Kefil durumlarında da eş rızası kalktı canım.yenı yasal düzenlemede ıhtıyac kredılerınde eş ımzasına gerek yok,eger eş kefil degilse..
konut kredılerınde ise eş muvafakatnamesı alınır..
bundan 1 yıl oncesıne kadar tıcarı kredılerde de eş izni gereklıydı ancak yaşanan sıkıntılardan ötürü bddk muvafakatla ılgılı yenı yasal düzenleme getirdi..
ayrıca bi müşteriye kredı verırken ortak havuz denen kkbsıne bakıp o musterının kredılerı,kredı kartları,gecıkmelerı,borcları vs. gözükür zaten skor puanıda buna göre belırlenır..
yanı eşinizin mevcut kredısı varsa sistemlerde gözükür hatta kac taksıt ödedıgı kac taksıdı kaldıgı ve tutarlarıda görünür.
ama 3, kişi ile paylaşmak riskli bi durum
Hayır haber vermez çünkü kanun değişti canım eş rızası kalktıtamam ama ben eşiyim konu beni doğrudan ilgilendiriyor. benden habersiz bu krediyi veren bankanın bana krediyle ilgili bilgi vermesi gerekmezmi
tamam ama ben eşiyim konu beni doğrudan ilgilendiriyor. benden habersiz bu krediyi veren bankanın bana krediyle ilgili bilgi vermesi gerekmezmi
Kefil durumlarında da eş rızası kalktı canım.
eş kefil olmuşsa ımzasız nasıl yapılacak o işlemm
Peki birşey sorcam size.Konudada gecmiş.Konut kredilerinde krediyi ceken kişinin üstüne tapu yapılır denmiş.Edinilen mallar ortak degil mi?
Peki birşey sorcam size.Konudada gecmiş.Konut kredilerinde krediyi ceken kişinin üstüne tapu yapılır denmiş.Edinilen mallar ortak degil mi?
selam
evet konut kredısını ceken kişinin üstüne yapılır tapu,
ama eşi kefilse ortak tapu olur,
krediyi çeken yanı borçlu ben bunu eşimin üstüne yapıyorum dıyemez
yanı ya kredıyı cekenın üstüne olur,yada tapu ortak tapu olur
olası bir boşanma durumunda eş kredıyı kendı çekip tapuyu üstüne dahi yapmş olsa bile mal ortak paylaşıma girer
Ama eşi almamış ki, babasının üzerine tapu
Kayınpederin malına da ortak olunmaz ki
Kooperatifte ev bittiğinde tapu üye olan kişinin üzerinemi yapılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?