- 1 Aralık 2015
- 2.329
- 1.502
- 63
- Konu Sahibi Akuamarin10
-
bende sevmem bide basak bircu kontrolcu bir burc kendimde oyleyimdeİlk sayfadan başak burcu mu diye aklımdan geçirdim
Bunu görünce bi gülme geldi daha diğer sayfalara bakamadım ama bakacağım, hemen yazmak istedim :)
Ben de başağım. Evlilik düşünmüyorum ama bazen olsaydı nasıl biri isterdim diye düşündüğüm oldu.
En sonunda dilsiz biri olabilir ancak diye karar kıldım. Neden mi?
Sadece burçla alakalı değil tabi, annem hep babama lal olsun derdi. Saray eşrafı değiliz yani tam tersi evde sürekli aşağılanarak büyüdük. Benim en ufak bi hakarete dahi tahammülüm kalmadı salak aptal gerizekalı vs. diye hitap eden insandan bile soğuyorum. Bunları tv deki bi adama dahi dememeli. Böyle bi insan varsa ancak lal olabilir heralde.
Ayrıca eşime sadece adıyla hitap etmez bey, efendi eklerdim.
Sen yerine siz derdim. Çocuklarımla da sizli bizli konuşurdum.
Siz diye başlarsan hakarete varamazsın çünkü.
"Anneciğim nasılsınız ellerinizden öperim hürmetler" ne kadar güzel.
Ve en çok nefret ettiğim şey de yüksek sestir. Odadan odaya bağırmadır.
Bir insandan o kadar çabuk soğuyorum ki sevgimin idamesi için saygı üslup benim için çok önemli.
Yani adamın amacı sizi ezmek değil de bir hayat tarzı oluşturmak istemesi olabilir.
ben yerine göre davranan bir insanım eşime göre fevriyim doğrudur zaten eşime göre herkes fevri ..çok sakin olduğu sesini hiç yükseltmediği için normal gelmiyor ona bende her daim bağır çağır değilim . doğrumu yanlışımı her fırsatta her tartışmada çocuğu gibi anlatıp düzeltmeye çalışması yıpratıyor baze tartışmayı geçiştirsin istiyorum o uzatıp benim kişilik özelliklerime giriyor.. ben bu kadar mı kötüyüm ozaman neden beraberiz diyorum.. sevgidolu deli dolu bir insanım ama eşime ağır geliyorum sanırım o daha ağır başlı fazla konuşmayı sevmeyen içinde yaşayan biri.Sizi anlıyorum. Birinin sizi sürekli eleştirmesi gerçekten çok can sıkıcı .Ama gördüğüm kadarıyla eleştiriler incitici değil. Doğruyu göstermeye çalışıyor. Peki siz kendi davranışlarınızı bilirsiniz. Çok patavatsız , bağır çağır konuşan , saygısız , görgüsüz bir tavır mı sergiliyorsunuz gerçekten sürekli uyarma ihtiyacı doğuyor. Yoksa eşinizde mi problem var onu iyi tartmak gerekiyor. Kendinizi eleştirir misiniz? Örneğin dayımın eşi bir az önce belirttiğim kişilik özelliklerine sahip. Dayım onu çok seviyor ama davranışları ilk günden bugüne hem dayımı , hem ailedeki herkesi aşırı rahatsız ediyor. Bir ortama girdiğinde insanı utandırıyor. Bu yüzden dayım ona sürekli bişeyleri tembihlemek zorunda kalıyor. Gerçi yıllar değişen bir şey olmadı bizde ona alıştık. Ama dayımın üzüldüğünü biliyorum.
al ver asla demem ben en fazla acelem varsa versene derim o bunu emri vaki olarak algılıyor herşey her durumda yapılmıyor o anda olmayabiliyor..Esinizin size soylediklerini bende esime soylerim. Hic beni asagiliyosun gibi bi sekle sokmadi ama bunu. Aliskanlik iste hayatum der ve biter.
Verir misin deyip tesekkur etmeyi kibarliktan ölmek, paşazadelik gibi yorumlamakta cok garip. Bunlar uc seyler degil ki. Al ver gibi konusmak öküzluk
art niyetli değil kesinlikle söylüyor zaten kendisi senin iyiliğin için diye ama öyle bile olsa bunu her tartışmada duymak çok incitici.kendimi değersiz hissettiriyor bana bir kişiliğim yok herşeyi ondan öğrenicekmişim gibi bir duruma sokuyor beni.sıkılıyor bunalıyor insan bir süre sonra..genelde kibarımdır ama hiç sinirli olduğum zamanlara katlanamıyor..Sana karşı art niyetli mi yapıyor yoksa gerçekten rahatsız olduğu için mi yapıyor denemek için bi süre tabir ettiğin gibi çıtkırıldım davransan.Bakalım yine aynı eleştirileri alacak mısın?Yani ben de evde dışarıda nasılsam hani insan içinde daha kibar sakin davranıyoruz ya alışkanlık meselesi öyle davranıyorum ailem de öyle çünkü.Evde "onu ver şunu yap" diye gezen bi adam olsa ben de uyarırım aslında.Ama bir dene derim yani amacını anlamış olursun en azından.
peki teşekkür ederim ..eşiniz kibar sakin yapılı bir adam
benim eşim de mesela bana su ver dese bozulurum , verir misin demesini beklerim,
ben de verir misin derim.
yemek yaptıgımda eline sağlık der
mesela ben ondan bırsey ıstesem evde, getirdiğinde tesekkur ederım, o da alıstı benım bu tutumuma o da eder tesekkur
atletle balkona cıkmaz demıssınız, bu kötü birsey mi bence çok doğru
ben balkona cıktıgım zaman diğer apartmanlarda hiç atletle duran erkek gormuyorum gorsem de hoşlanmam zaten.
benım eşim de onu opeceğim zaman dısarıdan gozukmemek adına perdelere bakar
bence bu da güzel birsey
bana siz biraz garip geldınız acıkcası
çocuga bagırmanızdan hoslanmıyormus, yuksek sesten hoslanmıyormuş
daha ne ıstıyorsun kaba saba bır adam olsa bunları sana bagırarak söylese daha mı ıyı
sen de birsey ısterken yapar mısın de , ne olacak yani>?
kendisi çok bilgili kültürlüdür araştırmacıdır zaten o yüzden beni hep eleştirmesi benim iyiliğim adına olsada..Kendisi çok mu eğitimli ?
Hani yetiştirilme tarzımı böyle dışarıda görüyor da kıyaslama mı yapıyor ?
Ben hic bi durumda boyle demem mesela. Tartisma ortasinda bile. Buna alistigim icin bana garip geliyor.al ver asla demem ben en fazla acelem varsa versene derim o bunu emri vaki olarak algılıyor herşey her durumda yapılmıyor o anda olmayabiliyor..
söylüyorum zaten sürekli eleştiriyorsun beni böyle kabul et diyorum ama nafile beni istediği kalıba sokmayı kafaya koymuşYazıyı okuyunca birden kendimi okuyorum sandım 5 yıl, 2 yaşında çocuk :) arkadaşım eşler birbirlerini eleştirebilirler ama eşinizin ki biraz abartı olmuş. Neticede sizi böyle kabullenmiş 5 sene sonra sürekli eleştirilmek insanı sıkar, anlayabiliyorum. Bu durumda olsam, bende aynı şekilde olur olmadık eleştirir hoşlanmadığımı anlamasını sağlardım.
bunu bbizde yaptık daha doğrusu ben yazdım ama bişey değişmedi ben onun için değiştim kimi zaman yapmasını istemediğ şeyleri yapmadım veren hep ben oldum ama o eleştirmekten akıl vermekten hiç vazgeçmedi..Bende eşiniz gibi evde yüksek sesle konuşulmasından, panik havası yaratılmasından çok çok rahatsız oluyorum. Eşinizin de rahatsız olması çok normal. Kibar olması, 'alır mısın verir misin, yapar mısın' demesi de çok güzel. Deemek ki eşiniz gayet saygılı bir insan. Sonuçta siz eeşinizle evlendiniz diye, onunla istediğiniz gibi konuşamazsınız. Arada bir saygı, bir mesafe olması çok güzel. Eşiniz de bunu sizden talep etmesi çok doğal.
Size olumlu bir şekil de eleştiri de bulunmasın da kötü bir şey yok ki. Bazen ben de eşime ; benden rahatsızlık duyduğun hareketleri dile getirmesini isterim. Aynısını bende yaparım. hatta eşimle bir ara mektup yazmıştık. Birbirimizin olumlu ve olumsuz yönlerini kağıda dökmüştük..
Bence sorun eşinizde değil, sizde..
bende koçum sanırım ondan :)Çok sıkıcı bir eşinizz warrr... Ben kesinlikle yönlendirmeye ve nasiyata gelemem...
Siz iyi dayanıyorsunuz bence....
Ama Allah yine de ayırmasın sizi...
dizilerime karışma yönünden eşim de aynı ve başak burcu ☺
dizilerden etkilendiğimi söylerse niye ben gerizekalı mıyım diyorum. çok uzatırsak sanane, hı hı falan diyip duymuyorum. yoksa kavga bitmez
ilginçmiş:) dizilerime bile beni etkilediğini ona göre haeket ettiğimi sölemesi gerçekten aynı eşlerimiz..
Koç burcusun ama sabırlı olduğun kesin,bende koçum sanırım ondan :)
başak olduklarını düşünürsek :)
bunu bir başak kadınından duymak belki sorunuma çare olabilir devam edin lütfenİlk sayfadan başak burcu mu diye aklımdan geçirdim
Bunu görünce bi gülme geldi daha diğer sayfalara bakamadım ama bakacağım, hemen yazmak istedim :)
Ben de başağım. Evlilik düşünmüyorum ama bazen olsaydı nasıl biri isterdim diye düşündüğüm oldu.
En sonunda dilsiz biri olabilir ancak diye karar kıldım. Neden mi?
Sadece burçla alakalı değil tabi, annem hep babama lal olsun derdi. Saray eşrafı değiliz yani tam tersi evde sürekli aşağılanarak büyüdük. Benim en ufak bi hakarete dahi tahammülüm kalmadı salak aptal gerizekalı vs. diye hitap eden insandan bile soğuyorum. Bunları tv deki bi adama dahi dememeli. Böyle bi insan varsa ancak lal olabilir heralde.
Ayrıca eşime sadece adıyla hitap etmez bey, efendi eklerdim.
Sen yerine siz derdim. Çocuklarımla da sizli bizli konuşurdum.
Siz diye başlarsan hakarete varamazsın çünkü.
"Anneciğim nasılsınız ellerinizden öperim hürmetler" ne kadar güzel.
Ve en çok nefret ettiğim şey de yüksek sestir. Odadan odaya bağırmadır.
Bir insandan o kadar çabuk soğuyorum ki sevgimin idamesi için saygı üslup benim için çok önemli.
Yani adamın amacı sizi ezmek değil de bir hayat tarzı oluşturmak istemesi olabilir.
sabırsızım aslında çoğu kere ayrılmayı çekip gitmeyi düşündüm ama flört etmiyorsunki çocukda varken alıp başını nreye gitceksin koçun estirdiği rüzgarlar orda sona eriyor işteKoç burcusun ama sabırlı olduğun kesin,
Genel olarak sabırsız bir yapımız vardır.
Ne bilim başa gelince farklı olabilir ama cocukmuşsunuz gibi yönlendirmek hiç bize göre değil, bana göre hiç değil
bende koçum sanırım ondan :)
eleştiri dozunda güzeldir herkes için benimki sürekli her kavgada gına geldiValla koç burcu olabileceğin aklıma geldi de yok yaa dedimkuzum ben de koç burcuyum ve seni en iyi ben anlarım . biz eleştirilmekten nefret ederiz başaklar da eleştirmeyi çok sever. malesef tamamen zıtsınız eşinle. sen yine sabırlıymışsın yerinde olsaydım adam elimde kalırdı orası kesin. ama sen öyle yapma .
bunu bir başak kadınından duymak belki sorunuma çare olabilir devam edin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?