eşimin nasihatleri bitmeyen eleştirileri !

bende sevmem bide basak bircu kontrolcu bir burc kendimde oyleyimde

ben yerine göre davranan bir insanım eşime göre fevriyim doğrudur zaten eşime göre herkes fevri ..çok sakin olduğu sesini hiç yükseltmediği için normal gelmiyor ona bende her daim bağır çağır değilim . doğrumu yanlışımı her fırsatta her tartışmada çocuğu gibi anlatıp düzeltmeye çalışması yıpratıyor baze tartışmayı geçiştirsin istiyorum o uzatıp benim kişilik özelliklerime giriyor.. ben bu kadar mı kötüyüm ozaman neden beraberiz diyorum.. sevgidolu deli dolu bir insanım ama eşime ağır geliyorum sanırım o daha ağır başlı fazla konuşmayı sevmeyen içinde yaşayan biri.

al ver asla demem ben en fazla acelem varsa versene derim o bunu emri vaki olarak algılıyor herşey her durumda yapılmıyor o anda olmayabiliyor..

art niyetli değil kesinlikle söylüyor zaten kendisi senin iyiliğin için diye ama öyle bile olsa bunu her tartışmada duymak çok incitici.kendimi değersiz hissettiriyor bana bir kişiliğim yok herşeyi ondan öğrenicekmişim gibi bir duruma sokuyor beni.sıkılıyor bunalıyor insan bir süre sonra..genelde kibarımdır ama hiç sinirli olduğum zamanlara katlanamıyor..

peki teşekkür ederim ..

al ver asla demem ben en fazla acelem varsa versene derim o bunu emri vaki olarak algılıyor herşey her durumda yapılmıyor o anda olmayabiliyor..
Ben hic bi durumda boyle demem mesela. Tartisma ortasinda bile. Buna alistigim icin bana garip geliyor.
Esim yaparsa uyariyorum.
Sizde esniz boyle dedigi vakitler aliskanlik hayatim kusura bakma deyip gecistirseniz bence buyumez is. Kotu bisey soylemiyo cunku

söylüyorum zaten sürekli eleştiriyorsun beni böyle kabul et diyorum ama nafile beni istediği kalıba sokmayı kafaya koymuş

bunu bbizde yaptık daha doğrusu ben yazdım ama bişey değişmedi ben onun için değiştim kimi zaman yapmasını istemediğ şeyleri yapmadım veren hep ben oldum ama o eleştirmekten akıl vermekten hiç vazgeçmedi..

bunu bir başak kadınından duymak belki sorunuma çare olabilir devam edin lütfen

sabırsızım aslında çoğu kere ayrılmayı çekip gitmeyi düşündüm ama flört etmiyorsunki çocukda varken alıp başını nreye gitceksin koçun estirdiği rüzgarlar orda sona eriyor işte

Bu hereketleri aşağyukarı her erkek yaparda çoğu kadın itiraf etmez bir tek senin başında değil sende onun zayıf tarafını bulup oradan saldıracaksın kendisi mükemmel olamaz zaten vardır eksik yönleri otur ve bir düşün :)

Eşiniz ve siz karakter, hayata bakış açısı, tutum ve davranışlar bakımından farklisiniz diye dusundum... Siz böyle anlatınca siz haklisiniz, ama Eşiniz de ben evimde sessizlik, huzur, dinginlik istiyorum derse o da haklı, tamamen farklı karakterdesiniz galiba, beraber yasamak için bence bir uzman yardımı alın...yoksa hayat ikiniz için de çekilmez...

bende koçum sanırım ondan :)

Valla koç burcu olabileceğin aklıma geldi de yok yaa dedim kuzum ben de koç burcuyum ve seni en iyi ben anlarım . biz eleştirilmekten nefret ederiz başaklar da eleştirmeyi çok sever. malesef tamamen zıtsınız eşinle. sen yine sabırlıymışsın yerinde olsaydım adam elimde kalırdı orası kesin. ama sen öyle yapma .

eleştiri dozunda güzeldir herkes için benimki sürekli her kavgada gına geldi

bunu bir başak kadınından duymak belki sorunuma çare olabilir devam edin lütfen

Ama eleştiriyi de kaldıramam haklısın desem bile çok incinirim. Aslında biz bütün kadınlar böyleyiz.
Eşinizin evlenmeden önce bu hassasiyetlerinden bahsetmesi gerekirdi.
Ve sürekli söylenmesi sinir yapar siz de haklısınız.
Bir hadis var bu konuda:

--------------------------------------------
Hz. Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Kadınlara hayırhah olun, zira kadın bir eyeği kemiğinden yaratılmıştır. Eyeği kemiğinin en eğri yeri yukarı kısmıdır. Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan eğri halde kalır. Öyleyse kadınlara hayırhah olun."

Bu hadis muhtelif vecihlerde rivayet edilmiştir. Burada zikri gereken ziyâdeli bir veçhi şöyle:

"Kadın eyeği kemiğinden yaratılmıştır. Aslâ bir istikamet üzere doğru olmayacaktır. Ondan istifâde etmek istersen eğri haliyle istifade et, doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Onun kırılması, boşanmasıdır."

Hadis kadınların kendilerine has tabiatları olduğuna, bu tabiatın fıtri olup istenen şekilde değiştirilemiyeceğine, onu kendi tabiî şekliyle kabul etmek, mevcut hâli üzere uyum yapma yolları aramak icabettiğine, onların eğriliklerine tahammül etmek gerektiğine dikkat çekiyor. Aksi hâlde istenen şekilde bir istikamet vermek, onu kırmak demek olacaktır. Bu da boşanmadır. Hadisin bir veçhinde şöyle denir:

"Kadın eyeğidendir, doğrultursan kırarsın. Ona iyi muâmelede bulun onunla yaşa."

Bu veçhinden daha iyi anlaşılacağı üzere, Resulullah kadınların hassas bir mizaç üzere yaratıldıklarına, onlara iyi muamele yapıldığı takdirde onlarla uyum içinde yaşanabileceğine dikkat çekmektedir. İmam Gazâli:

"Kocanın karısı ile iyi geçinmesi, ona karşı güzel ahlakla muamelede bulunması, kadının hakkıdır. Güzel ahlaktan murad kadına Güzel ahlaktan murad kadına eza-cefa etmemek değil, onun ezasına tahammül göstermektir, Resulullah'ın yolundan giderek kadının taşkınlık ve gazabına karşı halîm selîm davranmaktır."

der. Bazı âlimler bu hadiste Resulullah'ın kadınlara olan şefkat ve merhametini görürler.
-----------------------------------------------

Bi de şu videoda hoca efendi çok güzel anlatmış :)

Eşinize ne istediğinizi anladığınızı bunlarla birlikte söyleyip bunu bir daha dile getirmemesini alışkanlıkların hemen düzelmeyeceğini hoşlanmadığı durumlarda susarak tepkisini koymasını isteyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…