eşimin nasihatleri bitmeyen eleştirileri !

malesef düşkün değil zaten olsaydı da onu kadınlıkla etkilemek yapılacak en son iş

Bazısı hiç huzursuzluk sevmez. Ailesinden de öyle gördüyse en ufak fevrilikten rahatsız olur. Hani dediğiniz gibi, sizden istediği şeyler kötü şeyler değil aslında ama elbette yıpratıcıdır, sizi anlıyorum.. Ama eşiniz hiç huzursuzluğa tahammül edemiyorsa ona da sizin normaliniz zor gelebilir . Yani aslında ikinize de zordur. Aslında bağırıp çağırmasından da bir nebze iyi böyle sakince anlatması. Ama onun da en azından iki diyeceğine bir demeyi öğrenmesi lazım. Orta yol lazım yani.. Hele ki siz değersiz hissetmeye başladıysanız çok önemli bir sorun var ortada...

Sanırım asıl meseleniz zaten ikinizin uyumsuz kişiliği.. Hep tek tarafın tavizleriyle de elbet olmaz evlilik. Ona onun yöntemiyle yanıt vermeyi denediniz mi peki? Alın bir gün karşınıza, aynı sabırla anlatın. Mesela; Tamam fevri olmam yanlış olabilir ama bazı kişilik özelliklerimi de bastırmamı istiyorsun, o zaman ben kendim olamıyorum, zaten dikkat ediyorum, ama sen her hareketimi eleştirince ben elimi kolumu bile nereye koyacağımı şaşırıyorum, iyice pasifize oluyorum, diyin mesela... Böyle böyle anlatın hissiyatınızı, çok sakince, hiç sesinizi yükseltmeden... O sizden istiyorsa, siz de onun anlayacağı sakin dille ondan isteyebilirsiniz, onu eleştirebilirsiniz. Yani ben olsam öyle yapardım sanırım.

Peki evlenmeden hiç fark edemediniz mi bunları? Mesela evlenince kim değişti? O hep en başından beri böyleydiyse, atıyorum siz evlendikten sonra sinirinizi daha çok göstermeye başladıysanız o da buna mı takıyor acabaTabi böyle de değilse durum sakin sakin anlatmaktan başka yol gelmiyor benim aklıma. Size bu kadar nasihat veriyorsa kendisinin de kesinlikle eleştiriye açık olması lazım..

Bende sakin yapılı değilim. Bazen çok sinirli olduğum, duygusal olduğum zamanlar oluyor. Eşiniz çok itici.

Uç noktalara takık mı bilmem ama
Eşinizle ilgili verdiğiniz örnekler bende de mevcut
Örn verir misin yerine ver deyince biri sinirlenirim uyarırım
Yüksek sesle bende konuşulmasından hoşlanma
Çocuğa elbet bağırılmaz
Bizde de atletle balkona çıkılmaz milletin karısı kızı var saygısızlık olarak algılanır bi gömlek çekilir öyle çıkılır
Öpüşünce de bi zahmet perdeler kapalı olsun yani
Yani bende olsam aynı şeyleri uyarırım
Sanırım siz çok zıt karakterlersiniz

Valla ne guzel koca
Ayni babam
Rahmetli evde corapsiz gezmezdi, esofmanla bile gormedim hic,spor yaparken haric
Giyinir kusanir otururdu elinde kitabi ,arada ickisini icer guzel guzel alcak sesle konusurdu.kesinlikle sunu ver bunu al dedigini hatirlamam. Rica etsem, pardon, lutfensiz cumlesi yoktu. Geldigi yer allahin ucra koyuydu ama iste kibarlik farkli bir konu demek ki. Nur icinde yatsin

Sizi anlıyorum. Birinin sizi sürekli eleştirmesi gerçekten çok can sıkıcı .Ama gördüğüm kadarıyla eleştiriler incitici değil. Doğruyu göstermeye çalışıyor. Peki siz kendi davranışlarınızı bilirsiniz. Çok patavatsız , bağır çağır konuşan , saygısız , görgüsüz bir tavır mı sergiliyorsunuz gerçekten sürekli uyarma ihtiyacı doğuyor. Yoksa eşinizde mi problem var onu iyi tartmak gerekiyor. Kendinizi eleştirir misiniz? Örneğin dayımın eşi bir az önce belirttiğim kişilik özelliklerine sahip. Dayım onu çok seviyor ama davranışları ilk günden bugüne hem dayımı , hem ailedeki herkesi aşırı rahatsız ediyor. Bir ortama girdiğinde insanı utandırıyor. Bu yüzden dayım ona sürekli bişeyleri tembihlemek zorunda kalıyor. Gerçi yıllar değişen bir şey olmadı bizde ona alıştık. Ama dayımın üzüldüğünü biliyorum.

Sakınce knusabıken bı ınsanla bunlar knusulur buraya yazdıgınızı ona okutun yada karaasınıza alıp knusun bu yapıdakı ınsan syledıklerınızı gz ardı etmez dıye dusunuyrum

Ayni benim kiz arkadaslarim. Her seyin nasil yapilmasi gerektigine dair standartlari vardir. Hoslarina gitmeyen bir sey soyledigimde sssst diye kucuk cocuk gibi susturulurum. Konusulan konu hosuma gitmez ilgisiz davranirsam 'sen beni dinliyor musun? yuzume bak!' diye azarlanirim. Kendi aralarinda teklifsizce sakalasma hatta saka yollu laf sokmalarina katlanamazsam gecimsiz, ters cevap verirsem agresif ve itici olurum.
Surekli ve gereksiz yere ogut ve elestiri dinlemekten nefret ediyorum.

Cozumu icin yeni karar verdim artik susmayi dusunmuyorum. Beni rahatsiz etmelerine izin vermeyecegim.

Esinizin size soylediklerini bende esime soylerim. Hic beni asagiliyosun gibi bi sekle sokmadi ama bunu. Aliskanlik iste hayatum der ve biter.
Verir misin deyip tesekkur etmeyi kibarliktan ölmek, paşazadelik gibi yorumlamakta cok garip. Bunlar uc seyler degil ki. Al ver gibi konusmak öküzluk

Günaydın.
Okuyunca düşündüm bir an.
Sanırım ben de benzerlerini kocama yapıyorum.
Şimdiye kadar bir şikayeti olmadı,aksine yakın akraba ve arkadaş çevresi onu ne kadar değiştirdiğimi söyler.
Ben onun iyiliği için söylüyorum,uygulaması kendisine kalmış.
Laf aramızda doğma büyüme İzmirliyim,paşazade torunu değilim ama son derece kibar ana babanın kızıyım.
Gerçekten aile yapısı çok önemliymiş,böyle laf lafı açtıkça anladım. Kocamın da ailesi dünya iyisidir ilk zamanlar söylediklerini hiç anlamazdım öyle hızlı,telaşlı ve kaba konuşurlardı. Şimdi benim anlamadığımı farkettikleri için az daha sakinler ancak asla ağızlardan "lütfen,olur mu,yapar mısın" gibi cümleler çıkmaz.
Kocam çok aşama kaydetti yine de.
Hiç kimse seni sevmez değil ama gerçekten kibar olanların etrafta çok büyük saygınlık topladığı gerçek!!!! En büyük örnek işte benim kocamdır!!!

Belliki eşiniz sakin bir ailede yetişti. Çocukluktan beri bu şekilde konuşarak anlaşılmış, hatta bunu böyle yapmazsan kimse seni sevmez şeklinde söylemlerle büyümüş.

Derdini her zaman sakince konuşarak anlatmak eniyisidir. Alışık olmadığın için bocaliyor olabilirsin. Kırıldığın noktaları ona açıkça ifade et.

Kendisine emir verilmesi hoşuna gitmediği gibi seninde hoşuna gitmediğini söyle.

Bana garip gelmedi. Kim olursa olsun bir şey isteyecekse yapar misin demesini beklerim aynı şekilde de davranırım. Eşiniz yapıcı eleştiriler yapıyor, dikkate almak bir şey kaybettirmez.

öğretmenler böyle
annem babam öğretmen
30 yaşıma yaklaştım hala öğüt hala öğüt illallah ettim

sende sakince neler istediğini söyle...mesela onun bu davranışından rahatsız olduğunu huzursuz olduğunu söyle...

öğretmenler böyle
annem babam öğretmen
30 yaşıma yaklaştım hala öğüt hala öğüt illallah ettim
Yok yok...
Eski kayınvalide/peder karı koca öğretmendi.
3 lafından beşi küfür/hakaret/bedduaydı.
Bir defa yumuşak ses tonu duymadım.
Tamamen karakter bence.
Bu arada hiç kimseyi kötülemiyorum benim annem de ilkokul mezunu.

Kendisine söyledin mi niye böyle yapıyormuş

Sana karşı art niyetli mi yapıyor yoksa gerçekten rahatsız olduğu için mi yapıyor denemek için bi süre tabir ettiğin gibi çıtkırıldım davransan.Bakalım yine aynı eleştirileri alacak mısın?Yani ben de evde dışarıda nasılsam hani insan içinde daha kibar sakin davranıyoruz ya alışkanlık meselesi öyle davranıyorum ailem de öyle çünkü.Evde "onu ver şunu yap" diye gezen bi adam olsa ben de uyarırım aslında.Ama bir dene derim yani amacını anlamış olursun en azından.

oyyyyyyyyyyyyyyyy içime öküz çömeldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…