- 10 Kasım 2015
- 2.900
- 3.258
- 53
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Ne güzel dayıymış o öyle. Nerde bizde öyle misafirgerçi misafirden iş falan istemem. Şu aşamada eşimin amcasının oğlu gibi dıdının dıdısı mertebesindeki birileri yüzünden hamileliğimi riske atmayayım yeter
Eşim biliyor durumumu. Müsait değiliz demesini bekledim ama böyle bir çıkış yaptı. Resmen sanki oturmuş hep beraber kuzen gelsin diye bekliyormuşuz gibi bir portre çizdi. Artık çark da etmez. İnada bindirir belki de.
Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,
Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.
Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.
Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.
eşine açıkça sen çağırıyorsan sen ağırlayacaksın de. sen de bir arkadaşına veya annene git. başının çaresine baksın. adın çıkarsa da çıksın. kime ne.
bir gün eşim bana haber vermeden akşam maç izlemeye babası, abileri ve kuzenini çağırdı, üstelik ikimiz de çalışıyoruz, h.içi delice yorulduğumu biliyor ve ev tamtakır, temizlik yapılmamış. Tamam canım ben de annemlere gidiyorum saçımı boyayacağız dedim. (Arada annem saçımı boyar) Şaşakaldı. Gittim, o akşam ne bulduysa ikram etmiş. Bir daha bana danışmadan kimseyi çağırmıyor artık =)
dik durduğunuz sürece kimse size bişey yapamaz. ayaklarını uzat keyfine bak. hoşgeldin bile deme. diyelim eşin kuzeniyle gece dışarı çıktı. bir saat sonra arayıp bebeğime bişey oldu çok ağrım var de bakalım aklı çıksın.Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,
Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.
Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.
Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.
Arkadas zaten dengesiz biri oldugu icin dert yaniyo hem dikkatli okumadiniz galiba riskli gebelik neresinde sımariklik var ben bulamadim sahsendaha 4 aylık hamile değil misiniz,
sanki yarın doğuracaksınız gibi yazmışsınız da.
merak etmeyin, çok dengesiz insanlar değillerse kimse hamile kadından hizmet beklemez.
ay benim kırk kat elim gelince bile otur sen diyorlar,
kuzen gelecekmiş, hem de erkek,
eşiniz ilgilenecek zaten.
ya kötü laf etmek istemiyorum hamilesiniz sonuçta ama kibarca şöyle diyeyim;
şımarıklık yapıyorsunuz.
Arkadas zaten dengesiz biri oldugu icin dert yaniyo hem dikkatli okumadiniz galiba riskli gebelik neresinde sımariklik var ben bulamadim sahsen
Arkadas zaten dengesiz biri oldugu icin dert yaniyo hem dikkatli okumadiniz galiba riskli gebelik neresinde sımariklik var ben bulamadim sahsen
Madem ikinci gebelik olunca herşey biliniyormuş benim de ikinci gebeliğim. Ayrıca o gebelik grubunda ben de varım. Tuvalet dışında kalkmayan arkadaşlar var. Kaldı ki herkesin riski aynı seviye mi? Plasentam doğum kanalında ve doktorum en ufak bir yanlış harekette düşüğün gerçekleşebileceğini söyledi. Ama bakıyorum da bazı hanımlar doktordan daha emin ve kesin konuşabiliyor. Ben de buna kısaca tuzukuruluk diyorum. Ne de olsa benim bebeğime birşey olsa bu akılları verenler iki vah vah edip kenara çekilecek. Acısı bana kalacak.canım ne yapacak allahını seversen söyle.
dengesiz dememiş,aile için dengesiz demiş, kendisine laf eden kişi de bir başkası.
2. hamileliğim canım, hamilelikler konusunda biraz bilgiliyim.
hamile topiğinde çalışması yasak ve tüm gününü minimum aktivite ile geçirmek zorunda kalan arkadaşlar da var, bu risklerden de haberdarım.
ama daha bir şey talep edilmemiş, farazi farazi işler, adam gelecek tüm gün gezecek, akşam belki sadece yatıya gelecek, eş de ona eşlik edecek,
eeee? konu sahibinin derdi ne?
ilk mesajında gayet net belirtmiş, bu kişiye evet dersem küs olduğum ailesinin gelmesine de kapı açmış olurum diye.
şımarıklık burada canım.
elbette bu benim yorumumu, sizin yorumlamanız farklı şekilde, yardımcı olmuşsunuzdur umarım.
Madem ikinci gebelik olunca herşey biliniyormuş benim de ikinci gebeliğim. Ayrıca o gebelik grubunda ben de varım. Tuvalet dışında kalkmayan arkadaşlar var. Kaldı ki herkesin riski aynı seviye mi? Plasentam doğum kanalında ve doktorum en ufak bir yanlış harekette düşüğün gerçekleşebileceğini söyledi. Ama bakıyorum da bazı hanımlar doktordan daha emin ve kesin konuşabiliyor. Ben de buna kısaca tuzukuruluk diyorum. Ne de olsa benim bebeğime birşey olsa bu akılları verenler iki vah vah edip kenara çekilecek. Acısı bana kalacak.
goha ne evliyim ne de hamilelik tecrübem oldu ama yengem abartmıyorum 6 defa düşük yaptı.daha 4 aylık hamile değil misiniz,
sanki yarın doğuracaksınız gibi yazmışsınız da.
merak etmeyin, çok dengesiz insanlar değillerse kimse hamile kadından hizmet beklemez.
ay benim kırk kat elim gelince bile otur sen diyorlar,
kuzen gelecekmiş, hem de erkek,
eşiniz ilgilenecek zaten.
ya kötü laf etmek istemiyorum hamilesiniz sonuçta ama kibarca şöyle diyeyim;
şımarıklık yapıyorsunuz.
Ciddi ciddi ben başka bir ülkeye, kültüre ait miyim acaba diye düşünmeye başlamıştım. Türkiyede yatılı misafir gelip de yemek, çay, temizlik, yatmaya kalkmaya hizmet beklemeyen insan var mı? Misafir gelecekmiş ama benden birşey beklemeyrcekmiş. Yemin ederim ağlayasım geldi:) Böyle bir dünyada yaşamayı isterdim ama malesef benim eşimin ailesi o dünyaya mensup değil. Hele ki eşimin amcasının oğlunu bu süreçte misafir etmek istememem bu kadar abes olamaz ya vallahi olamaz.goha ne evliyim ne de hamilelik tecrübem oldu ama yengem abartmıyorum 6 defa düşük yaptı.
Riskli gebelik öyle hafife alınacak bir şey değil.
Aile biraz anlayışsız belli, bir gece toplanmamış mutfağı bile laf etmişler. Bu yüzden o adam gelince elbet hizmet bekleyecek, durum senin düşündüğün kadar iyimser olmayabilir.
Kimsenin başına vermesin ama yengemin çektiğini gözümle gördüm, çok kötü bir şey. Konu sahibinin hassas davranması çok normal. Bunu ben anne olmayan halimle bile anlayabiliyorum.
Ayrıca densiz misafir çilesini senelerce annemle birlikte çok çektim. Babamın sülalesi sağ olsun misafirlikle eve çökmek arasındaki farkı hiç ayırt etmemize imkan sağlamadılar.
Eşimin ailesinin bana neden cephe aldığını bilmedrn böyle konuşamazsınız. Madem konu oraya geldi yazayım bari. Hiçbir mazeret olmadığı halde anne, baba bekar görümce kayın hep beraber yaşayalım istediler. Başta oğulları karşı çıktı ama el olarak suçlu olmak bana düştü. Oğlanı alıp bebek patlatalı(!) uzun süre oldu. Bu niyette biri olsaydım diper gelinlerden değil de benden bunu isteme noktasına hiç gelmezlerdi.Bisey olmaz birgunden sizede bebegede bisey olmaz merak etmeyin
zaten kaynanagil gelmiyo
burakinda akrabasi gelsin
adam sizin icin tum akrabalarindan kopsunmu istiyorsunuz
kusura bakmayin ama evlendikten sonra oglani aldim bude bebek patlattim adam artik nefes alamaz tarzinda iseniz emin olumki esinizin tum ailesi sizi konusuyodur
gelene kapıdan git diyemessen eger kim ne derse desin umrunda olmayacak. hizmet de etmiceksin. hamileyim riskli yatmam lazım ksuura bakma. mutfak orada yapın yiyin temizleyin diyeceksin.Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,
Ben sizi anladım. Karnınızda bir insan yaşamaya çalışıyor, bu ciddi bir şey. Bunu bir sindirdikten sonra insan endişelenmeye başlıyor zaten.Ciddi ciddi ben başka bir ülkeye, kültüre ait miyim acaba diye düşünmeye başlamıştım. Türkiyede yatılı misafir gelip de yemek, çay, temizlik, yatmaya kalkmaya hizmet beklemeyen insan var mı? Misafir gelecekmiş ama benden birşey beklemeyrcekmiş. Yemin ederim ağlayasım geldi:) Böyle bir dünyada yaşamayı isterdim ama malesef benim eşimin ailesi o dünyaya mensup değil. Hele ki eşimin amcasının oğlunu bu süreçte misafir etmek istememem bu kadar abes olamaz ya vallahi olamaz.
Riskli hamikelik hakkında yazdıjların için ayrıca teşekkür ederim. Sanki ben kendi kendime gelin güvey olmuşum gibi algılayan arkadaşkar var. Hamilelik risklerinde küçük bir lekelenmeden kilolarca kan kaybına ve dolayısıyla anne ve bebeğin ölümüne sebep olabilecek kadar geniş bir yelpaze söz konusu. Malesef ben o küçük lekelenme yaşayanlar kısmında değilim. Bunu neden anlatamadığımı da anlayamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?