Eşimin kuzeni

Yani, her ne kadar içten sevmesem, hareketleri, beraber yaşama fantazileri hoşuma gitmese de anası babası kardeşleri bir miktar anlaşılabilir ama kuzenden banane yani? Daha önce de yazdım, kimse gidicem bilet alın deyip alınan bileti yakan, giderken kendine rakım elbise aldırtan birini sevmek, ağırlamak zorunda değil. Adam da akıllı ama. Sırf bize gelmek için neden yüzlerce km yol geliyor? Neden eşim işinden izin alıp onu gezdirmek durumunda kalıyor? Eşimin o geçmiş yıllardaki gibi toy olduğuna inanıyor da ondan.

+1
bu nedir yahu, hamile bir kadının evine yatılı gitmek yüzsüzlük.

Bu kadar da abartılmaz. Şimdi eski kadınlar tarlada doğurup ardından işe geri dönüyorlarmış filan demek istemiyorum ama bu kadar da çıtkırıldım olmayın.
Size ne,konu sahibi belliki istemiyor,niye her yoruma böyle ters cevaplar veriyorsunuz,tamam anladık siz çok misafirperversiniz.

Değil mi ama? Ha bir de ortada gelebilir miyim müsait misiniz diye soran da yok. Kapısız eve girer gibi direk adres istemeler falan.
Eşim geldi şimdi napsam diretsem mi gelmesin diye

Biliyorsun ben kalkamam amigo, çağırdığın misafiri kendin agirlayacaginin farkındasındır eminim, dersiniz. Siz kalkmayın zaten ya bebeğin başına bir iş gelirse?

Biliyorsun ben kalkamam amigo, çağırdığın misafiri kendin agirlayacaginin farkındasındır eminim, dersiniz. Siz kalkmayın zaten ya bebeğin başına bir iş gelirse?
Bebeğime birşey olursa muhtemelen cinnet geçirip ikisini kıtır kıtır doğrarım. Akşam haberlerinden el sallarım size artık
Şaka bir yana ciddi ciddi bebeğim tehlikeye düşerse bu evliliği devam ettirmem.

Hele durun , keskin sirke küpüne zarar, bebeğe de size de zarar. Had bilmez bir herif yüzünden strese girmeyin. Kocanız da essek değil ya, durumunuzu uygun şekilde söyler.

elimi vicdanima koyup soyluyorum.esin sizin durumun ciddiyetini kavrayamamis o zaman.sen anlatsan aileme tepkili benim tarafimdan misafirde istemiyor zaten dusunecek.doktordan duysaydi daha ikna olurdu.esin o zaman cok isterdik bende yengende ama hanim hep yatiyor su sebepten dolayi doktor yasakladi hareketi desin..suan musait degiliz o toparlansin haberlesiriz misafirimiz olursun sonra desin dicem ama davet etmis bulundunuz.
2.yapabilecegin esin arasin boyle boyle durumlar var doktorda soyle diyor biz davet ettik ama bunu ileri ertrleyelim desin.
ama bundada esinle konusman ve sana yuklenmemesi gerek
3.de geleceksede gunlul ne yapiyorsan onu yap onu yesin.ona ozel bisey yapma..tum aklimi sana verdim kiz
is olacagina variyor rahat ol biraz stres sinir cok etkiler.

Konu sahibi, gelen misafire hizmet edeceksiniz yani nerede kaldi gelenek gorenekler. Aman duserse de bir daha yaparsiniz canim misafirden onemli mi! Misafire hizmet etmek yasama sebebimiz cunku, dunyaya bunun icin geldik. Ay hatta suan misafir gelse de deliler gibi sabahlara kadar hamile halimle hizmet etsem. Cunku mukemmel ev hanimi olmak zorundayiz. Cunku mukemmel ev hanimi olmak bunu gerektirir...

Ya vallahi bazen hayret ediyorum saglikla ilgili konularda bile "aman ne olacak canim" kafasini. Allah korusun annesinin karnina tutunmaya calisan bir bebek elalemin g.t gezdirmesi icin riske edilir mi? Dusme tehlikesi bile olmasa kimse kimseye danismadan eve misafir kabul edemez. En iyi halimde bile esimi aradiklari zaman yaninda olsam bile "wolfrogla konusayim bakalim plani var miymis" der, itiraz etme ihtimalim olacagini dusunur, telefonda o anda sorarsa emrivaki olur diye. Cunku ne kadar yardimci olursa olsun misafir yuku evin haniminin uzerindedir. Simdi hizmeti esiniz yapsa bile illa ki yapamayacagi eksik kalacagi seyler olacak. Arkasini toplamak icin daha fazla ugrasmis olacaksiniz. Yani esiniz riskli hamileligin nesini anlamamis. Hadi elin herifi anlayissiz, kuzeninin karisinin durumunu kafasi basmamis, esinizin bir kere bu durumu reddetmesi gerekiyor. Bu olayda tamamen o suclu bence.

Belki sadece bir gün kalır

Siz birsey yapmayın şimdiki düzeninizi değişmeyin
Belki kuzen de rahatsız olur fazla kalmaz
Eşiniz ayıp olur diye düşünmüştür kesin
Erkekler kendileri misafir olayında sorumluluk hissetmedikleri için sizi abartıyo olarak görebilir ama sizin sebebiniz var
Yatmaya devam edin

aynen bu düşüncede olan insanlar var malesef. İstemeden de olsa şahit olmuş bulunduk. İçinde bulunduğum duruma şımarıklık diyenler bile çıktı ya. Herşey tartışılır, her konuda ayrılığa düşülür ama bu bambaşka birşey. Ortada doğmaya çalışan, hayata tutunmaya çaluşan bir bebek var ya. Daha ne diyeyim. Söyleyecek sözüm kalmadı zaten.

Eşim bu tür ani durumlarda ince düşünemiyor. O an mantıklı konuşamıyor. Ben bu durumu daha önce bilseydim ona bu lafları ettirmezdim. Zaten genelde olan şu. Eşim karşıdakinin her dediğini onaylar. Biz tartışırız, ben uzun uzun durumu anlatırım. Öyle yada böyle o da anlar ve durumu düzeltmeye çalışır. Ama ben artık bunaldım bu döngüden. İşler bana kalmadan, ben çenem ağrıyana kadar konuşmam gerekmeden o birşeyler halletsin istemiştim ama anlaşılan bu döngü uzun bir süre daha böyle devam edecek. Uykum gelsin de gidip uyandırayım , dırdır seansımıza başlayayım:))
Çok uzun bir yol. Bir günde öldürsen gitmez:)) zaten aile olarak böyle bir kültürleri var. Bir yere gidilmişse en az bir hafta kalınır, kral/kraliçe muamelesi beklenir, her türlü harcama, istek, üstüne saygısızlık reva görülür.

Mutfağı görüp ne biçim karın var dese noolur demese nolur, inadıma yapmazdım. Siz yapın ben yapmıyorum oh ne rahatım yan gelip yatıyorum kocamda beni böyle seviyo imajı verirdim. Adam gelincede kalkmaz abi durumları biliosun çocuk düşmemesi için kalkamıyorum die çok kibar bir dille anlatır yatmaya devam ederdim. Bu halinle bişey yapmadığına laf edecek adam onu yapsan başka birşey bulur ona laf ederler. Niye öyle insanlar için kendi keyfini bozasın ki?

Esin belki bsy diyememistir adam yapisinca.. Hemen kotu dusunme.. Gelmesi kesinlesirse esinle inatlasmadan konusursun

Bir onceki gun yedikleri yemekleri ictikleri caylari gordukleri hizmeti yapan kadin degildi cunku. Ay tam cildirmalik ya.

Evet bir de bu boyutu var işin. O zaman da ilk bebeğim 4 aylıktı mesela. Ve yine 5 ay yattığım bir hamilelik geçirmiştim. Öyle içten yapmıştım ki herşeyi. Ama kendimi paralamam bana böyle bir şok durumla geri dönmüştü. Şimdi gelse ben yine aman aç kalmasınlar, aman misafirdir diyip işe girişsem bir teşekkür mü edecekler. Belki de arkamdan yine ne dedikodular dönecek.

Kuzenin dusuncesizligi bu. Eşinin cok suçu yok. Kimse kuzenine gelme diyemez, benim esimde diyemez utanır. Ben eşimin kimseye hayır diyememesinden çok cektim, düzeleceğini de pek sanmıyorum. Şimdi ben insanlara mesafe koydum belki benden çekinirler daha dikkatli olurlar gelip gitme konusunda diye ama yüzsüz insan mı ararsin. Çok da başarılı olduğum söylenemez.

Şunu görüyorum evlenen bayanlarda "kocam ailesini silsin" aynı şeyi erkeklerde de ara ara görüyorum ama bayanlar kadar degil. Noldu bize o büyük ailelere. Aynı evde kaynana ,kayinbaba , gelin ,torunlar, çoluk çocuk mutlu mesut yaşadığımız o günler çok mu geri de kaldı. Şimdi gelen misafiri bile kabul etmez olduk evet sağlık sorunlarınız var ama eşiniz bu durumu ona uygun bir dille söylese ya kalmaktan vazgeçer yada kalsa dahi size yük olmayacak şekilde hareket eder .ve son olarak "amcaoglu ne ya" cümleniz akrabalıkla hic alakanız olmadığını gösteriyor

İster adını çıkarsınlar, ister kavga etsinler. Laflarını verir hadlerini bildirirsin. ''kusura bakmayın ama doktor bana sürekli yatmamı söyledi, bebeğimi riske atamam birileri memnun olsun diye, kimseden aferin alma delisi değilim'' dersin olur biter.

Tavriniz hic hosuma gitmedi. "Amca oglu ne ya hangi sifatla" vs. ne kadar kotu bir dusunce.Tabiki gelebilir orasi sadece sizin eviniz degil esinizin de evi ve tabi onun aileleride gelecek sizinkilerde gelecek.Eşin gelene gelme diyemeyecek kadar dusunceli ve misafirperver bence.Tabiki senin durumuna denk gelmesi cok kotu olmus.Ama ben kuzenime ya boyle boyle gelme diyemezdim çünkü ayip diye bir sey var.Zaten geldiginde durumunu anlatirsin o da cok kalmak istemez eşin mumkun oldugunca ilgilenir.Ama gercekten cok sasirdim ben hickimsede boyle bir tavır gormedim amca oglu nedir ya ne sifatla falan hala daha oradayim.Hayretler icerisindeyim.Ben yatak dosek yatsam bile misafir geldiginde elimden ne gelirse yapiyorum ha yapamazsam diyorum yapamiyorum bu bu durumum var ama cekinme bak her sey burada var istediğini al ye ic burada da carsaflarin yorganin derim olur biter.Misafir gozde bu kadar buyutulmemeli ya kaldı ki 1 hafta.Biri daha ben gelmeden hakkimda boyle bunlari dusunup dert edecek, misafirligi birak yoldan gecsem selam bile vermem ya cok ayip..Kotu bir durumda olabilirsin evet oyleyse esinle konusur boyle boyle dersin anlasirsin.Ama bu kadar olumsuz dusunceye ne gerek var anlayamadim.He esinizin kardesine gelince de ister evini dagitirsin ister pis birakirsin bu konuda evet cok haklisin ve ona karsilik "ne sifatla" diyebiliriz bence...

Gercekten bende hayretler icerisindeyim ve buradaki yorumlari gordukce inanamiyorum.Inanin ben burda bunu okuduktan sonra artik misafirlige gitmeye bile cekinirim ya.Daha gitmeden bu kadar olay edilirse kimseye gitmem daha iyi.Ilk defa kadinlar klubunde buna sahit oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…