Eşimin kuzeni

Sen dua et 1 gunluk işmiş sürekli sizde de kalabilirdi. Beterin beteri var de sus bosver. Kul bilmezse allah bilirmiş. Haftaya izin gününü senle geçirir

Bir ilişkileri yokmuş kızı aynı şehri kazanınca bir ilişki kurma fırsatı doğmuş
Sürekli bir şey istemiyorlar benim anladığımda kızları atanınca ilk kez bir şey istemişler

Bana göre de yardımlaşma öyle bir şey değil ama konu sahibin anlatımından anladığım karşı tarafın işi düşünce arayan, emrivaki yapan bir yapısı olduğu. Aynı zamanda da yardıma ihtiyacı olmayacağı 3 kişi geliyor zaten. Bir çıkarı olunca yardım edilir diye bir şey demedim zaten, ama tek izin günümde 3 saatim trafikte geçecekse o kişinin gerçekten yardıma ihtiyacı olmalı ya da aramızda bir samimiyet.

İnsanlar kan bağı dahi olmadan birilerine yardım edebiliyor.
Bunun adı yardım.
İlla her şeyden karşılık, bir çıkar beklemek neden?
Yardım etsin ne olacak canını mı verecek?
Abartıyorsunuz

Aman sakın izin vermeyin. Zaten birgün izin günüymüş, ne münasebet birine yardım edecek. Malum çoook eğlenceli dönemden geçiyoruz, o izin gününde kimbilir ne programlarınız vardır, yemek peşine sinema gibi gibi. Sakın sakın bundan feragat etmeyin. İnsanlıkmı? Pehh ode ne bırakalım ölsün gitsin.

Adam gayet yok diyebilirdi. Dememis. Evinde misafir et de denilmemis. Sadece o gün icin yardim istemis dayisi. Bilmiyorum insanlar demek ki artik gercekten birilerine yardim etmiyor. Eminimde kuzeni sevinmiyordur pesine erkek takildigini. Ama bu son zamanlarda artan tecavüz ve cinayet vakalari da aileleri etkilemiyor degil..

İnsanlar ne kadar tuhaflaşmış böyle. Kimse kimseye yardım etmek isyemiyor. Kimse kimseyi tanımıyor. Ne var yani düğünde aramadıysa? Adamın işi düşmüş işte, iyilik karşılıksız yapılır. Hangi ara bu kadar kin nefret doldu insanlık? Pes dogrusu...

Hayır yıllarca aramayip, düğünde bile gelmeyip 22 gün Hastane de yattm ölümden döndüm aramadılar şimdi arayınca icerledim
Biz kıskanıyorsunuz dedikçe siz bizi inandırmak için;
1. Düğüne gelmediler
2. Hastaydım aramadılar
3.
4.
5.

İnanmadık

Ben de yok diyemem böyle bir şey istense ama ben de isteyemem samimiyetim olmayan birinden. Gurbete gittim okumaya akrabalara kendim gittim yurt ayarlayana kadar, valizleri çeke çeke, gelin beni alın diyemedim. Benzin paraları var mı yok mu bilemezdim, annemler de asla böyle bir istekte bulunmadılar. Sonra atandım yine aynı, karşı tarafın maddi manevi durumunu bilmeden böyle isteklerde bulunmak ayıp geliyor bana

Ögrenci olsa anlarim da atanmiş koca kadinin peşinde butun gun dolanmaya yerleştirmeye gerek var mi bilemedim.
Ama tamam demiş bi kere.
O bazı ailelerin pimpirikliğinden kaynaklanıyor.. Bence konuda kız da kendim hallederim kafasındadır ama babası işi devraldığı icin birşey.diyememiştir

Sizinkisi kıskançlık sorun yardım da değil

Vallaha bana göre daha ayip olan yardimlasmayi alisveris haline getirmek. Bizde zamaninda herseyi kendimiz yapmaya gayret ettik, ama dedigim gibi her aile ayni degil. benim esim de cok yardimsever bir insan. Yardim etmesine genelde karismam millet abartmadikca. Cünkü bazilari gercekten isin suyunu cikartiyor. Burda öyle bir durum da yok.

Arayıp sormayıp işi düşünce emrivaki yapan insana ben de yardım etmek istemem.
Ama esiniz büyüklük bende kalsın anlayışı ile yardım etmek istiyor olabilir. Ben olsam karismazdim. Ama bu işini hallettikten sonra muhatap olmazdım. Kazık kadar kız atanmışsa gayet kendi başının çaresine bakabilir.

Kıskanıyorum yardım edin, bu duyguyu nasıl yenebilirim şeklinde dürüst olsanız bu kadar tepki görmezdiniz bence. Hepimiz kadınız, erkek olsak anlamayız ama anlıyoruz işte.
Ne dememizi bekliyordunuz, saçmalamayın ne yardımı hemen eşinizle kavga edin o kızları bırakmaya gidersen yüzümü göremezsin deyin falan mı yazacaktık.
kendi anneniz geliyor olsa kadın taksiye mi binsin yahu hadi almaya git derdiniz eşinize, trafikle üç saat vs demezdiniz.

Ben nerde yardımlaşmayı alışveriş haline getirdim onu anlamadım?? Neyse hepimizin yardımlaşma anlayışı farklı, buradaki konuyu da konu sahibinin anlattığı ve kendi deneyimlerimize göre yorumladık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…