Eşimin kızı...

teşekkür ederim.. tabii ki kabullenmese işim çok zor olurdu, haklısın.
şu stres konusunu ise hiç sorma, yapmamaya çalıştıkça daha beter oluyor, yaş kemale ermeseydi çok rahat olacaktım da, hatta bir müddet düşünmezdim bile iyice eşime alışana kadar, ama işte kadınlardaki şu doğum yaşı meselesi fena...:59:

Herkese Merhaba.
Ben 10 ay önce 2. evliliğimi yaptım ve çok şükür mutluyum. Benim ilk evliliğimden çocuğum yok, eşimin ise 15 yaşında bir kızı var. Ben ilk görüşte ısındım çok sevdim onu. Kızım dedim hatta hemen. Çünkü ben anne olmaya hasretim. O da beni çok sevdi. Annesini hiç bilmiyor, babaannesi büyüttüğü için ona anne diyor. Bana da abla diyor.
İlk aylar çok iyiydik, bana ablası gibi her derdini anlattı, yazın birkaç ay bizde kaldı, zaten kayınvalidemle yakın oturuyoruz.
Yalnız bizde kaldığı zaman, 2 defa kalbimi kırdı. Ben "bak şunların kızı ne güzel annesine yardım ediyor" dedim, o da bana " ama o annesine yardım ediyor" dedi.. kalakaldım... çok üzüldüm... Bir süre sonra yine buna benzer şekilde "kızın değilim" demek istedi...
En son geçen kandilde kayınvalideme uğramıştım, üçümüz konuşurken, dersleri kötü gelmiş karnede, onunla ilgili şeyler söyledim ben, bu sene dikkat etmelisin, lise 1. sınıf önemli falan derken bana aynen şöyle dedi : "Sen kendi çocuğunu doğur büyüt, bana karışma." :43:
Bu arada ben de bebek çok istiyorum ama henüz olmadı.. İlk evliliğimde düşükler yapmıştım. Şimdi doktora gidiyoruz eşimle, hayırlısı olur inşallah.. yani bu hassasiyetimi bile bile bana bunu söyledi... çok üzgünüm... Şimdi de ben hatalıymışım gibi konuşmuyor, gelip gitmiyor, eşim de bana uzatmayın falan, iyi geçinin diyor.. hatalı olan ben miyim ? :44:

bence kimse hatalı değil , çok insani tepkiler, sizin söyledikleriniz de her annenin çoçuklarının hoşuna gitmese de yaptığı şeyler istemeyerek de olsa karşılaştırma yapma ve derslerle ilgili yorumlar gibi
ama karşınızdaki 15 yaşındaki kızın tepkileri de canınızı acıtsa da normal.
inanın o yaşlarda kuzenlerim var annelerine verdikleri tepkiler kat be kat daha ağır.
burda size 3 5 sene hep büyüklük yapmak düşecek her ne kadar canınızı acıtsada siz onu kızınız yerine koymaya devam edin inanın aklı başına geldiğinde üstelik insallah sizden de bir kardesi oldugunda sizin degerinizi anlayacaktır emin olun.
ben 29 yasındayım kendi annemi anca anca anlamaya baslıyorum .

siz kendinizi kızın annesi yerine koymak istiyor olabilirsiniz ama belli ki kız bunu istemiyor ki bu bence çok doğal...
sizi seviyor, paylaşımlarda bulunuyor filan ama size de hitap ettiği gibi "abla" konumundasınız onun için... bunu zorlayıp annesi yerine koymaya çalışmamalısınız kendinizi...
Allah inişallah size kendi yavrunuzu verir...
kaldı ki kız daha 15 yaşında, bu yaşlarda öz anneyle bile geçinmek çok zordur...
siz kendinizle kıyaslıyosunuz ama emin olun öz kızınız da olsa sizin bizim dönemimizdeki gibi değil artık gençler...

Ergen o.. Ergenlikte öz annesine bile çook kırıcı olabilir insan..
Ki sizin üvey olduğunuzu da koz olarak kulanıyor.
Yapacağınız tek şey sabretmek ve üzülmemeye çalışmak.
Taş çatlasa 2-3 sene sonra kendine gelecek ve siz hala ona karşı güzel yaklaşıyorsanız en yakın dostu yine siz olacaksınız.
Sabredin,hem sevap kazanırsınız hem de bir dost kazanırsınız..

çok teşekkür ederim.. inşallah olur.. inşallah...

ha kızım da kardeş istiyor zaten ısrarla, yani kıskanan bi çocuk değil, birleştirici.. çok şükür...

ben kızım diyeyim de o ne düşünürse düşünsün be, Allah biliyor içimi... :61:

Asya....görunen o ki, siz güzel yürekli bir bayansınız....allah bu yürekten de hiç ayırmasın....daha 15 yaşındaki O yavruyu sevmeye ve anlamaya devam edin.....
yaradan bebek için hayırlı zamanda hayırlısını verecektir inşallah....gönlünüze göre olsun....:kkk:

cocuk hatali ama cok kucuk daha...
aldirmayin, cocuga soguk davranmayin...zamanla size daha cok aliscak, sizi daha cok benimseyecek ve sevgisi artacaktir mutlaka.
gerci bebeginiz olursa kiskananabilir ama o zaman iki cocuga da ilgi gosterilirse kendini kotu hissetmez, kardesini de sever sanirim

çok teşekkür ederim cevaplarınıza... beni anladığınız için sağolun... :17:

kızım geldi dün, direkt özür dilemedi ama davranışlarından bunu belli etti, sarıldık öpüştük.. özleşmişiz... hatta söylediği lafın esprisini bile yaptık... :1:
seviyorum onu, eşimle ilgili herşeyi seviyorum, inşallah hayırlı bir evladımız daha olur, lütfen dua edin.. teşekkürler... :69:

ne guzel Allah muhabbetinizi artirsin
tekrar etmek gibi olmasin ama
inanin en zor yaslarda olmasida cabasi
size olan davranislari
bu yuzden uzulmeyin ve sevginizi her daim gosterin
umarim sizinde bir bebeginiz olur
dordunuz mutlu mesud yasarsiniz :)

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, ama dün üzücü bir haber aldık. eşimin test sonucu kötü, sanırım bebek umutlarım suya düşecek yada çok zaman alacak... şu an moralim çok bozuk.. kafam karmakarışık... Rabbim hayırlısını versin...

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, ama dün üzücü bir haber aldık. eşimin test sonucu kötü, sanırım bebek umutlarım suya düşecek yada çok zaman alacak... şu an moralim çok bozuk.. kafam karmakarışık... Rabbim hayırlısını versin...

Canım, hemen bozma moralini. Test sonucu kötü ne demek? Zaten bir çocuğu var, bu kötü sonuç geçici bir durumdur o halde, öyle dğeil mi.

merhabalar.. öncelikle şunu söylemek istiyorum. Siz istediğiniz kadar samimi olmaya, yakınlaşmaya, anne-kız dialoğu kurmaya çalışsanız da, bunun ölçüsünü eşinizin kızı belirleyecek.. Siz 10 verirsiniz ama onun 2 lik yeri vardır, 2 alır. Bama zamanla içine sine sine zaten size yakınlaşır o..
Ders konusunda kötü olduğu için veya çekindiği için laf duymak istemediği için, size bu şekilde saldırmış diye düşünüyorum..
Adımları yavaş yavaş atmaya bakın derim.. Sonuçta karşınızdaki bir ergen . Zaten içinde fırtınalar kopuyo, bir de sizinle zoraki yakınlaşmak zorunda hissetmesin uzaklaşmasın sizden..
sevgiler:71:

Canım, hemen bozma moralini. Test sonucu kötü ne demek? Zaten bir çocuğu var, bu kötü sonuç geçici bir durumdur o halde, öyle dğeil mi.

Oligospermi.. yani çok düşük.. :59: doktor sitesinden ve normal değerlerden baktık, şok oldum, çok üzgünüm... tedavi falan derken yaşım geçecek... :50:

amin.. çok teşekkür ederim.. ama olmazsa. Allah çocuk nasib etmezse, onun kızı benim de yavrum olur demiştim, mutlu bir aile oluruz demiştim.
Gerçekten benim öz kızım olsa bu kadarcık laf ona ağır gelmezdi, cevap veren arkadaşlar yaşı küçük demişler ama annemiz bizlere neler derdi o yaşlarda, herkes bilir az çok, hiç küsmezdik, ama öz olmayınca böyle oluyor demekki...
ayrıca kayınvalidem de tek laf etmedi, kızım o da senin büyüğündür, iyiliğini ister falan demedi benim yanımda.. o da ayrı bir sorun...

benimde 15 yasinda kizim var, o bahs ettiginiz laf;ari bende kizima soyluyorum , ve cok kotu karsiligini aliyorum, yani oz kiziniz olsa bence daha cok seyler soylerdi, emin olun, evet bizlerin annesi neler derdi bize biz yinede karsilik vermezdik, ama simdiki genclikle bizim gencligimizi hic kiyaslamayin, coook farkli. bence oz olsaydi boyle yapmazdi demeyin, oz olanlar neler yapiyor, diyoyor bir bilseniz, bunu cevremdeki arkadaslarimin cocuklari ve kendi cocuklarimin gozlemliyerek soyluyorum, sizin yapacaginiz tek sey var gercekten arkadas gibi olmak, siz onu hic elestirmeyin, tavsiye vermeyin, birakin bunu esiniz ve babaannesi yapsin, siz kendinizi kotu etmeyin, alin onu disari cikin beraber egleneceginiz seyler yapin, bu ise yarayacaktir aradaki buzlari eritme adina. hem bu yastaki cocuklarin piskolojisiyle ilgili bir arastirma yaparsaniz, onu daha iyi anliyacaksiniz, ve tabi annesiz buyumus olmasida onun piskolojisi icin olumsuz bir etken, butun bunlari goz onunda bulundurursaniz, hersey daha iyi olacaktir, sanirsam:))

annesi onun farkli bir yerde onun icin siz hicbir zaman oz annesi gibi olamazsiniz..arkadasi sirdasi olmaniz daha kolay annesinin yerini doldurmaya calismaktansa..
ve tepkileri gercekten cogu yasitina gore az bile kaciyor..zor bir durum sizin icinde ama onun icin cok daha zor alttan alip sevgi ve sabir gostermek size dusuyor..

amin.. çok teşekkür ederim.. ama olmazsa. Allah çocuk nasib etmezse, onun kızı benim de yavrum olur demiştim, mutlu bir aile oluruz demiştim.
Gerçekten benim öz kızım olsa bu kadarcık laf ona ağır gelmezdi, cevap veren arkadaşlar yaşı küçük demişler ama annemiz bizlere neler derdi o yaşlarda, herkes bilir az çok, hiç küsmezdik, ama öz olmayınca böyle oluyor demekki...
ayrıca kayınvalidem de tek laf etmedi, kızım o da senin büyüğündür, iyiliğini ister falan demedi benim yanımda.. o da ayrı bir sorun...

cnm ben o yaşlarda anneme seni hiç sevmiyorum demiştim bi tartışmamızda hiç unutmam:57:öz anneme yani.inan o yaşlarda insan karşısındakini ne kadar kırabileceğini düşünemiyo,kendine yönelik en ufak bi eleştiriyi bile kaldıramıyo.yaşına ver ondan bi olgunluk bekleme.başka kızların anneleriyle olan ilişkilerini örnek gösterme bunu hiç kimse sevmez sonuçta sen onun öz anneside değilsin anne gibi,aile gibi olalım tarzında konuşma şu dönem istersen ters tepki alabilirsin.tehlikeli bi yaş çünkü:34:

Son düzenleme:
Sizinle yaşamıyor , sizden annelik beklemiyor (ki zaten bir annenin yerini tutabilmek büyük fedakarlıklar gerektirir) buna rağmen onu himaye altına almaya çalışırken annesinin yokluğunu daha çok hissettirmişsiniz diye düşünüyorum.
Güzel şeyler düşünüyorsunuz evet ama sonuçta o sizinle birlikte değil , yarın inşallah kendi çocuğunuz olduğunda yine arada bir gelişlerine devam edecektir , o bebek gibi aynı çatı altında sizinle olamayacaktır. Böyle bir durumda da ben senin annenim demeniz samimi durmaz.
Eğer eşinizin kızına yararlı olmak istiyorsanız bir pedagog tavsiyesi almanız en doğrusu bana göre.
Bunları düşünerek hareket edeceğinize eminim.

15 yaşında bir genç kızın kendi annesinden bile duymaktan hoşlanmayacağı bir cümle kurmuşsunuz...bence şu aşamada hatalısınız..bencede bu şekilde karışmayın...15 yaşında daha önce siz olmadan yaşadığı bir hayat var ve bu tür davranışlarınızı baskı olarak algılar ve tepki geliştirir uzaklaşır..bence annesi olmaya çalışmaktan öte saygı duyduğu, sevdiği bir büyüğü olun..ve bence yaş ve konum itibarı ili idare etmesi, anlayışlı olması gereken sizsiniz..bir çocuktan sizi anlamasını beklememelisiniz....kendinizi o çocukla bir tutmuşsunuz...ben hatayı sizde gördüm kusuru bakmayın....

Ben de bu yoruma katılıyorum...

vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim...
dikkate almaya çalışıyorum ve inanın davranışlarıma yansıdı...
herkese sevgiler.. :kkk:

vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim...
dikkate almaya çalışıyorum ve inanın davranışlarıma yansıdı...
herkese sevgiler.. :kkk:

sevdiklerinizle iyi olmanıza çok sevindim güzel günler hep sizin olsun :71::16:

Back
X