Eşimin kızı

Yani evet o konuda şükür bir sorun yaşamadık. Açıkçası tam ergenlik dönemi bir de korona filan sürekli evdeyiz. Tartışma olur diye çok korkmuştum
zamanla belki iliskiniz daha da guclenir. Onun icin de cok zor hayatina yeni tanidigi biri girmis hemde uvey anne sifatiyla demekki olgunlukla karsilamis yine de evliliginizi

zamanla belki iliskiniz daha da guclenir. Onun icin de cok zor hayatina yeni tanidigi biri girmis hemde uvey anne sifatiyla demekki olgunlukla karsilamis yine de evliliginizi
Üvey anne sıfatıyla girmedim hayatına ilk tanıştığımızdan beri bi abla gibi yaklaştım. Öyle de devam edecek inşallah

Çocukluğu ile ilgili hatıralarını anlatırken ki tavırlarından kurduğu cümlelerden.
Olaya bence oyle bakma, mısal annesinin olumunden bahsederken elbette gulemez. Bunu uzgun anlatması onun mutsuz yalnız oldugu anlamına gelmez.
Bence zamana bırakın.

Olaya bence oyle bakma, mısal annesinin olumunden bahsederken elbette gulemez. Bunu uzgun anlatması onun mutsuz yalnız oldugu anlamına gelmez.
Bence zamana bırakın.
Haklısınız. Altı aydır evde olduğumuz için bana çok uzun bir zaman gibi geliyor ama aslında çok yeniyiz

Arkadaşlar dert değil sadece paylaşıp değişik görüşler almak istedim. Ben eşi vefat etmiş birisiyle yaklaşık altı aydır evliyim. Bir kızı var 15 yaşında şimdi. Sekiz yaşındayken kaybetmiş annesini. Çok yalnız kalmış. Babası ilgilenmiş ama anne gibi olmamış tabi. Doğru yanlış her şeyi kendi yapmış. Bana karşı bir saygısızlığı yada istememe gibi bir durumu olmadı hiç. Ama hala istediğim yakınlığa sahip değiliz. Korona sebebiyle sürekli evdeyiz o yüzden sosyal hayat okul hayatı olmayınca konuşacak şeylerde tükendi. Mutfağa girip bişeyler yapıyoruz ama sürekli olmuyor. Dışarı çıkıp gezemiyoruz da vakaların çok olduğu bir yerdeyiz. Herşey normal süreçte başlasaydı okul iş ev hayatı daha derli toplu düzenli olurduk ama sürekli evde olunca herşey karıştı bir birine. Abiside evde ama o üniversite açılınca gidecek. Benim kızıyla iletişimi güçlendirmem gerekli. Şuanki ergenler nasıl bilmiyorum ama asi bir yapısı var yaşı gereği galiba. Altı aydır çok şükür bir sorun yaşamadık ama karantina uzayacak gibi ve ben bana özelini filan anlatsın istiyorum bunu nasıl sağlayabilirim. Yoksa daha erken mi zamanla olur mu

Başlığı okuyunca bir kaşımı çattım. Ön yargılar işte neyse ki içeriğiniz çok iyiydi :)sevindim yakınlık kurmak istemenize. Biraz yaşları dolayısıyla içe kapanık olabiliyorlar birde henüz çok yenisiniz sizde ona o yaşlarda neler yaptığınızı anlatın muhabbet ederken anlatmak isterse mutlaka söyler belki sizin ilginizi çekmeyeceğini düşündüğü için paylaşamıyor. Yaşı dolayısıyla ilk adımı sizden bekliyor olabilir

mesela evde olan kızın ne özeli olacak da sizinle paylaşacak ,genel geçer muhabbet ediyorsanız aranızda sorun yoksa yeterlidir

dizilerdeki babasına yalan söyleyip kızı idare eden üvey annelerden olmaya mı özendiniz

ben Berke ile buluşacağım ama sen babamı idare ederi sorarsa Pelinsu lara gitti desin mi istiyorsunuz

bence ilişkiniz gayet yolunda, olağan hayatınızı yaşayın, birbirinizin ayrı ayrı hayatları olmasına saygı duyun yeterli

Üvey anne mantığıyla hiç yaklaşmadım. Ben onun ablasıyım oda bu düşüncede zaten. Üvey anne gibi değil ablası gibi görüyor beni

Dürüst olayım siz isterseniz melek olun benim babam bu şekilde bir evlilik yapsaydı en fazla saygı duyardım ve size karşı iyi duygular zorlasamsa besleyemezdim :)

Yani bunun sizinle , sizin iyi biri olmamanızla falan da alakası yok bazı duygular asla oluşmaz bazı insanlarda özellikle bu durumlarda. Siz çok iyi niyetli ve gerçekten iyi biri de olabilirsiniz ama sizin yerinizde hep annemin olmasını isterdim ve içten içe nefret ederdim galiba.

Özelini anlattırmak yerine başına bir şey gelirse yanında destek olurum tadında takılırsanız daha iyi dönüş alırsınız gibi duruyor😊

Size karşı başka bağ oluşturması çok zor. Belki yıllar sonra minnet duyabilir.

Beklentilere girmek sizi de üzer...

mesela evde olan kızın ne özeli olacak da sizinle paylaşacak ,genel geçer muhabbet ediyorsanız aranızda sorun yoksa yeterlidir

dizilerdeki babasına yalan söyleyip kızı idare eden üvey annelerden olmaya mı özendiniz

ben Berke ile buluşacağım ama sen babamı idare ederi sorarsa Pelinsu lara gitti desin mi istiyorsunuz

bence ilişkiniz gayet yolunda, olağan hayatınızı yaşayın, birbirinizin ayrı ayrı hayatları olmasına saygı duyun yeterli
Güldüm mesajınızı okuyunca. Yasak elmadaki Yıldız ve Zehra aklıma geldi. Öyle bir isteğim yok tabi ki aksine baba kız arasına girmektense güvenli bölgede durmayı tercih ederim

Annesi ile babası boşanmamış annesi maalesef ki vefat etmiş o çok ince bir ayrıntı. Yani annesinin yokluğuna yıllar geçse de halâ alışamamış olabilir çünkü çocuk yaşında kaybetmiş annesini ve halâ çocuk. Mutlaka içinde büyük bir yarasıdır annesinin yokluğu, siz de şimdi babası ile evlenince hemen kendinizi onun annesi sanmayın diye samimi olmamaya çalışıyor olabilir, size özelini anlatabilecek kadar aranızın iyi olması için sizinle daha uzun aylar belkide daha uzun seneler yaşamış olması ve size karşı içinde güven oluşturması gerek. Eğer sizi dışlamadıysa, babası ile ayrılın diye size kötü davranmıyorsa veya asiliğini olur olmaz size yansıtmıyorsa siz de çok yapışmamaya çalışın, her zaman yanında olduğunuzu, onun annesi olamasanız da en iyi ve güvenilir bir sırdaşı, arkadaşı olabileceğinizi hissettirmeye çalışın. O kadar zordur ki annesiz olması, birden hadi bak ben babanla evlendiğime göre bizim seninle anne-kız gibi olmamız gerekiyor imajı vermeyin, kendinizi mıç mıç sevdirmeye çalışmayın o zamanla size zaten alışacaktır. Umarım bir an evvel istediğiniz samimiyete ulaşırsınız, o yavrucağa da Rabbim bir ömür gönül ferahlığı versin inşaAllah, kalbindeki yarasını sizinle sarabilsin umarım.

Dürüst olayım siz isterseniz melek olun benim babam bu şekilde bir evlilik yapsaydı en fazla saygı duyardım ve size karşı iyi duygular zorlasamsa besleyemezdim :)

Yani bunun sizinle , sizin iyi biri olmamanızla falan da alakası yok bazı duygular asla oluşmaz bazı insanlarda özellikle bu durumlarda. Siz çok iyi niyetli ve gerçekten iyi biri de olabilirsiniz ama sizin yerinizde hep annemin olmasını isterdim ve içten içe nefret ederdim galiba.

Özelini anlattırmak yerine başına bir şey gelirse yanında destek olurum tadında takılırsanız daha iyi dönüş alırsınız gibi duruyor😊

Size karşı başka bağ oluşturması çok zor. Belki yıllar sonra minnet duyabilir.

Beklentilere girmek sizi de üzer...
Evet doğru. Mümkün olsa babasının evlenmesini hiç istemezdi ama babası yalnız kalmasın diye kabul etti evliliği. Ben de bazen eşime baktıkça eski fotoğrafları filan gördükçe keşke anneleri vefat etmeseymiş diyorum. Çünkü ideal bir ailelermiş. Annenin ölümüyle ciddi sarsıntı yaşamışlar.

Beraber yabancı dizi veya film izleyin. Online alışveriş sitelerine bakıp fikir alışverişinde bulunun. Eğer kitap okumayı seviyorsa onun okuduğu kitapları okuyup sonrasında o kitap üzerine sohbet edin. Sabah erkenden ya da akşam vakti insan yoğunluğunun olmadığı yerlerde beraber yürüş yapın. En ufak başarısında bile onunla gurur duyduğunuzu söyleyin ve takdir edin. Ben o yaşlarımda bunlardan çok hoşlanırdım. Arada bir onu mutlu edecek hediyeler alabilirsiniz. Bence onunla yakınlık kurmak istemeniz çok güzel. Eleştirilere bakmayın

"kızı" değil "kızım" olarak siz önce bir benimseyin çocuğu. Eminim bir çok kişi buna karşı çıkacak ama, farzedin ki; o çocuk, sizin yıllardır hasretle bekleyip evlat edindiğiniz bir çocuk olsun.
Hassasiyetle ama aynı zamanda annelik mesafesini koruyarak yaklaşın.
Nelerden hoşlandığına bakın ama samimi olun. "aman bana sorun çıkaracak, aman tartışacağız." gibi korkulardan değil.
Bugün bile ben annemle tartışıyorum ama onun anne benim evlat olduğumu; sınırlarımızı biliyorum. Saygısızlık yapmıyorum. O da beni sevgisizlikle incitmiyor.

Kızınız içine dönüyor muhtemelen. Üstelik kız çocuğu en çok anne istiyor yanında. Siz ona öyle yaklaşın ki; biyolojik annesini hatırlarken, "Allah annemi aldı ama bir başka anne verdi." diyebilsin.
Özelini de öğrenmek zorunda değilsiniz. Her bireyin sınırları olmak zorunda. Kendisi isterse söyler.

Back
X