EŞİMİN KIZININ BANA ATTIĞI TOKAT

benim de üvey babam var ama özünden daha öz. başlarda kardeşimle çok sürtüştüler. biz iki kızız. o zaman ben 17 yaşındaydım kardeşim 13. tam ergenlikteydi ve zor bir yapısı var kardeşimin kolay ısınamaz. biz ne onu ne annemi suçlamadık. çünkü öz babamın nasıl biri olduğunu biliyorduk evlenmesini biz istedik annemin. ama şartlar böyleyken bile sorunlar yaşandı. annem çok arada ezildi. ama politik davrandı. babama karşı bizi savundu. bize karşı babamı. ne onu ezdirdi ne bizi ezdirdi. zamanla çok sevdik, şu an kardeşim öz babam yaşlansa bakamam ama ona bakarım diyor o derece. öz babam benim istenmeme gelmedi, benim kırmızı kurdeleme kadar özünden öz olan babam bağladı. düşünün. zamanla aşılır ama burada iş eşinizde bitiyor tamamen. belki, çocuğun annesi de dolduruyordur. onlar mutlu bizi terkedip evlendiler gibilerinden. çünkü babasına da tepki göstermiş.

O zaman eşiyle konuşup bi uzmandan yardım alabilirler bence. Hatta anne baba çocuk gitmeliler. Eski eşle sorun varsa baba çözmeli bunu. Çocuğun ne hissettiğini sorgulamalılar. Kendi çocuklarım bile beni babasından kıskanır. Zamanla alışacaktır oda. Okulda annesi babası birlikte olan arkadaşlarını görünce özeniyordur eminim. Bir seferlik bir durum değilse yardım alınmalı. Bunuda tabi ki öz anne baba yapmalı.insanlar boşananilirler ama çocuklarından ayrılamazlar.

Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Tabi ki yaptığı şeyi tasvip etmiyorum ama onun yaşına inip düşünmeye çalışıyorum. Çok zor çokk.

aynı yedi yaşindaki çocuk gibi anlatıyosun çok açiklayıcı olmuş ya neyse daha yeni ban yedim senin yuzunden banlanmk istemyrm hoşçakal

ben onun rencide olmasını istemediğim için sustum zaten. uzatmadım. yoksa uzatadabilirdim. çünkü yaptıgı yanlış.
çocugu busbutun suclamıyorum. eğitilmemiş farklı konu. babasınında bagırmasından yana asla değilim. o senden buyuk davranısın yanlış demeliydi. s

keşke çocuğa eline sağlık deyip bir de diğer yanağınızı dönseydiniz, buradaki "bazı" arkadaşlar için olması gereken oydu herhalde..

7 yaş eğitim, sınırlar, kurallar için çooooooook geç bir yaştır efenim.. o yaşa kadar tokat atmanın başkasının sınırlarına müdahale olduğunu öğrenmesi gerekirdi.. annesi ve babası hayatta olduğu sürece sizi annesi olarak kabul etmesine gerek yok, ama saygı göstermek ZORUNDA! bunu annesi, babası anlatmıyorsa siz öğreteceksiniz.. bir daha tokat atmaya kalkarsa tutun ellerinden ve tekrarlanmaması gerektiğini söyleyin.. kendinizi başkasına müdafaa ettirmeyin (eşiniz bile olsa), karşınızda ki çocuk bile olsa bir insan ve onun karşısında kendinize duymadığınız saygıyı ondan beklemeyin.. çocuk demek safi anlayış değildir, aynı zamanda kurallardır, sınırlardır.. gelecek sefere siz kendinizi koruyun, sizi sevmesin ama saygı duysun..

bende biliyorum üvey anne piskolojisini. genelde yapmazdı böyle. sarılın resminizi cekeyim falan derdi ilk defa oldu böyle bişey.
burada da yazmış işte ilk defa oldu diye.
ben bunu baz alıyorum açıkcası ve konu sahibinin de çocukla yaşadıkları ilk krizde böylesi kırılgan ve güçsüz davranmasını yadırgadım.
sonuçta o çocuk o ailenin bir parçası ve daha çoook sorunlar yaşayacaklar her ailede olduğu gibi.
bu kadar alt üst olmak yerine eşinle güzelce konuşur sitemini ederdin .
ayrıca da çocuğu davranışları bakımından biraz daha yakınen takip edebilir,nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine karar verebilirdiniz.
belki ihtiyaç halinde bir pedegog desteği filan alırdınız.

2 degerli varlıgını ayırmadım ben. bu muamelyi hak etmedim

Zor bir durum gerçekten yaptığı yanlış fakat 1.sınıfa başlayan yeğenimi düşünüyorum annesinin yerinde başka kadın olsa aynı tepkiyi verirdi sanırım. Galiba kendi aklınca sizi suçlu ilan etmiş. Annesinin ve babasının esaslı bir konuşma yapması gerekiyor. Çocuğa niçin boşandıklarını onun anlayacağı bir şekilde anlatsınlar.

Ayrica söyle biseyde var, bu cocuk uyarilmassa böyle davranmaya devam edicek, cünkü yanlis bisey yapmis gibi hissetmiycek aksine dogru gibi algiliycak, sonra bi tokat bi tokat daha derken üvey annede dayanamayip, sinirden reflexten, bi tane tokat atacak, ehhh al sana daha büyük sorunlar... 7 falan demeyIn kimi cocuklarin eli cok agir üstüne samar oglanina dönerseniz ve baba uyarmiyorsa sizide dinlemiyorsa bi zaman sonra tasarsiniz ve istenmedik seyler olur, olaylar büYür... Ne gerek var önlemini almak varken...

Zaten ben de usulüne uygun uyarılmalı diyorum. İki tokat atıp, aç bıraksın, odalara kitlerin demiyorum zaten. Ama babası onu yapmamış ki. Kaldı ki babasını da ısırmış.

Bence bu aynen şöyle bir şey: küçük yaştaki çocukların küfür etmesi ve bunu söyledikleri zaman ailenin gülmesi, hatta hoşuna gitmesi hatta konu komşu geldiğinde bu “sevimliliği” anlatması, hatta bir de canlı kanlı uygulama yaptırması..çocuğa “X amcana bir küfret” bakayım deyip konu komşu gülünmesi..

Bunlar ilk başta sevimli geliyor olabilir ama zamanla çocuğun kişiliğine dönüşebilir.

Babasını ısırmasını normal karşılıyorsanız, tokat atmasını da normal bulabilirsiniz.

ALTI ÜSTÜ BİR TOKAT hemde 7 yaşında bir çocuk o daha
kendi evladınız yapsaydı sonrada yanlışlıkla oldu anne deseydi
ve eşiniz bu yüzden kızınıza kızsaydı
eminin eşinize de siz kızardınız yanlışlıkla oldu diye
biraz empati lütfen zor diil

Konu sahibi durumunuza çok üzüldüm ama genel bir şeyler yazacağım çünkü bu başlıkta çok yanlış tutum ve bilgi örneği gördüm.

1. Çocuklara yapabileceğiniz en büyük kötülük onlara diğer çocuklardan farklı davranmaktır.

2. Vah vah, boşanmış ailenin çocuğu, görmezden geliverin demek o çocuğu mahveder.

3. Boşanmak normal bir eylem ve haktır. Çocukların karakterlerine bağlı olarak bu duruma verdikleri tepkiler de değişir.

4. Tokat atmak bir karakterin yansımasıyken, kolundan çekerek babadan uzaklaştırmaya çalışmak başka bir karakterin yansımasıdır.

5. Yanlış hareketler duruma göre boyut değiştirmezler. 4 yaşından sonra da bilinçsiz yanlış hareketler değildirler.

6. Boşanmış ailelerin sorunlu çocuklarının sorunlu olmalarının sebebi onlara yapılan bu sorunlu yaklaşımdan gelir. Boşanmak normal bir eylem, sen de normal bir çocuksun algısı verilmeli o çocuğa. Normal çünkü zaten.

Aile vs sonradan oluşan toplumsal kurumlardır, doğduğumuzda annemle babamı yanyana görmezsem ölürüm diye düşünmüyoruz yani. Bu başlıkta da gördüğüm bazı tavırlar o çocukları o hale getiriyor, üstelik çocukları savunduklarını sanıyorlar.

benipek çim yanlış anlaşılıyorum sanırım tokatı da ısırığı da normal bulmuyorum bulacak ta bir insan değilim.
oradan öyle mi anlaşıldım(bu kanıya neden vardın sorabilirmiyim?
olaya ve duruma daha geniş çerçeveden bakıyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…