- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Dileyen gidip tarlada doğursun o zaman.Bu kadar da abartılmaz. Şimdi eski kadınlar tarlada doğurup ardından işe geri dönüyorlarmış filan demek istemiyorum ama bu kadar da çıtkırıldım olmayın.
Dileyen gidip tarlada doğursun o zaman.
Doktor bebeğinin hayatı tehlikede demiş ben burda senin vaazını dinleyip evladımı tehlikeye atacak değilim. Evladım için çıtkırıldım da olurum, herkese karşı da dururum. Dileyen çocuğunu tehlikeye atıp hizmetçilik yapsın. Belki bir aferin kaparsınız.
Bosver canim sen kendine de bebegine de sahip cık kaybetmeyen anlayamz nasil bi durum insallah bebisinde saglicakla dogarda hic bi sorun kalmaz
Ona kalirsa eskiden evde doguruyolardi kadinlar sezeryan diye bisey yoktu simdi yedigin ictigin yaptigin hersey etkiliyo bebegini ki yasamayan
Ya hadi erkek aklı diyosun düşüncesiz diyosun da bazı kadınlar onlardan da düşüncesiz. Eski kadınlar tarlada 5 çocuk doğuruyorsa 2 tanesini ağacın altına gömüp dönüyorlardı. Oldu olacak evlat acısını hafif görelim eskiler şu kadar ölü doğurdu diye.Balim erkekler bolr ince dusunemiyo malesef onlar icin hizmet olsun karinlari dolsun yetiyo bazen o kadar dusunecsiz oluyolar gerci ben bike knusuyorum falan ama alisan insanda bi cayla gnderemiyo malesef esim o kadar cok alismiski dolu dolu masalara bi cay okunca nie bole yaptin bugun diyo her insann bi zamani oluyo zaten ha eger benm simdiki aklim olsa lavaboya bile kalkmazdim sirf iki melegimi kaybetmemk icin ki bi de hizmet edicem yerinde olsam hic orali olmam illaki anlicaklardir diycemde herkes dusunceli olmuyo malesef
Sizin fikriniz. Bence de kendi kendini davet ettirmek terbiyesizliktir. Millet de gezecek yer arıyor resmen. Herkes misafir sevecek diye kaide yoktur.bu nasıl bir tavır böyle ya? siz böyle mi öğrendiniz ailenizden. misafirin bizim kültürümüzdeki yerinden bu kadar mı bihabersiniz?
tamam arkadaşın durumu belli ama zaten gelecek kişi de ondan çay-meyve servisi yapmasını beklemiyordur heralde.o yüzden "kabul etmiyorum" filan demek terbiyesizliktir.
ha eğer böyle kim ne derse desin gücenirse gücensin kafasında devam ederseniz kimse gelmeyi teklif dahi etmez zaten bir süre sonra amacınız buysa şayet
Kim kime çemkirmiş? Durumu anlatıyorum terbiyesizden tutup, çıtkırıldıma kadar geniş bir yelpazede hakaret işitiyorum.siz zaten kararınızı vermişsiniz.
gelince sert davranacaksınız ona amenna da niye karşıt fikirli insanlara çemkirip duruyorsunuz ?
hizmet etmezsen etme arkadaş hem konu açıp hem millete ayar verenlere de kıl oluyorum valla.
bence git eşine çemkir asıl suçlu o.
Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti.
Ben olayı gayet iyi biliyorum. Sürekli bize gelmek isteyen bir adam. İşi falan da yok buralarda. Gezmeye geleceğini, eşime gezilecek yerleri sorduğunu kulaklarımla duymam bana yetiyor. Bir gün kalacak adam şurası da size yakın di mi oraya da gidetiz, şurada şenlik varmış tvde gördüm beni götür, oooh sizin ev geniş rahatsız olmayız demez.
Bu kadar da abartılmaz. Şimdi eski kadınlar tarlada doğurup ardından işe geri dönüyorlarmış filan demek istemiyorum ama bu kadar da çıtkırıldım olmayın.
Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,
Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.
Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.
Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.
Amin insallah canm senn de bebisin insallah saglicakla dogarYa hadi erkek aklı diyosun düşüncesiz diyosun da bazı kadınlar onlardan da düşüncesiz. Eski kadınlar tarlada 5 çocuk doğuruyorsa 2 tanesini ağacın altına gömüp dönüyorlardı. Oldu olacak evlat acısını hafif görelim eskiler şu kadar ölü doğurdu diye.
Alıştırmamak lazım insanları. Hergün börekler pastalar yaparsan birgün kuru bisküviye burun kıvırırlar. Nankör insanoğlu. Şu dünyada kendinden ve evladından fazla kimseyi düşünmemek lazım. Rabbim kayıplarının yerini dolduracak evlatlar nasip etsin
Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,
Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.
Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.
Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.
Ben normal bir gebe olduğumu düşünüp normal gebeliği tehlikeye düşürmeyecek şekilde yapmıştım temizliğimi. Tehlikem olduğunu bile bile yapmadım yani. Ama artık biliyorum ve bunu burada yazıdığım halde normal gebelik kapsamında naz yapıyormuşum gibi yazılıp çizilmesini kabul etmiyorum.ben hamilelikte fayans aralarına kadar temizlikte yapmazdım şahsen...
siz kendinizi düşünmemişsiniz ki başkası düşünsün.
aman bana ne ya.. kim ne yapıyorsa yapsın.
konu hakkında yorumumu da yapayım.
ben olsam bi hoş geldin der rahatsızım kusura bakma yatıp dinlenmem lazım derim. ne yemek hazırlarım ne çay kahve. eşim yapsın madem çağırmasını biliyorsa.
arkamdan konuşanları da hiç sallamam. herkes dönsün kendi g.tüne baksın.
Ne güzel dayıymış o öyle. Nerde bizde öyle misafirGelmesi kaçınılmazsa ben senin yerinde olsam salondaki üçlüyü kendime hasta yatağı yapar hiç de yerimden kalkmam. Ne yemek ne ikram. Durumu da söylerim. İnsanlar anlıyor sonuçta riskli gebelik nedir biliyor olması lazım. Utanır bir gece kalır gider belki. Adım çıkacak diye de çekinmem, çıksın. Zaten karşı tarafa uygun bir tavra girmediğin her an o ad çıkıyor, olmaması için onlara endeksli yaşamak lazım. Zamanında benim anneciğimin de adı kötü geline çıkmış. Kvnin evine yerleşmedi, sırf her hafta temizliğini yapmak istemedi, tayinle gitmelerine karşın aldı ayrı şehre götürdü kocayı diye hem de. Ama evliliği boyunca rahat etti, gelen gideni iç işlerine karışanı az oldu. Hala da kulakları çınlatılır hiç umursamazAma babam da hakikatli adamdır, annemin yanında durdu hep.
Yani bence siz rahatınızı bozup bir yere gitmeyin anneye falan, ama anne müsaitse ve yakınsa o tarihlerde uğrasın size sana destek için, tabi koca kadını çalıştırmaya kalkmayacaklarsa ya da annen hizmete soyunmayacaksa. Eşinle kuzeni de yemeklerini hazır alsınlar, beceriyorlarsa pişirsinler, yesinler içsinler. Döküntülerini de bırak hiç dokunma, o zaman o misafirlik uzamaz bence... bakarsın adam civarda işi vardır diye bir uğrayıp gidecektir zaten. Ya da anlayışlı çıkar belli mi olur, mesela benim maharetli dayım yatıya gittiği akrabanın dip köşe temizliğine kadar yapar, millet işten gelene kadar yemekleri bile hazır ederGerçi türünün tek örneğidir muhtemelen
Eski kadınlar tarlada 5 çocuk doğuruyorsa 2 tanesini ağacın altına gömüp dönüyorlardı. Oldu olacak evlat acısını hafif görelim eskiler şu kadar ölü doğurdu diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?