EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

konu sahibi 20 yaşında ise bu tepkileri daha anlaşılır aslında.
sonuçta çok toy,üstelik ailevi ciddi sorunlar da yaşamış.
başedebilecek bir psikolojide olduğunu sanmıyorum.
bu tür evliliklerin yükü ağır oluyor kim ne derse desin.
taşıyamayacak olan kalkışmasın bence de.
işte diyorlar ya yeni eşin suçu ne diye.
suç değil ki zaten evliliğe adım attığı anda hayatının ortasına yerleşen bir gerçek.
bunu gözardı edip pembe hayallerle yola çıkıyorlar sonra ilk evlilikten olan çocuklar bi sorun yaşadığında işte böyle ahlanıp vahlanılıyor, eşimin kızı oğlu vs. vs. diye.

Bakın daha 1. sınıfa giden muhtemelen 6 yaşlarında bir çocuktan bahsediyoruz erken alıyorlar ya artık okula. Kıskanması çok normal annesinin yerinde başkası var hep alıştığı benimsediği durum yok siz onun için bir yabancısınız henüz babasını annesinin elinden alan bir yabancı asla sizi annesinin yerine koyamaz. Eşinizin de anneye öyle vurulmaz demesi gereksiz çünkü alacağı tepki o benim annem değil şeklinde olacaktır şu anda çok hassas bir dönemde. Sizin bu eşinizden çocuğunuz olsa sonra ayrılsanız çocuğunuz babasını başkası ile el tutuşurken görse tepki gösteririr eşinizin karşısına alıp güzellikle konuşması gerekir ama dövecek hali yok ya. Küçücük çocuk baya okkalı tokat attı diyorsunuz size nasıl yetişti de tokat attı oturuyor muydunuz. Lütfen biraz empati yapın zaten sürekli bir aradasınız size alışana kadar yanında elele tutuşmayın öpmeyin sarılmayın size alışsın arkadaş gibi davranın çocuk psikolojisi çok önemli.

kursa gidebilirdim haklısın. yaşça buyuk eşim bundada haklısın.
uvey annem gelince babam birde zorla anne dememi isteyince. dayanamadım ve anneannemın yanına yerleştim. üniv. falan okumadım evet ama kurs görüp ön muhasebe öğrendim. ve inan canım bu devirde kimse kimseye hayrına bakmıyo. çalışıp katkıda bulunmam gerekliydi. o bunalımlar içindede yaşıtım biriyle değilde. eşimde teselli buldum ve sevdim.
bakın eğer yanlış anlaşıldıysam özür diliyorum. ben eşim cocuguyla dısarda görüşsün demiyorum. çocugu anlamak için empatinin alasını yaparım yaşadım biliyorum. peki sizler empati yapar mısınız benim için?

kırıldım çünkü eşime göre basit birşeydi bu ama bana göre değil. üvey annenınde alasını gördüm ve kendıme söz verdım beni çıldırtsa dahi ona kötü davranmayacağım diye. eşimle konusmadımmı sanki konuştum tabikide. kayınvalidemlede. kayın validem cok kızdı eşimin tepkisiz kalmasına alışmasın. saygı göstersin dedi. şuan ben vurdum o sustu derse yarın istemiyorum git bile diyebilir dedi.

ben bilmem kim dolduruyor çocuğu.. evlat nedir bilmiyorum ama kendi kardeşime nasıl bağlıysam nasıl özen gösteriyosam çocuğada gösteriyorum.. babasının elini ıssırmasına bişey diyemem. ciddi bir şekilde atılan bir tokattan bahsediyoruz.

haaa ruh gibi gezmemin sebebi ise eşimin abartma demesinden kaynaklı. " acaba gerçektten abartıyor muyum?" diye. bilmiyorum sizlerde haklısız

siz gayet hassas düşünüyorsunuz, bence aranız çok iyi olacak. ama zaman lazım. bence siz de kızla konuşun, seni seviyorum falan diyerek hani yumuşak şekilde, kendinizi kabullendirirsiniz böyle böyle

vallahi ben senin için fazlasıyla empati yaptım nasıl teselli bulunur çocuklu bir adamda bilemem hatta baba çocukla dışarda görüşmeli diyen kişi benim,evet evet alıntı yaptığın kadın diyor bunu sana..baba dengeyi kuramıyorsa evladıyla dışarda görüşmeli sen kahır çekmek için evlenmedin sonuçta..bak ne güzel kursa falanda gitmişsin geliştirmişsin kendini bunun okumakla alakası yok,ama annen ve babandan bahsedip böyle bir evlilik yaptıysan hakikaten ben altında sağlam bir psikolojik bozukluk ya da art niyet ararım ya da hepsini geçtim tamamen bir bilinç kaybı ararım..çocuğa empati kuruyorsunda o çocuğun seni nasıl gördüğünün empatisini kuramıyor musun e be kardeşim...bu adam sana nasıl teselli verdi yarın ortak bir bebek konusu gündeme geldiğinde gel söyle eşinin tutumunu bu konuda..emin ol istemeyecek,sen diyeceksin ki hayır istiyor,ama bende sana diyorum ki önce kendi evladına odaklanacak onu düşünecek çünkü dengeyi kurabilen bir tarzı yok eşinin...sana vurduğu an gerekirse sertçe uyaracaktı öz anneye atsa tokadı nasıl tepki verecekse öyle....tokat konusunda senden yanayım..ama kusura bakma evliliğinle ilgili düşüncelerim sana tezat maalesef..ve ilk mesajımdaki temennim hala geçerli inşallah daha ciddi sorunlarla gelmezsin buraya..

Kucuk cocuk babasini sizden kiskanmis besbelli. Yanindayken hareketlerinze dikkat edin. Samimi olmayin. Kizin size saygisizlik etmesinin onune gecmis olursunuz boylece. Yuzgoz olmazsiniz.

Ben o yaslardayken babama asiktim. Oz annemden kiskanirdim. Annem opunce annemi iterdim beni opsun diye bagirirdim.

haklısın arkadaşım 15 günde bir görüyorsanız el ele de tutuşmayıverin 2 günde bir şey olmaz size ama çocuk daha kaliteli büyür aranızda.

Annem babam ayrı ben kendimi bildim bileli..
Annem evlenmedi babam evlendi..
Şu yaşıma geldim ve böyle bir üvey annelik konusu görünce bile benim içim köpürüyorsa
o yavrucak ne yapmasın...
Çok yanlış düşünüyorsunuz babası uyaracakmış fln çocuk belli ki anne babasının ayrılmasına tahamül edemiyor
üstelik babasının hayatında annesi değil siz varsınız..
Sizden nefret etmesinde kimden etsin.. Babasınada kızıyor zaten ısırıyor onuda..
Çocuğu uyarmak yerine siz çocuğun yanında birbirinize mesafeli olun ki çocuğu incitmeyin...
Annesinin yerinde bir başka kadını görmek yeterince sarsıyor zaten birde babası bağırıp çağırsın mı yavruya.. daha neler.

7 yaşında yeğenim var, teyzem evlenmezse kuzenim olmayacak diye düşünüp üzülen bi çocuk. Herşeyin farkında çocuklar. Kafaları da zehir gibi. O çocuk da yaptığının farkında.
Ay yavrum daha bebek o diyenler tokadı yese ne hisseder acaba. Bırakın prensrsleriniz sizi tokatlasın, paşa oğullarınız kırıp döksün, anne babayı yönetsin, süper bi nesil yetişiyor gerçekten. Dayak atan ebeveynin yaptığı kadar bu derece müsamaha göstermek de yanlış. Çocuklara burakılacak en değerli miras ahlak ve terbiyedir.

Hayır, bu en büyük hata olur..
Bir çocuğa başka bir kadını ikinci annesi olarak kabul ettirmek.... kesinlikle

Bence eşiniz durumu idare edememiş . Kesinlikle çocuğuyla konuşmalı ve yaptığının yanlış olduğunu anlatıp tekrarının önüne geçmeliydi .
Size de abartıyorsun demek yerine , gönlünüzü almalıydı .
Bir çok kişi yazmış zaten size geldiğinde eşinizle mesafeli olmaya çalışırsınız ama bu konuyu halletmelisiniz aksi halde sizin de içiniz de kırgınlık birikebilir . Farkında olmadan ön yargılı davranmaya başlayabilir siniz .

Çocuğa mı alınmış, eşine mi sizce?

Normal olan eşinin abartıyorsun demesi değil, şu şekilde davranıp çözelim sonuçta yanlış bir şey yaptı demesi.

işte bende aynı şeyi diyorum.çocuğun yaptığı elbetteki doğru değil.çünkü yaşadığı şeylerden psikolojisi bozuk ve hırçın.ama alınganlık yerine çözümler aranmalı.sonuçta o bir çocuk ve düzgün bir birey olarak yetişmeli

eşine pedagojik olarak çocuğu yanlış yönlendirdiğini söylemelisin. eşin laftan anlamıyorsa, çocuk senin çocuğun olmasa da ucundan sen eğitmelisin iş başa düşse de :/ anne yanında mı kalıyor bilmiyorum çocuk, anne yanında kalıyorsa bi şekilde annesini bilgilendirin şiddet eğilimi var diye.

Evet sizin verdiğiniz tepki sizi kötü eder.
Tepki vermesi gereken kişi annesi, hatta olayı bizzat gören babası.

O el bir gün babaya da kalkar görürüm ben eşinizi o zaman.

Evladının serçe parmağında oyuncak olur, dayak yerim diye korkacağı gün de gelir.
Ağaç yaşken eğilir. Bugünkü sessizliğin sonu acı acı çığlık olur selam söyleyin..

Sinir oluyorum böyle ebeveynlere..

Konu sahibinin kocasi abartma demek yerine ozur dilemeli bence. Ve cocugunu da (o anda degil de) daha sonra karsina alip, yaptiginin yanlis birsey oldugunu anlatmali. Ayrica konu sahibinin dedigine gore daha once bu tarz davranislari olmamis. Durup dururken bir anda boyle birsey yapiyorsa, onu dolduran birileri vardir malesef. Yoksa hicbir cocuk hele de babasinin ikinci esine tokat arma cesaretini gosteremez. Korkar yani oyle birseye. Bu cocuga bunu yapmasini soyleyen birilerinin oldugu besbelli malesef. Annemin bir sozu vardi. Nasil kucuk, oyle buyuk derdi. Kucukken bu tur davranislarin onune gecilmezse, ilerde artarak devam edecektir. Ergenlige girdiginde bukadini evden kovmasi kacinilmaz olacak boyle yetistirilirse bu cocuk. Esiniz de sizi her firsatta ezecek biri oldugunun sinyallerini veriyor hanimefendi. Sizin icin uzuldum. Bir gun geri donmek isteseniz, geri donecek bi aileniz de yokmus. En uzucu olan bu. Allah yardimciniz olsun.

Evet çocuğu savunanlar olarak hepimiz alkış tuttuk bu tokada. Herkes yaptığınıb yanlış olduğunda hemfikir zaten. Biraz 7 yaşına inip çocuğun gözüyle bakabilseniz keşke. 3,5 yaşında oğlum var bazen vuruyor görmezden mi geliyorum tabi ki hayır. Ama burada arada kalmış,belki annesi tarafından doldurulmuş bir çocuk var. Bunu da dikkate alın bence.

Alışkınız üvey anneden zulüm gören çocuklara filmlerden dizilerden falan.
Ama bu durum üzdü beni ya..
Ne desen kötü olacaksın bu durumda. Çünkü herkesin bilinçaltında üvey anne = kötü kadın.
Allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…