- 19 Şubat 2010
- 9.066
- 5.690
- 398
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
Bence esiniz fevri ve gergin tavirlarinizdan bikmis ve o yuzden surekli uyari yapiyor.. Ne biliyim bana oyle geldi..merhaba 5 yıllık evliyim 2 yaşında çocuğum var eşim sakin yapılı kavgayı tartışmayı sevmeyen uyumlu bir insandır ama buna rağmen çekilmicek huylarıda fazla bikaçından bahsetmek isitiyorum eşim her tartışmada beni sürekli öğrencisiymişim gibi eleştiriyor yani bağır çağır değil alçak sesle belki ama sürekli bana akıl veriyor "şurda yanlış yapıyorsun ,böle yaparrsan seni kimse saymaz,sevmez vb..şeyler söylüyor mesela ondan bişey istememi emri vaki buluyormuş nefret ediyomuş gerçekten yardıma ihtiyacım olduğunda isticekmişim ,kibar konuşcakmışım atıyorum bardağı uzatsana değilde "verirmisin" gibi nazik olcakmışım yapası gelmiyormuş vss..ültimatomları bitmiyor..insanım ben robot değil ya hep bi resmiyet sanki....bazen hak verdiğim oluyor dediklerini yapıyorum haklı bazen diye ama o her dediğinin doğru olduğuna hep benim hatalı davrandığımı söylüyor beni sanki onun çocuğuymuşum gibi nasihatlere boğuyor birde herşeyden rahatsız oluyor beyfendi yok yüksek sesle konuşmicakmışım evde çocuğa bağırmıcakmışım panik yaratmıcakmışım hoşlanmıyormuş,rahatsız oluyormuş .hep kendi isteklerini dile getiriyıor bunu bunu sevmem yapma diyor bazen yapıyorum bazende o anki ruh halimle neticede insanız fevri yada sinirli olabilyorum ters cevap verebiliyorum öle sürekli al gülüm ver gülüm sessiz suspus olamıyor insan. vss..talepleri bitmiyor hiç birde sürekli genelleme yapıyor dışarda da böyle davranırsam beni sevmez saymazlarmış gibi başkalarını işin içine sokuyor..kısacası eşim değil sanki babam.belki haklı ama ben bu durumdan çok sıkıldım artık her tartışmada karakter analizimi yapmasından.. kendimi kişiliksiz ve değersiz hissetmeye başladım beni bu kadar yönlendirmesi ,kendini dosdoğru ben hep hatalıyım gibi anlatmasından sıkıldım.tabi bende rahatsız olduklarımı dile getirdim...siz olsaydınız napardınız nasıl davranırdınız..
Aynen ya.Herkes alismis davar gibi kocaya boylesi garip geliyor tabii
dizilerime karışma yönünden eşim de aynı ve başak burcu ☺malesef düşkün değil zaten olsaydı da onu kadınlıkla etkilemek yapılacak en son iş
Herkes alismis davar gibi kocaya boylesi garip geliyor tabii
İlk sayfadan başak burcu mu diye aklımdan geçirdimbaşak burcu eşim ,özellikleri tıpatıp uyuyor çok uğraştım dediklerini bazen uyguladım karakterime uymasada ,bazen salladım kendimden taviz vememek adına yada içime atmamak için kendim oldum ama şu an arafta gibiyim çok sıkıldım hareketlerinden onun istediğini insan olmaya çalışmaktan olsam herşey çok güzel onuda denedim ama bu sefer ben rahat olamıyorum ben ben olup özgür olamıyum.. her tartışmanın sonu dönüp dolanıp bana geliyor ben sitemlerimi söleyince yok öle bişey diyip kendimden şüpheye dşürüyor beni..hayatıma benim faydam içi olsa bile hep müdahele var "şu dizileri izleme sonra bana sarıyorsun" diyor komedi izle ağlamaklı şeyler izleme gibisnden geçen bi laf söledim diziye bağladı ordan duyup sölüyorsun, dedi sanki benim okadar aklım yok gibi...
merhaba 5 yıllık evliyim 2 yaşında çocuğum var eşim sakin yapılı kavgayı tartışmayı sevmeyen uyumlu bir insandır ama buna rağmen çekilmicek huylarıda fazla bikaçından bahsetmek isitiyorum eşim her tartışmada beni sürekli öğrencisiymişim gibi eleştiriyor yani bağır çağır değil alçak sesle belki ama sürekli bana akıl veriyor "şurda yanlış yapıyorsun ,böle yaparrsan seni kimse saymaz,sevmez vb..şeyler söylüyor mesela ondan bişey istememi emri vaki buluyormuş nefret ediyomuş gerçekten yardıma ihtiyacım olduğunda isticekmişim ,kibar konuşcakmışım atıyorum bardağı uzatsana değilde "verirmisin" gibi nazik olcakmışım yapası gelmiyormuş vss..ültimatomları bitmiyor..insanım ben robot değil ya hep bi resmiyet sanki....bazen hak verdiğim oluyor dediklerini yapıyorum haklı bazen diye ama o her dediğinin doğru olduğuna hep benim hatalı davrandığımı söylüyor beni sanki onun çocuğuymuşum gibi nasihatlere boğuyor birde herşeyden rahatsız oluyor beyfendi yok yüksek sesle konuşmicakmışım evde çocuğa bağırmıcakmışım panik yaratmıcakmışım hoşlanmıyormuş,rahatsız oluyormuş .hep kendi isteklerini dile getiriyıor bunu bunu sevmem yapma diyor bazen yapıyorum bazende o anki ruh halimle neticede insanız fevri yada sinirli olabilyorum ters cevap verebiliyorum öle sürekli al gülüm ver gülüm sessiz suspus olamıyor insan. vss..talepleri bitmiyor hiç birde sürekli genelleme yapıyor dışarda da böyle davranırsam beni sevmez saymazlarmış gibi başkalarını işin içine sokuyor..kısacası eşim değil sanki babam.belki haklı ama ben bu durumdan çok sıkıldım artık her tartışmada karakter analizimi yapmasından.. kendimi kişiliksiz ve değersiz hissetmeye başladım beni bu kadar yönlendirmesi ,kendini dosdoğru ben hep hatalıyım gibi anlatmasından sıkıldım.tabi bende rahatsız olduklarımı dile getirdim...siz olsaydınız napardınız nasıl davranırdınız..
Bunye Kabul etmiyor tabiiAynen ya.
Erkek illa höt höt mü olacak yani?
biz kısa süre çıktık 3 ay gibi ben daha fazla çıkıp tanıma taraftarıydım ama o uzatmadan evlenmek istedi birbirimizi çok fazla tanıyamadık değişmedi fazla ama çocuk olduktan sonra daha tahamülsüz oldum ve alttan alması gerektiğini bilmiyor bazen ve herşeyi benden bekliyor asıl anlayış bekleyen benim..bu arada çok konuştuk bu mevzuları bazen güzelce bazen tartışaak ama sonuç aynı.. karşımdaki hep kendi isteklerini gündeme getiriyor onun yoluna gittiğim zaman benden iyisi yok herşeyi önüne gitirince her dediğiini yapınca çok mutlu ya ben hep kendimden taviz verip onun dediği gibi bir insan olmak yıpratıyor beni tamam kötü bişey istemiyor belki ama sıkılıyor insan bir süre sonra hapiste gibi hissediyor ruhunu..Bazısı hiç huzursuzluk sevmez. Ailesinden de öyle gördüyse en ufak fevrilikten rahatsız olur. Hani dediğiniz gibi, sizden istediği şeyler kötü şeyler değil aslında ama elbette yıpratıcıdır, sizi anlıyorum.. Ama eşiniz hiç huzursuzluğa tahammül edemiyorsa ona da sizin normaliniz zor gelebilir . Yani aslında ikinize de zordur. Aslında bağırıp çağırmasından da bir nebze iyi böyle sakince anlatması. Ama onun da en azından iki diyeceğine bir demeyi öğrenmesi lazım. Orta yol lazım yani.. Hele ki siz değersiz hissetmeye başladıysanız çok önemli bir sorun var ortada...
Sanırım asıl meseleniz zaten ikinizin uyumsuz kişiliği.. Hep tek tarafın tavizleriyle de elbet olmaz evlilik. Ona onun yöntemiyle yanıt vermeyi denediniz mi peki? Alın bir gün karşınıza, aynı sabırla anlatın. Mesela; Tamam fevri olmam yanlış olabilir ama bazı kişilik özelliklerimi de bastırmamı istiyorsun, o zaman ben kendim olamıyorum, zaten dikkat ediyorum, ama sen her hareketimi eleştirince ben elimi kolumu bile nereye koyacağımı şaşırıyorum, iyice pasifize oluyorum, diyin mesela... Böyle böyle anlatın hissiyatınızı, çok sakince, hiç sesinizi yükseltmeden... O sizden istiyorsa, siz de onun anlayacağı sakin dille ondan isteyebilirsiniz, onu eleştirebilirsiniz. Yani ben olsam öyle yapardım sanırım.
Peki evlenmeden hiç fark edemediniz mi bunları? Mesela evlenince kim değişti? O hep en başından beri böyleydiyse, atıyorum siz evlendikten sonra sinirinizi daha çok göstermeye başladıysanız o da buna mı takıyor acabaTabi böyle de değilse durum sakin sakin anlatmaktan başka yol gelmiyor benim aklıma. Size bu kadar nasihat veriyorsa kendisinin de kesinlikle eleştiriye açık olması lazım..
ver demem asla versene derim en fazla o da sakince hermzama değil duuma bağlı mesela acelem varken daha çok,öpüşme değil canım ufak bir sarılma yada yanaktan kısa bir öpücük yanlış anlaşılmasın adam hazırlık yapıyor adeta onu demek istedim neyse konu özünde bu değilde..zıt karakterli olduğumuz doğru..Uç noktalara takık mı bilmem ama
Eşinizle ilgili verdiğiniz örnekler bende de mevcut
Örn verir misin yerine ver deyince biri sinirlenirim uyarırım
Yüksek sesle bende konuşulmasından hoşlanma
Çocuğa elbet bağırılmaz
Bizde de atletle balkona çıkılmaz milletin karısı kızı var saygısızlık olarak algılanır bi gömlek çekilir öyle çıkılır
Öpüşünce de bi zahmet perdeler kapalı olsun yani
Yani bende olsam aynı şeyleri uyarırım
Sanırım siz çok zıt karakterlersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?