- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 773
- Konu Sahibi Esrin mine
-
güzel kardeşim hizmet etmeyeceksin tabii. eger riskli bir gebelik ise annen gelse kalkmıcan. bu 2*2 kadar net.Ciddi ciddi ben başka bir ülkeye, kültüre ait miyim acaba diye düşünmeye başlamıştım. Türkiyede yatılı misafir gelip de yemek, çay, temizlik, yatmaya kalkmaya hizmet beklemeyen insan var mı? Misafir gelecekmiş ama benden birşey beklemeyrcekmiş. Yemin ederim ağlayasım geldi:) Böyle bir dünyada yaşamayı isterdim ama malesef benim eşimin ailesi o dünyaya mensup değil. Hele ki eşimin amcasının oğlunu bu süreçte misafir etmek istememem bu kadar abes olamaz ya vallahi olamaz.
Riskli hamikelik hakkında yazdıjların için ayrıca teşekkür ederim. Sanki ben kendi kendime gelin güvey olmuşum gibi algılayan arkadaşkar var. Hamilelik risklerinde küçük bir lekelenmeden kilolarca kan kaybına ve dolayısıyla anne ve bebeğin ölümüne sebep olabilecek kadar geniş bir yelpaze söz konusu. Malesef ben o küçük lekelenme yaşayanlar kısmında değilim. Bunu neden anlatamadığımı da anlayamıyorum.
Amin allah razı olsun. Duaya çok ihtiyacım var. Allah kimseyi evladıyla sınamasın.O zaman eşiniz hizmet etmeye hazır demek oluyor bu. Kim sizin için ne derse desin. Riskli bir hamilelikte en son düşüneceğiniz amcaoğlu olsun.
Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin bu arada..
Siz hiç gebelikte düşük tehlikesi yasadınızmı ve düşük yaptınızmı bir tane bebek kaybettikten sonra ikinci bebekte gözünüz kimseyi görmüyor sizin gibiler ileride kaynana olunca geline de hiç acımıyorlar,bir kadına bebeğini düşünüyor diye şımarık diyemezsinizdaha 4 aylık hamile değil misiniz,
sanki yarın doğuracaksınız gibi yazmışsınız da.
merak etmeyin, çok dengesiz insanlar değillerse kimse hamile kadından hizmet beklemez.
ay benim kırk kat elim gelince bile otur sen diyorlar,
kuzen gelecekmiş, hem de erkek,
eşiniz ilgilenecek zaten.
ya kötü laf etmek istemiyorum hamilesiniz sonuçta ama kibarca şöyle diyeyim;
şımarıklık yapıyorsunuz.
Yok diyecek olsam derdim de Bana gelene kadar eşimin demesi lazımdı zaten. Yapıcak tek şey dediğin gibi sallamamak. Davet eden hizmetini de görsün bir zahmet.gelene kapıdan git diyemessen eger kim ne derse desin umrunda olmayacak. hizmet de etmiceksin. hamileyim riskli yatmam lazım ksuura bakma. mutfak orada yapın yiyin temizleyin diyeceksin.
isteyen hizmet etmiyor desin isteyen temizlik yapmıyor mu desin ? karnında çocuk taşıyan sensin. sen keyfine bak.
Amin allah razı olsun. Duaya çok ihtiyacım var. Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
Aynen öyle. İnan kendime kızıyorum. Doktor hareket yok, üzüntü yok demiş, ben tee yedi kat yabancının derdini çekiyorum.
Benim kimseyle bir derdim yok. Anlaşamadığımız arkadaşların yorumlarına da bir bak istersen. Ben durumumu tüm açıklığıyla anlatmama rağmen abartıyorsun, şımarıklık yapıyorsun diyenler olmuş. Elini vicdanına koy da söyle. Hamilesin, bebeğinin konumunu, riskini gözlerinle görmüşsün, kanama geçirmişsin, işin piri doktorlar durumun ciddiyetini uzun uzun anlatmış ve birileri çıkıp senin endişeni, evlat hassasiyetini şımarıklık olarak adlandırıyor. Sen ne yapardın bu durumda?mavi mavi esine kizman gerekirken burdaki herkesten sinirini cikariyorsun..bu kadar sinir stresle sen zaten cocuguna zarar veriyorsun..uzuntu yok demis doktor..
Normal bir zaman olsa yemeğini de çayını da yaparım. Bu adam aylar önce geleceğini söylediğinde gelmesin falan dememiştim ama şu an hiç zamanı değil. Adamın burada hiç bir işi yok. Oturup napıcam adamla tüm gün? Ne markete çıkabiliyorum ne çarşıya pazara.Çok iyi anlıyorum..içinden nasıl geliyorsa öyle davran gerçekten..şu halde lavaboya bile zor kalkarken ki tehlikedesin. Hiç bişey yapmasan bile esofmaninla rahat rahat yatmak varken adamın yanında rahat edemeyeceksin. Vs vs..başkasının ne düşündüğü değil bebegin ve sağlığın daha önemli..
Ayyy kahkaha attım ya çok tatlı yazmissin derdini. Herkes öneride bulunmuş zaten canım umarım basın agrimadan atlatirsinBöyle de allahın cezası bir aile.
o günü hiç unutmuyorum. Sabah kalkıyorum, kahvaltı hazırlıyorum öğlen iki çeşit yemek akşam üç çeşit tatlılar falan derken tün gün mutfakta uğraşıyorum. O gün de yine böyle geçmiş, akşam halim kalmadı yarın toplarım diye bırakıp yattımAyyy kahkaha attım ya çok tatlı yazmissin derdini. Herkes öneride bulunmuş zaten canım umarım basın agrimadan atlatirsin
eğer eşim herşeye rağmen arayıp uygun nir dille durumu anlatmazsa hiç de bebeğimi tehlikeye atmam elin adamı için. Kılımı kıpırdatmam. Milleti de takmıyorum aslında ama çok hassas bir dönemdeyim. Hamilelikten değil içinde bulunduğum belirsizlik psikolojisi beni böyle hassas yaptı. Kah ağlıyorum kah gülüyorum. İnsanların her yazdığına çok takıldığımdan değil yani:)) allah kimseyi evladıyla imtihan etmesinCanım strese girmen çok doğal ...
Yapman gereken gir odana al pikeni keyfine bak eşine de bebeğimiz için bunu yapmak zorundayım kendi sağlığım için de dersin...
Hayatım kuzenine hizmet etmeyi sana bıraktım mecburen elinden geldiğince hallediver benden kendime bile hayır yok diyerek evinizde kalın...
Gelene de kusura bakma riskli bir hamileliğim var keyfinize bakın dersin bu kadar...
Kimseye boyun eğmek zorunda değilsin eve misafir gelecekse Hanım dan onay alınır neticede ağırlamanın iyisi kötüsü ondan bilinir...
Eşin haddini bilmeli...kimsenin dediğine takılma sonuna kadar haklısın hele ki bulaşık konusunu eden bir aile için az bile..
Benim amca kızım gelicem dese ben derim canım şu an böyle bir durumla uğraşıyoruz. İşler yoluna girince görüşmemiz ikimiz için de daha uygun olur diye. Kimse de burun kıvırmaz böyle bir durumda bence. Can bu sonuçta, gezmeden daha önemli. Eşimle bu akşam konuşucam. Bakalım inşallah inat yapmaz. Çok değişken bir insan. Ne zaman ne diyecrğini kestiremiyorum.Ben olsam evde kalmazdım o bi hafta. Senin amca kızın gelecek olsa reddedemezdin değil mi? Buyur gel derdin. Eşin de yok gelme diyemez. O gelsin sen git. Eşinle kavga etmeyendeğmez densiz insanlar için.
Burada eşinide suçlu bulamıyorum çünkü insan nasıl geleceğim diyene gelme diyebilir ki... önemli olan eşinin; kuzenin geldigindeki tutumu. Kuzenine durumu anlatsın sen yatarsin yemek vesayre halletsinler. Hee baktın kocanda kuzeni görünce herseyi unuttu hizmet bekleniyor yap küçük bir çanta git annene. Allah korusun yoksa herkes fasafiso en çok senin canın yanar. Unutmadan durumu bence tatlı tatlı esinle konuş. Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayi nasip etsin inşallahMerhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,
Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.
Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.
Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.
Kesinlikle öyle şu durumda benim kuzenim gelecek olsa ben kabul etmezdim. Inada bindirmemesi için olabildiğince alttan al ama şu durumda olmayacağını bilmesi lazımBenim amca kızım gelicem dese ben derim canım şu an böyle bir durumla uğraşıyoruz. İşler yoluna girince görüşmemiz ikimiz için de daha uygun olur diye. Kimse de burun kıvırmaz böyle bir durumda bence. Can bu sonuçta, gezmeden daha önemli. Eşimle bu akşam konuşucam. Bakalım inşallah inat yapmaz. Çok değişken bir insan. Ne zaman ne diyecrğini kestiremiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?