Eşimin kuzeni

Bu kadar da abartılmaz. Şimdi eski kadınlar tarlada doğurup ardından işe geri dönüyorlarmış filan demek istemiyorum ama bu kadar da çıtkırıldım olmayın.
Dileyen gidip tarlada doğursun o zaman.

Doktor bebeğinin hayatı tehlikede demiş ben burda senin vaazını dinleyip evladımı tehlikeye atacak değilim. Evladım için çıtkırıldım da olurum, herkese karşı da dururum. Dileyen çocuğunu tehlikeye atıp hizmetçilik yapsın. Belki bir aferin kaparsınız.

Ona kalirsa eskiden evde doguruyolardi kadinlar sezeryan diye bisey yoktu simdi yedigin ictigin yaptigin hersey etkiliyo bebegini ki yasamayan
Ya hadi erkek aklı diyosun düşüncesiz diyosun da bazı kadınlar onlardan da düşüncesiz. Eski kadınlar tarlada 5 çocuk doğuruyorsa 2 tanesini ağacın altına gömüp dönüyorlardı. Oldu olacak evlat acısını hafif görelim eskiler şu kadar ölü doğurdu diye.

Alıştırmamak lazım insanları. Hergün börekler pastalar yaparsan birgün kuru bisküviye burun kıvırırlar. Nankör insanoğlu. Şu dünyada kendinden ve evladından fazla kimseyi düşünmemek lazım. Rabbim kayıplarının yerini dolduracak evlatlar nasip etsin

siz zaten kararınızı vermişsiniz.

gelince sert davranacaksınız ona amenna da niye karşıt fikirli insanlara çemkirip duruyorsunuz ?

hizmet etmezsen etme arkadaş hem konu açıp hem millete ayar verenlere de kıl oluyorum valla.

bence git eşine çemkir asıl suçlu o.

Sizin fikriniz. Bence de kendi kendini davet ettirmek terbiyesizliktir. Millet de gezecek yer arıyor resmen. Herkes misafir sevecek diye kaide yoktur.

Kim kime çemkirmiş? Durumu anlatıyorum terbiyesizden tutup, çıtkırıldıma kadar geniş bir yelpazede hakaret işitiyorum.
Ben konuyu kendimi ve bebeğimi tehlikeye atmayacak şekilde nasıl kurtulurumun fikirlerini almak için açtım. Ağırlamazsan terbiyesizsin, biz tarlada doğurduk sözleri okumak için değil. Kaldı ki bunun neresi fikir? Hiç bir kadın bebeğinin yaşam hakkını kenara bırakıp böyle bir yük almak istemez, bunun için hakaret işitmeyi de..

Şu yorumunuzu okuyana kadar, çok katı davranmayın, belki işi sebebiyle gelmiştir, eşiniz ağırlasın siz yatın diyecektim ama... Eşinize söyleyin, sizi germeden, yormadan kuzeninin ziyaretini erteletsin. Kimin ne dediği mikinizde olmasın, sağlık bu canım sağlık.

Bi insan ev sahipliği kadar, misafirliğinin de adabını bilmeli, misafirdir rahat ettirmek için ağzımıza mıçıralım, sonra da gülümseyelim. Yok böyle bir anlayış ya, buradaki bazı yorumları okuyorum ve artık daha iyi anlıyorum "Bir insan bunu kendi evinde yapsa bile başkasının evinde, başkasına nasıl yapabilir, hiç mi kendini kötü hissetmez?" diye kendi kendime sorduğum tüm sorularımın cevabını buradaki türlü misafirli konulardan aldım.

Alemin salağı bizmişiz.

"Sağlıkta afiyettesinizdir inşallah, müsait misiniz nasılsınız? Bizim de böyle böyle planlarımız vardı ama siz ne yaparsınız sormak istedik, yenge hanım nasıl/enişte bey nasıl, bi yaramazlık yok değil mi?" vs. sorarız abi sorarız biz. Gevrek gevrek kendisini davet ettirmek nedir ya.

Bu kadar da abartılmaz. Şimdi eski kadınlar tarlada doğurup ardından işe geri dönüyorlarmış filan demek istemiyorum ama bu kadar da çıtkırıldım olmayın.

Yorumlarınızı okurken dehşete kapıldım, misafir elbette hepimizin başının tacı, konudaki uygun tavrı hanımefendinin eşi göstermeliydi ancak şu son yorum ne oluyor?

Kadın doktor raporlu istirahat alıyor, hareket yasağı geliyor da çıt kırıldım mı oluyor?
Aynısını şu an ben yaşıyorum 23. haftamın içindeyim 20. haftaya kadar yatacaksın dedi doktor, işimi bıraktım, altımdan su geldi. Çok mu çıtkırıldım olduk?

Misafir ağırlayacağız diye çocuğu 4-6 aylık iken halının ortasına mı çıkaralım?

Herkesin hamileliği aynı şiddette, aynı seyirde geçmiyor, belli ki başınıza gelmemiş yaşamamışsınız.
Vakti zamanında bir akrabamız 9 ay kalkmadan yattı, etleri çürüdü kadının. Keyfinden(!), çıtkırıldım(!) olduğundan yanlarında yaralar çıkarana kadar yattı herhalde yorumunuza göre.

Valla senin durumunda olsam degil kuzen esime bile hizmet etmezdim...
Oncelikli olanim cocugum olurdu...
Riskli gebelik birde ilerde pisman olmamak icin dikkatli olmalisin...
Saglikli bir sekilde kucagina alirsin ins.

Konu sahibi siz buradaki "süper ev hanımlarına" bakmayın. Eşinize istemediğinizi söyleyin. Sizden hiçbir şey beklemesinler. Kölesi değilsiniz kimsenin. Kaldı ki bebeğinizin hayatı söz konusu.

eşiniz tekrar kuzenini arayıp durumdan bahsedecek daha sonra misafir edelim diyecek eğer istemiyorsa hizmeti kendi yapacak sende odanda dinlenmene devam edeceksin.bırak lafını yapacaklarsa yapsınlar bu senin eksikliğini göstermez onların seviyesini gösterir.lütfen bebeğine iyi bak.birşey olursa kuzenin ağlamayacak.

Amin insallah canm senn de bebisin insallah saglicakla dogar

kuzenı bır hafta szde mı kalacak ? eger oyleyse nasıl rahat edeceksınız ne kadar da olsa erkek rahat edemezsınız... kı zor bı hamılelık gecırıyormussunuz.. esınızle konusun eger yıne de gelsın derse kuzene acık acık soyleyın laf carptırın. hamılelıgım cok zor gecıyor ıkı uc defa kusun öğürün bakalım kalabılecek mı sızde :)

Sen yat esin baksın madem cagiriyor.ben olsam güler yüzümü gösteririm Özür diler ve istirahatima devam ederdim.yemek vakti dışarı ciksinlar.sonucta mazeretin var.

ben hamilelikte fayans aralarına kadar temizlikte yapmazdım şahsen...

siz kendinizi düşünmemişsiniz ki başkası düşünsün.

aman bana ne ya.. kim ne yapıyorsa yapsın.

konu hakkında yorumumu da yapayım.

ben olsam bi hoş geldin der rahatsızım kusura bakma yatıp dinlenmem lazım derim. ne yemek hazırlarım ne çay kahve. eşim yapsın madem çağırmasını biliyorsa.

arkamdan konuşanları da hiç sallamam. herkes dönsün kendi g.tüne baksın.

Ben normal bir gebe olduğumu düşünüp normal gebeliği tehlikeye düşürmeyecek şekilde yapmıştım temizliğimi. Tehlikem olduğunu bile bile yapmadım yani. Ama artık biliyorum ve bunu burada yazıdığım halde normal gebelik kapsamında naz yapıyormuşum gibi yazılıp çizilmesini kabul etmiyorum.

Gelmesi kaçınılmazsa ben senin yerinde olsam salondaki üçlüyü kendime hasta yatağı yapar hiç de yerimden kalkmam. Ne yemek ne ikram. Durumu da söylerim. İnsanlar anlıyor sonuçta riskli gebelik nedir biliyor olması lazım. Utanır bir gece kalır gider belki. Adım çıkacak diye de çekinmem, çıksın. Zaten karşı tarafa uygun bir tavra girmediğin her an o ad çıkıyor, olmaması için onlara endeksli yaşamak lazım. Zamanında benim anneciğimin de adı kötü geline çıkmış. Kvnin evine yerleşmedi, sırf her hafta temizliğini yapmak istemedi, tayinle gitmelerine karşın aldı ayrı şehre götürdü kocayı diye hem de. Ama evliliği boyunca rahat etti, gelen gideni iç işlerine karışanı az oldu. Hala da kulakları çınlatılır hiç umursamaz Ama babam da hakikatli adamdır, annemin yanında durdu hep.

Yani bence siz rahatınızı bozup bir yere gitmeyin anneye falan, ama anne müsaitse ve yakınsa o tarihlerde uğrasın size sana destek için, tabi koca kadını çalıştırmaya kalkmayacaklarsa ya da annen hizmete soyunmayacaksa. Eşinle kuzeni de yemeklerini hazır alsınlar, beceriyorlarsa pişirsinler, yesinler içsinler. Döküntülerini de bırak hiç dokunma, o zaman o misafirlik uzamaz bence... bakarsın adam civarda işi vardır diye bir uğrayıp gidecektir zaten. Ya da anlayışlı çıkar belli mi olur, mesela benim maharetli dayım yatıya gittiği akrabanın dip köşe temizliğine kadar yapar, millet işten gelene kadar yemekleri bile hazır eder Gerçi türünün tek örneğidir muhtemelen

bu yanlış anlamalarınızı hamileliğinize veriyorum. zira ben hakaret filan etmedim.
herşeyin bir orta yolu vardır. gelirse hizmet işlerini eşiniz yapabilir pekala.
yazdığıma da pişman oldum ya. sayfada aklı başında konuşan bi tek peteklibal var

Ne güzel dayıymış o öyle. Nerde bizde öyle misafir gerçi misafirden iş falan istemem. Şu aşamada eşimin amcasının oğlu gibi dıdının dıdısı mertebesindeki birileri yüzünden hamileliğimi riske atmayayım yeter

Eski kadınlar tarlada 5 çocuk doğuruyorsa 2 tanesini ağacın altına gömüp dönüyorlardı. Oldu olacak evlat acısını hafif görelim eskiler şu kadar ölü doğurdu diye.

Hay ağzınıza sağlık, sanki diş apsesi bu hamilelik, tarlada doğum örneğini genelde erkeklerden duyarız oysa.

Neyse, sonuçta sizin hamileliğiniz risk olsun olmasın gönlünüzce hareket edebilirsiniz. Siz çok takılmayın bu mevzulara, durum için kafanızda bir çözüm bulun. Elbetteki bu koşullarda misafir baş üstünde taşınmaz. Hoş sağlıklı olsa bile bir insan, herkes misafir sevmek zorunda değil zaten. Ben bir hatunun iletisini okumuştum zamanında sosyal medyada: Misafir kolam var dolapta yıllanmış gazı kaçmış, gelene onu koyuyorum, çayını isteyen kalkıp demler, aç olan beraberinde kekini simidini getirir diye. Evimin kurallarını bilir herkes ona göre gelir, gelene gelme demem, memnun olmazlarsa da gelmezler, beni özleyen bu koşullarda da geliyor demiş Çok kınanır burada evet ama ben böyle insanları bile, istemedikleri bir şey için eğilip bükülmeyeni tutuyorum ne yalan söyleyeyim. Arkadaşım olsa da hiç gocunmam giderim evine, kolasını içmem o kadar

Şaka bir yana sizinki kaldı ki riskli gebelik.. Rahat olun, eşinizle kuzen düşünsün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…