Eşimin kuzeni

poponu devirip yat, hiçbirşey yapma. "doktor böyle böyle dedi" diye devamlı söyle. "kusura bakma yemeği dışarda yiyeceksin, yemek yapmayada kalkamam" de. ilk geldiği günde "ee ne zaman gidiyorsun, yarın mı" diye laf sok. istenmediğini anlasın. yada daha gelmeden "kusura bakma ailemde hasta var, ona gideceğiz onunla ilgileneceğiz" falan diye bişeyler uydur.

Adam rahat edemiyor uzun kaldığında, elinden de geliyor, titizdir de duramaz yapar herkes işteyken. Evin ayak işlerinden tamirata kadar da yardım eder, yaşı da gençtir tabi, herkes çok sever onun misafirliğini Ben de kadın erkek fark etmez 1 geceden uzun yatılı misafirin - yaşı fazla değilse tabi - ev düzeninin azıcık da olsa bir ucundan tutmasından yanayım zaten. Tabi beklememek lazım uygulamada pek olmuyor - hele ki dayım kadarını, zaten en azından hemcinslerinde başka örneği olduğunu sanmam

Kuzen sizin hamile olduğunuzu ve hep yatmanız gerektiğini biliyor mu

Kabahat eşinizde

Madem annenize gitme imkanınız var gelirse gidin

Eşinizin de kafası dağılır o da bunalmıştır hamilelik sürecinde

Sonra da eşiniz ile konuşun halimizi bildiği halde kimseyi buyur etmesin eve

Valla canım bu bebek sadece senin bebeğin değil. Onun da bebeği. Bence şimdiden sinir yapma. İnsanları da hayatına çok karıştırma. Yani abisinin mutfak yorumu çok ilginç geldi. Ben olsam o mutfağı ertesi gün de toplamazdim. Evine gelmek isteyen gelir artık kocan davet etmiş. O davet ettiyse o ağırlar artık. Gelince kapıdan Merhaba der içeri buyur edersin. Söylersin hastayım yatak istirahat verdi doktor hiç birşey yapamıyorum. Artık yemekleri siz yapacaksınız ben yiyeceğim diye. Bir gün de temizlige kadın çağırırsin. Bütün hafta da rahat rahat yatarsin. Çok geçmiş olsun bu arada

Kocana anlatsan bunlari, ayrica esinin kardesine neymis senin mutfaginin daginik olup olmamasindan insanlar neden hadlerini bilmiyorlar bu hayatta cidden neden herkes bu sekilde kendi uzerine vazife olmayan seylere karisiyorlar ?
Kocan denen adam bilmiyor mu senin riskli bir gebelik yasadigini ? O adam cidden gelme niyetindeyse soyle kocanan arasin biz musait degiliz karim riskli hamilelelik yasiyor surekli yatmak zorunda desin.

Tebrik ederim cok iyi yapmissin.

daha 4 aylık hamile değil misiniz,
sanki yarın doğuracaksınız gibi yazmışsınız da.

merak etmeyin, çok dengesiz insanlar değillerse kimse hamile kadından hizmet beklemez.
ay benim kırk kat elim gelince bile otur sen diyorlar,
kuzen gelecekmiş, hem de erkek,
eşiniz ilgilenecek zaten.

ya kötü laf etmek istemiyorum hamilesiniz sonuçta ama kibarca şöyle diyeyim;
şımarıklık yapıyorsunuz.

dik durduğunuz sürece kimse size bişey yapamaz. ayaklarını uzat keyfine bak. hoşgeldin bile deme. diyelim eşin kuzeniyle gece dışarı çıktı. bir saat sonra arayıp bebeğime bişey oldu çok ağrım var de bakalım aklı çıksın.

Arkadas zaten dengesiz biri oldugu icin dert yaniyo hem dikkatli okumadiniz galiba riskli gebelik neresinde sımariklik var ben bulamadim sahsen

Arkadas zaten dengesiz biri oldugu icin dert yaniyo hem dikkatli okumadiniz galiba riskli gebelik neresinde sımariklik var ben bulamadim sahsen

canım ne yapacak allahını seversen söyle.

dengesiz dememiş,aile için dengesiz demiş, kendisine laf eden kişi de bir başkası.

2. hamileliğim canım, hamilelikler konusunda biraz bilgiliyim.

hamile topiğinde çalışması yasak ve tüm gününü minimum aktivite ile geçirmek zorunda kalan arkadaşlar da var, bu risklerden de haberdarım.

ama daha bir şey talep edilmemiş, farazi farazi işler, adam gelecek tüm gün gezecek, akşam belki sadece yatıya gelecek, eş de ona eşlik edecek,
eeee? konu sahibinin derdi ne?

ilk mesajında gayet net belirtmiş, bu kişiye evet dersem küs olduğum ailesinin gelmesine de kapı açmış olurum diye.
şımarıklık burada canım.

elbette bu benim yorumumu, sizin yorumlamanız farklı şekilde, yardımcı olmuşsunuzdur umarım.

Madem ikinci gebelik olunca herşey biliniyormuş benim de ikinci gebeliğim. Ayrıca o gebelik grubunda ben de varım. Tuvalet dışında kalkmayan arkadaşlar var. Kaldı ki herkesin riski aynı seviye mi? Plasentam doğum kanalında ve doktorum en ufak bir yanlış harekette düşüğün gerçekleşebileceğini söyledi. Ama bakıyorum da bazı hanımlar doktordan daha emin ve kesin konuşabiliyor. Ben de buna kısaca tuzukuruluk diyorum. Ne de olsa benim bebeğime birşey olsa bu akılları verenler iki vah vah edip kenara çekilecek. Acısı bana kalacak.

Ha ayrıca adamın geliş sebebini ve beklentilerini defalarca yazmama rağmen hala benim eşimin değil de kendi kuzenleriymiş gibi niyet okumayı sürdürmelere de hayret ettim. Adamın benden beklentisi olmasa bana elin herifinden, gezmesinden.

yani çok fenasınız gerçekten,

ben size iş yapın mı dedim.

eşiniz ilgilenecek zaten dedim.

neyse size iyi hamilelikler, triplerinizi eşiniz çekiyorsa beni bağlamaz.

her şeyi bildiğimi iddia ediyor da değilim de, siz çatmaya yer arıyorsunuz.

konunuza daha fazla yazmayacağım, zira sizi anlamam mümkün değil, hamile biri olarak hamile bir insanın bebeğini düşünmeyeceğimi iddia ediyor oluşunuz sebebiyle anlaşamayacağımız şimdiden belli.

goha ne evliyim ne de hamilelik tecrübem oldu ama yengem abartmıyorum 6 defa düşük yaptı.
Riskli gebelik öyle hafife alınacak bir şey değil.
Aile biraz anlayışsız belli, bir gece toplanmamış mutfağı bile laf etmişler. Bu yüzden o adam gelince elbet hizmet bekleyecek, durum senin düşündüğün kadar iyimser olmayabilir.
Kimsenin başına vermesin ama yengemin çektiğini gözümle gördüm, çok kötü bir şey. Konu sahibinin hassas davranması çok normal. Bunu ben anne olmayan halimle bile anlayabiliyorum.
Ayrıca densiz misafir çilesini senelerce annemle birlikte çok çektim. Babamın sülalesi sağ olsun misafirlikle eve çökmek arasındaki farkı hiç ayırt etmemize imkan sağlamadılar.

Bisey olmaz birgunden sizede bebegede bisey olmaz merak etmeyin
zaten kaynanagil gelmiyo
burakinda akrabasi gelsin
adam sizin icin tum akrabalarindan kopsunmu istiyorsunuz
kusura bakmayin ama evlendikten sonra oglani aldim bude bebek patlattim adam artik nefes alamaz tarzinda iseniz emin olumki esinizin tum ailesi sizi konusuyodur

Ciddi ciddi ben başka bir ülkeye, kültüre ait miyim acaba diye düşünmeye başlamıştım. Türkiyede yatılı misafir gelip de yemek, çay, temizlik, yatmaya kalkmaya hizmet beklemeyen insan var mı? Misafir gelecekmiş ama benden birşey beklemeyrcekmiş. Yemin ederim ağlayasım geldi:) Böyle bir dünyada yaşamayı isterdim ama malesef benim eşimin ailesi o dünyaya mensup değil. Hele ki eşimin amcasının oğlunu bu süreçte misafir etmek istememem bu kadar abes olamaz ya vallahi olamaz.
Riskli hamikelik hakkında yazdıjların için ayrıca teşekkür ederim. Sanki ben kendi kendime gelin güvey olmuşum gibi algılayan arkadaşkar var. Hamilelik risklerinde küçük bir lekelenmeden kilolarca kan kaybına ve dolayısıyla anne ve bebeğin ölümüne sebep olabilecek kadar geniş bir yelpaze söz konusu. Malesef ben o küçük lekelenme yaşayanlar kısmında değilim. Bunu neden anlatamadığımı da anlayamıyorum.

O zaman eşiniz hizmet etmeye hazır demek oluyor bu. Kim sizin için ne derse desin. Riskli bir hamilelikte en son düşüneceğiniz amcaoğlu olsun.

Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin bu arada..

Eşimin ailesinin bana neden cephe aldığını bilmedrn böyle konuşamazsınız. Madem konu oraya geldi yazayım bari. Hiçbir mazeret olmadığı halde anne, baba bekar görümce kayın hep beraber yaşayalım istediler. Başta oğulları karşı çıktı ama el olarak suçlu olmak bana düştü. Oğlanı alıp bebek patlatalı(!) uzun süre oldu. Bu niyette biri olsaydım diper gelinlerden değil de benden bunu isteme noktasına hiç gelmezlerdi.

gelene kapıdan git diyemessen eger kim ne derse desin umrunda olmayacak. hizmet de etmiceksin. hamileyim riskli yatmam lazım ksuura bakma. mutfak orada yapın yiyin temizleyin diyeceksin.
isteyen hizmet etmiyor desin isteyen temizlik yapmıyor mu desin ? karnında çocuk taşıyan sensin. sen keyfine bak.

Ben sizi anladım. Karnınızda bir insan yaşamaya çalışıyor, bu ciddi bir şey. Bunu bir sindirdikten sonra insan endişelenmeye başlıyor zaten.
Eşiniz anladığım kadarıyla biraz rahat birisi. Önceki konularınızı azıcık karıştırdım da... Olmasa zaten sizin yatar halinizle misafir buyur etmezdi diye düşünüyorum. Bu rahatlıkla da gelen misafiri ağırlayacağına emin olamadım nedense. Yani günahını da almayayım ama bana öyle geldi.
Bizim ailede annem için önce sağlık daha doğrusu komple bizizdir önem sıralamasında. Mesela final zamanlarımda, hasta olduğum zamanlar misafir kabul etmez annem. Hep der kendi sağlığım, evladımın sağlığı milleti memnun etmekten önemli diye.
Tamam akraba ilişkileri de önemli, her ağaç dalıyla yaprağıyla bütündür. Fakat doktor kalkmayacaksın dediyse vardır bir bildiği diyorum. Ama tekrarlayayım hiç anlamam bu işlerden, tecrübem yok henüz :)
Umarım 5 ay(?) sonra sağlıkla gelir bebeğiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…