- 23 Ekim 2013
- 676
- 1.369
- 133
- Konu Sahibi baharbozkurt
-
Senin umrunda da konu sahibinin tek çabaları çok yeterli kalmaz.Konu sahibi bilemiyorum belki annesi veya anneannesi dolduruyor olabilir demiş. Emin değil yani. Öyle birşey varsa yuvasını korumak için tabi ki mücadele verir. Benim umrumda olan sadece çocuğun psikolojisi. Hepimiz yetişkin insanlarız kendimizi kurtarırız ama çocuklar öyle değil malesef.
Bu yazdigimdan bunu mu anladin gerkcekten?hımm diyosunn o zaman bu ornege gore bu olay tekrarlarsa konu sahibide aynı şekilde bi tane patlatsın kuçuk kıza bumudur ?
Daha küçük ve babasını paylaşmak istemiyor babası bunun yanlış old anlatsın siz sert tepki vermeyinMERHABA BAYANLAR
uzun zamandır giremiyordum siteye. çok şükür hasret bitti ve ben tekrar döndüm. 2 gun önce canımı baya sıkan bir olay oldu. içiimden atamıyorum.
başlıktanda anlayacağınız üzere eşimin kızı bana okkalı sağlam bir tokat geçirdi. :)
1. sınıfa başladı ve 15 gunde bir bizim yanımıza geliyor. babası elimi tuttuğu için babasının elini ıssırdı banada sağlam bi tokat indirdi.
hiç birşey diyemedim. yanlış anlaşılmak istemem ama çok gücüme gitti.
eşim neden yaptığını sordu.
"yanlışlıkla oldu değilmi kızım?" dedi. ses çıkarmadı. konuyu değiştirdi oyuncaklarını döküp oynamaya başladı.
gaddar değilim. acımasız yada üvey anne piskolojisini bilmeyen bir insan değilim. lakin eşimden kızını uyarmasını bekliyordum.
bana abartma biraz kızarmış dedi..
ama ben abartmadımki. bana cok ters geldi bu hareket.
eşim böyle düşündüğüm için kızdı bana. ama ben haksız olduğumu düşünmüyorum. kaç gundür atamıyorum içimden.
abartıyormuyum hanımlar? kendi çocugum yapsa kızardım bagırırdım . ama hiç bişey diyemedim. ne kadar zormuş üvey anne olmak..(
hımm diyosunn o zaman bu ornege gore bu olay tekrarlarsa konu sahibide aynı şekilde bi tane patlatsın kuçuk kıza bumudur ?
Ben sadece örnek verdim. Şimdi çocuk diye tokat atması normal mi?
Sizin kendi çocuğunuz size tokat atsa dahi söylenmesi gereken bir şeyler var bence?
Doğru olanı şimdi öğretmezsek çocuklara ileride kendiliğinden öğrenmelerini beklemek mi gerekir?
Hiçbir ilişki kusursuz değildir ama kusursuza yakın yapmak bizim elimizdedir.
Çocuğun yaptığı tabi telafi edilebilr ama telafi etmek için babanın bir çabası yok. Varsa da yeterli olmuyor demek ki.
Kendi öz annesinin de doldurduğu yüksek ihtimal şu aşamada.
Ortada bir çocuk var diye ve 3 yetişkinden konu sahibinin mi üvey anne kişiliğinden dolayı günah keçisi olması lazım?
nasıl yazdıysaniz yazıniz o şekilde anlaşilir sizin yasadıgınız olayda kuçuk çocugun elini dedesi isiriyor ama konu sahibi uvey anne konumunda babası aynı şeyi yapsa çocuk uvey anneye daha çok kızışacak sizin verdiginiz ornekte bu aynısını yapma olayı işe yaramiş ama bu durumla o durum çok farklıBu yazdigimdan bunu mu anladin gerkcekten?
Mesela hangi arkadaslarin dedigine gore?evet evet bazı arkadaşların dediğine göre kesinlikle konu sahibi arkadaş bi tokat patlatıp kızı odaya kilitleyip kocasıylada neden bana vurduğunda ona bi tokatta sen patlatmadın diyerek kavga etmeli
Hayal dünyanız ne geniş, bilinçaltınızda bunlar mı var ?evet evet bazı arkadaşların dediğine göre kesinlikle konu sahibi arkadaş bi tokat patlatıp kızı odaya kilitleyip kocasıylada neden bana vurduğunda ona bi tokatta sen patlatmadın diyerek kavga etmeli
Hayal dünyanız ne geniş, bilinçaltınızda bunlar mı var ?
daha ilk yorumunuzla bu duruma paralel yetiştiğinizi anlamıştım zaten,ama bu durum hakikaten hassas bi durum,bu sebeple herkes dengiyle evlenmeli diyen bir zihniyetim var maalesef boşanmak Rabbin sevmediği helallerdendir,amma velakin ortada ortak bir yavru varsa anne baba gerekli sorumlulukları almalıdırlar,hayatlarına giren kadına ya da adama atarak değil,sanırım bu durumda hemfikiriz..Bir çocuğun göz yaşına feza sallanır ama dengesiz ruh haline de gerekli atılımlar olmalıdır..işte bu sebeple çocuğun öz velisi dengeyi kuramayacaksa ya evlenmemeli ya da evladına kendi sahip çıkmalıdır.konu sahibi hatalı evliliğinde doğru orantıyı kurmak için eşine gereken şansı vermeli ,eşide gerekiyorsa evladıyla dışarda daha verimli zaman harcamalıdır..Evlatlarımız elimizde şekilleniyor. Umarım o çocuk içinde geç kalınmamıştır. Sanmayın ki ben vuran çocuğa sinirlenmiyorum hiç. Ama ne bileyim annem babam ayrılırken çok zorluk çektiğimden belkide çok hassas yaklaştım konuya. Arada kalan hep çocuklar olur malesef
Mesela hangi arkadaslarin dedigine gore?
Bakin büyütülen olay cocugun tokat atmasi degil zaten, evet yaptigi terbiyesizlik ama atmis bikere bi yanlis yapmis ve ister üvey ister öz bu cocuk uyarilmasi lazim, yaptiginin yanlis bisey oldugu gösterilmesi lazim ki, bunu normal zanledip bidaha yapmasin... O cocugun tepkili olmasi kadar dogal bisey yok ama bu demek degil ki her istedigini yapabilir... Bu durum sadece üvey anneye gecerlide degil sirf bosanmis diye ailesi bi cocuga asiri toleranz göstermek yanlis, yoksa dahada arsizlasir... Evet kolay degil ama cocuga normalmis gibi davranilmali cogu konularda ki, anne baba ayriligini daha fazla hisettemesin diye..,elbetteki bende anlatılmalı diyorum zaten.benim çocuğum yok siz tecrübelisiniz daha iyi bilirsiniz.fakat sizin 7 yaşındaki çocuğunuzun psikolojisiyle o çocuğun psikolojisi aynı değil şu anda.onun babasının yanında annesi değil başka bir kadın var.bu durum ne kadar ağırdır kimbilir onun için.ben 30 yaşındayım bu yaşımda annemle babam boşansa allah korusun ve babam başka bir kadınla evlense ben bile tepki gösteririm.
hay ağzına sağlık arkadaşım ya.Evlenirken bunlari göze almiş olmaniz gerekirdi. 1.sinifa giden küçük bir çocuk sonuçta duygularini kontrollü bir şekilde dişa vuramaz her zaman. Eğer ilk evliliğinden çocuğu olan bir adamla evlendiyseniz bunlara hazirlikli olmalisiniz
Simdi 7 yasinda bir cocuga anlatir gibi anlatacagim size. Alinti yaptigim mesajda hanimefendi demis ki ben cocugumun yanlisini girmezden geliyorum sonra o da yapmaktan vazgeciyor. Yani kendi yontemini ise yarar bulmus. Ben de sahit oldugum bir baska yontemi anlattim ve bu yontemin de ise yaradigini ama dogrulugunun tartisilacagini soyledim. Yani bu su demektir. her ise yarayan yontem dogru degildir. Simdi anlayabildiniz mi?nasıl yazdıysaniz yazıniz o şekilde anlaşilir sizin yasadıgınız olayda kuçuk çocugun elini dedesi isiriyor ama konu sahibi uvey anne konumunda babası aynı şeyi yapsa çocuk uvey anneye daha çok kızışacak sizin verdiginiz ornekte bu aynısını yapma olayı işe yaramiş ama bu durumla o durum çok farklı
kim üstüne alınırsa artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?