Eşimin Motorsiklet Sevdası

Beni en iyi siz anlarsınız, eşimde büyük bir kaza geçirdi, günlerce yoğun bakımda kaldı, kızım bir yaşındaydı o zaman çok zordu bizim için.

Onun öncesinde ufak tefek kazaları olmasına rağmen hiç müdahale etmedim, motor guruplarıyla olan faaliyetlerine hep katıldı şehir dışı da olsa ama kaza dönüm noktası oldu bende. İki yıldır alma eğiliminde bulunmadı eşim ama içinin gittiğini biliyorum tabiri caizse. Başka hobileri de var onlarla ilgileniyor zaten motoru da eksik kalsın diyorum.

Kendi kazasından sonra bir arkadaşını kaybetti motor kazasında, ailece görüştüğümüz insanlardı,bunlara rağmen yeniden başlamasını istemiyorum. Kullansa aklım hep eşime kalacak biliyorum, o kullandıkça huzursuz edicem onu böylesi daha iyi. İnşallah ısrarcı olmaz eşimde sorun yaşamamayız bu konuda, ben sizin gibi bakamıyorum artık motor tutkusuna.

Onlara rağmen de kaza olabiliyor işte maalesef, aslında karşı değildim ben motor kullanmasına aldığı zevki de bildiğim için ama ciddi bir kaza geçirince olmaz olsun böyle zevk, hobi diyor insan:) bende o endişeyi tekrar yaşamak istemiyorum gerçekten.

Benim eşim de motosiklet bağımlısı. Bazı etkinliklerine ben de katılıyorum; grupları vs var. Ama aklım çıkmıyor değil. Seviyorum ben de bağımlılık derecesinde olmasa da.. Beyefendiyi engelleyemiyoruz nedense. Ciddi derecede tutkun oluyor bu şeyi sevenler.

35 yaşında, 15 yaşından beri tepesinde. Ben vazgeçiremedim. Bu tutkuya sahip olanın vazgeçmesi de çok zor.

Hiç haksız degilsiniz.artik 3 çocuk babası ve bir eş gibi davranmayı öğrenmeli.bu kadar tehlikeli bir şeye saplantılı olmak pek hayır değil.altin elbiseli adam i bilir misiniz lakabı öyleydi adamın...profesyonelligine ragmen hiç trafik olmayan bir vakit öldü gitti..su testisi su yolunda kırılıyor.benim eşim de taktı bir ara kafasına motorsiklet de motorsiklet diye...aldik..bir de römork aldık her yaz arabaya bağlayıp goturuyoruz yazlığa..yazlikta site içinde markete gidebilir en fazla.yoksa benzin döküp yakarım .ben aglayacagima o ağlasın.uykumun arasında agresif yazmış olabilirim kusura bakmayın

Arazi aracı için katlanacaginiz en kotu şey kredi o da ödeme gücü olmayana çıkmıyor genelde..ama motosiklette can çıktı mı gelmiyor.
Arazi aracını öneririm:)))) biz de oğlan olunca mevcut arabamıza sigamadik sattık arazi araci aldık.bu da benim saplantimdi ama içinde daha güvenli hissediyoruz kendimizi.Allah kazadan beladan korusun gelmeden esirgesin

Biliyorum altın elbiseli adamı, benzin döküp yakma fikri fena değilmiş :) şaka bir yana bende hiç istemiyorum artık. İki küçük çocuk ve hamilelik yeterince zorluyorken birde eşimin motor tutkusuna stres yaşamak istemiyorum.

Hem kocam hem ben motorluyuz.
Motosikleti kullanmayana, sahip olmayana ancak şöyle tarif edebilirim; trafik durumuna bakmadan evden cikabildiginiz bir arac. Bu İstanbul gibi büyük sehirlerde çok büyük bir luks.
Simdi hamileyim ve 3 aydir motorumu suremedim. Agustos sonu doğum, ekim gibi binerim yine diyorum.

İkimiz de kazalar atlattik. İkimiz de digeri yaninda yokken motora bindiginde aklimiz kaliyor. Ama arabada da kaliyor. Risk her yerde. Ekipman tam olmali ki ekipman sadece kask mont degildir
Kask
Mont
Bilek korumali eldiven
Diz altina kadar korumali bot
Korumali kevlar kot veya benzer kumas pantolon

Bu ekipmanlarla bile kazada sag cikacagimizin garantisi yoktur. Yüzük takmayiz çünkü bir yere takilir sorun yaratir. Kolye küpe zaten yok yine riskler.

Esiniz bilmemkac senedir motor suruyor ama hic egitim almis mi? Guvenli surus nedir hakim mi? Kapali alan ve yol egitimlerini dusunur mu? Riski azaltmanen en iyi yolu bilinclenmektir. Bilgi bizi korur.

Esi viraj seven ssci hanim icin de yaziyorum, kesinlikle eğitim. Bir de ssciler adrenaline daha düşkündür. Onemli olan son hiz degildir benim nazarimda; ivmelenmektir.

Hele cocugum olunca esime de izin vermem diyen surucu hanim, size çok şaşırdım. Kendiniz kullanirken, olaya hakimken bir insanın özgürlüğünü kisitlamaya karar vermeniz ne kadar nahoş.

Cevremizde cok var, hanimdan izin alalim da surmeye gidelim diyen. Bizde böyle bir sorun yok. Olsaydi zaten ne sevgili olurduk ne evlenirdik.
İzin almak vermek ne demek? Evlenecek çocuk yapacak yasa gelmisiz, birbirimizin kararlarina nasil saygı gostermeyiz?

Esinizi koeumak istiyorsaniz Honda güvenli sürüş klubunden misal gs2 hediye edin. Roadcraft teori egitimi ucretsiz oraya götürün. Daha ileri düzey bir surucuyse yol egitimi aldirin. Belki rospa alır. Ama bilinc ve bilgi onu gelistirecektir.

Motosikletle ilgili sorunuz varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım arkadaşlar.

Ve sehir ici 150-250cc iyidir demiyorum. Evet daha az yakar, bakimi daha ucuzdur. Ancak yeterli tecrubeye sahip gaza gelmeyen bir insansankz yavas motor risk oluştuğunda icinde kalmaniza neden olabilirken hizli motor ordan uzaklasmanizi sağlar. Ybr ile hizlanip kacabilecegim yerlerde durumun icinde kaldığım çok olurdu, bu nedenle degistirdim. Simdi gorece daha iyi hizlanan ama son hizi cok da yuksek olmayan bir motorum var. Emin olun kacmami kolaylastiriyor.

Benim nişanlım da motor tutkunudur. Sons of Anarchy dizisi ile başlamış, bir grup arkadaşıyla birlikte kendilerini o grubun Türkiye şubesi gibi görüyorlar ehehe. Ben de endişeleniyorum ama onu baskılamanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü seviyor, severek kullanıyor; ben bunu bilerek başladım onunla ilişkiye. O nasıl beni değiştirmeye çalışsa bunu hoş karşılamayacaksam o da beni karşılamaz. Tamam hayati endişeniz var çok doğal, benim de öyle. Ben tembihliyorum daha çok. "Lütfen dikkatli git, fazla hız yapma, benim sana ihtiyacım var" falan diyorum, şımartıyorum. O da gördüğüm kadarıyla dikkat ediyor. Kısıtlamak yerine orta yolu bulmaya çalışın derim.

Razı olan çiftlerden olmanız ne hos.esler takıntılı biçimde birbirlerinin özgürlüğünü kisitlamamali. Ama motorsiklet farklı ve tehlikeli bir tutku.benim iç huzurumun bittigi yerde onun ( eşimin) özgürlüğünun hükmü olmaz.hic de despot değilim.esimin isteklerine değer veririm.ama motorsiklet başka.sizi huzursuz eden bir mevzuu olmadığı için çok sanslisiniz.evladinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.anneli babalı buyusun

Benim eşim de motosiklete çok düşkün bu düşkünlüğü bitmedi çok tartıştık olmadı bu motor sevdasından vazgeçmedi doğru kullandıktan sonra bi şey olmaz diyo arabayı park etme sorunu var motosikletle böyle bi şey yok dedi.birlikte de biniyoruz artık.beni de alıştırdı motosiklete.hızlı gitmezse bi sorun yok Allah kazalardan belalardan korusun inşallah..

Motor kazası sonrası 4 gün 1 yaşındaki çocuğumu evde bırakıp hastanede yoğun bakımda beklemiş bir eş olarak bu konuda söz sahibi olduğumu düşünüyorum.

Çok defa yazdım kaza öncesi motor kullanmasına hiç karışmadım eşimin, tüm ekipmanları kullanır tedbirlidir o konuda. Evlendikten sonra da ara ara eğitimler aldı ama ne eğitimi olduğunu bilmiyorum suan. Arabayla da kaza olabilir ama motor daha tehlikeli bu bir gerçek.

Aslında sevdiği birşeye engel olmakta istemem eşimin, dün beğendigi motoru gösterirken o kadar hevesliydi ki almasını istememekle ona haksızlık mı yapıyorum diye düşünüp bu konuyu açtım. Ama şuan ki hayat şartlarımı ve daha önce yaşadığı kazayı düşününce kullanmasada olur diye düşünüyorum.

Hiç motor kullanmayıp sizin gibi ona tutkuyla bağlı olmayınca , riskli bir şey olmasına rağmen kullanmaya devam etmenizi anlamamız oldukça zor oluyor maalesef.

Amin inşallah

Amin.
Aslında sizleri de anlıyorum. Belki misal adam yamac paraşütçü olsa ben de kizacaktim. Bir kumasa kendini emanet edip kuslarla yarismak niye diyerek :)

Hamilelikten once de konusurduk, veledi 4-5 yaşında toprakta baslatiriz, 16da asfalta cikinca bize toz yutturur diye Bakalım analik duygulariyla cildirmazsam, hormonlar beynimi ele gecirmezse..

Korkmuyor değilim, riskleri biliyorum, bilerek biniyorum, göze aldım. Gaza gelip gaz koluyla gereksiz oynadığım her an kendi kaleme attığım goldur.

Biz sevgiliyken ben kaza yaptım, ağır bir sonucu olmasa da ambulansla hastaneye kaldirildim.
O önümde sürüyordu, interkomdan konusuyorduk, o virajda karsi seride taştı ben kurtaramadim yoldan çıktım. Aynadan baktim yoksun, geri döndüm goremedim dedi, kenardaki su oluguna dusmusum. Motor da beni at gibi sirtindan atip yoluna devam etmis :)

Yanima geldiginde elimi tuttu ve elleri zangir zangir titriyordu. Bacaklarim degisik duruyormus bacaklarini oynat dedi. Kirildilar sanmis.
O korkusunu anlatamam. Kendimi unuttum onu sakinlestirdim :) Ki o son derece soğukkanlı biridir bana kıyasla.

Aşk böyle bir şey. Seviyoruz ve zarar gelsin istemiyoruz.

Haklısınız. Cocuklar oldugundan daha haklisiniz. Ama o da haklı.

İnşallah hepimiz sağ salim evlerimize doneriz..

Amin. Bugün denedim de. Yabancılık hissettim. Bi de eski aracımıza göre fazla özellikli. Her şeyi otomatik. Bana acayip geldi.

Araba bir yatırım araci olarak pek güvenlikli değil. Vurulursa işi biter. Ama dediğiniz gibi Allah canımızı bize bagislasin. Allah hiçkimseyi sağlıktan ayırmasın

Altın Elbiseli Adam’ın ölümü zaten İstanbul’da motor işinin her açıdan kat kat tehlikeli olduğunun kanıtı.Kendisi motosikletle dünyayı gezdi hiç bişey olmadı İstanbul’da köprüde eşiyle tartışıp arabadan inen kanında yüksek dozda alkol ve esrar bulunan biri yüzünden öldü.
Eşinize “ilerde çocuğumuz motor istese ne dersin?” diye sorun,babam beni böyle vazgeçirmeye çalışmıştı.bi an duraksamıştımda.

Kaza geçiren insanlarla ilgili bir işte çalışıyorum. İnan ki trafiğin her türlüsü çok tehlikeli. Motor ile çıktığında yüreğin ağzında ama bir sürü insan güvenilir arabada, ya da kendi sokağında yayayken de trafik kazası geçirip zor durumda kalabiliyor.
Kendini rahatlatmaya çalış...
Ben bu konuda ikinize de hak verdim.
Benim de mesela bisikletim var, Canim benim. O kadar seviyorum ki. İnsanlar beni bisikletle ozdeslestirdi,arkadaşlarım yolda bisikletli kadın görse çekip bana atarlar. Ama annem asla istemiyor. Çünkü trafikte hiç şansın yok. Kaportan bedenin yani.
Bunu biliyorum ve dikkat ediyorum . Ama tutup da annem istemiyor diye yola cikmamazlik etmem mesela. Ya da ileride eşim bana yasaklar koymaya kalksa dinler miyim bilmiyorum.
Öte yandan size de hak veriyorum. Sonucta 3. Çocuğunuza hamilesiniz. Eşiniz sizin herşeyiniz...
İki ucu b.klu değnek.

Eşim de sağlam bi kaza atlattı kırıklarla atlattık çok şükür. Ondan sonra daha çok araba kullansa da arada motor kullanıyor yine de. Konuyu görünce içim daraldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…