Beni en iyi siz anlarsınız, eşimde büyük bir kaza geçirdi, günlerce yoğun bakımda kaldı, kızım bir yaşındaydı o zaman çok zordu bizim için.Merhaba,
Benim eşimde aynı durumda. Küçüklüğünden beri motor sürerek büyümüş 2 sene önce çok büyük bir kaza atlattı sağ kolundaki sinirler hasar aldı bileğini kaldıramıyor hala. Bazı hareketleri kısıtlı yapabiliyor. İnanır mısın kaza yaptığı günün sabahı kalkıp evden kaçıp motoruna bakmaya gitti ki olduğu yatakta dönemiyordu bütün kemikleri birbirine geçmiş kaburgaları kırıktı. Bir süre binmedi daha sonra tekrar binmeye başladı. Kaza yaptığı motoru sattı en fazla 3 ay dayanabildi. Şimdi 5 aylık hamileyim hala kullanıyor motoru hamile kalmadan önce beraber biniyorduk geçen sene bugün kaza yaptık benim kolum kırıldı. Yinede yanlız binmesine izin vermek istemediğim için onunla bindim yarış motoru seviyor aşırı hız yapıp viraja yatan türlerden. Bir şekilde daha güvenli olabileceğini düşündüğüm için chopper modellerini empoze ettim bir süre kullandı yine yarış motoruna döndü.
Diyeceğim o ki bende korkuyorum benimde içime sinmiyor bu hafta sonu motor grubuyla büyük bir etkinlik düzenliyor yaklaşık 6 saat uzaklıktaki başka bir şehire gidiyorlar. Allaha emanet etmekten başka bir şansım yok çünkü motorun üstünde ne kadar mutlu olduğunu, o insanların içinde kendini nasıl bulduğunu görebiliyorum. Binmeyen anlamaz diyor bazen haklı diyorum çünkü ben gram zevk almıyorum motordan.
Mutluysa bırak sürsün daha düşük cc'li yada daha güvenli gördüğün motorlara ikna et. Kavga etmek üzülmek fayda etmiyor. Evde ailesi olduğunu ona göre sürmesi gerektiğini aşıla sonra Allaha emanet et bırak kendini iyi hissettiği şeyleri yapsın.
Onlara rağmen de kaza olabiliyor işte maalesef, aslında karşı değildim ben motor kullanmasına aldığı zevki de bildiğim için ama ciddi bir kaza geçirince olmaz olsun böyle zevk, hobi diyor insan:) bende o endişeyi tekrar yaşamak istemiyorum gerçekten.ben esime dedim ki, kosedeki markete bile gitsen tum koruyucu aksesuarlarini takacaksin bastan ayaga, kabul ediyorsan motor alabilirsin, yoksa ben boyle bir sorumsuzlugu kabul edemem diye,
o da yok markete giderken de giyilir miymis, sadece kask taksa yetermis falan soylendi durdu almadi,
ama simdi yeniden niyetlendi, kurallarim hala ayni, bunlara uyarsa buyursun hobisini yapsin,
yoksa dediginiz gibi iki kucuk cocukla kalbim agzimda yasayamam ben de surekli.
Hiç haksız degilsiniz.artik 3 çocuk babası ve bir eş gibi davranmayı öğrenmeli.bu kadar tehlikeli bir şeye saplantılı olmak pek hayır değil.altin elbiseli adam i bilir misiniz lakabı öyleydi adamın...profesyonelligine ragmen hiç trafik olmayan bir vakit öldü gitti..su testisi su yolunda kırılıyor.benim eşim de taktı bir ara kafasına motorsiklet de motorsiklet diye...aldik..bir de römork aldık her yaz arabaya bağlayıp goturuyoruz yazlığa..yazlikta site içinde markete gidebilir en fazla.yoksa benzin döküp yakarım .ben aglayacagima o ağlasın.uykumun arasında agresif yazmış olabilirim kusura bakmayınMerhaba Hanımlar
Başlıktan da anlaşılacağı üzere eşimin bitmek tükenmek bilmeyen bir motorsiklet sevdası var. 20 yaşından beri kullanıyor, iki yıl önce ciddi bir kaza yaptı. Hastane ve evde devam eden tedaviyle 4 ayda normal hayatına dönebildi. Bu kaza öncesinde de ufak tefek kazalar yaşamıştı. Son kazadan sonra ben bir daha kullanmaması yönünde çok tepki gösterdim. Motorda kazada perte çıktığı için yeniden almadı bu süreçte.
Ara ara arkadaşlarının motorlarını kullandığını biliyorum, Motorsiklet guruplari vardı onlarla yapılan faaliyetleri özlediğini söylüyordu ama ben çok üzerinde durmadım, her seferinde aynı korkuyu tekrar yaşamak istemiyorum diye kapattım konuyu. Bu akşam eşim yeniden motorsiklet almak istediğini söyledi, çok özlemiş kullanmayı arkadaşlarınınkini kullanmak yetmiyormuş, yeni bir model çıkmış onu gösteriyor bana ne kadar güzel değil mi diye. Bende benimle dalga mı geçiyorsun diye çok tepki gösterdim, bu konuyu konuştuk almayacaktın, kullanmayacaktın diye söylendim durdum. Eşimde dikkatli kullanacağını belli saatlerde, zamanlarda motorla trafiğe çıkacağını söyledi, zaman içinde böyle olmayacağını biliyorum.
İstanbul'da yaşıyoruz, maalesef motorlar trafikte taşıt olarak görülmüyor çoğu araç kullananlar tarafından. Daha önce bu kadar ciddiye bir kaza yaşamışken şimdi tekrar motor almak istemesi sorumsuzluk olarak geliyor bana. Ona göre de ben abartıyorum, yıllardır var olan tutkusuna engel oluyorum.
İki küçük çocuğumuz var ve şuan hamileyim eşim her motorla evden çıktığında yaşayacağım stresi biliyorum. İlla almasına karşı çıkarsam almaz biliyorum, motor kullanmayı da çok seviyor bugün almak istediği motoru gösterirken ki hevesini, mutluluğunu gördüm keşke başka birşey için olsaydı bu hevesi de müdahale etmeseydim alsaydı dedim kendi kendime.
Karşı çıkmak da haksız mıyım? Bence değilim ama yine de fikirlerinizi almak istedim, insan eşinin karşısında bu kadar hevesle birşey istediğini görünce de tereddüt ediyor, ona haksızlık mı ediyorum diye.
Arazi aracı için katlanacaginiz en kotu şey kredi o da ödeme gücü olmayana çıkmıyor genelde..ama motosiklette can çıktı mı gelmiyor.Benzer bi durum benim için söz konusu. Eşim arazi aracı almak için çıldırıyor. Halihazırda olan binek otomobili takasa verince 25 bin açık kaliyor. Ben endişe ediyorum. Ödeyemezsek diye
Ama çok hevesli. Yerinde duramiyor.
Hevesine limon sıkmak istemiyorum ama 25 bini vermek de işime gelmiyor.
Böyle bir durum.
Size yardımcı olamıyorum ama. Öyle anlatmak istedim ben de
Biliyorum altın elbiseli adamı, benzin döküp yakma fikri fena değilmiş :) şaka bir yana bende hiç istemiyorum artık. İki küçük çocuk ve hamilelik yeterince zorluyorken birde eşimin motor tutkusuna stres yaşamak istemiyorum.Hiç haksız degilsiniz.artik 3 çocuk babası ve bir eş gibi davranmayı öğrenmeli.bu kadar tehlikeli bir şeye saplantılı olmak pek hayır değil.altin elbiseli adam i bilir misiniz lakabı öyleydi adamın...profesyonelligine ragmen hiç trafik olmayan bir vakit öldü gitti..su testisi su yolunda kırılıyor.benim eşim de taktı bir ara kafasına motorsiklet de motorsiklet diye...aldik..bir de römork aldık her yaz arabaya bağlayıp goturuyoruz yazlığa..yazlikta site içinde markete gidebilir en fazla.yoksa benzin döküp yakarım .ben aglayacagima o ağlasın.uykumun arasında agresif yazmış olabilirim kusura bakmayın
Hem kocam hem ben motorluyuz.
Motosikleti kullanmayana, sahip olmayana ancak şöyle tarif edebilirim; trafik durumuna bakmadan evden cikabildiginiz bir arac. Bu İstanbul gibi büyük sehirlerde çok büyük bir luks.
Simdi hamileyim ve 3 aydir motorumu suremedim. Agustos sonu doğum, ekim gibi binerim yine diyorum.
İkimiz de kazalar atlattik. İkimiz de digeri yaninda yokken motora bindiginde aklimiz kaliyor. Ama arabada da kaliyor. Risk her yerde. Ekipman tam olmali ki ekipman sadece kask mont degildir
Kask
Mont
Bilek korumali eldiven
Diz altina kadar korumali bot
Korumali kevlar kot veya benzer kumas pantolon
Bu ekipmanlarla bile kazada sag cikacagimizin garantisi yoktur. Yüzük takmayiz çünkü bir yere takilir sorun yaratir. Kolye küpe zaten yok yine riskler.
Esiniz bilmemkac senedir motor suruyor ama hic egitim almis mi? Guvenli surus nedir hakim mi? Kapali alan ve yol egitimlerini dusunur mu? Riski azaltmanen en iyi yolu bilinclenmektir. Bilgi bizi korur.
Esi viraj seven ssci hanim icin de yaziyorum, kesinlikle eğitim. Bir de ssciler adrenaline daha düşkündür. Onemli olan son hiz degildir benim nazarimda; ivmelenmektir.
Hele cocugum olunca esime de izin vermem diyen surucu hanim, size çok şaşırdım. Kendiniz kullanirken, olaya hakimken bir insanın özgürlüğünü kisitlamaya karar vermeniz ne kadar nahoş.
Cevremizde cok var, hanimdan izin alalim da surmeye gidelim diyen. Bizde böyle bir sorun yok. Olsaydi zaten ne sevgili olurduk ne evlenirdik.
İzin almak vermek ne demek? Evlenecek çocuk yapacak yasa gelmisiz, birbirimizin kararlarina nasil saygı gostermeyiz?
Esinizi koeumak istiyorsaniz Honda güvenli sürüş klubunden misal gs2 hediye edin. Roadcraft teori egitimi ucretsiz oraya götürün. Daha ileri düzey bir surucuyse yol egitimi aldirin. Belki rospa alır. Ama bilinc ve bilgi onu gelistirecektir.
Motosikletle ilgili sorunuz varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım arkadaşlar.
Motor kazası sonrası 4 gün 1 yaşındaki çocuğumu evde bırakıp hastanede yoğun bakımda beklemiş bir eş olarak bu konuda söz sahibi olduğumu düşünüyorum.Hem kocam hem ben motorluyuz.
Motosikleti kullanmayana, sahip olmayana ancak şöyle tarif edebilirim; trafik durumuna bakmadan evden cikabildiginiz bir arac. Bu İstanbul gibi büyük sehirlerde çok büyük bir luks.
Simdi hamileyim ve 3 aydir motorumu suremedim. Agustos sonu doğum, ekim gibi binerim yine diyorum.
İkimiz de kazalar atlattik. İkimiz de digeri yaninda yokken motora bindiginde aklimiz kaliyor. Ama arabada da kaliyor. Risk her yerde. Ekipman tam olmali ki ekipman sadece kask mont degildir
Kask
Mont
Bilek korumali eldiven
Diz altina kadar korumali bot
Korumali kevlar kot veya benzer kumas pantolon
Bu ekipmanlarla bile kazada sag cikacagimizin garantisi yoktur. Yüzük takmayiz çünkü bir yere takilir sorun yaratir. Kolye küpe zaten yok yine riskler.
Esiniz bilmemkac senedir motor suruyor ama hic egitim almis mi? Guvenli surus nedir hakim mi? Kapali alan ve yol egitimlerini dusunur mu? Riski azaltmanen en iyi yolu bilinclenmektir. Bilgi bizi korur.
Esi viraj seven ssci hanim icin de yaziyorum, kesinlikle eğitim. Bir de ssciler adrenaline daha düşkündür. Onemli olan son hiz degildir benim nazarimda; ivmelenmektir.
Hele cocugum olunca esime de izin vermem diyen surucu hanim, size çok şaşırdım. Kendiniz kullanirken, olaya hakimken bir insanın özgürlüğünü kisitlamaya karar vermeniz ne kadar nahoş.
Cevremizde cok var, hanimdan izin alalim da surmeye gidelim diyen. Bizde böyle bir sorun yok. Olsaydi zaten ne sevgili olurduk ne evlenirdik.
İzin almak vermek ne demek? Evlenecek çocuk yapacak yasa gelmisiz, birbirimizin kararlarina nasil saygı gostermeyiz?
Esinizi koeumak istiyorsaniz Honda güvenli sürüş klubunden misal gs2 hediye edin. Roadcraft teori egitimi ucretsiz oraya götürün. Daha ileri düzey bir surucuyse yol egitimi aldirin. Belki rospa alır. Ama bilinc ve bilgi onu gelistirecektir.
Motosikletle ilgili sorunuz varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım arkadaşlar.
Amin inşallahBenim eşim de motosiklete çok düşkün bu düşkünlüğü bitmedi çok tartıştık olmadı bu motor sevdasından vazgeçmedi doğru kullandıktan sonra bi şey olmaz diyo aracı park etme sorunu var motosikletle böyle bi şey yok dedi.birlikte de biniyoruz artık.beni de alıştırdı motosiklete.hızlı gitmezse bi sorun yok Allah kazalardan belalardan korusun inşallah..
Amin.Razı olan çiftlerden olmanız ne hos.esler takıntılı biçimde birbirlerinin özgürlüğünü kisitlamamali. Ama motorsiklet farklı ve tehlikeli bir tutku.benim iç huzurumun bittigi yerde onun ( eşimin) özgürlüğünun hükmü olmaz.hic de despot değilim.esimin isteklerine değer veririm.ama motorsiklet başka.sizi huzursuz eden bir mevzuu olmadığı için çok sanslisiniz.evladinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.anneli babalı buyusun
Amin. Bugün denedim de. Yabancılık hissettim. Bi de eski aracımıza göre fazla özellikli. Her şeyi otomatik. Bana acayip geldi.Arazi aracı için katlanacaginiz en kotu şey kredi o da ödeme gücü olmayana çıkmıyor genelde..ama motosiklette can çıktı mı gelmiyor.
Arazi aracını öneririm:)))) biz de oğlan olunca mevcut arabamıza sigamadik sattık arazi araci aldık.bu da benim saplantimdiama içinde daha güvenli hissediyoruz kendimizi.Allah kazadan beladan korusun gelmeden esirgesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?