- Konu Sahibi limonluseker
-
Bence çok doğal kıskanmanız.Yok akrabaymış yok küçükmüş Sanki ülkemizde hiç akraba evlilikleri yaşanmıyor sanki hiç küçük yaşta ki kızlar evlenmiyor.Herşey olabiliyor Allah şeytana uydurmasın, yapacağından değil tabi ki ama ben olsam da rahatsız olurdum.
peki sizin kuzeniniz de evlimiydi o zamanlar ?
Ergenlik başa bela...
Genç bir kadın olarak eşinizi kıskanmanız normal elbette ama bu kızcağız bence ergenlik depresyonunda. Birgün bu kızı alın yanınıza, birlikte gezmeye çıkın.
Konuyu mütemadiyen evliliğe getirip birgün sende evleneceksin, eşinle şöyle şöyle yaparsınız, bebeğiniz olur yok sana benzer tarzında konuşun.
Oda evleneceği kişinin hayaliyle uğraşsın...
çok ağır konuşmuşsun ama bi dur düşün karşındakini anlamaya çalış bence.. benim annemle babamın evliliği aldatma yüzünden bitti ve bu olay ben tam evlendiğim sıralarda oldu.. belkide benim içimde derin yaralar açtı.. belki de bu yüzden ben eşime güvenemiyorum.. niye güveneyim ki.. benim kendi annem babam bana bunları yaşatmışken niye yani asla yapmaz diyim.. yapar çünkü o da insan.. anlatabildim mi yaşadıklarımdan dolayıdır belki bu güven sorunum..
evet benimde yaşım küçük ama ben kaldıramayacağım şeyler yaşadım hemde neler anlatsam inanamazsın.. hemde bunları bana kendi ailem yaşattı.. o yüzden bana olgun değilsin demeye hakkın yok kusura bakma da..
kuzen konusuna gelirsek eşim iş yerinde birsürü bayanla muhatap oluyor peki ben neden onları kıskanmıyorum.. birsürü kuzeni var bahsettiğimin dışında.. onları neden çok sevip kardeş gibi görüp kıskanmıyorum acaba.. bu kızın hal ve tavırlarından dolayı olabilirmi..
Benim aklıma birşey geldi ama,
Şimdi siz eşinize mesela adı ayşe ya, ayşeye düzgün davran ayşeyle samimi olma diyene kadar, şöyle deseniz, hayatım bu kız tam ergenlikte, böyle yaşlarda insan kendinden büyük kendisine iyi davrananlara yakın davranabiliyor, bendede kuzenlerimdede olmuştu vs vs vs dikkatli davransanda kızcağız üzülmese, deseniz?
Ayrıca liseli bebe lafına hiç katılmıyorum, o bebe dedikleriniz neler yapıyor biliyor musunuz? Daha yeni komşumuzun eşini 16 yaşındaki sizin bebe dediğiniz bir kız ayarttı. Ayrıca size göre 14 16 bebe olabilir ama hala bu ülkenin bir yerlerinde 13 yaşında çocuğu olan 'bebe'ler var.
Ayrıca bu bayan çekmek zorunda değil ya! Aynısını onun kuzeni vs yapsaydı ne derdik? Olabilir bu devirde herşey, hiçbirşey belli olmaz, kocanızla aranızı bozmayın vs vs. Neden kadın için geçerli değil?
Ben daha beter deliririm eşim dikkat ettiği halde yan yana oluyorlarsa.
Hiçbir bebenin ergenlik triplerini, bu zor hayat şartlarında çekmek zorunda değilim diye düşünüyorum.
O zaman güven sorununu çözmen gerek. Hirsini gidip liseli bir kizdan alman çok yanlis. O kiz nasil davraniyorsa davransin, o daha ergen. O bir kaç yil sonra tavirlarina bile gülecek. O kiz köyde büyüp büyük ihtimale sadece esin ile erkek olarak yakin olabildi ve kendince hislere kapilmis olabilir.
Sen bunu olgunlukla karsilama yerine gidip facebooku inceleyip neyi begenip, neyi begenmedigini bakip ve kizi siliyorsun listeden. Simdi bos yerde hem esin ile hem esin ve kuzeni arasinda rahatsizlik yasatacaksin. Yapma bunu.
Bu güven sormu çözmen, o kizin tavirlarindan çok daha önemli. Bence bir piskologa danisman gerek.
sen diyorsunki o kendince hislere kapılmışsa bile sen olgunlukla karşıla ben o kadar geniş değilim kusura bakma..
ben facebookunu inceleyipte silmedim kızın bana karşı tavırlarından ve birsürü olaydan bahsettim konuyu iyi okumuyorsun galiba..
ayrıca bizim burda erkekleri yücelttiğimiz yok erkekte yapar kadın da bu karakter meselesi bence.. ayrıca yaş falan da önemli değil birisi vardır 16 yaşında hala çocuktur biri vardır kadın gibi davranır herkes aynı değil..
Size sicak davranmadi diye hemen tehlikelimi oluyor? Ne demek kadin gibi davraniyor? Baze ergenler dogru, yasindan daha büyük görünmek istiyorlar ki bu tavirlari onlari büyük yapmiyor, sonuçta onlar halen çoçuk.
Genislikle ne alaka allah askina! Ben demiyorumki kiz gidip seks yapsin esin ile sende sesini çikartma diye. Zaten o kiz ne yasiyorsa kendince yasiyor. Zaten siz evlisiniz, kiz istese bisey yapamaz! Yani kizin faceni silipte çokmu iyi birsey yaptin simdi? Hiç olmuyan meseleye daha büyütün.
Ve evet kiz esine sorabilir abi beni niye sildin diye listenden. Bende kuzenime sorardim ve böylelikle senin yaptigin ortada çikiyor. Sen simdi esine ne diyeceksin? 15,16 yasindaki kuzeni kiskaniyorum mu diyecen? O cümleyi bir kaç defa daha oku.. 15,16 yasindaki kuzeni evli bir kadin olarak kiskanmak! Cidden çok saçma.
Ve ben bunu çok çiddi diyorum, bence siz bir piskologa danisin. Böyle bir güven sorunu evliligini zamanla zedeler. Önce kendine ve evliligine güvenmeni ögrenmen gerekiyor.
canım çok sağol düşüncelerime tercüman olmuşsun :13:
ben de içimden diyorum ki tamam kocama güveniyorum belki bu kızın davranışlarını da abartıyo olabilirim ama dediğin gibi bu devirde herkesten her şeyi beklerim ben..
o kız yüzünden şu an ben üzülüyorum birsürü sıkıntım var zaten bir de onunla uğraşmak zorunda değilim.. eskiden evli değildi eşim ama artık evli ve hareketlerine dikkat etmesi gerekiyor ikisinin de.. senin dediğin gibi ben eşimi güzelce uyarmıştım önceden samimi olmaması konusunda.. ama gerekirse tekrardan dediğin gibi konuşucam..
kızın yaşı küçük ama öyle göstermiyor ve öyle davranmıyor.. gözlerini süze süze bir bakması var öyle bakış dizi oyuncularında yok yani.. kıyafetleri desen onlarda öyle benim bile cesaret edip giyemediğim boyutta topuklularla dolaşıyor.. köyde yer sofrasında yemek yeniliyor benim yanımda kocaman boşluk varken kocamın yanına oturmak için küçücük yere sığmaya çalışıyor.. ben bu kıza çocuk muamelesi yapamıyorum bu yüzden
İçin nasıl rahat edicekse öyle davranmalısın bence
İlla olgun davranmak alttan almak zorunda değilsin ki
Herkesin bir yapısı karakteri var
Herkes hadddini bilse orta da sorun olmaz .
Abisini çok seven çocuk onun eşini de sever .
Ben olsam bende aynısı yapardım hayatta gelemem böylere şeylere
Çocuksa çocukluğunu bilsin
bence konunun hepsini okumadan yorum yapma eşim sil dediği için sildim ben bunları açıklamıştım.. yani eşimin haberi var oraları geçtik biz çoktan.. ayrıca psikoloğa danışırım danışmam seni ilgilendirmez orası..
tepeme çıktı o sinirle kızı sildim ve engelledim sonradan keşke yapmasaydım dedim.. çünkü ordan ulaşamayınca telefondan yazarsa diye korkuyorum.. ya da beni niye sildin falan diye sorarsa eşimle konuşmalarına sebep olucam..
eşimi kuzeninden kıskanıyorum..
neden diğer kuzenlerinden değil de bundan kıskanıyorum anlatayım..
nişanlandığımızdan beri bütün kuzenleri bana karşı çok sıcak davrandılar ama bu kız hariç.. eve gidince bana hoşgeldin bile demedi bu durum o zaman eşimin de çok garibine gitti ve bu kız ya beni kıskanıyor ya da eşime ilgisi var.. bir kaç olay anlatayım..
evlenmemize üç gün kala köyden geldiler ve eşime abi bana nereleri gezdirceksin demiş.. bunu duyduğumda çok sinirlenmiştim.. bizim düğün telaşımız var kız gezme derdinde ve eşimin iki tane daha erkek kardeşi var onlardan isteyebilirdi pekala gezdirmelerini..
eşimin face hesabında zaten ekliydi biz evlendikten sonra beni de ekledi sonra bir baktım silmiş ama eşimde hala ekli duruyor.. hesabında hep şu tarz şeyler paylaşıyor: imkansızsın, nasip değilmiş, ben beklerim...
evlendikten bir ay sonra köye gittik.. onların evlerine de uğradık.. eşime bir ilgi bir alaka yok abim şu turşuyu çok sever yok şöyle yok böyle.. eşimle ilgili bir konu açıldı o en gıcık zaten diye bir cümle kullandı eşim hakkında.. tabi bunu söylerken sırıtıyordu..
bugün de eşimin kapak fotoğrafını beğenmiş tesadüfen ben gördüm sonra ben fotoğrafı değiştirdim saniyesinde gene beğendi ve benim bütün sinirlerim tepeme çıktı o sinirle kızı sildim ve engelledimsonradan keşke yapmasaydım dedim.. çünkü ordan ulaşamayınca telefondan yazarsa diye korkuyorum.. ya da beni niye sildin falan diye sorarsa eşimle konuşmalarına sebep olucam.. çok büyüttüm kafamda acaba gereksiz mi kuşkularım bana akıl verin kızlar.. bu saate kadar uyuyamadım sinirden..
bir de bu kızın yaşı küçük ya lise 1 yada lise 2.. biz eşimle 5 yıldır beraberiz yani benden önce bu kızla bir şey yaşamış olamazlar..5 yıl önce ilkokula gidiyordu bu kız.. zaten eşim ona kardeş gözüyle bakıyor tabi ben bir kaç kıskançlığımla aklına başka şeyler düşürmediysem
Benim annem lise ğretmeni, okula iç çamaşırı katoloğu getirip, hangi renk alsam da erkek arkadaşımı ayartsam tarzı konuşmalara şahit olmuş bir insan.
Ayrıca, okuyoruz, 6 7 yaşında çocuklar bebeklere tecavüz ediyorlar.
Bu güven güven diyorlar ya, o zaman hepimiz kocalarımızı çırılçıplak bayanların içinde bırakalım, onlarda bizi erkekler hamamına bıraksın bize güvendikleri için? Ya bi laf var ya, sen arabanı kilitle sonra Allaha dua et diye. Ben kocama güvenirim, ama bu demek değil ki onu bu ortamlara sokayım.
Nasıl bu konu benim başıma gelse eşim rahatsız olacaktı, şu anda ben rahatsızım. Neden alttan alayım gece boyu içim içimi yesin 3 güne bir acaba bişe yaptı mı baktımı diye içimi huzursuz edeyim ya? Bi laf varya ben çekeceğime o çeksin. Bence güzel güzel, sinirlenmeden o kızın da iyiliği için gibi konuşmalar yaparsanız, kocanız çok odun bir insan değilse muhakkak anlar.
Ayrıca psikopat değilsiniz herhalde, yani sadece o kızdan kıskanıyorsanız cidden bir sorun vardır.
Yani ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Ben önce kezban kezban sustum. Olur dedim çocuk dedim yanlış anladım dedim. Sonra erkek arkadaşıma syledim ona da garip gelen şeyler oldu dikkat etti. Ama o dikkat ettikçe kız azdı ya! En sonunda annesi olabilir böyle şeyler ergenlik çağında dedi.
İyi de kardeşim benle konuşana kadar çağırıp kızınla konuşsana. Desene bak annecim o senin abin fotosentez ablaylada çok mutlular ama o hala seni bir kardeş gibi seviyor vs vs diye. Neden sen kızının ergenliğinin yükünü bana çektiriyorsun?
Ayrıca bu kız hep 14 de kalmayacak değil mi? neden bu riskle yaşayasınız.
Valla ben önce arabamı kitlerim, sonra dua ederim. Artık kimse içinde canımı sıkamam, yaşadığım onca şeyden sonra ne kadar değerli bir insan oldugumu öğrendim. Ben kumru gibi düşünürken o kız ve sevgilim mışıl mışıl uyuyorlardı. Sonra dedim ben çekeceğime onlar çeksinAldım karşıma konuştum, kıza da güzel bir ayar verdim. ne kendiyle ne annesiyle samimi değilim. Erkek arkadaşım da değil. Ha bu elbette bir daha görüşmeyecekleri anlamına gelmez. Ama bu kadar ortalığa dökülüp halası anneannesi yaptıklarını öğrenince utancından artık kendi bakamıyor erkek arkadaşımın yüzüne :)
Canım çok haklısın endişelenmekte...
Kızın hususi yaptığı hareketleri görmezden gel,ama dikkatli olmaya da devam et...
Eşine çok çok gerekmedikçe hissettirme
Kızda çok belli ortalık karıştırma ve kıskandırma hareketleri var haklısın endişelenmekte....
Yaşınızda küçük arada farkta yok.
Olmayacak korkulmayacak şey değil .
Görüşmemeye çalış ama mecbur kaldığınızda da asla kzgnlığın belli etme doğal içten gibi davran...
Senin anladığının farkında ki özellikle damarına basıyor.
Hatta bir dahakine yanına oturt onu eşinin sende onun yapmak istediğini önce yap ama mesafeni koru.
Size gelemesin ama ortamlarda da bunu belli etme...
Yaşa bakma neler oluyor şu dünya da olmayacak demeyin,akraba demeyin ortalık kötü hormonları tavan yapmış şimdi insanların.
Ergenlik donemlerinde olur boyle seyler..Kendinden buyuklere hayranlik duyarlar..Ogretmenlerine, akrabalarina, arkadaslarinin abilerine..vs..Bence korkulacak bi durum yok..Gecici bir heves bu..Gormezlikten ve duymazliktan gel..Esine de sakin bisey yansitma..Onu kiskandigini dusunmesin..Hic yoktan esinin aklina birseyler dusurme..Huzurunu da bozma derim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?