EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

Bu kadar hasas ayar bir baba olsaydı zaten bunlar olmazdı.
Evet kesinlikle zaten boşanan anne babalar için çocuk geçici bir şeyler yaşıyorsa uzmana gidilmeli ama ben bu uzman yararının da çok olacağına inanmadım hiç bir zaman.
en iyi uzman anne babadan daha iyi olamaz bana göre. Uzman bilimsel klişeleri konuşur ama anne baba duygularıyla yoğurur olayı. Bunlar uzmana gittiller ve harika destek alıyorlar. ancak evde bir taraftan da kuleyi bozan anne var. Aynen havuz problemi gibi; baba ile üvey anne çocuğu tamir ederken öz anne havuzun altındaki boşluk gibi boşaltıyor. Havuz ne kadar zamanda dolar?

hay ağzına sağlık arkadaşım ya.
bizler bile duygularımızı kontrolde zorlanırken 7 yaşında hayatı çalkantıda olan küçük bir çocuğa bu kadar da yüklenilmesini doğru bulmuyorum.

Evet biz koskoca insanlar bile bazen kendimize hakim olamiyoruz. O yaşta çocuklar bunu zor yapar. Ben özellikle 1.2. Sınıf okuturken çok duyardim annemden nefret ediyorum babamdan nefret ediyorum gibi şeyler çocuklardan. Öz annesi babasi ama o gün kavga etmisler mesela, çocukta duygularin gayet rahat söylerdi ama ertesi gün canim annem canim babam diye resimler yapar. Kaldiki bu çocuk cok daha zor bir donemden geciyor, anne baba ayri ve babasinin yaninda baska bir kadin.

Bence eşinizle ciddi bir konuşma yapmanız lazım
Tatlı dille aynen şöyle söyleyin bugün bu olaya. Sessiz kaldiysam eğer kötü üvey anne konumuna düşmemek içindir bu hareketi kendi öz evladım yapsaydı bir anne olarak onun terbiyesini verirdim senin vermen gerektiği gibi bu ve benzeri bir olay tekrarlanmasi durumunda sen ağırlığını koymazsan ben müdahil olmak zorunda kalacağım ve böyle bir şey istemiyorum

2 degerli varlıgını ayırmadım ben. bu muamelyi hak etmedim
bu çocuk sana genelde hep böyle mi davranıyor?
size geldiğinde ne kadar kalıyor?
çocuğun başkaca anormal davranışları var mı?
diğer hatalarında eşin çocuğa nasıl yaklaşıyor?
genelde hatalarının hepsini mi böyle görmezden gelir?
çocuğun kendi ailesi tarafından kötü etkilendiğine dair başka izlenimlerin var mı?
açıkcası cevaplayabilirsen konun için faydalı olacak.

hayır o izlenimi vermiyorsun en azından genel çerçeveden tanıdığım için seni bu izlenim oluşmadı bende.
Ancak çocuklar masumdur bu doğru, melektirler bu da doğru ama her türlü olayda kullanabileceğin bir yapıya getirebilirsin. bu tamamen insanın elinde. Boşanan anne baba çocuklarının psikolojilerini anlıyorum ancak dediğim gibi bu bir ekip çalışması. Herkes üzerine düşeni yapmalı.

Atladiginiz bir nokta var cocuk yanlis bir sey yaptiginin farkinda degil. Yanlislikla oldu demiyor. Konu da bu zaten, bunun yanlis oldugunun net bir sekilde dile getirilmesi gerektigi. Konu sahibesi diyor ki ben uvey anneyim, bir sey dersem ters teper, esimin soylemesini beklerdim diyor. Baba olarak yaptiginin yanlis oldugunu ver bir daha tekrarlamamasi gerektigini ciddiyetle ve net bir dille ogretmesi gerekiyor cocuguna.

aaa nerde yazıyor bunlar
konu sahibinin annesi intihar ettiyse böyle bir sebepten,ve ikinci kadının eve geldiğini gördüyse neden ikinci bir kadın olarak evlendi ki,off kafamda deli sorular

aaa nerde yazıyor bunlar
konu sahibinin annesi intihar ettiyse böyle bir sebepten,ve ikinci kadının eve geldiğini gördüyse neden ikinci bir kadın olarak evlendi ki,off kafamda deli sorular

Bu konuya konu sahibi yazmış, empatiyi buradaki herkesten daha fazla yapabileceği açık yani.

empati yapın diyenlerden biri benim, bunu yapılan sert yorumlar için yazmıştım. demek ki okumak yetmiyormuş, okuduğunu anlamak da önemliymiş

9.sayfa, mesaj da bu.

Bu konuya konu sahibi yazmış, empatiyi buradaki herkesten daha fazla yapabileceği açık yani.
ay valla bulamadım bir alıntılasana..eğer öyle ise çok tezat bi durum var yani sana zahmet arkadaşım bi koşu yap şu alıntıyı..

Ustunu ortmek demedim. Olumsuzlari gormezden gelip olumlulari gorerek pekistirmek dedim. Pedogoji egitimi almis oldugumu da belirttim. Olumlu ve olumsuz pekistirec nedir, psikolojide sonme nedir google amca bir tik otede.
Ve biraz da anne olunca anlasiliyor bazi seyler. Kendi kızınız uvey annesini tokatlasa ne yapardiniz? Sizce o cocuk nasil bir psikolojide? Kotu cocuk yok. Kotu ebeveynlik var inanin.

9.sayfa, mesaj da bu.
20 yaşındaki bir kız bu sahneyi yaşayacak ve küçücük yaşında kendinden 11 yaş çocuklu bir adamla evlenecek o zaman orda dur denir tüm yorumlar silinir..empatiyi koysun kendi zamanında ne yaşadıysa ne yaşamak istediyse ona göre davransın ...bir yaşıma daha girdim.

empati yapın diyenlerden biri benim, bunu yapılan sert yorumlar için yazmıştım. demek ki okumak yetmiyormuş, okuduğunu anlamak da önemliymiş

Ben de aynı görüşteyim anlamak da çok önemli. Konu sahibi ah vah diyenler gibi düşünmediğine göre empati yapmakla konunun alakası yokmuş, bunu temenni etmek de alakasız imiş, değil mi?

farklı bir noktada değiliz.
8 yaşında bir oğlum var benim.
ideal bir anne baba olamadığımız anlar oluyor ve çocuğumun da hataları oluyor.
vurup ısırdığında gülüp geçmedim.tabi bunu küçükken yapıyordu 3-4 yaş sendromları.bilenler bilir:))
gülüp geçecek eğitimde de değilim çok şükür.
ancak ve ancak her çocuk hata yapar.
hatası hoşgörülmeli demiyorum her çocuk hata yapar ve o hata uygun bir biçimde telafi edilmelidir anne baba tarafından.
benim de çocuğum beni üzen hatalar yapıyor ama oturup karalar bağlamıyorum,hayata küsmüyorum.
o hatayı düzeltmek için tatlı tatlı konuşuyorum.
bizim özel konuşmalarımız vardır oğlumla.
özel konuşmak istermisin derim tamam anne der odamıza geçeriz.orada konuşur dertleşiriz.gereken uyarıyı da yaparım.
sonra aramızda kalıcak tamam mı der.tamam der çıkarız.
yani bir şekilde ebeveyn çocukla bir iletişim yolu bulmalı ve hatasını ona gösterebilmeli.
ama bunun yolu küsmek değil,silmek değil,karalar bağlamak değil,oturup ağlamak hiç değil.
konu sahibini bu açıdan fazlaca kırılgan buldum.
ha o öz annesi değil,bunları yapmak zorunda değil denilecekse bi yorumum yok.o zaman konu sahibi de beklentilerini en aza indirgeyecek.ama amacı o çocuğa eşinin yanı sıra ebeveynik yapmak ise yani öz evladı gibi benimsemek ve benimsenmek istiyorsa acilen kendine başka rota çizmeli.
şimdi bu açıdan bir daha bakarsan belki kendimi daha iyi ifade etmiş olurum senin için ve tabi konudaki fikrim açısından.

Çocukları çok yanlış yetiştiriyorlar sonra ceremesini çevre çekiyor. Dayak atılsın, cezalar verilerek çocuğun psikolojisi bozulsun demiyorum ancak yaptığının yanlış olduğu güzel bir dille anlatılmalı çocuğa. Çocukları el bebek gül bebek yetiştirmek onlara iyilik değil maalesef. 7 yaşında bir çocuğun zeka düzeyi karşısındakinin söylediklerini anlayabilecek düzeye erişmiştir. Hatasını kabul etmeyecek olsa bile, uyarılmalı. Zaten bu yeni nesil saldım çayıra mevlam kayıra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…