Eşimin saflığııı aşırı mütevaziliği

Konuşkan olmak mütevaziliğe engel değil demek ki görüldüğü üzere :)

Öyle olabilirsin gayette de güzel bir davranış ama bu konuda yanlış olan şey, konu sahibinin eşini kıyaslaması ve kişiliğine mizacına takılıp tartışma çıkarması ama bu demek değil ki sessiz insanlar, dünyanın en mükemmel insanları da konuşkan güler yüzlü, ortamda daha dikkat çeken insanlarda sıkıntı var yada mesleğini söylememek ayrı bir meziyet de değil.

Benim eşimde de çok konuşkan bir adam değildir özellikle aile ortamlarında ama çok yere göğe sığmaz bir özellik degil, ben onu olduğu gibi kabul edip bu özelliğini sorgulamıyorum kimseye de sorgulatmıyorum, ama daha konuşkan olsaydı fena olmazdı yani :)
Konu sahibi digeriyle kiyas yapiyor cunku.. dikkatleri uzerine almasi hosuna gitmis , keske benimde esim boyle olsa demis. Fitrattan gelir bazi seyler.. nasil ben sessiz sakin olayim desemde yapamayacagims gore.. ki yapsam mutlu olmam o kalipta.. konu sahibinin eside yapsa egreti durur zaten

Konu sahibi eşini başka biriyle kıyasladığı için hatalı ama bu diğer damadı kötü yapmaz, konuşkan ve güler yüzlü olmakta suç değil en nihayetinde aynı şekilde mütevazi olmaya engelde değil.

İnsanın mesleğini söylemesi de mütevaziliğe engel değil var olanın dışında birşey söylemediği sürece. Mühendis olanın birinin mühendis olduğunu söylemesi kadar doğal birşey yok, dolaylı yoldan söylemekte bir tercihtir ama çok alkışlanılası bir durum da değil. Eşe niye bu kadar methiyeler düzülmüs anlamadım.
Ben de aynı sizin gibi anlamadım bazı yorumları.
Ben sosyal,girişken,konuşkan ve dışa dönük biriyim.
Eşimse tam tersine,kırk kere düşünüp,
bir kere konuşan,daha içe dönük ve mesafeli biri.
Mizaçlarımız çok farklı.
Bu mizaç farkı beni kötü veya hadsiz biri yapmadığı gibi eşimi de aziz veya çok mütevazı yapmaz.

Mesleğim sorulduğunda duruma ve ortama göre bazen sadece öğretmenim derim,
bazen okul öncesi öğretmeni,
bazen aslında öğretmenim ama anaokulu müdürlüğü yapıyorum,
bazen de erken çocukluk uzmanıyım.
Dönem dönem hepsini yaptım-yapıyorum.
Övünmüş olabileceğimi düşünmemiştim doğrusu.
Atomu parçalamıyorum sonuçta niye övüneyim?
Nasa'da bilim adamı da değilim.
Mütevazi olmak için ayrıntı vermeden,sadece, eğitimciyim mi demem gerekiyor?

Bu platformda da bazen,bilgisi olmadığı konularda atıp-tutan üyelere itiraz ederken de bilinçli olarak eğitimimi ve uzmanlığımı vurguluyorum.
Bu görgüsüzlük veya kibirse,söyleyin,
yapmayayım bundan sonra.

Mizaçlarımız çok farklı.
Bu mizaç farkı beni kötü veya hadsiz biri yapmadığı gibi eşimi de aziz veya çok mütevazı yapmaz.

Bu platformda da bazen,bilgisi olmadığı konularda atıp-tutan üyelere itiraz ederken de bilinçli olarak eğitimimi ve uzmanlığımı vurguluyorum.
yapmayayım bundan sonra.
seni seviyoruz derin sularda,hep böyle kal ❤

Merhaba hanımlar
Eşim iyi bir insan fakat aşırı saf lafı gediğine koyamayan biri ailede yeni damat şuan kendisiyle beraber bi damat daha var kendinden küçük bayramda gezmeler de hep denk geldik tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor benim ki ağzını açmıyır mesleğini soruyorlar gayet prestijli bir meslek yaptığı halde üstü kapalı ezile büzüle cevap veriyor sinir oldum yahu üzerine gittim tartıştık konu üzerinde fazla durmalı mıyım bilmiyorum bu huyunu nasıl aşar
Dolu başak eğri durur, boş başak dik durur derler. Her zaman efendilik mutevazilik kazanır çok güzel bi özellik, başka bi ortamda evde iş bitirici değildir erkk işleri bile size kalır pasifliginden o ayrı. Eger boyle bi derdiniz yoksa alın başınızın üstünde taşıyın böyle adamlar yok Allah daim etsin

Merhaba hanımlar
Eşim iyi bir insan fakat aşırı saf lafı gediğine koyamayan biri ailede yeni damat şuan kendisiyle beraber bi damat daha var kendinden küçük bayramda gezmeler de hep denk geldik tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor benim ki ağzını açmıyır mesleğini soruyorlar gayet prestijli bir meslek yaptığı halde üstü kapalı ezile büzüle cevap veriyor sinir oldum yahu üzerine gittim tartıştık konu üzerinde fazla durmalı mıyım bilmiyorum bu huyunu nasıl aşar
O Adamda o kişilik olmasaydı size yolu çoktan göstermişti. Yatın kalkın dua edin. Eniştelerini kıskanıp eşiyle arasını bozan bir karakter tablosu çiziyorsunuz dikkat edin. Çok itici.

Mizaçlarımız çok farklı.

yapmayayım bundan sonra.

Estağfurullah elbette görgüsüzlük degil, bence olması gereken bu. Siz eğitiminizi vurgulayınca işin uzmanından birşeyler okumak daha tatmin edici oluyor aksine.

Var olanı, söylenmesi uygun olan yerde dile getirmek kadar normal birşey yok.

Mütevazı olmak, sessizlik, sakinlik olarak görülüyor sanırım ama hâlbuki mizaç özelliği bunlar. Bir insan kendini güzel ifade ederken, güçlü bir iletişim kurarken de mütevazı olabilir.

Yabanelma Yabanelma ben de mizaç özellikleri ve mizaç farkı hususunun gözden kaçırıldığını düşünüyorum.
Keşke 9 Mizaç teoremine herkes şöyle bir göz atsa veya Ennegram konusuna.
Bu arada 9 Mizaç şu andaki Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve ekibi tarafından geliştirildi yıllar önce.
Eminim burda bazı üyeler bile kendi mizaç
tipi sonucuna şaşıracak.
Çoğu meslektaşım benim tip 1-mükemmeliyetçi olduğumu düşünüyordu ama test sonucum farklı çıktı.

Son düzenleme:
Yabanelma Yabanelma ben de mizaç özellikleri ve mizaç farkı hususunun gözden kaçırıldığını düşünüyorum.
Keşke 9 Mizaç teoremine herkes şöyle bir göz atsa veya Ennegram konusuna.
Bu arada 9 Mizaç şu andaki Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve ekibi tarafından geliştirildi yıllar önce.
Eminim burda bazı üyeler bile kendi mizaç
tipi sonucuna bile şaşıracak.
Çoğu meslektaşım benim tip 1-mükemmeliyetçi olduğumu düşünüyordu ama test sonucum farklı çıktı.
Ben okuyacağım :) verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Benim eşimde öyledir ben ne zaman eşimin bu huyundan şikayet edecek olsam annem hemen valla benim damadım az konuşur öz konuşur seviyeli saygın çocuktur der. Çünkü benim babam cok konusur ve annem bezdi artık her gittiği yerde saçma sapan muhabbetler açmasından :)

Mizaçlarımız çok farklı.

yapmayayım bundan sonra.
Söylediğinizde çok haklısınız ayrıca yorumlarınızı da beğenirim ancak burda konu sahibine özel cevap yazdım şahsım adına. Kıyaslaması, eşini küçük görmesi hoş değil. Elbette dışa dönük olmak kötü değil:) benim bahsettiğim tip, dikkatini üzerine cekmek icin konuşan tipler. Konu sahibinin eşinin mizacı uymamasına rağmen kendini zorlarsa muhtemelen dikkat cekmek icin yaptığı ortaya çıkacak.

Ben de eşim de öyleyiz. Beni de eşimin tarafı soğuk ve kibirli bulur. Alakası yok. Kibirli olmam için her fırsatta eğitimimden bahsetmem lazım, ağzıma almam, denk gelirse konuşurum bir iki cümle. Hatta bence etrafımdakiler eğitimimi hazmedemiyorlar, ondan böyle düşünüyorlar. :KK70:

Eşinizi sevin o iyi bir adam. Gösterişten uzak duran adam iyidir. Elalem yüzünden de tartışmayın derim. ;)

Back
X