Eşimin Kuzeni

16 yas ergenlik cagidir ve bu yaşlar
kendinden buyuklere ilgi duyulan bir cagdir.

Kiskanmasi cok normal.
Ama sizin kiskanip faceden bile silmeniz anormal.
Zaten anlamistir da sizin yaptiginizi...
Bunu yapmak yerine esinize durumdan bahsetseniz daha iyi olurdu.
Simdi hakli da olsanız esinizin gozunde haksiz olacaksiniz...

Son düzenleme:

Anlattığın kadarıyla bu kızın eşine ilgisi var.liseye giden kıza çocuk demişsiniz hiç de değil.o bir kaç yıl sonra büyüyecek .sana tavsiyem onu ve eşini yalnız bırakma.ben neler duydum gördüm .olmaz deme olur.dinimizin yasakladığı şeylerde hep Hikmet vardır.kuzen olsalar da nikah düşer.eşin onu şuan çocuk görebilir eşin iyi biri olabilir.peki gelecekte neler olabileceğine garanti verebiliyor musun?belki bazıları bana tutucu diyecek ama iki kızkardeş enişteleriyle belli bir adaba göre davranmalı,herşey olabilir(ben dindar değilim)belirteyim.evinde yatıya kalmasına izin verme,kocana sana güveniyorum ama bu durum beni rahatsız ediyor de

eşim konuyu biliyor kız da anlasın kendine çeki düzen versin.. inşallah anlamıştırda.. bende ergen oldum ama hiç evli birinden hoşlanmadım..

haklısın canım ilerde ne olacağının garantisini kimse veremez..

Sizinde su dininizde....

birseyler diyecem de.. bu konu için hiç mapusa girmeyi canim çekmiyor.

eşim konuyu biliyor kız da anlasın kendine çeki düzen versin.. inşallah anlamıştırda.. bende ergen oldum ama hiç evli birinden hoşlanmadım..

Peki faceden sildigini, engelledigini ogrenecek diye
neden korkuyorsun o zaman?

Evet hepimiz ergen olduk, belki dedigin gibi
evli erkeklere vs bakmadik .
Ama mesela bir cok ergen öğretmeninden vs hoslaniyor.
Evli olup olmadigini akil edemiyor.
Neden? Cunku o cag tam deli cag.

Her neyse zaten bu kizin cok da yaptığı bariz bir davranis yok ortada.
Tek yaptigi facede resim begenmek,
Size mesafeli davranmak,
Ha bir de x abi tursuyu sever demek.
Siz oraya misafir olarak gitmissiniz belki de iyi agirlamak
icin dedi kim bilebilir ki?

Bos yere yaziyorum
Cunku siz zaten kizi coktan fislemissiniz.
Ne yapsa batacak...

alakası yok ben bu konuyu abartıyomuyum diye fikir almak için açtım aralarda bir kaç olay daha anlattım ama önemi yok birsürü görüş okudum zaten.. genel olarak dikkatli olmam gerektiğini ama kendimi üzüp abartmamam gerektiğini anladım burda yazılanlardan..

bir de eşim görürse sildiğimi diye endişelenmedim ben.. endişem kız farkederse ve aklında böyle bir şey varsa işi inada bindirip eşimi telefondan rahatsız ederseydi..

Sizinde su dininizde....

birseyler diyecem de.. bu konu için hiç mapusa girmeyi canim çekmiyor.

Başkalarının fikirlerine saygılı olmayı öğren.başkasının dînin de neler olduğu seni neden geriyor?beni dinsiz olanlar hiç germiyor.ben dindar değilim ama dar da kalınca nasıl Allah I'm yardım et diyorsan böyle durumlar da da din kurallarına göz atacaksın.senin dînin yoksa bu son cümlemi kaile alma.bana laf yetiştireceğine topik sahine dön.hadi hadi hadi bakem

Senin dinin beni germiyor fakat bu forumda her konu nedense dine baglaniyor. Sanki herkez dindar yada herkez dini kurallara uyormus gibi.

Kurdunuz cümleyi ilginç buldum. Dindar degilsiniz fakat dini kurallara bakiyorum. Bunu tercüme ettigimde asil dediginiz, ben pek dindar degilim fakat benim çikarim oldugunda kurallara bakarim gibime geldi :)

Ben konu üzerine zaten yeterince kadar cevap yazdim :)

bence haklisin, abarttigini düsünmüyorum.
bende huylandirdim ve gicik kapardim...
sildiysende esine aciklarsin, bi süre böyle kalsin bi takim seyleri anlasin istiyorum dersin
olur biter... esinde anlayis gösterir herhalde

Konuların dine bağlanması çok doğal.bizim milletimiz dini ve geleğini bütünleştirmiştir.gelenek ve din orantılı gittiği için yaşantımızın her alanında kuralları görebilirsin.bu nedenle az çok kurallarla ilgili bilgin vardır.imam olmaya gerek yok.dindarlık farklı durum ben ilahiyat okumadım imam değilim şu cu bu cu değilim yani insanlara dini anlamda önderlik yapmaya çalışan biri değilim.dini kuralları Müslüman olan çoğu kişi gerektiği hallerde uygular.
Başka dinde Yada dinsiz olan milletlerde arkadaşının karısına çok güzel karın var deyip dudağı da n öpmek normal gelirken bizim millete normal gelmez neden?dindar oldukları içinmi.az çok kuralları bilip bunu gelenek haline getirdikleri için.ben başka dinde olanları kınamam ama bu ülkenin yüzde 90 ı müslümansa dinimizden bahsetmek seni Yada başkalarını germemeli.hoşgörülü olmalısın.

Hiçte öyle bir durum yok. Neden dindar insanlar saniyorki sadece dindar insanlarin ahlakli oldugunu? Dinsiz, ahlaksiz ile esit degildir.

Ve hayir, Türkiyede yüzde 90 dindar degil. O çok yanlis bir rakam. Türkiyede bu konuda halen bir baski var. Birçok insan müslüman olmadigi halde nüfüs cüzdaninda islam yazdiriyorlardi cünku bunu açik açik söylemiyorlardi.

Dini konular beni germiyori. Niye bunu iddia ettiginiz anlamiyorum. Sadece her konuyu dine baglamayi yanlis buluyorum. Atiyorum eger konu sahibi din üzerinde biri soru varsa o zaman konusulabilir

keşke face den silmeseydin kızı yani gerek yokmuş buna .tamam belki ilgisi vardır ama önemli olan eşinin tavrı burda boş yere kafanı yorma sen kıza dostça yaklaş bakalım ne yapcak

Belki çocukça bir aşk, belki sadece abi gibi benimseme, belki ikisinin karışımı... Her ne ise bence kıskanmak çok anlamsız hatta çocukça. Konu sahibi çok şey yaşadım, olgunum demiş. Evet bazen yaşananlar insanı olması gerekenden erken olgunlaştırabilir. Ancak 22 yaş yine de biraz küçük. Hatta bence evlilik için de küçük ama neyse... İnsanın yaşı arttıkça geçmişte yaşadıklarına karşı bakışı değişiyor. 22 yaşındayken 16 yaşına farklı bakarsın, 26 yaşındayken 22 yaşına... O yüzden tavsiyeleri biraz dinle. Kıskansan bile tavır almak, surat yapmak gibi yollara girme. Eşine de güvenmeyi öğrenmeye çalış. "Neden güveneyim?" demişsin ama güvenmediğin biriyle nasıl geçecek bu ömür? Eğer güvenini zedeleyecek bir şey yapmıyorsa kendini de eşini de üzme.

senin kıskanman için elinden geleni yapmış. sen de onun oyununa gelme onu hiç takma.. düğünde bayramda görüşürsünüz. o zaman da çok içli dışlı olmayacak şekilde bir karşılaşmanız olsun. hani deniliyor ya daha küçük ve abi diyor.. eee ne diyecek ki zaten. o da onun eşine yaklaşması için tavrı.. ismiyle hitap etse şöyle böyle gel konuşalım dese eşin de bundan rahatsız olacak belki de oldu bilemeyiz.. ama benim bildiğim olayın üzerine çok durma.. eşine bahsettin mi bilmiyorum ama karşılaştığınızda yine aynı davranırsa tekrar gündeme getirmemeye sabretmeye çalış.. evliliğiniz zarar görmesin birbirine bağlı oluyor bazen olaylar..

Son düzenleme:
amin senin ve senin gibilerinde...

Öncelikle senin arkadaşım şuan için yardıma ihtiyacı olan sensin tutupda bana sen ve senin gibilere diyemezsın..
Seni poh pohlamak , sana hak vermek mecburiyetinde değilim.
Yaptığın bana göre komik bir davranış .
Evlendiğinizde 10-11 yaşlarında olan bir çocuğu kıskanmakdan bahsediyorsun.
Ben 15 yaşındaki çocuğu kıskanmam. Abim turşu sever demişde , resmini beğenmişte.
Yahu ne olacak adamının üstüne saldırcak değil ya .
Alakalı alakasız herkesten eşini sevgilisini kıskanan kadınların bu adamları zor bulduğunu düşünüyorum.
Ya inan ki çok komiğime gitti yok seni silmişte olabilir senin sevmediğin insanı silme mesafe koyma hakkın var o kuzenin seni silme hakkı yok. Neden sırf kuzeninin eşisin diye.Kulağımıza küpe olsun o vakit evlenen kuzenlerin eşlerş muhakkak eklenecek yoksa aşık olduğunuz düşünülür eve gelince kuzen bunu sever demiyeceksin eş kıskanır. Evlenen kuzenin resmi asla beğenilmeyecek üzerine herşey yapıştırılabilir. Birde seni silmiş eşini silmemiş ya aman aman görüyormusun kesin aşık , çok dikkat etmelisin :O
Kocan adam gibi adamsa tutup facesinden silmen saçmalık değil mi ? Ben olsam çok kızardım.
Dediğim gibi işin zor , allah yardımcın olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…