- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
- #101
Yani, her ne kadar içten sevmesem, hareketleri, beraber yaşama fantazileri hoşuma gitmese de anası babası kardeşleri bir miktar anlaşılabilir ama kuzenden banane yani? Daha önce de yazdım, kimse gidicem bilet alın deyip alınan bileti yakan, giderken kendine rakım elbise aldırtan birini sevmek, ağırlamak zorunda değil. Adam da akıllı ama. Sırf bize gelmek için neden yüzlerce km yol geliyor? Neden eşim işinden izin alıp onu gezdirmek durumunda kalıyor? Eşimin o geçmiş yıllardaki gibi toy olduğuna inanıyor da ondan.Ya arkadaşlar naz-niyaz demişler ama benim eşim bana sormadan gel bekleriz diyorsa ben inadına hizmet etmem. Herşeyi eşime yaptırırım. Siz zaten sevmiyorsunuz bu kuzeni belli. Hamile olmasanızda gelmesinden rahatsız olurdunuz. Bunu gayet normal buluyorum. Misafir berekettir, iyidir doğru ama dozunda kaldığında. Canımı sıkan sevmediğim birini evimde ağırlamak zorunda kalsam bunun bir akşam yemeğinden öteye gitmesini istemezdim şahsen. Rahat olun, yatın. Eşiniz sözümden dönemem derse ya hizmeti o yapsın ya da kendi annesine kardeşine götürsün misafiri.
Kuzen bayan olsa belki hoş görülebilir en azından halden anlar, yardımcı felan olur ama erkek olunca iş değişir ben kabul etmezdim ne demek tek başına üstelik hamile bir bayanın evinde yatılı misafir olmak bana ters birde evin hanımını görmezden gelmek hiç hoş değil senden müsade almışmı ki adres soruyor çok ayıp!!misafiri severim ancak böylesi doğru değil olmaz yani....
Değil mi ama? Ha bir de ortada gelebilir miyim müsait misiniz diye soran da yok. Kapısız eve girer gibi direk adres istemeler falan.+1
bu nedir yahu, hamile bir kadının evine yatılı gitmek yüzsüzlük.
Size ne,konu sahibi belliki istemiyor,niye her yoruma böyle ters cevaplar veriyorsunuz,tamam anladık siz çok misafirperversiniz.Bu kadar da abartılmaz. Şimdi eski kadınlar tarlada doğurup ardından işe geri dönüyorlarmış filan demek istemiyorum ama bu kadar da çıtkırıldım olmayın.
Değil mi ama? Ha bir de ortada gelebilir miyim müsait misiniz diye soran da yok. Kapısız eve girer gibi direk adres istemeler falan.
Eşim geldi şimdi napsam diretsem mi gelmesin diye
Bebeğime birşey olursa muhtemelen cinnet geçirip ikisini kıtır kıtır doğrarım. Akşam haberlerinden el sallarım size artıkBiliyorsun ben kalkamam amigo, çağırdığın misafiri kendin agirlayacaginin farkındasındır eminim, dersiniz. Siz kalkmayın zaten ya bebeğin başına bir iş gelirse?
Bebeğime birşey olursa muhtemelen cinnet geçirip ikisini kıtır kıtır doğrarım. Akşam haberlerinden el sallarım size artık
Şaka bir yana ciddi ciddi bebeğim tehlikeye düşerse bu evliliği devam ettirmem.
aynen bu düşüncede olan insanlar var malesef. İstemeden de olsa şahit olmuş bulunduk. İçinde bulunduğum duruma şımarıklık diyenler bile çıktı ya. Herşey tartışılır, her konuda ayrılığa düşülür ama bu bambaşka birşey. Ortada doğmaya çalışan, hayata tutunmaya çaluşan bir bebek var ya. Daha ne diyeyim. Söyleyecek sözüm kalmadı zaten.Konu sahibi, gelen misafire hizmet edeceksiniz yani nerede kaldi gelenek gorenekler. Aman duserse de bir daha yaparsiniz canim misafirden onemli mi! Misafire hizmet etmek yasama sebebimiz cunku, dunyaya bunun icin geldik. Ay hatta suan misafir gelse de deliler gibi sabahlara kadar hamile halimle hizmet etsem. Cunku mukemmel ev hanimi olmak zorundayiz. Cunku mukemmel ev hanimi olmak bunu gerektirir...
Ya vallahi bazen hayret ediyorum saglikla ilgili konularda bile "aman ne olacak canim" kafasini. Allah korusun annesinin karnina tutunmaya calisan bir bebek elalemin g.t gezdirmesi icin riske edilir mi? Dusme tehlikesi bile olmasa kimse kimseye danismadan eve misafir kabul edemez. En iyi halimde bile esimi aradiklari zaman yaninda olsam bile "wolfrogla konusayim bakalim plani var miymis" der, itiraz etme ihtimalim olacagini dusunur, telefonda o anda sorarsa emrivaki olur diye. Cunku ne kadar yardimci olursa olsun misafir yuku evin haniminin uzerindedir. Simdi hizmeti esiniz yapsa bile illa ki yapamayacagi eksik kalacagi seyler olacak. Arkasini toplamak icin daha fazla ugrasmis olacaksiniz. Yani esiniz riskli hamileligin nesini anlamamis. Hadi elin herifi anlayissiz, kuzeninin karisinin durumunu kafasi basmamis, esinizin bir kere bu durumu reddetmesi gerekiyor. Bu olayda tamamen o suclu bence.
Çok uzun bir yol. Bir günde öldürsen gitmez:)) zaten aile olarak böyle bir kültürleri var. Bir yere gidilmişse en az bir hafta kalınır, kral/kraliçe muamelesi beklenir, her türlü harcama, istek, üstüne saygısızlık reva görülür.Belki sadece bir gün kalır
Siz birsey yapmayın şimdiki düzeninizi değişmeyin
Belki kuzen de rahatsız olur fazla kalmaz
Eşiniz ayıp olur diye düşünmüştür kesin
Erkekler kendileri misafir olayında sorumluluk hissetmedikleri için sizi abartıyo olarak görebilir ama sizin sebebiniz var
Yatmaya devam edin
Mutfağı görüp ne biçim karın var dese noolur demese nolur, inadıma yapmazdım. Siz yapın ben yapmıyorum oh ne rahatım yan gelip yatıyorum kocamda beni böyle seviyo imajı verirdim. Adam gelincede kalkmaz abi durumları biliosun çocuk düşmemesi için kalkamıyorum die çok kibar bir dille anlatır yatmaya devam ederdim. Bu halinle bişey yapmadığına laf edecek adam onu yapsan başka birşey bulur ona laf ederler. Niye öyle insanlar için kendi keyfini bozasın ki?
Evet bir de bu boyutu var işin. O zaman da ilk bebeğim 4 aylıktı mesela. Ve yine 5 ay yattığım bir hamilelik geçirmiştim. Öyle içten yapmıştım ki herşeyi. Ama kendimi paralamam bana böyle bir şok durumla geri dönmüştü. Şimdi gelse ben yine aman aç kalmasınlar, aman misafirdir diyip işe girişsem bir teşekkür mü edecekler. Belki de arkamdan yine ne dedikodular dönecek.Mutfağı görüp ne biçim karın var dese noolur demese nolur, inadıma yapmazdım. Siz yapın ben yapmıyorum oh ne rahatım yan gelip yatıyorum kocamda beni böyle seviyo imajı verirdim. Adam gelincede kalkmaz abi durumları biliosun çocuk düşmemesi için kalkamıyorum die çok kibar bir dille anlatır yatmaya devam ederdim. Bu halinle bişey yapmadığına laf edecek adam onu yapsan başka birşey bulur ona laf ederler. Niye öyle insanlar için kendi keyfini bozasın ki?
Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile.
Tavriniz hic hosuma gitmedi. "Amca oglu ne ya hangi sifatla" vs. ne kadar kotu bir dusunce.Tabiki gelebilir orasi sadece sizin eviniz degil esinizin de evi ve tabi onun aileleride gelecek sizinkilerde gelecek.Eşin gelene gelme diyemeyecek kadar dusunceli ve misafirperver bence.Tabiki senin durumuna denk gelmesi cok kotu olmus.Ama ben kuzenime ya boyle boyle gelme diyemezdim çünkü ayip diye bir sey var.Zaten geldiginde durumunu anlatirsin o da cok kalmak istemez eşin mumkun oldugunca ilgilenir.Ama gercekten cok sasirdim ben hickimsede boyle bir tavır gormedim amca oglu nedir ya ne sifatla falan hala daha oradayim.Hayretler icerisindeyim.Ben yatak dosek yatsam bile misafir geldiginde elimden ne gelirse yapiyorum ha yapamazsam diyorum yapamiyorum bu bu durumum var ama cekinme bak her sey burada var istediğini al ye ic burada da carsaflarin yorganin derim olur biter.Misafir gozde bu kadar buyutulmemeli ya kaldı ki 1 hafta.Biri daha ben gelmeden hakkimda boyle bunlari dusunup dert edecek, misafirligi birak yoldan gecsem selam bile vermem ya cok ayip..Kotu bir durumda olabilirsin evet oyleyse esinle konusur boyle boyle dersin anlasirsin.Ama bu kadar olumsuz dusunceye ne gerek var anlayamadim.He esinizin kardesine gelince de ister evini dagitirsin ister pis birakirsin bu konuda evet cok haklisin ve ona karsilik "ne sifatla" diyebiliriz bence...Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,
Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.
Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.
Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.
Gercekten bende hayretler icerisindeyim ve buradaki yorumlari gordukce inanamiyorum.Inanin ben burda bunu okuduktan sonra artik misafirlige gitmeye bile cekinirim ya.Daha gitmeden bu kadar olay edilirse kimseye gitmem daha iyi.Ilk defa kadinlar klubunde buna sahit oldumŞunu görüyorum evlenen bayanlarda "kocam ailesini silsin" aynı şeyi erkeklerde de ara ara görüyorum ama bayanlar kadar degil. Noldu bize o büyük ailelere. Aynı evde kaynana ,kayinbaba , gelin ,torunlar, çoluk çocuk mutlu mesut yaşadığımız o günler çok mu geri de kaldı. Şimdi gelen misafiri bile kabul etmez oldukevet sağlık sorunlarınız var ama eşiniz bu durumu ona uygun bir dille söylese ya kalmaktan vazgeçer yada kalsa dahi size yük olmayacak şekilde hareket eder .ve son olarak "amcaoglu ne ya" cümleniz akrabalıkla hic alakanız olmadığını gösteriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?