- 15 Ekim 2016
- 22.711
- En iyi cevaplar
- 1
- 130.026
- 598
1) o konuda kadın değilde erkek olsaydı dediğiniz gibi o kadar aşırı bir şekilde büyümezdi.yine problem olurdu elbette o durum.O konuyla burada anlatılanlar çok farklı.
Cinsiyetten bagımsız bir şekilde iki erkek önde sohbet edip, kadın cocukla arkadan koşturuyor olsaydı o konuda yine benzer yorumlar yapılırdı.
Ya da cocuklarının dogum günü erkek kankaya göre ayarlanılsa, iptal edilse vs.
Konu sahibi,
kıskanmanızı anlıyorum fakat bir süre sonra aralarında birşey olmadıgı ve olmayacagına kanaat getirip bu duygudan kurtulmanız gerekirken siz o kadını hala rakip görüyorsunuz.
Eşinizin geçmişteki sırlarını bilen erkek kankası gibi düşünün. Bugun iş yerindeki huzursuzlugunu paylastıgı mahalle arkadaşı gibi görün.
Eğer eşinizin sizinle bazı seyleri paylaşmamasından şikayetciyseniz bunu o arkadasından bahsetmeden eleştirin.
Örneklerinizi ayşe üzerinden veriyorsanız "onun adı ahmet de olabilir, farketmez" diyerek belirtin ki sizinle kurdugu dialogun kopuklugunu salt bir kıskançlık krizi olarak görmesin, çözüm üretsin.
Amacınız, o arkadaşını tamamen hayatınızdan çıkarması ise buna eşiniz uyarsa o kadın adına sevinirim. Eşiniz karakterli durur ve uymazsa o zaman evliliginizle ilgili sıkıntı yaşarsınız, zamanla kıskanclıklarınız da artar, sizin adınıza üzülürüm.
Aynen öyle.Birçok kadın eminim ki başına gelse , burda yazdığı gibi davranmaz.Keza erkeklerde öyle.Eşim bana karışmıyor öyle böyle diyorlar ya , eşleri böyle birşeyi sezse bakalım dedikleri gibi rahat olabilir mi?Nasıl bu kadar rahat anlatabiliyorsunuz? Siz evli misiniz gercekten??
Diyelim ki eşiyle sizin dediği gibi konuştu, kıskançlık krizi olarak düşünse ne olur ki??? Tam aksine kıskançlık krizi olarak düşünmeli bence.zaten eşi sürekli diger kadını savunuyormus yok şöyle böyle.sizin soyledikleriniz gibi yapsa konu sahibi,kocası onu hiç tinlamaz bile
Kesinlikle....işte bazen kk bi hayal dünyası geliyor insanlara. Asla yapmadıkları ve yapamayacaklari seyleri burada savunuyorlar.ben anlıyorum. Ama israrla yalnış seyleri insanlara empoze etmeye çalışmalarını anlamıyorum. Herseyin bi sınırı edebi adabı varAynen öyle.Birçok kadın eminim ki başına gelse , burda yazdığı gibi davranmaz.Keza erkeklerde öyle.Eşim bana karışmıyor öyle böyle diyorlar ya , eşleri böyle birşeyi sezse bakalım dedikleri gibi rahat olabilir mi?
Yani sanki biz arkadaş düşmanıyız. Herşeyin bir sınırı var . Benimde erkek arkadaşlarım var okuldan , iş yerinden vs. Eşimin de aynı şekilde. bende onun üniversiteden arkadaşlarıyla görüşüyorum. Hepimizin birbirine bir sınırı var.Olmalıda.
1) o konuda kadın değilde erkek olsaydı dediğiniz gibi o kadar aşırı bir şekilde büyümezdi.yine problem olurdu elbette o durum.
2) ben bu konu o konuya benziyor diye değil , bu konuyu okuyunca aklıma o geldiği için yazdım. Ki çokta farklı bir durum yok. Yine bir kadın yine bir erkek, yine sınırı bilinmeyen ( eşin kendini yanlarında yabancı , ikinci planda görmesi vs.) arkadaşlıklar!
Kesinlikle....işte bazen kk bi hayal dünyası geliyor insanlara. Asla yapmadıkları ve yapamayacaklari seyleri burada savunuyorlar.ben anlıyorum. Ama israrla yalnış seyleri insanlara empoze etmeye çalışmalarını anlamıyorum. Herseyin bi sınırı edebi adabı var
O zaman "arkadaştır bu kadın erkek farketmez" düşüncesinin normal olmadığını siz de kabul ediyorsunuzSiz kendinizce koyduğunuz sınırların dışına çıkmıyorsunuz diye, insanların farklı olma ihtimalinin olamayacağı düşüncesinden yola çıkarak insanlara arkadaşlarıyla görüşüyorlar diye bu yaftayı yapıştırmamalısınız.
"Arkadaştır bu yahu kadın erkek fark etmez. Bunu böyle görmeyen şöyledir böyledir" yaklaşımında bulunmak normal değilse tersini düşünen sizin yaklaşımınız da bir o kadar normal değil...
İyi forumlar.
Nasıl bu kadar rahat anlatabiliyorsunuz? Siz evli misiniz gercekten??
Diyelim ki eşiyle sizin dediği gibi konuştu, kıskançlık krizi olarak düşünse ne olur ki??? Tam aksine kıskançlık krizi olarak düşünmeli bence.zaten eşi sürekli diger kadını savunuyormus yok şöyle böyle.sizin soyledikleriniz gibi yapsa konu sahibi,kocası onu hiç tinlamaz bile
Kadın erkek arkadaş fark eder sizin savunduğunuz fikir. Bu cümle sizinkinin zıttı düşünceden yola çıkarak yazıldı. Benim fikrim değil. Anlatmak istediğimden sapıyorsunuz. Benim demek istediğim; sizin gibi düşünmüyor diye insanlara yada hayatlarına edepsiz adapsız falan denmemesi gerektiği...O zaman "arkadaştır bu kadın erkek farketmez" düşüncesinin normal olmadığını siz de kabul ediyorsunuz
O zaman "arkadaştır bu kadın erkek farketmez" düşüncesinin normal olmadığını siz de kabul ediyorsunuz
Ben burda yapılan yorumlara ve insanların hayatına edepsiz adapsiz demedim.konuyu saptıran sizsiniz suan.evli insanlarin 3 lü 4lü ilişkilerinde edep adap saygı sınırından bahsettim.arkadasliklarini eşlerinden üstün tutanlaraydi benim bu lafımKadın erkek arkadaş fark eder sizin savunduğunuz fikir. Bu cümle sizinkinin zıttı düşünceden yola çıkarak yazıldı. Benim fikrim değil. Anlatmak istediğimden sapıyorsunuz. Benim demek istediğim; sizin gibi düşünmüyor diye insanlara yada hayatlarına edepsiz adapsız falan denmemesi gerektiği...
Edit: Gerçek anlamda sıkıntılı bir şey hissetsem bende arkadaşlıklarını bitirmelerini isterim. Eşimde ister. Cinsiyeti farklı diye arkadaşlık yapılamaz kısıtlaması doğru değil. Benim fikrim bu.
Aydinlattin teşekkür ederim ben anlayamamistim"Size göre arkadaşlık ilişkilerinde cinsiyet ayrımı normal ise cinsiyet ayrımı yapmamak da başkaları için normaldir. Kendi yaşamınızda kabul ettiginiz düşüncelerinizi başkalarına dayatamayacagınız gibi başkalarının yaşamlarına da sözlü saldırıda bulunamazsınız" diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?