EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

Cok hassas bir durum. Nacizane tavsiyem durumu cok buyutmeyin , yeri gelince esinize kirildiginizi belirtin. Ama 15 gundr bir gordugunuz cocugu siz terbiye edemezsiniz. Iyide soyleseniz kotude soylediniz yanlis anlasilir.

Senin umrunda da konu sahibinin tek çabaları çok yeterli kalmaz.
en nihayetinde bu yaşlarda idol anne babadır. Eğer annesi olarak başka bir kadını babasının yanında görüyorsa ve annesi ona doğruyu anlatmazsa aksine doldurursa kin dolu bir yetişkin olma yoluna gider.
Ama annesi "insanların evlendiklerini ancak zamanla anlaşamayabileceklerini ve ayrılabileceklerini anlatmalı. Onlar yine onun annesi ve babası olarak kalacağını fakat başka insanlarla evlenebileceklerini, bunun da normal bir şey olduğunu" anlatması lazım. Kendi annesi doldurdu doldurdu gönderdi, geldi eve kin dolu bir çocuk.
Konu sahibi ne yapması lazım bu durumda?

Daha küçük ve babasını paylaşmak istemiyor babası bunun yanlış old anlatsın siz sert tepki vermeyin

hımm diyosunn o zaman bu ornege gore bu olay tekrarlarsa konu sahibide aynı şekilde bi tane patlatsın kuçuk kıza bumudur ?

evet evet bazı arkadaşların dediğine göre kesinlikle konu sahibi arkadaş bi tokat patlatıp kızı odaya kilitleyip kocasıylada neden bana vurduğunda ona bi tokatta sen patlatmadın diyerek kavga etmeli

çocuk diye tokat atması normal demedim zaten.
bir hatadır ve usulüne uygun uyarmayı gerktirir.
mesajların birinde de konu sahibine yazmıştım önce babası uyarsın,sonra sen de tatlı sert uyarır sitemini yaparsın diye.
ne yapsın yani silip atsın mı çocuğu.
çocuğun genel hali tavrı bu değil diye yazan kendisi olduğu için çocuk hakkında çok olumsuz düşünmüyorum.
belli ki anlık bir kıskançlık ve öfke patlaması yaşamış çocuk.iki arada dolaşan böyle boşanmış ailelerin çocuklarında yaşanabilir pek çok sorun.
konu sahibini de günah keçisi görmiyorum açıkcası.
burada önemli olan eşinin tavrı.
konu sahibi de önce eşi ile konuşup sitemini ona yapmalı.
çocuğu kendi ailesinin doldurduğu ile ilgili somut başkaca durumlar yaşandığını da yazmadı sanırım.
şüpheleniyordur ama hangi üvey anne şüphelenmez ki.
çocuğun her hatasında hemen hepsinin aklına bu gelir haklı veya haksız.

Bu yazdigimdan bunu mu anladin gerkcekten?
nasıl yazdıysaniz yazıniz o şekilde anlaşilir sizin yasadıgınız olayda kuçuk çocugun elini dedesi isiriyor ama konu sahibi uvey anne konumunda babası aynı şeyi yapsa çocuk uvey anneye daha çok kızışacak sizin verdiginiz ornekte bu aynısını yapma olayı işe yaramiş ama bu durumla o durum çok farklı

evet evet bazı arkadaşların dediğine göre kesinlikle konu sahibi arkadaş bi tokat patlatıp kızı odaya kilitleyip kocasıylada neden bana vurduğunda ona bi tokatta sen patlatmadın diyerek kavga etmeli
Mesela hangi arkadaslarin dedigine gore?

Aslında birbirimize anlatamadığımız şey şu; anlayışla yaklaşılmalı diyince bir taraf sanki alkışlamalıyız gibi anlıyor, Kızılmalı diyince de bir taraf sanki dövülmeli sertçe rencide edilmeli gibi anlıyor.
Aslında söylediklerimiz birbirine yakın şeyler. evet hareket doğru değil "usulünce" uyarılmalı.

Hayal dünyanız ne geniş, bilinçaltınızda bunlar mı var ?

çocuk neden tokat atmış bi konuşsalardı ya normal bi çocuk tokat atmaz kımseye , belli ki çocugun psikolojik sorunları var, babasının bi şekilde tedavi etmesi lazım , bugun tokat atan çocuk yarın bigün başkasının evladına zarar verir, döver çocugu iter Allah korusun ölümüne sebeb olur, ne kadar rahatlar çocuk tokat atmışş ! ne var ya cocuk bu, tokatta atar tekmede atar bumudur yanii ... yaptıgı şımarıklık mı yoksa kıskançlıkmı ortaya çıkarılmalı, konu sahibi eşinizle konuşun çocugunu tedavi ettirsin , size tokat atıyo bi alkış tutmadığı kalmış, iyiki ooo kızım aferin çok iyi yaptın dememiş, hayret bişey, üvey anne oldugunuz için sizin şiiiit bile demeniz batar şimdi babası halletsin.

daha ilk yorumunuzla bu duruma paralel yetiştiğinizi anlamıştım zaten,ama bu durum hakikaten hassas bi durum,bu sebeple herkes dengiyle evlenmeli diyen bir zihniyetim var maalesef boşanmak Rabbin sevmediği helallerdendir,amma velakin ortada ortak bir yavru varsa anne baba gerekli sorumlulukları almalıdırlar,hayatlarına giren kadına ya da adama atarak değil,sanırım bu durumda hemfikiriz..Bir çocuğun göz yaşına feza sallanır ama dengesiz ruh haline de gerekli atılımlar olmalıdır..işte bu sebeple çocuğun öz velisi dengeyi kuramayacaksa ya evlenmemeli ya da evladına kendi sahip çıkmalıdır.konu sahibi hatalı evliliğinde doğru orantıyı kurmak için eşine gereken şansı vermeli ,eşide gerekiyorsa evladıyla dışarda daha verimli zaman harcamalıdır..

Bakin büyütülen olay cocugun tokat atmasi degil zaten, evet yaptigi terbiyesizlik ama atmis bikere bi yanlis yapmis ve ister üvey ister öz bu cocuk uyarilmasi lazim, yaptiginin yanlis bisey oldugu gösterilmesi lazim ki, bunu normal zanledip bidaha yapmasin... O cocugun tepkili olmasi kadar dogal bisey yok ama bu demek degil ki her istedigini yapabilir... Bu durum sadece üvey anneye gecerlide degil sirf bosanmis diye ailesi bi cocuga asiri toleranz göstermek yanlis, yoksa dahada arsizlasir... Evet kolay degil ama cocuga normalmis gibi davranilmali cogu konularda ki, anne baba ayriligini daha fazla hisettemesin diye..,

hay ağzına sağlık arkadaşım ya.
bizler bile duygularımızı kontrolde zorlanırken 7 yaşında hayatı çalkantıda olan küçük bir çocuğa bu kadar da yüklenilmesini doğru bulmuyorum.

abartmayınız isterseniz daha küçücük bi çocuk en başta sizi babası ile paylaşmak istememesi normal çünkü onu algılayabilecek bir yaşta değil ve sizde onu zaten kocanızın başka bi kadından çocuğu gibi görüyorsunuz ve sanırım üvey annelik psikolojisi ile yaklaşıyorsunuz kendi çocuğunuz olsa inanın umursamazdınız.

Simdi 7 yasinda bir cocuga anlatir gibi anlatacagim size. Alinti yaptigim mesajda hanimefendi demis ki ben cocugumun yanlisini girmezden geliyorum sonra o da yapmaktan vazgeciyor. Yani kendi yontemini ise yarar bulmus. Ben de sahit oldugum bir baska yontemi anlattim ve bu yontemin de ise yaradigini ama dogrulugunun tartisilacagini soyledim. Yani bu su demektir. her ise yarayan yontem dogru degildir. Simdi anlayabildiniz mi?

ya babasını kızım yanlişlikla oldu degilmi demesi zaten çok akıllıca ve bilinçalti bir uyarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…