Eşimin kızıyla soğukluğumuz

deryadeyin

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2023
196
53
18
30
Merhaba herkese benim daha önce açtığım konuların içinde ufak tefek bahsettiğim eşimin önceki evliliğinden bir kızı var annesi ve anneannesinin baktıg. Bizim sorunumuz şu ki kiz zaten hiç bizimle kalmak istemedi. Nefret ediyor benden hiçbir tartışmam falan olmadığı halde. Gözüyle bakarak küfreder resmen bana sıfır elektrik alamıyoruz birbirimizden haliyle sevilmeyince sevemiyorsunuzda. Eşim kızı gelsin gitsin istiyor haliyle onun için üzülüyorum. Örnek vericek olursam biz evlendikten sonra balayına gidecektik kızı düğünümüzde vardı halasıyla dönecekti düğün bitmişt. Bizde sabah yola çıkacaktık tatil için ve vedalaşmak istediğimde beni öpmedi vefalaşmadı görmemiş gibi yaptı gergin ve sinirli bi şekilde. Derdi sabahında babasıyla tatile gidiyor olmamdı ve düğünden önce babasıyla bizde Kaldığı için o günde haliyle halası benimle gel dediği için sinirliydi. Birşeyler elinden alınmış kafası. Eşimin arabasıyla bir yere giderken onura almıştım 3 sene sonra ehliyet alacağım diyor kız resmen o zaman binemezsin demeye getiriyor 15 yaşındaki çocuk düşünün yani. Sonraki her görüşmemizde konuyu annesine getirdi gerildim kavga ettim eşimle ve biz hiç bağ kuramadık. Benim durumumda olan kadınlardan yorum istiyorum dengeyi nasıl kuruyorsunuz?

Aynı durumda değilim lakin öğretmenim ve bu yaş grubuyla geçiyor tüm zamanım.
Eğer sağlıklı bir ilişki kurmak istiyorsanız sizin biraz daha büyük adımlar atmanız gerekiyor bir yetişkin olarak.
Sizden adım gördükçe, o da küçük küçük adımlar atmaya başlayacaktır.
Onun açısından bakınca duygularını yönetemiyor olması, babasını kıskanması ve paylaşmak istememesi çok anlaşılır görünüyor.
Biz yetişkinler duygularımızı öyle ya da böyle kontrol etmeyi , belli etmemeyi öğrenebiliyoruz ama ergenler tamamen duyguları tarafından yönetiliyor.
İşin iyi tarafı şu ; ergenlerin kemikleşmiş duyguları olmuyor, yani sizi sevmemesi size öfke duyması kemikleşmiş, kırılamaz, değiştirilemez duygular değil.
Ona adım atarsanız, onu koşulsuz sevmeye çalışırsanız, onu onaylar ve dinlerseniz, güler yüzlü ve şefkatli bir tutum içinde olur münakaşadan uzak durur yaptığı hataları olgunlukla görmezden gelirseniz bir süre sonra size ısınacaktır. Buzlar kırıldıkça da sağlıklı bir abla-kardeş ilişkisi geliştirebilirsiniz.

Karşınızdakinin bir çocuk oldığunu unutmayın öncelikle. Pedagog ile görüşüp nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini daha babası evlenmeden konuşulmalıydı. Davranışları normal o yaş grubu bir kız çocuğu için. Babasını elinden aldınız gibi hissediyordur kendince. Sabırlı olmanız lazım. Kızıyla soğukluğumuz demişsiniz başlıkta ama sıcak olmak yönünde bir çaba gösterdiğinizi düşünmüyorum

Ergenlikte olanilir, babanın başkasıyla evlenmesini kıskanıyor olabilir, annesi ananesi dolduruyor olabilir. Size fiziki olarak zarar vemiyorsa bu davranışları görmezden gelin bence. Eşine sürekli sikayet ediyor gibi görünürsen sorunun kızında değil sende olduğunu düşünür. o yüzden bu konuda tartışmayı bunu kafaya takmayı bırak. Yoksa evlilik içinde sizde mutsuz olursunuz. anne başka yerde baba başka yerde çocuğunda normal olması beklenemez zaten.

Nefret ediyor benden hiçbir tartışmam falan olmadığı halde. Gözüyle bakarak küfreder resmen bana sıfır elektrik
Eşimin arabasıyla bir yere giderken onura almıştım 3 sene sonra ehliyet alacağım diyor kız resmen o zaman binemezsin demeye getiriyor 15 yaşındaki çocuk
Kavga ederek,el kadar çocugu bu şekilde betimleyerek,bana nefret dolu bakıyor diyerek denge kuramazsiniz.
Şu an için çocuk kendisini iletişime kapatmış,zamana bırakın.
Ki 15 yaşındaki çocuğa ağır gelmiş yaşadıkları,normal.

Çocuklu adamla evlenilmez. Çocuğun yaşı büyük o yüzden kendinizi sevdirme ihtimaliniz bana göre çok az. Çocuklar o yaşta anne babasına bile fazlaca öfke duyuyor. Sizi zaten sevmesini beklemeyin. Ne yapılır bilemem çünkü ben olsam en başta evlenmem ama bu saatten sonra yapılacak tek şey oturup beklemek. Etliye sütlüye karışmamak. 15 yaşındaki çocuğun ben ehliyet alacağım demesinden bak sana bindirmem imâsını çıkarmanız garip bu arada.

Kız yine iyi dayanıyor, az buçuk iyi de davranıyor bence, ben olsam evinde bir oda veremeyen babayla görüşmezdim üvey anne müvey anne muhattap bile olmazdım. Çocuğun yerinde olsam beni ortada bırakan anneyi de babayı da silerim. Çocuk için üzüldüm, hem annesi hem babası 5 para etmez ebeveynler ve 5 para etmez insanlar. Ikisi de cocuklarini yasli bir insan atip yeni! hayatlarina yelken acmislar. Kız ortada kalmış resmen. babacığa da hellal kızın misafir gibi gelip gitmesini istiyormuş vah vah, işte kızına sahip çıkan bir baba daha:kusmuk:.

Konuyu kişisel algılamayın. Allah korusun şu yaşımda üvey annem olsa bende pat diye sevemem. Yuvası yıkılmış bir çocuk o. Bütünüyle empati kurarak ilerlemeni tavsiye ederim. Akşam yemeklerinde annesi ve babasıyla aynı anda sofraya oturamayan, bir pazar gezmesinde aynı anda iki ebeveynin ilgisini göremeyen bi çocuk. Bırakın anlatsın annesini. Annesi sizin düşmanınız mı? Kocanızın eski eşi olması o çocuğun annesi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bırakın anlatsın ve sizin ne ondan ne de annesinden rahatsız olmadığınızı görsün. Böyle böyle zaman içinde arkadaşlık kurar sizinle.

15 yaşında babamı annemden,kız kardeşimden kıskanırdım. Kuzenim gıcıklık olsun diye sürekli babama sarılırdı sinir olurdum. Babam o yaşta başkası ile evlense bir daha yüzüne bakmazdim sanırım .

Yaşim 36 Allah korusun anneme birsey olsa babam evlensin istemem. Onun yanında başka bir kadın görmek istemem. O kızın içinde kim bilir ne fırtınalar kopuyordur.

Merhaba herkese benim daha önce açtığım konuların içinde ufak tefek bahsettiğim eşimin önceki evliliğinden bir kızı var annesi ve anneannesinin baktıg. Bizim sorunumuz şu ki kiz zaten hiç bizimle kalmak istemedi. Nefret ediyor benden hiçbir tartışmam falan olmadığı halde. Gözüyle bakarak küfreder resmen bana sıfır elektrik alamıyoruz birbirimizden haliyle sevilmeyince sevemiyorsunuzda. Eşim kızı gelsin gitsin istiyor haliyle onun için üzülüyorum. Örnek vericek olursam biz evlendikten sonra balayına gidecektik kızı düğünümüzde vardı halasıyla dönecekti düğün bitmişt. Bizde sabah yola çıkacaktık tatil için ve vedalaşmak istediğimde beni öpmedi vefalaşmadı görmemiş gibi yaptı gergin ve sinirli bi şekilde. Derdi sabahında babasıyla tatile gidiyor olmamdı ve düğünden önce babasıyla bizde Kaldığı için o günde haliyle halası benimle gel dediği için sinirliydi. Birşeyler elinden alınmış kafası. Eşimin arabasıyla bir yere giderken onura almıştım 3 sene sonra ehliyet alacağım diyor kız resmen o zaman binemezsin demeye getiriyor 15 yaşındaki çocuk düşünün yani. Sonraki her görüşmemizde konuyu annesine getirdi gerildim kavga ettim eşimle ve biz hiç bağ kuramadık. Benim durumumda olan kadınlardan yorum istiyorum dengeyi nasıl kuruyorsunuz?
Bana hiç anormal gelmedi çocuğun davranışı, ergenlik çağında babasının evlendiği kadına el bebek gül bebek davranan neredeyse yoktur. Siz ufacık çocuğun -15 derken şimdinin 15'i bedenen olgun olsa da zihin olarak pek değil- davranışını kendinizce fazlasıyla ciddiye almışsınız, kaldı ki bu yaşlarda kendi annesine bile öyle davranan çocuklar var. Dürüst olmak gerekirse ben 15 yaşımda olsam ve babam başkasıyla evlenmiş olsa ben de minnoşçuk gibi davranamazdım, insanın içinde terkedilmişlik duygusu olur sonuçta, kusura bakmayın.

İş babasına ve size düşüyor.
Ergenlikte insan bütün dünyadan nefret eder. Bi de üstüne anne-baba ayrılığı, ilgi görmemek, herkesin ayrı biyerde hayat kurması filan 15 yaşında çocuğun kafasında dengeleyebileceği şeyler değil. Bi taraftan da hormonal değişimleri var, sinir içinde geziyordur ve bu normal.

Siz anlayışlı olmak durumundasınız. Sonuçta çocuğu olduğunu bilerek evlendiniz..
Yaptıklarına, söylediklerine tepki vermeyin. En ufak bir iyi modunu yakaladığınız anlarda adım atın. Bi gülümseyin, şakalaşın ufaktan. Sevebileceği bir hediye alın ufak bile olsa.. Ufak muhabbetler kurun, sevdiği dinlediği şarkıcıları sorun mesela. Hoşlandığı müzisyenleri sorun.. Cevapladığı zaman "hadi ya gideriz belki konserine beraber" deyin. (Böyle bir şey söylerseniz gerçekten konseri araştırıp o biletleri alın. Aranızda güven kurulmuş olur. "Bak söyledi ve sözünde durdu" desin)
Sinirliyken değil, modu iyi olduğu anlarda yaklaşın..

Back
X