- Konu Sahibi baharbozkurt
-
Bu konuya konu sahibi yazmış, empatiyi buradaki herkesten daha fazla yapabileceği açık yani.
Ne güzel demişsinizbabasının elini tutan bir kadınsın onun gözünde.dünyasındaki en önemli iki varlığı ikiye böldün 7 yaşındaki bir kız çocuğunun düşüncesi budur.kimbilir ne iç hesaplaşmalar ne acılar çekiyor yaşına aldırmadan.sen bağıra bağıra ağlamak istemişsin kırıldığın için ve mantığını kullanabilecek bir yaştasın.
empati yap lütfen.hani terbiye edilmesi gerek şöyle yap böyle yap diyenler ile ilgili çok şey yazmak istemiyorum.istiyorum ama zor duruyorum açıkçası.
bana kalırsa düşün nerede yanlış yaptığını.çocuk seni sevmesi için uğraşmalısın.1 yıl çok bir zaman değil küçük bir kız çocuğundan bahsediyorsunuz.
Burada yaziyortokat atması ve eşimin sanki çok doğru bişey yapmış gibi susması. bende gmrdüm ve yaşadım daha acı bi şekilde annemi kaybetmışken babam uvey annemle babamı aldatıp annem itihat edip ölmüş ve daha üstünden 4 ay geçmişken geldi evime ama asla boyle bir tepki göstermedim.
ne olmuş ya kim intihar etmiş?20 yaşındaki bir kız bu sahneyi yaşayacak ve küçücük yaşında kendinden 11 yaş çocuklu bir adamla evlenecek o zaman orda dur denir tüm yorumlar silinir..empatiyi koysun kendi zamanında ne yaşadıysa ne yaşamak istediyse ona göre davransın ...bir yaşıma daha girdim.
2 degerli varlıgını ayırmadım ben. bu muamelyi hak etmedim
yani kadın da kararız olabilir.peki konu sahibin bu tokada alınganlık gösterip bütün gün ruh gibi dolaştım demesi mi normal? yoksa eşiyle konuşup bu çocuğun psikolojisini düzeltmek adına çareler aramaları mı normal?
peki konu sahibin bu tokada alınganlık gösterip bütün gün ruh gibi dolaştım demesi mi normal? yoksa eşiyle konuşup bu çocuğun psikolojisini düzeltmek adına çareler aramaları mı normal?
kız konu sahibinin babası zamanında annesini aldatmış kadın kaldıramamış intihar edip ölmüş annenin ölümünün üstünden 3 ay geçmiş babanın birlikte olduğu kadın cici anne olarak gelmiş,şimdi bu kız 20 yaşında aldatılan bir adamla evlenmiş..STOCKHOLM sendromuvari mübarek ne bu yahu..ne olmuş ya kim intihar etmiş?
Olumlu ve olumsuz pekistirecleri ben de biliyorum hanimefendi. Egitim bilimleri ve davranis bilimleri dersleri ben de aldim. Kendi kizim uvey annesini tokatlarsa basimi iki elimin arasina koyup dusunurum hatayi nerde yaptim diye. Alir karsima cok acik ve net bir dille yaptiginin yanlis oldugunu ogretirim. Gormezden gelmem. Cunku bu cocuk yarin okulda birine tokat attigi zaman karsisindaki gormezden gelmeyecek. Belki de agzini burnunu kiracak. Ben cocuguma yanlis yaptiginda yanlisini gosterme taraftariyim.Ustunu ortmek demedim. Olumsuzlari gormezden gelip olumlulari gorerek pekistirmek dedim. Pedogoji egitimi almis oldugumu da belirttim. Olumlu ve olumsuz pekistirec nedir, psikolojide sonme nedir google amca bir tik otede.
Ve biraz da anne olunca anlasiliyor bazi seyler. Kendi kızınız uvey annesini tokatlasa ne yapardiniz? Sizce o cocuk nasil bir psikolojide? Kotu cocuk yok. Kotu ebeveynlik var inanin.
demek ki bilale anlatır gibi anlatmak lazım, yapılmış yorumlar için yazılmış olan bir empati isteği var ortada. off karışık mı oldu ki? ben daha sade nasıl anlatırım diye bi düşüneyimBen de aynı görüşteyim anlamak da çok önemli. Konu sahibi ah vah diyenler gibi düşünmediğine göre empati yapmakla konunun alakası yokmuş, bunu temenni etmek de alakasız imiş, değil mi?
bu ne Arap saçı halt etmiş yanında.kız konu sahibinin babası zamanında annesini aldatmış kadın kaldıramamış intihar edip ölmüş annenin ölümünün üstünden 3 ay geçmiş babanın birlikte olduğu kadın cici anne olarak gelmiş,şimdi bu kız 20 yaşında aldatılan bir adamla evlenmiş..STOCKHOLM sendromuvari mübarek ne bu yahu..
En iyi konu sahibesinin anlaması lazım çocuğu ama o ruh gibi dolanmayı seçmiş malesef.kız konu sahibinin babası zamanında annesini aldatmış kadın kaldıramamış intihar edip ölmüş annenin ölümünün üstünden 3 ay geçmiş babanın birlikte olduğu kadın cici anne olarak gelmiş,şimdi bu kız 20 yaşında aldatılan bir adamla evlenmiş..STOCKHOLM sendromuvari mübarek ne bu yahu..
ya hayat bu demek istedim de zaten kızıyorum bu dengeyi sağlayamayan evliliklere birde bile bile ,ya aklım olsa erken evlenirdim diyorum da bu zihniyeti görünce yok gelişmeden yiiki evlenmemişim dedirtiyolar sonra bütün üyeler bana sarıyo..pffbu ne Arap saçı halt etmiş yanında.
göz göre göre olacakları bile bile evlenmiş bu yaşında hem de bu adamla.
Bile bile kaşınmak mı dersin, bile bile lades mi dersin yoksa kader mi dersin?
Çık bakalım işin içinden kolaysa.
demek ki bilale anlatır gibi anlatmak lazım, yapılmış yorumlar için yazılmış olan bir empati isteği var ortada. off karışık mı oldu ki? ben daha sade nasıl anlatırım diye bi düşüneyim
ben art niyet ararım 20 yaşında koşa koşa sevdim bahanesiyle daha önce evlenmiş kendinden fazlaca büyük biri ile evlenmesini..gideymiş dersaneye kursa bi yere yaşıtı bir delikanlı ile flört edermiş işte..neyse fazla konuştum şimdi bana saldırıya geçecekler neden boşanmış adamla evlenemez mi bu kız diye ,kızın yaşını dahi hesaba katmadan..En iyi konu sahibesinin anlaması lazım çocuğu ama o ruh gibi dolanmayı seçmiş malesef.
bulmuş bulmuş bak alıntıya ağzım açık okudum.
Bu biraz yaşla alakalı ama biraz da doğrularınla alakalı, hayata bakışınla ve öğrendiklerinle alakalı.ya hayat bu demek istedim de zaten kızıyorum bu dengeyi sağlayamayan evliliklere birde bile bile ,ya aklım olsa erken evlenirdim diyorum da bu zihniyeti görünce yok gelişmeden yiiki evlenmemişim dedirtiyolar sonra bütün üyeler bana sarıyo..pff
ben art niyet ararım 20 yaşında koşa koşa sevdim bahanesiyle daha önce evlenmiş kendinden fazlaca büyük biri ile evlenmesini..gideymiş dersaneye kursa bi yere yaşıtı bir delikanlı ile flört edermiş işte..neyse fazla konuştum şimdi bana saldırıya geçecekler neden boşanmış adamla evlenemez mi bu kız diye ,kızın yaşını dahi hesaba katmadan..
hiç öyle bir niyetim yok doğrusu, cevap hakkı doğuran bir yorum yazarsanız cevap alırsınız bu kadar basit. ayrıca tartışmayacağım deyip hala aynı şeyleri yazmanız da ayrı bir garip. ayrıca bana göre gerekli olan size göre gereksiz olabilir, siz bunu sürekli tekrarladığınızda ben aa evet öyle demeyeceğim yani. o sizin gereksiz buluşunuzNeden tartışma yaratmaya çalıştığınızı bilemiyorum, sadece tartışmaya niyetim olmadığını belirteyim. Bir önceki yorumumda yazdığım gibi, yapılmış yorumlara empati dileği de gereksizmiş demek ki, konu sahibi empati yapıyor ama öyle düşünmüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?