Görüşmeyin bence. Çünkü anlaşabileceğinizi düşünmüyorum. Eşiniz haklı filan diye değil. Şu nedenle: Siz arkadaşınızla kadın kadına gündüzleri kadınsal konularda paylaşım yaparken birşeyi gözden kaçırmışsınız. Siz bambaşka insanlarsınız aslında. Son mesajlarınızdan birinde erkekle kadının sohbet etmesinin size göre olmadığını yazmışsınız, ki bahsettiğiniz tablo da eşler de evde, buna rağmen kısa hal hatır sormalar dışında örneğin eşinizin arkadaşınızla bir konuda sohbet etmesi sizce olmaması gereken bir durum. Bu yaklaşımla o aile ile zaten kafadengi değilsiniz. Siz farklı yaşam tarzlarını seçmiş insanlarsınız.
Çünkü, bir erkekle sohbet ederken ne oluyor da siz bundan rahatsız oluyorsunuz onu anlamakta güçlük çekiyorum. Yani sohbetin size hissettirdiği rahatsızlığın kaynağı ne? algılayamıyorum. Kimse kusura bakmasın. Anlamakta güçlük çekmekle birlikte saygı duyuyorum, bu bir yaşam tarzı tercihidir. Aslında ne kadar acı. Hayata farklı bakan insanlar da dost olabilse keşke. Ama eşinizin bakış açısı ile bu mümkün değil. Eşinizde aynı saygıyı göremiyorum. Baksanıza arkadaşınızın eşi kadınlı erkekli ziyaretlerden rahatsız olmadığı için "görüşülmemesi gereken biri" olarak yaftalanmış eşiniz tarafından. Ötekileştirmek bu olsa gerek. Yani eşiniz gibi düşünmediği için zaten sizin dünyanızdan dışlanmış o insanlar. O tür insanlarla arkadşa , komşu, eş dost olarak bir arada yaşayabilme ihtimali zaten eşiniz tarafından sıfırlanmış. Dolayısıyla sizin herhangi bir şekilde aile dostu olma ihtimaliniz yok.