Eşimin Kuzeni

amin Allah şeytana uydurmasın kimseyi..

Ergenlik başa bela ...

Genç bir kadın olarak eşinizi kıskanmanız normal elbette ama bu kızcağız bence ergenlik depresyonunda. Birgün bu kızı alın yanınıza, birlikte gezmeye çıkın.

Konuyu mütemadiyen evliliğe getirip birgün sende evleneceksin, eşinle şöyle şöyle yaparsınız, bebeğiniz olur yok sana benzer tarzında konuşun .

Oda evleneceği kişinin hayaliyle uğraşsın ...

Son düzenleme:

onlar başka şehirde yaşıyorlar..

O zaman güven sorununu çözmen gerek. Hirsini gidip liseli bir kizdan alman çok yanlis. O kiz nasil davraniyorsa davransin, o daha ergen. O bir kaç yil sonra tavirlarina bile gülecek. O kiz köyde büyüp büyük ihtimale sadece esin ile erkek olarak yakin olabildi ve kendince hislere kapilmis olabilir.

Sen bunu olgunlukla karsilama yerine gidip facebooku inceleyip neyi begenip, neyi begenmedigini bakip ve kizi siliyorsun listeden. Simdi bos yerde hem esin ile hem esin ve kuzeni arasinda rahatsizlik yasatacaksin. Yapma bunu.

Bu güven sormu çözmen, o kizin tavirlarindan çok daha önemli. Bence bir piskologa danisman gerek.

Ilginç bir durum, o durumda 16 yasindaki kizi, daha beyini bile gelismemis birisini suçlu olarak görüyorsunuz! Bir evililigi hiç bir zaman 3üncü sahis yikmaz. Bir evliligi sadece sen ya esin yikabilir. O 16 yasindaki kiza o adam allah bilir ne demistir.

Eve bu ülkede ne yazikki çoçuk gelinler var. Evlendiler diye çok mu olgun yapiyor onlari? Daha halene çoçuk ya! Buna kizacak, üzelecek yerine, gidip o zavalli 13 yasindaki çoçugu düsman belliyorsunuz!

Insan erkekleri yüceltip kendi hemcinslerine nasil bu kadar sert olabiliyor? Bu kadarmi özguvensizsiniz ya?

Gerçekten bu mesaji okdugumda çok sinirlendim. Aslinda daha çok söylenecek seyler varda neyse

Bence fazla abartmışsını kız zaten küçükmüş platonik birşey olsa bile zaten evlenmişsiniz hem abi diyor hemakrakraba bazı kuzenlerine diğerlerinden daga fazla değer verebilirbbenim bi erkek kuzenim var bir gün var aramızda çok yakınızdır şakalaşırız güleriz gittiğimde gezdirir ve evli eşi hiç kıskanmaz ona da ilgiliyimdir severim facetam engellemeniz iyi olmamış kuzeni sorduğunda ben yapmadım dicek eşiniz ve hem eşinşz hem kuzen sizin yaptığınızı kıskandığınızı anlayacak düzeltmelisiniz bu durumu

sen diyorsunki o kendince hislere kapılmışsa bile sen olgunlukla karşıla ben o kadar geniş değilim kusura bakma..

ben facebookunu inceleyipte silmedim kızın bana karşı tavırlarından ve birsürü olaydan bahsettim konuyu iyi okumuyorsun galiba..

ayrıca bizim burda erkekleri yücelttiğimiz yok erkekte yapar kadın da bu karakter meselesi bence.. ayrıca yaş falan da önemli değil birisi vardır 16 yaşında hala çocuktur biri vardır kadın gibi davranır herkes aynı değil..

Size sicak davranmadi diye hemen tehlikelimi oluyor? Ne demek kadin gibi davraniyor? Baze ergenler dogru, yasindan daha büyük görünmek istiyorlar ki bu tavirlari onlari büyük yapmiyor, sonuçta onlar halen çoçuk.

Genislikle ne alaka allah askina! Ben demiyorumki kiz gidip seks yapsin esin ile sende sesini çikartma diye. Zaten o kiz ne yasiyorsa kendince yasiyor. Zaten siz evlisiniz, kiz istese bisey yapamaz! Yani kizin faceni silipte çokmu iyi birsey yaptin simdi? Hiç olmuyan meseleye daha büyütün.

Ve evet kiz esine sorabilir abi beni niye sildin diye listenden. Bende kuzenime sorardim ve böylelikle senin yaptigin ortada çikiyor. Sen simdi esine ne diyeceksin? 15,16 yasindaki kuzeni kiskaniyorum mu diyecen? O cümleyi bir kaç defa daha oku.. 15,16 yasindaki kuzeni evli bir kadin olarak kiskanmak! Cidden çok saçma.

Ve ben bunu çok çiddi diyorum, bence siz bir piskologa danisin. Böyle bir güven sorunu evliligini zamanla zedeler. Önce kendine ve evliligine güvenmeni ögrenmen gerekiyor.

İçin nasıl rahat edicekse öyle davranmalısın bence
İlla olgun davranmak alttan almak zorunda değilsin ki
Herkesin bir yapısı karakteri var
Herkes hadddini bilse orta da sorun olmaz .
Abisini çok seven çocuk onun eşini de sever .
Ben olsam bende aynısı yapardım hayatta gelemem böylere şeylere
Çocuksa çocukluğunu bilsin

bence konunun hepsini okumadan yorum yapma eşim sil dediği için sildim ben bunları açıklamıştım.. yani eşimin haberi var oraları geçtik biz çoktan.. ayrıca psikoloğa danışırım danışmam seni ilgilendirmez orası..

Benim annem lise ğretmeni, okula iç çamaşırı katoloğu getirip, hangi renk alsam da erkek arkadaşımı ayartsam tarzı konuşmalara şahit olmuş bir insan.

Ayrıca, okuyoruz, 6 7 yaşında çocuklar bebeklere tecavüz ediyorlar.

Bu güven güven diyorlar ya, o zaman hepimiz kocalarımızı çırılçıplak bayanların içinde bırakalım, onlarda bizi erkekler hamamına bıraksın bize güvendikleri için? Ya bi laf var ya, sen arabanı kilitle sonra Allaha dua et diye. Ben kocama güvenirim, ama bu demek değil ki onu bu ortamlara sokayım.

Nasıl bu konu benim başıma gelse eşim rahatsız olacaktı, şu anda ben rahatsızım. Neden alttan alayım gece boyu içim içimi yesin 3 güne bir acaba bişe yaptı mı baktımı diye içimi huzursuz edeyim ya? Bi laf varya ben çekeceğime o çeksin. Bence güzel güzel, sinirlenmeden o kızın da iyiliği için gibi konuşmalar yaparsanız, kocanız çok odun bir insan değilse muhakkak anlar.

Ayrıca psikopat değilsiniz herhalde, yani sadece o kızdan kıskanıyorsanız cidden bir sorun vardır.

Yani ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben önce kezban kezban sustum. Olur dedim çocuk dedim yanlış anladım dedim. Sonra erkek arkadaşıma syledim ona da garip gelen şeyler oldu dikkat etti. Ama o dikkat ettikçe kız azdı ya! En sonunda annesi olabilir böyle şeyler ergenlik çağında dedi.

İyi de kardeşim benle konuşana kadar çağırıp kızınla konuşsana. Desene bak annecim o senin abin fotosentez ablaylada çok mutlular ama o hala seni bir kardeş gibi seviyor vs vs diye. Neden sen kızının ergenliğinin yükünü bana çektiriyorsun?

Ayrıca bu kız hep 14 de kalmayacak değil mi? neden bu riskle yaşayasınız.

Valla ben önce arabamı kitlerim, sonra dua ederim. Artık kimse içinde canımı sıkamam, yaşadığım onca şeyden sonra ne kadar değerli bir insan oldugumu öğrendim. Ben kumru gibi düşünürken o kız ve sevgilim mışıl mışıl uyuyorlardı. Sonra dedim ben çekeceğime onlar çeksin Aldım karşıma konuştum, kıza da güzel bir ayar verdim. ne kendiyle ne annesiyle samimi değilim. Erkek arkadaşım da değil. Ha bu elbette bir daha görüşmeyecekleri anlamına gelmez. Ama bu kadar ortalığa dökülüp halası anneannesi yaptıklarını öğrenince utancından artık kendi bakamıyor erkek arkadaşımın yüzüne :)

Son düzenleme:
insanlar ne garipleşmiş o daha çocuk diye!!!hiçte çocuk değil aklı başında 16 yaşında bence çokta kötü niyetli.Net tavrını koy ekleme o kızı bence hiç sevmem böyle şeyleri .Annesi falan hiç mi ilgili değil kızıyla anlamıyorum ki. Çevremde o yaşta çok aklı başında kız var ben de o yaşlardan geçtim 17 yaşımdaydım aynı yaşta sınıfta bir arkadaşım vardı bana dediki bak az bir yakınlaşma ile yoldan çıkmayacak erkek yok senin o efendi abi dediklerin bile bir öpücük at bakalım nasıl geliyor oltana demişti şok olmuştum dumura uğradım o kızla irtibatımı kestim.

aynen ne alttan almak zorundayım ne de onun yüzünden sinirlenmek.. yok ergen yok küçük sanki benim çocuğum annesi babası çeksin onun ergen hallerini.. benimde yaşım daha 22.. 50 yaşında değilim çocuk avutacak..

Aralarında bir şey yaşanmamıştır heralde falan demişsinizde kız küçücük yani eşiniz niye onla yaşasın :26:

Belli ki küçüklüğünden beri eşinizle yakın. Yani hem abi falan da diyor. Çok seviyor demek ki hani insan sevdiğinden kıskanır kardeş kardeşini de kıskanır evlenince hani o türden bir kıskanma. Birde siz ona göre büyük olduğunuz için kıskanmıştır o yaşta oluyor

Ayrıca hoşlansa ki saçma abi abi diyip durmazdı.

Face paylaşımlarına gelirsek bu kızın tek tanıdığı erkek eşiniz değil ki vardır bir sevdiği hoşlandığı

Hadi hepsini geçtim diyelim hoşlanıyor gerçekten gene de endişe etmenize gerek yok içten içe bir histir

Öyle konular var ki burda kıskançlıkla ilgili onları okuyunca bu tür şeyler endişe edilmez geliyor

Canım çok haklısın endişelenmekte...
Kızın hususi yaptığı hareketleri görmezden gel,ama dikkatli olmaya da devam et...
Eşine çok çok gerekmedikçe hissettirme
Kızda çok belli ortalık karıştırma ve kıskandırma hareketleri var haklısın endişelenmekte....
Yaşınızda küçük arada farkta yok.
Olmayacak korkulmayacak şey değil .
Görüşmemeye çalış ama mecbur kaldığınızda da asla kzgnlığın belli etme doğal içten gibi davran...
Senin anladığının farkında ki özellikle damarına basıyor.
Hatta bir dahakine yanına oturt onu eşinin sende onun yapmak istediğini önce yap ama mesafeni koru.
Size gelemesin ama ortamlarda da bunu belli etme...
Yaşa bakma neler oluyor şu dünya da olmayacak demeyin,akraba demeyin ortalık kötü hormonları tavan yapmış şimdi insanların.

Ilginç, konu basinda bunu yazmistiniz

Ne çabuk esin ile konusup anlasmisininiz.

Ayrica burdaki bazeleri yazmislar "16 yasindaki kiz daha çoçuk degil". Resmen bunlari okuyunca bir kadin bir erkek için kendini ne kadar çok küçümsedigini gördüm. Bu ülkede tecavüz, çoçuk gelinleri.. olmasina artik sasirmiyorum. Gerçekten, bir kadinin en büyük düsmani baska bir kadinmis. Ondan dolayi bir kadin bu ülkede pek yükseklere gelemiyor, gelemez.

Su hale bak, köydeki 16 yasindaki kiz millet oruspu demedigi kalmadi neredeyse. Kiz sadece fotoraf begenip, kendince sayfasinda yorumlar yapiyor ve platonik bir ask yasiyor.

Ve millet bu hikayeyi degistiyor ve kizi azmis bir ergen olarak tablosunu yaziyor.

Cok yazik buldum.

Ergenlik donemlerinde olur boyle seyler..Kendinden buyuklere hayranlik duyarlar..Ogretmenlerine, akrabalarina, arkadaslarinin abilerine..vs..Bence korkulacak bi durum yok..Gecici bir heves bu..Gormezlikten ve duymazliktan gel..Esine de sakin bisey yansitma..Onu kiskandigini dusunmesin..Hic yoktan esinin aklina birseyler dusurme..Huzurunu da bozma derim ben

ağzına sağlık canım

ben de aynen senin gibi düşündüm önce ben arabamı kitleyim dimi sonradan niye ben bir şey yapmadım demek var ayrıca kendimi üzüceğime o beni huzursuz eden şahıs üzülsün ya da kendine bi çeki düzen versin.. dediğin gibi bu kız hep aynı yaşında kalmayacak ileride o da büyüyecek.. ben samimi olmalarına ses etmesem kız da belki ümidini kesmeyecek.. burdaki herkes zamanla geçer falan demişte..

eşim bana kendisi sil demişti çok önceden ama ben bugün arayıp söyledim içim rahat etmedi sen sil demiştin bende sildim haberin olsun dedim sana sorarsa bana da haber ver dedim o da o bana hesap soramaz sorarsa bende sen yengeni silmişsin derim dedi

bu arada burda sana başka cevap veren de olmuş canım geçmiş sayfalarda haberin olsun

Son düzenleme:

teşekkür ederim yorum için sizin dediğiniz gibi davranıcam bundan sonra en mantıklısı öyle çünkü

benimde endişem bu zaten hiç yokken aklına getirip kıskandığımı düşünmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…