten

Ilımlı konuşunca da pek beni takmıyor sanki bende o Yüzden öfkeme hakim olamadım

tıpkısı bnm esim güya diyete baslicak başlayamadı sinir oluyorum sanane bnm kılından diyor ama bn çekiyorum başkası değil bunu anlamıyorlar önce kendilerine sonra bize rahatsızlık veriyolar

Ilımlı konuşunca da pek beni takmıyor sanki bende o Yüzden öfkeme hakim olamadım

Anlıyorum sizi gerildiğiniz belli
Bende kilolu bir insanım ancak şöyle ifade edeyim eşim bana zayıfla, kötü görünüyorsun bilmem ne bik bik dese yeminle s.... git derim. Kilolu insanlar zaten hallerinden memnun değiller, tamamen iradesizlik ya da hastalık gibi sebeplerden oluşuyor kilo problemi, on kilo fazlamı iki yıldır veremedim düşünün. Ama yaşam tarzını değiştirmeye çalışmak daha etkili bir çözüm. Mutfak elinizde zaten, size küçük önerilerde bulunabilirim, mesela geçmişte hiç zorlanmadan 23 kilo vermişliğim var, sadece düzen kurmak ve bu düzene uymak gerekiyor hepsi bu.
Yemeklerden çorbayı asla çıkartmayın, çorba şişkinlik yaratır ve az yemeyi sağlar, her öğünde çorbanız olsun
Ana yemeğinizin yanına makarna, pilav gibi şeyler yapmayın, bir kase yoğurt ve iki dilim tam buğday ekmeği ekleyin yemeklerin yanına, yoğurdu evde mayalamaya çalışın yarattığı değişikliği göreceksiniz
Akşam çayın yanına koyduğunuz atıştırmalıkları, tatlıları kaldırın, börekli çörekli değil sağlıklı kahvaltılar hazırlayın
Evde atıştırmalık şeyler bulundurmayın , erkekler güçlü kas yapıları yüzünden çok çabuk kilo veriyorlar bir süre deneyin göreceksiniz , siz gayret ettikçe o da daha istekli olacaktır
Ve en önemlisi diyetteyiz demeyin ona, bu sağlıksız şeyleri artık yemek istemiyorum deyin , diyet psikolojisine girmesine engel olun

Çorba sevmediği için Çorba yapmadım hiç makarna ve pilavda mutlaka ister ve yemeği az yapmayı denedim bu sefer de duymadım diyor o Yüzden zorlanıyorum bende diyetisyen önerdim kabul etmedi galiba biraz sabır vd empati yapmam gerekiyor

Benim nişanlımda zayıf nasıl kilo aldıracaz buna yahu. :).. sıkıntı etmeyin. Ama kendi isteğiyle vermesi konusunda bilinçaltına sokmaya çalışın.

İnat ediyor işte, çorbayı ben seviyorum bıktım karbonhidrat hamallığından deyip koyun önüne, sağlıklı çorbalar yapın, çorba içmeyen insanların kolon kanserine daha yatkın olduğunu anlatın, sindirimi için bunun önemli olduğu tarafından girin =)) Benim eşimin kilo sorunu yok ama su içmez hiç, akşamları elimde bardak hadi aşkım hadi aşkım diyerek su içmesini sağlamaya çalışıyorum, en az dört bardak içiriyorum, alıştı artık, içeyim de kurtulayım senden diyor =)) su içmek kilo vermesi içinde önemli, hele de yemekten önce iki bardak içmesini sağlarsanız süpersiniz =)) Birden değişim beklemeyin yavaş ve sabırlı hareket edin, zamanla alışacaktır

Çok teşekkür ederim bu tavsiyeleri uygulayacağım :)) su içmesinde sıkıntı olmaz benimki suyu sever sadece yemeği azaltsa kolaylaşır aslında onun işi

O zaman bunları uygulayacak el mahkum. Yoksa ilerde daha çok hastalıkla mücadele etmek zorunda kalabilir. Bu İnsülin direnci olan birisi için o yüzden birinci maddeyi gozardi edin.

40 kiloyu hamilelik ya da sağlık sorunu yüzünden aldıysa bir insan orada eşin soğumaya hakkı var yanii..
o zaman hamileyken eşini aldatan erkekler hak verelim sizin kafanıza göre.
Amma cok caba harcadiniz carpitmak icin.
Saglikla ilgili konulari zaten konustuk diyorum niye anlamak yerine germeye çalışıyorsunuz?
Ben kilo sevmiyorum. Kilolu olmak hic istemeyecegim bir sey. Rahatsiz olmayan kendi bilir ama esime karisirim.
Gunde 1 kg tatli yiyip kilo aliyorsam o da bana karissin.
Aldatmayla falan ne ilgisi var bu konunun?
Iyi o zaman ben kil tüy seviyorum 1 metre uzatayim esim benim tercihime saygi duysun. Saclarimi da yagli seviyorum diye dus almayayim?
Cok sacma.
Tamamen sagliksiz beslenme yüzünden alinan kiloya da bir zahmet eş olarak mudahale edebilelim karşılıklı

Katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…