- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi baharbozkurt
-
Bu kadar hasas ayar bir baba olsaydı zaten bunlar olmazdı.O zaman eşiyle konuşup bi uzmandan yardım alabilirler bence. Hatta anne baba çocuk gitmeliler. Eski eşle sorun varsa baba çözmeli bunu. Çocuğun ne hissettiğini sorgulamalılar. Kendi çocuklarım bile beni babasından kıskanır. Zamanla alışacaktır oda. Okulda annesi babası birlikte olan arkadaşlarını görünce özeniyordur eminim. Bir seferlik bir durum değilse yardım alınmalı. Bunuda tabi ki öz anne baba yapmalı.insanlar boşananilirler ama çocuklarından ayrılamazlar.
Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Tabi ki yaptığı şeyi tasvip etmiyorum ama onun yaşına inip düşünmeye çalışıyorum. Çok zor çokk.
hay ağzına sağlık arkadaşım ya.
bizler bile duygularımızı kontrolde zorlanırken 7 yaşında hayatı çalkantıda olan küçük bir çocuğa bu kadar da yüklenilmesini doğru bulmuyorum.
bu çocuk sana genelde hep böyle mi davranıyor?2 degerli varlıgını ayırmadım ben. bu muamelyi hak etmedim
hayır o izlenimi vermiyorsun en azından genel çerçeveden tanıdığım için seni bu izlenim oluşmadı bende.benipek çim yanlış anlaşılıyorum sanırım tokatı da ısırığı da normal bulmuyorum bulacak ta bir insan değilim.
oradan öyle mi anlaşıldım(bu kanıya neden vardın sorabilirmiyim?
olaya ve duruma daha geniş çerçeveden bakıyorum sadece.
Atladiginiz bir nokta var cocuk yanlis bir sey yaptiginin farkinda degil. Yanlislikla oldu demiyor. Konu da bu zaten, bunun yanlis oldugunun net bir sekilde dile getirilmesi gerektigi. Konu sahibesi diyor ki ben uvey anneyim, bir sey dersem ters teper, esimin soylemesini beklerdim diyor. Baba olarak yaptiginin yanlis oldugunu ver bir daha tekrarlamamasi gerektigini ciddiyetle ve net bir dille ogretmesi gerekiyor cocuguna.ALTI ÜSTÜ BİR TOKAT hemde 7 yaşında bir çocuk o daha
kendi evladınız yapsaydı sonrada yanlışlıkla oldu anne deseydi
ve eşiniz bu yüzden kızınıza kızsaydı
eminin eşinize de siz kızardınız yanlışlıkla oldu diye
biraz empati lütfen zor diil
aaa nerde yazıyor bunlarEmpati yapın diyenleri de ağzım açık okudum.
Konu sahibinin annesi babası onu aldattığı için intihar etmiş. Aldattığı kadın 3 ay sonra evlerine gelmiş.
Bence önce okumayı öğrenelim, sonra empati yapmaya çalışırız.
aaa nerde yazıyor bunlar
konu sahibinin annesi intihar ettiyse böyle bir sebepten,ve ikinci kadının eve geldiğini gördüyse neden ikinci bir kadın olarak evlendi ki,off kafamda deli sorular
aaa nerde yazıyor bunlar
konu sahibinin annesi intihar ettiyse böyle bir sebepten,ve ikinci kadının eve geldiğini gördüyse neden ikinci bir kadın olarak evlendi ki,off kafamda deli sorular
aaa nerde yazıyor bunlar
empati yapın diyenlerden biri benim, bunu yapılan sert yorumlar için yazmıştım. demek ki okumak yetmiyormuş, okuduğunu anlamak da önemliymişEmpati yapın diyenleri de ağzım açık okudum.
Konu sahibinin annesi babası onu aldattığı için intihar etmiş. Aldattığı kadın 3 ay sonra evlerine gelmiş.
Bence önce okumayı öğrenelim, sonra empati yapmaya çalışırız.
tokat atması ve eşimin sanki çok doğru bişey yapmış gibi susması. bende gmrdüm ve yaşadım daha acı bi şekilde annemi kaybetmışken babam uvey annemle babamı aldatıp annem itihat edip ölmüş ve daha üstünden 4 ay geçmişken geldi evime ama asla boyle bir tepki göstermedim.
ay valla bulamadım bir alıntılasana..eğer öyle ise çok tezat bi durum var yani sana zahmet arkadaşım bi koşu yap şu alıntıyı..Bu konuya konu sahibi yazmış, empatiyi buradaki herkesten daha fazla yapabileceği açık yani.
Peki yaptigi yanlisin yanlis oldugu soylenmezse nerden bilecek cocuk onun yanlis oldugunu? uzerini ortmekten kastinizi anlayamiyorum.hic olmamis gibi davranmak mi kastettiginiz? O zaman demek ki kotu bir sey degil kimse bir sey demedigine gore bir daha yapabilirim diye dusunecek cocuk. Dogruyu yanlisi ogretmeden nasil terbiye verebiliriz cocugumuza? Her yaptigi hatayi ortersek nerden bilecek cocuk hata oldugunu?
Siz yasadiginiz bir olaydan ornek vermissiniz madem ben de vereyim. Bayramda erkek arkadasimin kuzenine gittik ilk defa. Kalabalik, butun aile orda. Kuzeninin de 4-5 yaslarinda bir kizi var. Oturduktan bir muddet sonra kiz tuttu elimi isirdi.ortada hic bir sey yok. Ama nasil isirmak, gecirdi dislerini birakmiyor. Canim aciyo annesi karsida guluyor. Insan bir yapma der, o da yok. Can havliyle erkek arkadasim kurtardi elimi kizin agzindan bu sefer de kiz tuttu onu isirdi. annesinde gene tepki yok. Elime kan oturdu dis izleri yeni yeni geciyor. Basbaya canim yandi yani. En son erkek arkadasim da kurtardi elini, kizin dedesi geldi hart diye isirdi cocugun elini. Cocuk bagiriyor adam birakmiyor. Annesi panik oldu baba napiyosun birak falan diye bagirmaya basladi. Hepimiz sok olduk bakiyoruz. Cocuk agliyor. Neyse bir sure sonra birakti dedesi. Cocuk herkese yapiyormus bu isirma olayini uzun suredir. O gunden sonra bir daha hic yapmadi. Cunku gordu isirilinca ne kadar can yakan bir sey oldugunu. Bu yontem dogrudur yanlistir bu tartisilir. Ama ise yarayan bir yontem oldugunu gordum ben de.
20 yaşındaki bir kız bu sahneyi yaşayacak ve küçücük yaşında kendinden 11 yaş çocuklu bir adamla evlenecek o zaman orda dur denir tüm yorumlar silinir..empatiyi koysun kendi zamanında ne yaşadıysa ne yaşamak istediyse ona göre davransın ...bir yaşıma daha girdim.
9.sayfa, mesaj da bu.
empati yapın diyenlerden biri benim, bunu yapılan sert yorumlar için yazmıştım. demek ki okumak yetmiyormuş, okuduğunu anlamak da önemliymiş
farklı bir noktada değiliz.hayır o izlenimi vermiyorsun en azından genel çerçeveden tanıdığım için seni bu izlenim oluşmadı bende.
Ancak çocuklar masumdur bu doğru, melektirler bu da doğru ama her türlü olayda kullanabileceğin bir yapıya getirebilirsin. bu tamamen insanın elinde. Boşanan anne baba çocuklarının psikolojilerini anlıyorum ancak dediğim gibi bu bir ekip çalışması. Herkes üzerine düşeni yapmalı.
bulmuş bulmuş bak alıntıya ağzım açık okudum.Evet bende bunu merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?