eşimin nasihatleri bitmeyen eleştirileri !

eşiniz kibar sakin yapılı bir adam
benim eşim de mesela bana su ver dese bozulurum , verir misin demesini beklerim,
ben de verir misin derim.

yemek yaptıgımda eline sağlık der

mesela ben ondan bırsey ıstesem evde, getirdiğinde tesekkur ederım, o da alıstı benım bu tutumuma o da eder tesekkur

atletle balkona cıkmaz demıssınız, bu kötü birsey mi bence çok doğru
ben balkona cıktıgım zaman diğer apartmanlarda hiç atletle duran erkek gormuyorum gorsem de hoşlanmam zaten.

benım eşim de onu opeceğim zaman dısarıdan gozukmemek adına perdelere bakar

bence bu da güzel birsey

bana siz biraz garip geldınız acıkcası

çocuga bagırmanızdan hoslanmıyormus, yuksek sesten hoslanmıyormuş

daha ne ıstıyorsun kaba saba bır adam olsa bunları sana bagırarak söylese daha mı ıyı

sen de birsey ısterken yapar mısın de , ne olacak yani>?

Kendisi çok mu eğitimli ?
Hani yetiştirilme tarzımı böyle dışarıda görüyor da kıyaslama mı yapıyor ?

Bence esiniz fevri ve gergin tavirlarinizdan bikmis ve o yuzden surekli uyari yapiyor.. Ne biliyim bana oyle geldi..

Bende eşiniz gibi evde yüksek sesle konuşulmasından, panik havası yaratılmasından çok çok rahatsız oluyorum. Eşinizin de rahatsız olması çok normal. Kibar olması, 'alır mısın verir misin, yapar mısın' demesi de çok güzel. Deemek ki eşiniz gayet saygılı bir insan. Sonuçta siz eeşinizle evlendiniz diye, onunla istediğiniz gibi konuşamazsınız. Arada bir saygı, bir mesafe olması çok güzel. Eşiniz de bunu sizden talep etmesi çok doğal.
Size olumlu bir şekil de eleştiri de bulunmasın da kötü bir şey yok ki. Bazen ben de eşime ; benden rahatsızlık duyduğun hareketleri dile getirmesini isterim. Aynısını bende yaparım. hatta eşimle bir ara mektup yazmıştık. Birbirimizin olumlu ve olumsuz yönlerini kağıda dökmüştük..
Bence sorun eşinizde değil, sizde..

Yazıyı okuyunca birden kendimi okuyorum sandım 5 yıl, 2 yaşında çocuk :) arkadaşım eşler birbirlerini eleştirebilirler ama eşinizin ki biraz abartı olmuş. Neticede sizi böyle kabullenmiş 5 sene sonra sürekli eleştirilmek insanı sıkar, anlayabiliyorum. Bu durumda olsam, bende aynı şekilde olur olmadık eleştirir hoşlanmadığımı anlamasını sağlardım.

Çok sıkıcı bir eşinizz warrr... Ben kesinlikle yönlendirmeye ve nasiyata gelemem...
Siz iyi dayanıyorsunuz bence....

Ama Allah yine de ayırmasın sizi...

Tam başak burcu mu eşiniz diye soracaktım ki siz söylemişsiniz. Var bu eylülde bir şey.
Eşiniz çekilir karın ağrısı değil bu arada

Eşiniz sizi olduğunuzdan farklı bir karektere sokmaya çalışıyor.
İnsan kendi evindede kendisi gibi olamayacaksa ,sürekli tetik üstünde olacaksa bu hayat resmen işkence olur valla.

Ben eşiniz de kötü bi durum göremedim. Ne güzel işte atletle balkona çıkmıyor ki çıkılmaz zaten. Perde kontrol ediyor diye kiziyorsun bende dikkat ederim buna ne varki? Hatta öpüşmemize bile gerek yok içeri görünmesin diye perdeler herzaman dikkat edilir benim açımdan.
Eşim eve ekmek veya ihtiyaç alsa ben teşekkürederim kesené bereket derim. Bence bunlar çok normal şeyler,sen boşuna üzülüyorsun. Evet itiraf ediyorum eşimde bende başak burcuyuz.

O "versene " olayında hak verdim. Çocuğa bağırma konusunda da hak verdim. Benim de hoşlandığım şeyler değil. Siz de bu huylarınızı değiştirin. Bunun karşılığında o da kendi kusurlarını değiştirsin. Ne bileyim size evde yardımcı olsun, sizi tatile götürsün. Bir orta yol bulun.

malesef düşkün değil zaten olsaydı da onu kadınlıkla etkilemek yapılacak en son iş
dizilerime karışma yönünden eşim de aynı ve başak burcu ☺
dizilerden etkilendiğimi söylerse niye ben gerizekalı mıyım diyorum. çok uzatırsak sanane, hı hı falan diyip duymuyorum. yoksa kavga bitmez

İlk sayfadan başak burcu mu diye aklımdan geçirdim
Bunu görünce bi gülme geldi daha diğer sayfalara bakamadım ama bakacağım, hemen yazmak istedim :)
Ben de başağım. Evlilik düşünmüyorum ama bazen olsaydı nasıl biri isterdim diye düşündüğüm oldu.
En sonunda dilsiz biri olabilir ancak diye karar kıldım. Neden mi?
Sadece burçla alakalı değil tabi, annem hep babama lal olsun derdi. Saray eşrafı değiliz yani tam tersi evde sürekli aşağılanarak büyüdük. Benim en ufak bi hakarete dahi tahammülüm kalmadı salak aptal gerizekalı vs. diye hitap eden insandan bile soğuyorum. Bunları tv deki bi adama dahi dememeli. Böyle bi insan varsa ancak lal olabilir heralde.
Ayrıca eşime sadece adıyla hitap etmez bey, efendi eklerdim.
Sen yerine siz derdim. Çocuklarımla da sizli bizli konuşurdum.
Siz diye başlarsan hakarete varamazsın çünkü.
"Anneciğim nasılsınız ellerinizden öperim hürmetler" ne kadar güzel.
Ve en çok nefret ettiğim şey de yüksek sestir. Odadan odaya bağırmadır.
Bir insandan o kadar çabuk soğuyorum ki sevgimin idamesi için saygı üslup benim için çok önemli.
Yani adamın amacı sizi ezmek değil de bir hayat tarzı oluşturmak istemesi olabilir.

Son düzenleme:

Kocaniza soyleyin kuklasi degilsiniz onun tamam esler yapici anlamda birbirlerini elestirip uyari verebilirler ama sizinki resmen bastan egitime baslamis yani. Yaslariniz egitim ve is duzeyleriniz aynimi bu arada, kocaniz kendinde sizi egitecek bu hakki nerden buluyor diye merak ediyorum. Cunku calisan veya okumus kocalar pek meraklidir calismayan veya onlardan az okul okumus hanimlarina akil vermeye egitmeye faln cok severler oyle seyleri, sanki o kadin okumadi diye beynims yokmus gibi davranirlar.
Sizi seve gelisim gostermenizi ozgunvenli olmanizi tabir yerindeyse toplum icinde nerde nasil davranilacaginiz ogrenmenizi cok isterse, kurslara egitimlere yazdirsin, sizi eve kilitleyip kendi dediklerini yapacak kuklasi yapacagina biraksin izin versin siz kendinizi ogrenerek gelistirin dimi. Yok ama bu zihniyetteki adamin asil niyeti sizin iyiliginz olmadiginda bu cok basit seyi dusunemezler onlar sizin aslinda bu kendinize guvensiz hallerinizden hoslanirlar kendine guvensiz fikirlerinde tereddut ve korku dolu halinizi cunku bu haliniz cok daha kolay manipule edilebilir yonetilebilir bir haldir onlar icin.
Eger kocanizin elestirilerinde birazda haklilik payi varsa kendinizi gelistirin madem.

Aynen ya.
Erkek illa höt höt mü olacak yani?
Bunye Kabul etmiyor tabii alisilmisin disinda olunca
Cok kaba olana denk gelmemisler herhalde

Bir sabah kocalari kahvalti sofrasinda bitmis cay bardagini dannn diye onlerine koyup da hic birsey soyleneden rica etmeden cay koy demeye getirirse o zaman gorurum ben onlari

ben eslerin birbirlerinin hatasini gordugunde yapici olarak elestirilmesinden yanayim.bize en yakin olan surekli birarada oldugumuz eslerimiz..cunku..

biz kısa süre çıktık 3 ay gibi ben daha fazla çıkıp tanıma taraftarıydım ama o uzatmadan evlenmek istedi birbirimizi çok fazla tanıyamadık değişmedi fazla ama çocuk olduktan sonra daha tahamülsüz oldum ve alttan alması gerektiğini bilmiyor bazen ve herşeyi benden bekliyor asıl anlayış bekleyen benim..bu arada çok konuştuk bu mevzuları bazen güzelce bazen tartışaak ama sonuç aynı.. karşımdaki hep kendi isteklerini gündeme getiriyor onun yoluna gittiğim zaman benden iyisi yok herşeyi önüne gitirince her dediğiini yapınca çok mutlu ya ben hep kendimden taviz verip onun dediği gibi bir insan olmak yıpratıyor beni tamam kötü bişey istemiyor belki ama sıkılıyor insan bir süre sonra hapiste gibi hissediyor ruhunu..

ver demem asla versene derim en fazla o da sakince hermzama değil duuma bağlı mesela acelem varken daha çok,öpüşme değil canım ufak bir sarılma yada yanaktan kısa bir öpücük yanlış anlaşılmasın adam hazırlık yapıyor adeta onu demek istedim neyse konu özünde bu değilde..zıt karakterli olduğumuz doğru..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…