Başınız sağolsun..Motor kullananlar zamanla adrenalin bağımlısı oluyor. Teyzemin oğlunu kaybettik bu sebebten tamda doğum gününde bir kaç yıl önce..
bence vicdan yapmayın zamanla geçer diye düşünüyorum yerinizde olsam bende öyle davranırdım.
Eşimin arkadaşıda vefat etti motor kazasında ama işte geldiğimiz nokta yine aynı. Sizi anlayamayacağım motor sevdalıları :) ama Allah hepinizi korusun kazadan, beladan..Motosiklet öyle bir şey ki bir kez binince kaza geçirmiş olmak bile vazgeçiremiyor.İstanbul trafiğinde çok tehlikeli gerçektende.Ailemle çok sorun yaşadım motosiklet için.Evlatlıktan sileriz bile dediler ama ne yazık ki öyle kolay vazgeçemedim.Kaza geçirdim 2 kez biri büyüktü,yinede bırakamadm.Çok zor
Yani şöyle bişeyde var 2 yıldır birçok sevdiğim kişiyi aldı motosiklet ama ona rağmen vazgeçemedim.Altın Elbiseli Adam öldüğünde “tamam artık bi daha asla binmem” dedim 1 ay bile sürmedi küskünlüğüm...
Sigara gibi düşünüyorum ben bu durumu. Bi dal içince o pakete çıkabilir yani.bu tutkusu yeni değildir. eşinizi böyle sevmişsiniz, 20 yaşından beri diyorsunuz.
benim de anlam veremediğim bir tutku.
hep aklıma gelen kenan sofuoğlu örneği,
yanlış bilmiyorsam iki abisini de motor kazasında kaybetti.
kendisi ağır yaralandı vs.
bir başlayan gerçekten vazgeçmiyor...
arkadaşlarını toprağa vere vere binmeye devam edenler biliyorum.
öte yandan haklısınız. artık tek tabanca değil, siz varsınız, evlatları var. sorumluluğu var.
ama itiraz etmeniz sadece aranızı kötüye götürecek.
bunun yerine makul hale getirmeye bakın.
istanbul da kullanmasın, şehir dışı gezilerine falan katılsın. toplu kullanılan aktivitelerde çok sıkıntı olmaz genelde ard arda geçtikleri için trafikte dikkat çekiyorlar ve araba sürücüleri bitti mi devamı var mi diye biraz daha uyanık oluyor.
birlikte sınırları belirleyin, bu konuda katı olduğunuzu bilsin. yani biraz o biraz siz fedakarlık yapıp orta yolu bulmaya bakın bence.
İşin ucunda can tehlikesi olmasa hiç itiraz etmezdim inanın, eşimin almak istediği motorun fiyatı da gayet güzel , fiyatı değilde yaşayabileceği şeyler korkutuyor beni. Bence siz eşinize destek olun alın arazi arabasını, ödersiniz sıkıntısız bir şekilde inşallah.Benzer bi durum benim için söz konusu. Eşim arazi aracı almak için çıldırıyor. Halihazırda olan binek otomobili takasa verince 25 bin açık kaliyor. Ben endişe ediyorum. Ödeyemezsek diye
Ama çok hevesli. Yerinde duramiyor.
Hevesine limon sıkmak istemiyorum ama 25 bini vermek de işime gelmiyor.
Böyle bir durum.
Size yardımcı olamıyorum ama. Öyle anlatmak istedim ben de
Amin cümlemizi :) motosiklet kulüpleriyle pek fazla sorun çıkmıyor.şile beykoz taraflarına gidiyor çoğunluğu haftasonları kortej olduğu için fazla riskli olmuyor.hız limiti aşılmayıp teker falan yapılmazsa aslında çok güvenli ama en büyük tehlike ne yazık ki bariyerler.Eşimin arkadaşıda vefat etti motor kazasında ama işte geldiğimiz nokta yine aynı. Sizi anlayamayacağım motor sevdalıları :) ama Allah hepinizi korusun kazadan, beladan..
Yeni değil evlendikten sonra 6 yıl kullandı zaten, ufak kazalar oldu yine de birşey demedim ama 2 yıl önce çok ciddi bir kaza geçirdi ondan sonra da aman canım kullansın diyemiyor insan. Öyle bir kaza yasamamıs olsaydı, kullanma demezdim zaten.bu tutkusu yeni değildir. eşinizi böyle sevmişsiniz, 20 yaşından beri diyorsunuz.
benim de anlam veremediğim bir tutku.
hep aklıma gelen kenan sofuoğlu örneği,
yanlış bilmiyorsam iki abisini de motor kazasında kaybetti.
kendisi ağır yaralandı vs.
bir başlayan gerçekten vazgeçmiyor...
arkadaşlarını toprağa vere vere binmeye devam edenler biliyorum.
öte yandan haklısınız. artık tek tabanca değil, siz varsınız, evlatları var. sorumluluğu var.
ama itiraz etmeniz sadece aranızı kötüye götürecek.
bunun yerine makul hale getirmeye bakın.
istanbul da kullanmasın, şehir dışı gezilerine falan katılsın. toplu kullanılan aktivitelerde çok sıkıntı olmaz genelde ard arda geçtikleri için trafikte dikkat çekiyorlar ve araba sürücüleri bitti mi devamı var mi diye biraz daha uyanık oluyor.
birlikte sınırları belirleyin, bu konuda katı olduğunuzu bilsin. yani biraz o biraz siz fedakarlık yapıp orta yolu bulmaya bakın bence.
Kulüplerle yapılan sürüşlerde sıkıntı olmuyor genel itibariyle biliyorum ama işte kulüp sürüşleriyle kalamayacak bu, zamanla yine arabayı bırakıp motorla gidip gelmeye başlayacak eşim her yere, sonra her seferinde sorun yaşayacağız.Amin cümlemizi :) motosiklet kulüpleriyle pek fazla sorun çıkmıyor.şile beykoz taraflarına gidiyor çoğunluğu haftasonları kortej olduğu için fazla riskli olmuyor.hız limiti aşılmayıp teker falan yapılmazsa aslında çok güvenli ama en büyük tehlike ne yazık ki bariyerler.
Yeni değil evlendikten sonra 6 yıl kullandı zaten, ufak kazalar oldu yine de birşey demedim ama 2 yıl önce çok ciddi bir kaza geçirdi ondan sonra da aman canım kullansın diyemiyorum insan. Öyle bir kaza yasamamıs olsaydı, kullanma demezdim zaten.
Bunun ortası pek olmuyor biliyorum, başta itidallii davranıp dikkat edecek sonra bir bakmışsın işe, her yere motorla gitmeye başlamış. O konuda güveniyorum eşime. Bağımlılık gibi gerçekten az içeyim de bırakayım olmuyor.
En baştan kural koyamaz mısınız?haftanın belli günleri sürmesi için anlaşabilirsiniz belki ama dediğiniz doğru havalarda ısınıyor her yere motorla gidecektir.Kulüplerle yapılan sürüşlerde sıkıntı olmuyor genel itibariyle biliyorum ama işte kulüp sürüşleriyle kalamayacak bu, zamanla yine arabayı bırakıp motorla gidip gelmeye başlayacak eşim her yere, sonra her seferinde sorun yaşayacağız.
Vazgeçmiyor malesef şaka gibi ama geçemiyor demek ki. Bana rağmen almaz ama huzursuzluk oluşturması kısmından emin değilim şuan. Evet niye dadılık yapalım değil mi ? Şu kadar kullandın , şuraya gittin falan diye 3 çocukla beraber birde eşimle uğraşmak istemiyorum. Yazarken yine sinirlendimkazanın ceremesini çekmiş adam ona rağmen dönmrk istiyor. siz vazgeçeceğini düşünüyor musunuz?
alma demenizle almayacak ve problem etmeyip susacaksa vicdan yapmayın hiç, almasın.
ama konu sürekli gündemde kalıp huzursuzluk sebebi olacaksa, sıkı bir pazarlıkla orta yol derim yine deevet bir süre sonra ipin ucu kaçar ama yola getirirsiniz kaçtıkça.
kendime de inanmadım şu an bunları yazdığıma. neredeyse dadılık yapacağız bu adamlara
Haksızlık degil bence ya haklisiniz ve sözünüzü dinleyecegini düşünüyorsanız diretin.Merhaba Hanımlar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere eşimin bitmek tükenmek bilmeyen bir motorsiklet sevdası var. 20 yaşından beri kullanıyor, iki yıl önce ciddi bir kaza yaptı. Hastane ve evde devam eden tedaviyle 4 ayda normal hayatına dönebildi. Bu kaza öncesinde de ufak tefek kazalar yaşamıştı. Son kazadan sonra ben bir daha kullanmaması yönünde çok tepki gösterdim. Motorda kazada perte çıktığı için yeniden almadı bu süreçte.
Ara ara arkadaşlarının motorlarını kullandığını biliyorum, Motorsiklet guruplari vardı onlarla yapılan faaliyetleri özlediğini söylüyordu ama ben çok üzerinde durmadım, her seferinde aynı korkuyu tekrar yaşamak istemiyorum diye kapattım konuyu. Bu akşam eşim yeniden motorsiklet almak istediğini söyledi, çok özlemiş kullanmayı arkadaşlarınınkini kullanmak yetmiyormuş, yeni bir model çıkmış onu gösteriyor bana ne kadar güzel değil mi diye. Bende benimle dalga mı geçiyorsun diye çok tepki gösterdim, bu konuyu konuştuk almayacaktın, kullanmayacaktın diye söylendim durdum. Eşimde dikkatli kullanacağını belli saatlerde, zamanlarda motorla trafiğe çıkacağını söyledi, zaman içinde böyle olmayacağını biliyorum.
İstanbul'da yaşıyoruz, maalesef motorlar trafikte taşıt olarak görülmüyor çoğu araç kullananlar tarafından. Daha önce bu kadar ciddiye bir kaza yaşamışken şimdi tekrar motor almak istemesi sorumsuzluk olarak geliyor bana. Ona göre de ben abartıyorum, yıllardır var olan tutkusuna engel oluyorum.
İki küçük çocuğumuz var ve şuan hamileyim eşim her motorla evden çıktığında yaşayacağım stresi biliyorum. İlla almasına karşı çıkarsam almaz biliyorum, motor kullanmayı da çok seviyor bugün almak istediği motoru gösterirken ki hevesini, mutluluğunu gördüm keşke başka birşey için olsaydı bu hevesi de müdahale etmeseydim alsaydı dedim kendi kendime.
Karşı çıkmak da haksız mıyım? Bence değilim ama yine de fikirlerinizi almak istedim, insan eşinin karşısında bu kadar hevesle birşey istediğini görünce de tereddüt ediyor, ona haksızlık mı ediyorum diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?