• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin kızı

Kızım 2011 doğumlu... Bu olayda ki yavrudan bin beter bilmişlik yapıyor,gülüyorum sadece... Bence "eşimin kızı"etiketinden sıyrılın öncelikle... " kızımız"gözüyle bakin anlamaya çalişin gönlünü yapın... Tam size bağlanabileceği bir yaş... İsterseniz biraz sabırla üvey anne olmak yerine iyi bir" abla" olursunuz...

çok ufak yapmayın Allah aşkına daha 6 yaşında :KK43:

Ne doldurmasi 6 yasinda daha bebek o doldurulmayi ne bilir

Kızlar zaten ufak olduğu için etkileniyordur çocuk çevrede duyduklarından. Yetişkin olsa doldurulmaz. Bir çocuk kendi kendine sen babamın parasını yiyorsun, duşta da çok kaldın bak hep babamın parası bunlar diye düşünür mü? Annesinden olmasa da o çevreden birilerinden böyle yorumlar duyuyor demek ki.

Bilmiyorum babasına söylüyorum üzme kendini alışır bu duruma diyor lakin bazen çekilmez oluyor şaşırdım iyice bnm kızımı ayrı kıskanır babasını benden ayrı kıskanır eşimin hatrına sabredıyorum resmen

Ne demek "eşimin hatrına sabrediyorum"? Sabretmeyip ne yapacaksınız ki?
Kusura bakmayın da çocuğun düzenine sonradan dahil olan sizsiniz. Tabi ki her kız/erkek çocuk gibi kıskanır.
Biraz empati kurmalısınız. Daha 6 yaşındaki bir çocuktan nasıl bir olgunluk bekliyorsunuz?
Düşünsenize daha ana kuzusu olduğu halde sadece haftasonu annesini görüyor. Babası ve onun karım dediği insan ve küçük başka bir çocukla bir anda yaşamaya başlıyor. Tabi ki normal bu tavırları. Hayat onun için sizin düşündüğünüzden daha zor.
Siz de bir anneymişsiniz. Öz kızınızın gözünden görebiliyor musunuz bu yazdıklarımı?

Kıskanıyor, tersliyor diye onu geri plana atmayın. Tam tersi bir şey yokmuş gibi daha girişken hale getirmeye çalışın. Siz ne kadar sevgi dolu yaklaştıkça o da zamanla karşılığını verecek..

5 Yaşında oldukça akıllı bir yiğenim var
herşeyi söyler
bize atar gider bile yapar
ama suyun, elektriğin paralı olduğunu bilmez
böyle konuşması gerçekten garip

Bende dedım banyo yapmam gerekiyordu terlemiştim falan dedım sana da akşam yaptırcam bıtanem dedim beni ilgilendirmiyor babamın parasını harcayıp duruyorsun dedı babası uyuduğu odadan cıktı doğru konuş ablanla dedı

Eşinizin ve sizin acilen bir pedagogla görüşmeniz gerekiyor. Tutumunuz çok yanlış ikinizin de. Üzüldüm çocuğa. Yazık bilinçaltında ne kadar yanlış şeyler yaratıyorsunuz kimbilir..

Sizi tanımıyorum,günahınızı almak istemem ama acaba iki çocuğunuz arasında istemeden ayrım yapıyor olabilirmisiniz?
6 yaş çok küçük,annesi dolduruyor diyorsunuz ya,kadın evlenmiş,sizin eşinizden bir beklentisi yoktur,hayatını kurmuş yeniden,doldurmak ona ne kazandırır anlayamadım?
Ilımlı ,yapıcı olmaya çalışın. Çok küçük daha,annesi babası ayrı ,ikisininde yanında yabancı insanlar görüyor,kardeşi oldu bir anda. İki eve bölünüyor. Bu kadar değişiklik yıpratmıştır kızı,kolay değil. Birde bu açıdan bakın.

Ben asla annesini kötülemiyorum ona aksine o annen diyorum BN senin ablanım dedim tabıkı kıskanacak bişi dediğim yok kendi kızıma nasılaam ona da oyleyım bnm kafama takılan niçin anneye gidip gelince bana karsı öyle davranıyor BN buna üzülüyorum BN ona ılımlı savrandıkca niye böyle tabıkı bir çocuk onun yanında asla kıskandıracak bir hareket sergıemem aksine onunla ılgılenıyorum derslerine elimden geldiğince yardımcı oluyorum mesela tek sıkıntı varlıgımı kabullenmıyor
Kendiniz söylüyorsunuz zaten cevabı, annesinden ayrılıp yeniden sizin yanınıza geldiği için (gelmek zorunda olduğu için) tepkili. Sabırdan başka yapacak bir şey yok.

ben aslında çok çok karşıyım bu duruma ama tam şu yorumu yazsam mııı yazmasam mııı diye düşünürken, sizin yorumunuzu gördüm:

vallahi bu "eşimin kızı" konularını okuyaaa okuyaaa "çocuğum için boşanmıyorum" diyen kadınlara hak vereceğim neredeyse :KK43:
ben zaten bu ihtimallerden dolayı hak veriyordum bi de gerçekliğini okuyunca ne kadar doğru düşünüyorlarmış dedim :(

Back
X