- Konu Sahibi limonluseker
-
eşimi kuzeninden kıskanıyorum..
neden diğer kuzenlerinden değil de bundan kıskanıyorum anlatayım..
nişanlandığımızdan beri bütün kuzenleri bana karşı çok sıcak davrandılar ama bu kız hariç.. eve gidince bana hoşgeldin bile demedi bu durum o zaman eşimin de çok garibine gitti ve bu kız ya beni kıskanıyor ya da eşime ilgisi var.. bir kaç olay anlatayım..
evlenmemize üç gün kala köyden geldiler ve eşime abi bana nereleri gezdirceksin demiş.. bunu duyduğumda çok sinirlenmiştim.. bizim düğün telaşımız var kız gezme derdinde ve eşimin iki tane daha erkek kardeşi var onlardan isteyebilirdi pekala gezdirmelerini..
eşimin face hesabında zaten ekliydi biz evlendikten sonra beni de ekledi sonra bir baktım silmiş ama eşimde hala ekli duruyor.. hesabında hep şu tarz şeyler paylaşıyor: imkansızsın, nasip değilmiş, ben beklerim...
evlendikten bir ay sonra köye gittik.. onların evlerine de uğradık.. eşime bir ilgi bir alaka yok abim şu turşuyu çok sever yok şöyle yok böyle.. eşimle ilgili bir konu açıldı o en gıcık zaten diye bir cümle kullandı eşim hakkında.. tabi bunu söylerken sırıtıyordu..
bugün de eşimin kapak fotoğrafını beğenmiş tesadüfen ben gördüm sonra ben fotoğrafı değiştirdim saniyesinde gene beğendi ve benim bütün sinirlerim tepeme çıktı o sinirle kızı sildim ve engelledimsonradan keşke yapmasaydım dedim.. çünkü ordan ulaşamayınca telefondan yazarsa diye korkuyorum.. ya da beni niye sildin falan diye sorarsa eşimle konuşmalarına sebep olucam.. çok büyüttüm kafamda acaba gereksiz mi kuşkularım bana akıl verin kızlar.. bu saate kadar uyuyamadım sinirden..
bir de bu kızın yaşı küçük ya lise 1 yada lise 2.. biz eşimle 5 yıldır beraberiz yani benden önce bu kızla bir şey yaşamış olamazlar..5 yıl önce ilkokula gidiyordu bu kız.. zaten eşim ona kardeş gözüyle bakıyor tabi ben bir kaç kıskançlığımla aklına başka şeyler düşürmediysem
16 yas ergenlik cagidir ve bu yaşlar
kendinden buyuklere ilgi duyulan bir cagdir.
Kiskanmasi cok normal.
Ama sizin kiskanip faceden bile silmeniz anormal.
Zaten anlamistir da sizin yaptiginizi...
Bunu yapmak yerine esinize durumdan bahsetseniz daha iyi olurdu.
Simdi hakli da olsanız esinizin gozunde haksiz olacaksiniz...
Anlattığın kadarıyla bu kızın eşine ilgisi var.liseye giden kıza çocuk demişsiniz hiç de değil.o bir kaç yıl sonra büyüyecek .sana tavsiyem onu ve eşini yalnız bırakma.ben neler duydum gördüm .olmaz deme olur.dinimizin yasakladığı şeylerde hep Hikmet vardır.kuzen olsalar da nikah düşer.eşin onu şuan çocuk görebilir eşin iyi biri olabilir.peki gelecekte neler olabileceğine garanti verebiliyor musun?belki bazıları bana tutucu diyecek ama iki kızkardeş enişteleriyle belli bir adaba göre davranmalı,herşey olabilir(ben dindar değilim)belirteyim.evinde yatıya kalmasına izin verme,kocana sana güveniyorum ama bu durum beni rahatsız ediyor de
Anlattığın kadarıyla bu kızın eşine ilgisi var.liseye giden kıza çocuk demişsiniz hiç de değil.o bir kaç yıl sonra büyüyecek .sana tavsiyem onu ve eşini yalnız bırakma.ben neler duydum gördüm .olmaz deme olur.dinimizin yasakladığı şeylerde hep Hikmet vardır.kuzen olsalar da nikah düşer.eşin onu şuan çocuk görebilir eşin iyi biri olabilir.peki gelecekte neler olabileceğine garanti verebiliyor musun?belki bazıları bana tutucu diyecek ama iki kızkardeş enişteleriyle belli bir adaba göre davranmalı,herşey olabilir(ben dindar değilim)belirteyim.evinde yatıya kalmasına izin verme,kocana sana güveniyorum ama bu durum beni rahatsız ediyor de
eşim konuyu biliyor kız da anlasın kendine çeki düzen versin.. inşallah anlamıştırda.. bende ergen oldum ama hiç evli birinden hoşlanmadım..
Peki faceden sildigini, engelledigini ogrenecek diye
neden korkuyorsun o zaman?
Evet hepimiz ergen olduk, belki dedigin gibi
evli erkeklere vs bakmadik .
Ama mesela bir cok ergen öğretmeninden vs hoslaniyor.
Evli olup olmadigini akil edemiyor.
Neden? Cunku o cag tam deli cag.
Her neyse zaten bu kizin cok da yaptığı bariz bir davranis yok ortada.
Tek yaptigi facede resim begenmek,
Size mesafeli davranmak,
Ha bir de x abi tursuyu sever demek.
Siz oraya misafir olarak gitmissiniz belki de iyi agirlamak
icin dedi kim bilebilir ki?
Bos yere yaziyorum
Cunku siz zaten kizi coktan fislemissiniz.
Ne yapsa batacak...
Sizinde su dininizde....
birseyler diyecem de.. bu konu için hiç mapusa girmeyi canim çekmiyor.
Başkalarının fikirlerine saygılı olmayı öğren.başkasının dînin de neler olduğu seni neden geriyor?beni dinsiz olanlar hiç germiyor.ben dindar değilim ama dar da kalınca nasıl Allah I'm yardım et diyorsan böyle durumlar da da din kurallarına göz atacaksın.senin dînin yoksa bu son cümlemi kaile alma.bana laf yetiştireceğine topik sahine dön.hadi hadi hadi bakem
Konuların dine bağlanması çok doğal.bizim milletimiz dini ve geleğini bütünleştirmiştir.gelenek ve din orantılı gittiği için yaşantımızın her alanında kuralları görebilirsin.bu nedenle az çok kurallarla ilgili bilgin vardır.imam olmaya gerek yok.dindarlık farklı durum ben ilahiyat okumadım imam değilim şu cu bu cu değilim yani insanlara dini anlamda önderlik yapmaya çalışan biri değilim.dini kuralları Müslüman olan çoğu kişi gerektiği hallerde uygular.Senin dinin beni germiyor fakat bu forumda her konu nedense dine baglaniyor. Sanki herkez dindar yada herkez dini kurallara uyormus gibi.
Kurdunuz cümleyi ilginç buldum. Dindar degilsiniz fakat dini kurallara bakiyorum. Bunu tercüme ettigimde asil dediginiz, ben pek dindar degilim fakat benim çikarim oldugunda kurallara bakarim gibime geldi :)
Ben konu üzerine zaten yeterince kadar cevap yazdim :)
Konuların dine bağlanması çok doğal.bizim milletimiz dini ve geleğini bütünleştirmiştir.gelenek ve din orantılı gittiği için yaşantımızın her alanında kuralları görebilirsin.bu nedenle az çok kurallarla ilgili bilgin vardır.imam olmaya gerek yok.dindarlık farklı durum ben ilahiyat okumadım imam değilim şu cu bu cu değilim yani insanlara dini anlamda önderlik yapmaya çalışan biri değilim.dini kuralları Müslüman olan çoğu kişi gerektiği hallerde uygular.
Başka dinde Yada dinsiz olan milletlerde arkadaşının karısına çok güzel karın var deyip dudağı da n öpmek normal gelirken bizim millete normal gelmez neden?dindar oldukları içinmi.az çok kuralları bilip bunu gelenek haline getirdikleri için.ben başka dinde olanları kınamam ama bu ülkenin yüzde 90 ı müslümansa dinimizden bahsetmek seni Yada başkalarını germemeli.hoşgörülü olmalısın.
15 yaşında ki kuzeni mi kıskandın
Allah yardımcın olsun ozaman.
amin senin ve senin gibilerinde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?