- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Bir ilişkileri yokmuş kızı aynı şehri kazanınca bir ilişki kurma fırsatı doğmuşBenim konu sahibinin anlatımından anladığım işleri düşünce akraba oldukları akıllarına gelen, insan kullanmayı seven kişiler olduklarıydı ve yorumumu da buna göre yaptım. Yoksa kendim de gurbete gidince akrabamdan da aile dostlarımızdan da yardım gördüm, yardım da ettim. Konu sahibi bu konuyu açtıysa aralarındaki ilişki anormal diye düşündüm yoksa niye yardımcı oluyor eşim diye konu açsın ki bilemedim.
Sürekli mi Allah korusunSen dua et 1 gunluk işmiş sürekli sizde de kalabilirdi. Beterin beteri var de sus bosver. Kul bilmezse allah bilirmiş. Haftaya izin gününü senle geçirir
Bana göre de yardımlaşma öyle bir şey değil ama konu sahibin anlatımından anladığım karşı tarafın işi düşünce arayan, emrivaki yapan bir yapısı olduğu. Aynı zamanda da yardıma ihtiyacı olmayacağı 3 kişi geliyor zaten. Bir çıkarı olunca yardım edilir diye bir şey demedim zaten, ama tek izin günümde 3 saatim trafikte geçecekse o kişinin gerçekten yardıma ihtiyacı olmalı ya da aramızda bir samimiyet.Diger yorumumda dedigim gibi aileler kizlarinin gittigi sehirde calabilecekleri bir kapisi olmasini ister. Baktilar bir akrabasi var onu aramislar. Durum öyle "vaaay serefsiz ne hakla arayabilir" gibi bir durum degil bana göre. Benimde bir sürü akrabagim var yakindan tanimadigim. Yarin bir tanesi böyle arasa yinede yardim ederim. Simdi denilebilir ki "Is düsdükce mi akrabalik akillarina geldi". Olabilir. Ama baska hic bagimiz olmayan insanlara da yardim ediyoruz.sadece faydasini gördügüm insanlara yardim edecek olsam katildigim yardim kampanyalarina katilmamam gerekirdi, cünkü bir cikarim yok degil mi yardimlasma öyle birsey degil bana göre
İnsanlar kan bağı dahi olmadan birilerine yardım edebiliyor.Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Eşimin yıllardır görmediği benimde tanımadığım babasının dayısının torunu bulunduğumuz şehre atanmış.. Ve bu dayısı eşimi aramış x i havaalanindan al hastaneye götür girişini yapılsın sonra yurda gidecek ve yerleştir diye yani o gün tüm gün kızın işlerini hallet demiş..
Arkadaşlar bu yüzsüzlük değilmidr aramaz sormaz düğünümüz de bile aramadı
hatta no bile kayıtlı değildi yabancı no arayanı dayısı.
Neyse benim enayi kocam tabiki tamam dedi haftada bir izni var
Onuda hiç tanımadığı bir kızın işlerini halletmekle geçecek.
Ben tabiki istemiyorum iznini bizimle geçirsin istiyorum ne yapmalıyım sizce benmi abartıyorum.
Aman sakın izin vermeyin. Zaten birgün izin günüymüş, ne münasebet birine yardım edecek. Malum çoook eğlenceli dönemden geçiyoruz, o izin gününde kimbilir ne programlarınız vardır, yemek peşine sinema gibi gibi. Sakın sakın bundan feragat etmeyin. İnsanlıkmı? Pehh ode ne bırakalım ölsün gitsin.Merhaba kızlar hemen konuya gireyim...
Eşimin yıllardır görmediği benimde tanımadığım babasının dayısının torunu bulunduğumuz şehre atanmış.. Ve bu dayısı eşimi aramış x i havaalanindan al hastaneye götür girişini yapılsın sonra yurda gidecek ve yerleştir diye yani o gün tüm gün kızın işlerini hallet demiş..
Arkadaşlar bu yüzsüzlük değilmidr aramaz sormaz düğünümüz de bile aramadı
hatta no bile kayıtlı değildi yabancı no arayanı dayısı.
Neyse benim enayi kocam tabiki tamam dedi haftada bir izni var
Onuda hiç tanımadığı bir kızın işlerini halletmekle geçecek.
Ben tabiki istemiyorum iznini bizimle geçirsin istiyorum ne yapmalıyım sizce benmi abartıyorum.
Bana göre de yardımlaşma öyle bir şey değil ama konu sahibin anlatımından anladığım karşı tarafın işi düşünce arayan, emrivaki yapan bir yapısı olduğu. Aynı zamanda da yardıma ihtiyacı olmayacağı 3 kişi geliyor zaten. Bir çıkarı olunca yardım edilir diye bir şey demedim zaten, ama tek izin günümde 3 saatim trafikte geçecekse o kişinin gerçekten yardıma ihtiyacı olmalı ya da aramızda bir samimiyet.
Biz kıskanıyorsunuz dedikçe siz bizi inandırmak için;Hayır yıllarca aramayip, düğünde bile gelmeyip 22 gün Hastane de yattm ölümden döndüm aramadılar şimdi arayınca icerledim
Ben de yok diyemem böyle bir şey istense ama ben de isteyemem samimiyetim olmayan birinden. Gurbete gittim okumaya akrabalara kendim gittim yurt ayarlayana kadar, valizleri çeke çeke, gelin beni alın diyemedim. Benzin paraları var mı yok mu bilemezdim, annemler de asla böyle bir istekte bulunmadılar. Sonra atandım yine aynı, karşı tarafın maddi manevi durumunu bilmeden böyle isteklerde bulunmak ayıp geliyor banaAdam gayet yok diyebilirdi. Dememis. Evinde misafir et de denilmemis. Sadece o gün icin yardim istemis dayisi. Bilmiyorum insanlar demek ki artik gercekten birilerine yardim etmiyor. Eminimde kuzeni sevinmiyordur pesine erkek takildigini. Ama bu son zamanlarda artan tecavüz ve cinayet vakalari da aileleri etkilemiyor degil..
O bazı ailelerin pimpirikliğinden kaynaklanıyor.. Bence konuda kız da kendim hallederim kafasındadır ama babası işi devraldığı icin birşey.diyememiştirÖgrenci olsa anlarim da atanmiş koca kadinin peşinde butun gun dolanmaya yerleştirmeye gerek var mi bilemedim.
Ama tamam demiş bi kere.
Sizinkisi kıskançlık sorun yardım da değilKoskoca hemşire taksiye binip gidemiyor mu kızlar üstelik covid var ne malum taşıyıcı olmadığı ha bizde olabiliriz o ayri lakin annem oldu çok korkuyorum artı yanında iki hemşire dha var..... Üç hemşire
Ben de yok diyemem böyle bir şey istense ama ben de isteyemem samimiyetim olmayan birinden. Gurbete gittim okumaya akrabalara kendim gittim yurt ayarlayana kadar, valizleri çeke çeke, gelin beni alın diyemedim. Benzin paraları var mı yok mu bilemezdim, annemler de asla böyle bir istekte bulunmadılar. Sonra atandım yine aynı, karşı tarafın maddi manevi durumunu bilmeden böyle isteklerde bulunmak ayıp geliyor bana
Ben nerde yardımlaşmayı alışveriş haline getirdim onu anlamadım?? Neyse hepimizin yardımlaşma anlayışı farklı, buradaki konuyu da konu sahibinin anlattığı ve kendi deneyimlerimize göre yorumladık.Vallaha bana göre daha ayip olan yardimlasmayi alisveris haline getirmek. Bizde zamaninda herseyi kendimiz yapmaya gayret ettik, ama dedigim gibi her aile ayni degil.benim esim de cok yardimsever bir insan. Yardim etmesine genelde karismam millet abartmadikca. Cünkü bazilari gercekten isin suyunu cikartiyor. Burda öyle bir durum da yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?