Herkese Merhaba.
Ben 10 ay önce 2. evliliğimi yaptım ve çok şükür mutluyum. Benim ilk evliliğimden çocuğum yok, eşimin ise 15 yaşında bir kızı var. Ben ilk görüşte ısındım çok sevdim onu. Kızım dedim hatta hemen. Çünkü ben anne olmaya hasretim. O da beni çok sevdi. Annesini hiç bilmiyor, babaannesi büyüttüğü için ona anne diyor. Bana da abla diyor.
İlk aylar çok iyiydik, bana ablası gibi her derdini anlattı, yazın birkaç ay bizde kaldı, zaten kayınvalidemle yakın oturuyoruz.
Yalnız bizde kaldığı zaman, 2 defa kalbimi kırdı. Ben "bak şunların kızı ne güzel annesine yardım ediyor" dedim, o da bana " ama o annesine yardım ediyor" dedi.. kalakaldım... çok üzüldüm... Bir süre sonra yine buna benzer şekilde "kızın değilim" demek istedi...
En son geçen kandilde kayınvalideme uğramıştım, üçümüz konuşurken, dersleri kötü gelmiş karnede, onunla ilgili şeyler söyledim ben, bu sene dikkat etmelisin, lise 1. sınıf önemli falan derken bana aynen şöyle dedi : "Sen kendi çocuğunu doğur büyüt, bana karışma."
Bu arada ben de bebek çok istiyorum ama henüz olmadı.. İlk evliliğimde düşükler yapmıştım. Şimdi doktora gidiyoruz eşimle, hayırlısı olur inşallah.. yani bu hassasiyetimi bile bile bana bunu söyledi... çok üzgünüm... Şimdi de ben hatalıymışım gibi konuşmuyor, gelip gitmiyor, eşim de bana uzatmayın falan, iyi geçinin diyor.. hatalı olan ben miyim ? :44:
çok teşekkür ederim.. inşallah olur.. inşallah...
ha kızım da kardeş istiyor zaten ısrarla, yani kıskanan bi çocuk değil, birleştirici.. çok şükür...
ben kızım diyeyim de o ne düşünürse düşünsün be, Allah biliyor içimi...
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, ama dün üzücü bir haber aldık. eşimin test sonucu kötü, sanırım bebek umutlarım suya düşecek yada çok zaman alacak... şu an moralim çok bozuk.. kafam karmakarışık... Rabbim hayırlısını versin...
Canım, hemen bozma moralini. Test sonucu kötü ne demek? Zaten bir çocuğu var, bu kötü sonuç geçici bir durumdur o halde, öyle dğeil mi.
amin.. çok teşekkür ederim.. ama olmazsa. Allah çocuk nasib etmezse, onun kızı benim de yavrum olur demiştim, mutlu bir aile oluruz demiştim.
Gerçekten benim öz kızım olsa bu kadarcık laf ona ağır gelmezdi, cevap veren arkadaşlar yaşı küçük demişler ama annemiz bizlere neler derdi o yaşlarda, herkes bilir az çok, hiç küsmezdik, ama öz olmayınca böyle oluyor demekki...
ayrıca kayınvalidem de tek laf etmedi, kızım o da senin büyüğündür, iyiliğini ister falan demedi benim yanımda.. o da ayrı bir sorun...
amin.. çok teşekkür ederim.. ama olmazsa. Allah çocuk nasib etmezse, onun kızı benim de yavrum olur demiştim, mutlu bir aile oluruz demiştim.
Gerçekten benim öz kızım olsa bu kadarcık laf ona ağır gelmezdi, cevap veren arkadaşlar yaşı küçük demişler ama annemiz bizlere neler derdi o yaşlarda, herkes bilir az çok, hiç küsmezdik, ama öz olmayınca böyle oluyor demekki...
ayrıca kayınvalidem de tek laf etmedi, kızım o da senin büyüğündür, iyiliğini ister falan demedi benim yanımda.. o da ayrı bir sorun...
15 yaşında bir genç kızın kendi annesinden bile duymaktan hoşlanmayacağı bir cümle kurmuşsunuz...bence şu aşamada hatalısınız..bencede bu şekilde karışmayın...15 yaşında daha önce siz olmadan yaşadığı bir hayat var ve bu tür davranışlarınızı baskı olarak algılar ve tepki geliştirir uzaklaşır..bence annesi olmaya çalışmaktan öte saygı duyduğu, sevdiği bir büyüğü olun..ve bence yaş ve konum itibarı ili idare etmesi, anlayışlı olması gereken sizsiniz..bir çocuktan sizi anlamasını beklememelisiniz....kendinizi o çocukla bir tutmuşsunuz...ben hatayı sizde gördüm kusuru bakmayın....
vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim...
dikkate almaya çalışıyorum ve inanın davranışlarıma yansıdı...
herkese sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?