eşimin nasihatleri bitmeyen eleştirileri !

Akuamarin10

Atesle suyun harmonisi
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
1.840
493
163
Balikesir
merhaba 5 yıllık evliyim 2 yaşında çocuğum var eşim sakin yapılı kavgayı tartışmayı sevmeyen uyumlu bir insandır ama buna rağmen çekilmicek huylarıda fazla bikaçından bahsetmek isitiyorum eşim her tartışmada beni sürekli öğrencisiymişim gibi eleştiriyor yani bağır çağır değil alçak sesle belki ama sürekli bana akıl veriyor "şurda yanlış yapıyorsun ,böle yaparrsan seni kimse saymaz,sevmez vb..şeyler söylüyor mesela ondan bişey istememi emri vaki buluyormuş nefret ediyomuş gerçekten yardıma ihtiyacım olduğunda isticekmişim ,kibar konuşcakmışım atıyorum bardağı uzatsana değilde "verirmisin" gibi nazik olcakmışım yapası gelmiyormuş vss..ültimatomları bitmiyor..insanım ben robot değil ya hep bi resmiyet sanki....bazen hak verdiğim oluyor dediklerini yapıyorum haklı bazen diye ama o her dediğinin doğru olduğuna hep benim hatalı davrandığımı söylüyor beni sanki onun çocuğuymuşum gibi nasihatlere boğuyor birde herşeyden rahatsız oluyor beyfendi yok yüksek sesle konuşmicakmışım evde çocuğa bağırmıcakmışım panik yaratmıcakmışım hoşlanmıyormuş,rahatsız oluyormuş .hep kendi isteklerini dile getiriyıor bunu bunu sevmem yapma diyor bazen yapıyorum bazende o anki ruh halimle neticede insanız fevri yada sinirli olabilyorum ters cevap verebiliyorum öle sürekli al gülüm ver gülüm sessiz suspus olamıyor insan. vss..talepleri bitmiyor hiç birde sürekli genelleme yapıyor dışarda da böyle davranırsam beni sevmez saymazlarmış gibi başkalarını işin içine sokuyor..kısacası eşim değil sanki babam.belki haklı ama ben bu durumdan çok sıkıldım artık her tartışmada karakter analizimi yapmasından.. kendimi kişiliksiz ve değersiz hissetmeye başladım beni bu kadar yönlendirmesi ,kendini dosdoğru ben hep hatalıyım gibi anlatmasından sıkıldım.tabi bende rahatsız olduklarımı dile getirdim...siz olsaydınız napardınız nasıl davranırdınız..

değişik olmuş.
eleştiri yapıcı ise güzeldir! eşin evlenmeden öncede böyleydi sanırım. ee sende aynıydın herhalde.ne değişti acaba?
ama evin içinde yeri gelir" ohha" dersin yeri gelir " canım bunu yapman abartılı olmuş "dersin. hep dikkatli olunmuyor.. robotlaşma konusunda haklısın.

Verdiğiniz örneklerden eşinizin size 'adab-ı muhaşeret' dersleri vermeye çalıştığını düşündüm.
Ya siz gerçekten hayt huyt tarzında, kibar olmayan bir biçimde konuşup, o yönde davranışlar sergiliyorsunuz ya da eşiniz sizin yaptığınız her şeye takılıp, laf söylemek adına bunları yapıyor, adeta kendini yüceltiyor.
Bilemedim.

kendimden örnek veriyorum:

bizim evde bisey getirildigi zaman tesekkür edinir (normal saniyordum, degilmis)
getir götür diye komutlar verilmez, babam en kücük kardesimden birsey isterken bile kizim zamanin varsa diye baslar
yemekleri ben yapsam bile anneme eline saglik derim
babamin bize en kötü lafi esolesekler dir, onun bile ucu kendine dokunuyor
asla disarda bagira cagira konusmam

bu saydiklarimin aksine bir insan girse hayatima rahatsiz olurdum, uyarirdim
baktim olmuyor evlenmezdim
o da uyarilarimdan rahatsiz olur, benimle evlenmezdi zaten büyük ihtimal

sizin ses tonunuzu, konusma adabinizi bilmiyorum tabi, belki rahatsiz edicidir gercekten
belkide esiniz abartiyordur
bilemeyiz
ama ne olursa olsun, kücük cocuga ders verir, biseyler ögretir gibi konusmasi cok rahatsiz edici

arkadaşla bunlar sadece bi kaçı kötü niyetli değil biliorum beni adam etmeye uğraşır gibi hissediyorum sanki ben o kadar kötü okadar hatalıyımki hiç iyi yaptığım bişey yok gibi davranıyor kendimi kötü hissetmeme neden oluyor.aşağılyorsun farkında olmadan diyorum sen öle algılıyorsun diyor hemen üste çıkıyor sen yanlış anlıyorsuna dönüyor olay ..olayı yine kendi lehine çevirip beni haksız duruma düşürüyor ha birde bi örnek daha geldi aklıma evimizde rahat davranamıcaksak nerde davranıcazki başka: eşim evde balkona atletle çıkmaz beyfendi ondanda hoşlanmaz,onu evde öpmeye kalksam açık pencere varmı diye kontrol ederr önce perde açıksa kapatır tabi bende romantimden zerre kalmaz artık o ayrı...bunu gibi tonla örnek. haksızsam söleyin gerçekten egosu konusunda haklısınız egosu yüksek ,sanırım eşmde aşağılık kompleksi var hani burnu yere düşse almz dedikleri cinsten ama kendne laf söletmez..

şöle söleyim biz her konuda kılıkırk yara ağır kanlı eşimin evlilik konusunda acele etmesinden evlendik bana kalsa 2 sene daha sürdürdüm tanırdım iyice ama kısmet işte...

Aynı benim aile ortamım.
Neredeyse kan bağımızı soracağım size.

haklısınız öylede denilebilir ben herkes gibi normal bir bayanım ne erkeksi ne fazla çıtıpıtı normal standratlarda herşeyi yerine göre yaparım da sölerimde ama gelgelelim eşimin kibarlık budalası el üstünde tutulası saraf eşrafı gibi sürekli hareketlerime dikkat etmemi gerektiren bu kararkteri karşısında çaresizim aslında çok esprilidir bende keza öle ama çok talepkar bende kadınım herşeye yetişemiyorum bazen fevri oluyorum doğrudur kadınız siz olmuyromusunuz özel günlrde en basitinden ama alttan almak gerekir bazende okulda eğitim evde eğitim çok sıkıcı...ayrıca onun haddi değil..

başak burcu eşim ,özellikleri tıpatıp uyuyor çok uğraştım dediklerini bazen uyguladım karakterime uymasada ,bazen salladım kendimden taviz vememek adına yada içime atmamak için kendim oldum ama şu an arafta gibiyim çok sıkıldım hareketlerinden onun istediğini insan olmaya çalışmaktan olsam herşey çok güzel onuda denedim ama bu sefer ben rahat olamıyorum ben ben olup özgür olamıyum.. her tartışmanın sonu dönüp dolanıp bana geliyor ben sitemlerimi söleyince yok öle bişey diyip kendimden şüpheye dşürüyor beni..hayatıma benim faydam içi olsa bile hep müdahele var "şu dizileri izleme sonra bana sarıyorsun" diyor komedi izle ağlamaklı şeyler izleme gibisnden geçen bi laf söledim diziye bağladı ordan duyup sölüyorsun, dedi sanki benim okadar aklım yok gibi...

valla gece gece deli oldum
şu saatte size yazmak için online oldum

öncelikle eşiniz 5 senedir ne yapıyorsa sizi delirtmek için periyodik olarak
sizde bundan sonra aynı o pes edene kadar aynı tavrı göstereceksıniz

diyeceksiniz biz niye evlendik
birbirimize "eş "olmak için
eş olanlar birbirine üst perdeden sürekli nasihat etmez
sen böyle yaptıkça ilişkimizi değil beni düzeltmek istiyormuşsun gibi hissediyorum
düzeltilmeye ihtiyacım yok diyip kalkacaksınız

valla bi şekilde çözmek lazım bunu
ben bana ben o kişiye sorulmadan akıl verilmesine üst perdeden konuşulmasına ifrit oluyorum

yanı tek gidilebilecek nokta
eğer eşiniz karıkoca ilişkinize düşkünse
bu şekilde fazla nasihat verir tavrının aranızdaki çekimi negatif etkileyebileceğini söylemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…