- Konu Sahibi Esrin mine
-
E yani. Eğer hem hamile hem hasta olduğunu, size hizmet etmesi halinde bebeğinden olma riski olduğunu bildiğiniz birine gitme planınız varsa bence de erteleyin. Bu kadar şok da olmayın. Siz bir kadın olarak ev sahibine yardımcı olabilirsiniz belki, anlayış gösterebilir, halini bildiğiniz için hizmet beklemeyebilirsiniz ama tam da bunların tersini yapan bir karşı cinsi evinde istemeyene de bu kadar ağız dolusu hayret etmeyin bence. Benim durumumu az çok bildiği halde eşin nasıl, durumu müsait mi, gelebilir miyiz diye bile sormayan bir insanla kimse 7 gün geçirmek istemez, siz dahil!Gercekten bende hayretler icerisindeyim ve buradaki yorumlari gordukce inanamiyorum.Inanin ben burda bunu okuduktan sonra artik misafirlige gitmeye bile cekinirim ya.Daha gitmeden bu kadar olay edilirse kimseye gitmem daha iyi.Ilk defa kadinlar klubunde buna sahit oldum
Bu konuda vicdanım rahat. Ben evlendiğimde de, sonraki uzun bir zaman boyunca da tüm iyi niyetimle elimden geleni yaptım:) Karşılığında bir güler yüz göremedim. Beni saf bulup maaile evime yerleşmeyi istediler. Bunda bile tepki veren ben değil kendi oğulları olduğu halde ona değil bana cephe almaları, beni suçlamaları, eşime gözümün önünde hep onun ailesi seni yoldan çıkardı demeleri, günlük nir konuşmada eşimle şakalaşırken eşime parmak sallayıp çok biliyosun sen işime karışma deyip gülmem üzerine kayınpederimin üzerime yürümesi ve daha birçok absürtlük onlardan korkmama, mesafe koymama sebep olmuş olabilir mi?esinizin ailesini o kadar kotulemissiniz ki :) bir laf vardir köktür ceker b.ktur kokar diye bu kadar kizmayin onlara ceker.
yapici olun adam kiramamis gel demis her oneriye yapmam demissiniz o zaman ucunuz tatil yapacaksiniz mecbur.annene git yat o zaman anlar durumunun ciddiyetini o zaman belki kalmak istemez.ev kirlenirse de temizlikci tutarsin.zaten hareket etmemen gerekliymis.bunlari dusunme bence.
He ya tek derdim kocayı bulup çocuk yapıp kapıyı kilitlemekti. Bebeğimin erken doğum riski, kanama falan bunlar hep bahane! Tabi canım insan erken doğum riski var diye hiç misafir istememezlik yapar mı? Bir arkadaşın da dediği gibi bu düşerse yenisi yaparız, yeterki eşimin amcasının oğlu gelip gezsin tozsun gerisi mühim değil!Ayy ne abartmissin. Gelecek tabi insanlar . Koca bulup çocuk yapıp kapıyı kapatıp ölene kadar 3 -4 kişi yaşamak istiyor insanlar.
Başlarına bi şey gelince de yana yakıla tanıdık arıyorlar.
Çok şükür yakın çevremde yok böyle insanlar
Acikcasi senin bebeğin umrumda değil :) başkasının bebeği de umrumda değil. Milyonlarca insanın tarihin başından beri yaptığı gibi uruyorsun sadece.He ya tek derdim kocayı bulup çocuk yapıp kapıyı kilitlemekti. Bebeğimin erken doğum riski, kanama falan bunlar hep bahane! Tabi canım insan erken doğum riski var diye hiç misafir istememezlik yapar mı? Bir arkadaşın da dediği gibi bu düşerse yenisi yaparız, yeterki eşimin amcasının oğlu gelip gezsin tozsun gerisi mühim değil!
Emin ol ne yakın çevrende ne uzak çevrende sana bebeğini kurban edecek bir allahın kulunu bulamazsın:))
Annem de öyle dedi. Ama evimi kimseye bırakıp gitmek istemiyorum. Hem bu şekilde daha rahat davranacağına eminim. Muhtemelen rahat etsin diye bırakıp gittiğimi düşünecektir, daha doğrusu eşim böyle düşündürecektir.
Ne kadar seviyesiz, saygısız bir insansın! Şu yazdıklarının hangisi elle tutulup muhattap alınır ki. Tam bir kocakarısın. Kendin gibilerle iletişim kur! Sana tek kelime daha yazacak değilim. Midem bulandı resmen.Acikcasi senin bebeğin umrumda değil :) başkasının bebeği de umrumda değil. Milyonlarca insanın tarihin başından beri yaptığı gibi uruyorsun sadece.
Ve tüm canlıların.
Çok ilginç bir olay gibi gelmiyor o yüzden bana.
Hahahaha çocuğunu bana kurban etmiyorsun demek hmmm.
Konu iletişim kuramaman.
Biz insanlar güzelce derdimizi anlatırız. Karşı taraf anlar . Amcaoglu kim bize geliyor ! Allah Allah Amcaoglu kim acaba ne bağı var di mi karısı vs. Hahaha
Bu arada ailesini yerin dibine gommussun ama ogullarindan çocuk yapıyorsun.
Sen yine de her yerde ailesine bu kadar yüklenme komik oluyor .
Kayinvalidemi bu kadar elestirsem oğlunu almazdim.
Temel iletişim becerilerini gerçekleştiremeyip hemen öfke nöbetlerine girsem çocuk yapmadan önce bunu düşünürdüm.
Senin bebek sahibi olman o kadar mucize bir olay değil herkes pür dikkat sana yogunlasmiyor sen söylemeden kimse bilemez kanaman mi var, neyin var .
Çok üzüldüm bebek için. Malesef o misafir belki duymadı bile ama ablanın bir ömür bu üzüntüyü yaşayacak olması çok kötüEve kolacan oluyum diye bebeginizin hyatinimi riske aticaksiniz?
Sacmalamayin lutfen.
Gidin annenize.
Olan olmus kuzen yolda geliyor.
Ama o kocanin cok ama cok pis canina okurdum.
Benim ablamda misafir hazrliginda cok gucsuz dustugu icin ilk yigenimizi kaybettik karnindayken. Su an dogmus buyuyor olan 2 yigenime bakiyorum, o dogmadan ölen yigenime uzuluyorum, hic goremedik. Enistem cok kizdi neden kendini yordun, misafire 5 cesit hazirlamaya ne gerek vardi, yavrumuzdan onemlimiydi diye. Ama olan oldu.
Acikcasi senin bebeğin umrumda değil :) başkasının bebeği de umrumda değil. Milyonlarca insanın tarihin başından beri yaptığı gibi uruyorsun sadece.
Ve tüm canlıların.
Çok ilginç bir olay gibi gelmiyor o yüzden bana.
Hahahaha çocuğunu bana kurban etmiyorsun demek hmmm.
Konu iletişim kuramaman.
Biz insanlar güzelce derdimizi anlatırız. Karşı taraf anlar . Amcaoglu kim bize geliyor ! Allah Allah Amcaoglu kim acaba ne bağı var di mi karısı vs. Hahaha
Bu arada ailesini yerin dibine gommussun ama ogullarindan çocuk yapıyorsun.
Sen yine de her yerde ailesine bu kadar yüklenme komik oluyor .
Kayinvalidemi bu kadar elestirsem oğlunu almazdim.
Temel iletişim becerilerini gerçekleştiremeyip hemen öfke nöbetlerine girsem çocuk yapmadan önce bunu düşünürdüm.
Senin bebek sahibi olman o kadar mucize bir olay değil herkes pür dikkat sana yogunlasmiyor sen söylemeden kimse bilemez kanaman mi var, neyin var .
Ben size esinizle konusun durumu dedim o ilgilensin sizin hasta oldugunuzu dile getirsin dedim.Hamile olan birini kastedmedim sadece ben hayatimda bunun lafini edecek insanlarla "her ne sekilde olursa olsun" karsilasmadim.Ben sizin lafiniza tepki gosterdim ve hayretler icinde kaldim!Yoksa size hakli oldugunuzu kotu bir zamana denk geldiginizi soyledim.Sizin "amca oglu ne ya ne sifatla " falan demeniz hamileliginizle alakali bir tepki olmamis."Hamileyim ve kotu bir surecteyim hizmet edemicem napmam lazim" falan deseniz tamam dicem ama burada siz akraba kavramını da yoksayiyorsunuz.Sizin acinizdan degil o belli ama kuzen kardeş gibidir.Amca oglu, baba yarisinin oğludur.Benim saskinligim bunlara.Her ne sekilde olursa olsun bu kadar yakin bir akrabaya bir o kadar uzakmis gibi hicbirseyimiz olmuyor gibi verdiginiz tepki sasirtti.Sizin olmuyor ama eşinizin her ne kadar siz kabul etmesenizde cok yakin akrabasi.Bence esinle konus ben cok kotuyum is guc yapamiyorum erteleseniz biraz yoksa anneme gitmek zorunda kalicam de..Ama o kim ki ne sifatla amca oglu ne ya bilmem ne deme.Dersen cunku cevabinida alirsin.E yani. Eğer hem hamile hem hasta olduğunu, size hizmet etmesi halinde bebeğinden olma riski olduğunu bildiğiniz birine gitme planınız varsa bence de erteleyin. Bu kadar şok da olmayın. Siz bir kadın olarak ev sahibine yardımcı olabilirsiniz belki, anlayış gösterebilir, halini bildiğiniz için hizmet beklemeyebilirsiniz ama tam da bunların tersini yapan bir karşı cinsi evinde istemeyene de bu kadar ağız dolusu hayret etmeyin bence. Benim durumumu az çok bildiği halde eşin nasıl, durumu müsait mi, gelebilir miyiz diye bile sormayan bir insanla kimse 7 gün geçirmek istemez, siz dahil!
Eşin niye böyle o zamanBal gibi de beklerler. Hazır yemek kendilerince hakarettir. Tek sorun yemek de değil ki. İnsan çoluk çocuğuylaykrn ev her zaman hazırolda değildir. Ama biri olunca illa toplamak temizlemek gerekiyor. Ve ben günün çoğunu bir o koltukta bir bu koltukta yatarak geçiriyorum. Adam burdayken uzanamam, gezinemem. Kısacası şu durumda bana eziyetten başka birşey değil.
Madem bu kadar yakın akraba neden eşin nasıl, bebek nasıl, müsait misiniz diye sormuyor? Bu kişiyi daha önce de misafir ettim. Ne gibi davranışlarla karşılaşacağımı az çok biliyorum.Ben size esinizle konusun durumu dedim o ilgilensin sizin hasta oldugunuzu dile getirsin dedim.Hamile olan birini kastedmedim sadece ben hayatimda bunun lafini edecek insanlarla "her ne sekilde olursa olsun" karsilasmadim.Ben sizin lafiniza tepki gosterdim ve hayretler icinde kaldim!Yoksa size hakli oldugunuzu kotu bir zamana denk geldiginizi soyledim.Sizin "amca oglu ne ya ne sifatla " falan demeniz hamileliginizle alakali bir tepki olmamis."Hamileyim ve kotu bir surecteyim hizmet edemicem napmam lazim" falan deseniz tamam dicem ama burada siz akraba kavramını da yoksayiyorsunuz.Sizin acinizdan degil o belli ama kuzen kardeş gibidir.Amca oglu, baba yarisinin oğludur.Benim saskinligim bunlara.Her ne sekilde olursa olsun bu kadar yakin bir akrabaya bir o kadar uzakmis gibi hicbirseyimiz olmuyor gibi verdiginiz tepki sasirtti.Sizin olmuyor ama eşinizin her ne kadar siz kabul etmesenizde cok yakin akrabasi.Bence esinle konus ben cok kotuyum is guc yapamiyorum erteleseniz biraz yoksa anneme gitmek zorunda kalicam de..Ama o kim ki ne sifatla amca oglu ne ya bilmem ne deme.Dersen cunku cevabinida alirsin.
Zaten öğle yemeğini de ben yapıyorum geldiklerinde:) hem de taze yemek olacak, en az iki çeşit olacak, salatası bilmem neyi de hazırda olacak. Bir kere makarna çorba yaptım diye eşime söylenmişti, bana trip atmıştı.Eşin niye böyle o zaman
Senin bir o koltukta bir bu koltukta yattığını görmüyo mu
Hazır yemek hakaretse öğle arasında da bişey yemesinler
Her çeşit insan var ne bileyim, ben kendimce yorum yaptım
Eşin diyorum çalışmıyo mu ? Öğle yemeğini dışarda yemiyo mu ?Zaten öğle yemeğini de ben yapıyorum geldiklerinde:) hem de taze yemek olacak, en az iki çeşit olacak, salatası bilmem neyi de hazırda olacak. Bir kere makarna çorba yaptım diye eşime söylenmişti, bana trip atmıştı.
Eşimin işi yakın misafir olunca öğle arasını evde geçiriyor ama normalde iş yerinde yiyor. Şu süreçte akşam yemeklerini de orda yiyor.Eşin diyorum çalışmıyo mu ? Öğle yemeğini dışarda yemiyo mu ?
Misafirden bahsetmiyorum
Aman bırak daha iyiEşimin işi yakın misafir olunca öğle arasını evde geçiriyor ama normalde iş yerinde yiyor. Şu süreçte akşam yemeklerini de orda yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?