EŞİMİN SAMİMİ KIZ ARKADAŞI

1) o konuda kadın değilde erkek olsaydı dediğiniz gibi o kadar aşırı bir şekilde büyümezdi.yine problem olurdu elbette o durum.
2) ben bu konu o konuya benziyor diye değil , bu konuyu okuyunca aklıma o geldiği için yazdım. Ki çokta farklı bir durum yok. Yine bir kadın yine bir erkek, yine sınırı bilinmeyen ( eşin kendini yanlarında yabancı , ikinci planda görmesi vs.) arkadaşlıklar!

Reactions: Yeu
Aynen öyle.Birçok kadın eminim ki başına gelse , burda yazdığı gibi davranmaz.Keza erkeklerde öyle.Eşim bana karışmıyor öyle böyle diyorlar ya , eşleri böyle birşeyi sezse bakalım dedikleri gibi rahat olabilir mi?
Yani sanki biz arkadaş düşmanıyız. Herşeyin bir sınırı var . Benimde erkek arkadaşlarım var okuldan , iş yerinden vs. Eşimin de aynı şekilde. bende onun üniversiteden arkadaşlarıyla görüşüyorum. Hepimizin birbirine bir sınırı var.Olmalıda.

Çünkü arkadaş olan onlar. Eşinizin arkadaşı erkek olsa neden beni aramıyor diye dert etmezdiniz.
Eşiniz neden yanına uğruyor sorgulamazsınız.
Ne bileyim hayatıyla ilgili detay biliyor diye düşünmezdiniz.
Burada sorun bu arkadaşın cinsiyetinin kadın olması.
He bu kişi erkek olsaydı bu kadar samimiyet sizi hala rahatsız ediyorsa bunun üzerinden tepki verin.
Bence durduk yere huysuzluk çıkartmayın.

Kesinlikle....işte bazen kk bi hayal dünyası geliyor insanlara. Asla yapmadıkları ve yapamayacaklari seyleri burada savunuyorlar.ben anlıyorum. Ama israrla yalnış seyleri insanlara empoze etmeye çalışmalarını anlamıyorum. Herseyin bi sınırı edebi adabı var

O konuda arkadaşının erkek olması kocasının saygısızlıgını ve eşinin düşüncelerini önemsemedigi gercegini ortadan kaldırmaz.
Eger cinsiyetten ötürü bu hoşgörülecek birşey olarak gösterilseydi o zaman yine karşı çıkardım.

Bu konuda bahsedilen kadın, kendi problemlerini arkadasıyla paylasabilir ama sırf karı-kocalar diye onun eşiyle paylaşmak zorunda degil.
Dolayısıyla iki kişi arasında kurulan dostlukta diger kişilerin 3.olması da dogal bir durum.

Ancak eşinin sorunlarında ya da mutluluklarında karısı kendisini hep yabancı gibi hissediyorsa ve ortak paylaşımlarının azlıgından şikayetçi ise bunu arkadaşlarından vazgecmesini isteyerek degil, karıkoca ilişkilerinde bir problem oldugunu düşünerek ikili sorunlarını çözmek için ugrasmalılar.

Çözmedikleri takdirde adamın dostu Ayse degil, Mehmet de olsa eşine yine uzak kalacak demektir. Böyle bir uzaklık varsa bu, konuşarak çözülebilir birşey midir ondan emin degilim.

Valla kötü niyetli olmayabilirler ama ben olsam konuşmasını istemem kardeş değil bişey değil

Ben aslında çok rahatımdır o konuda ama bazen ben bile kıskanıyorum üst komşumdan falan. Sizin durum da cok daha farklı benim kocamın level atlamış hali. Eşiniz kaç yaşında yani arkadaştan öte bir abla gibi yaklaşıyor olabilir.

buna benzer bir konu vardı yaklasık 2 hafta önce falan.. o konudaki adam bayağı cıvıtmış bir şekilde artık karısını geri plana atıp o en yakın iş arkadaşını el üstünde tutuyordu... bence şimdiden önlem alın çünkü o kadınla rollerriniz bile değişebilir. Allah korusun...

Siz kendinizce koyduğunuz sınırların dışına çıkmıyorsunuz diye, insanların farklı olma ihtimalinin olamayacağı düşüncesinden yola çıkarak insanlara arkadaşlarıyla görüşüyorlar diye bu yaftayı yapıştırmamalısınız.

"Arkadaştır bu yahu kadın erkek fark etmez. Bunu böyle görmeyen şöyledir böyledir" yaklaşımında bulunmak normal değilse tersini düşünen sizin yaklaşımınız da bir o kadar normal değil...

İyi forumlar.

O zaman "arkadaştır bu kadın erkek farketmez" düşüncesinin normal olmadığını siz de kabul ediyorsunuz

Bunun bir benzeri konu yok muydu daha geçenlerde bir de yeni üyesiniz kafam karıştı...

Öncelikle bir insanın medeni hali, karşısındaki insana saygısını değiştirmemeli. Bu hem romantik ilişkiler hem de herhangi bir konuda 3. kişiler için geçerlidir.
Evlilerse aralarındaki bagın yasal olarak tanımlanması birbirlerinin hayatına müdahale edebilecekleri anlamına gelmez.

Konu sahibi muhtemelen evlenmeden önce de bu arkadaşından haberdardı.
Eşi sakladıysa neden sakladıgı üzerine düşünmeli.
Eğer adam saklamadıysa ve konu sahibi bunun kıskanılacak birşey oldugunu düşünüyorsa o zaman kendi görüsüne uygun biriyle evlenmeliydi.

Aralarinda bir sey yok ve olamaz bence. Olsa simdiye kadar olurdu.
Esimin bu sekilde bir arkadasi olsa, erkek de olsa kiskanirdim sanirim.
Mesele cinsiyeti asiyor burda benim icin.
Esimin onlara olan muhabbetini kiskanirdim.
Bana bile anlatmadigini ona anlatiyor demissiniz ya, iste o nokta önemli.

Evlenmeden öncede samimi bi arkadaşlıgı varmış ztn. Sizinle evlendigine göre geeçekten arkadaşlar. Bayanlar yada baylar istiyoki evlendik tamam hiç bi arkadaşıyla paylaşımları olmasın hiç bi yere gitmesin konusmasın sadece ben ben ben. Sonrada kuş uçtu beybisi oluyo. Siz ipleri elinize almışsınız ztn. Durumuda kontrol ediyosunuz. Arada kızı yemege cagırın dısarı cıkın birlikte. Deki alışverişe çıkıcam sende gelirmisin benimle. Yada eşine söyle dısarı cıkalımmı onuda çagır. Ortam yap gözlemle. Varsa çevrende iyi huylu biri erkek arkadaş yap ona takılın birlikte. Belki koz evlenince kocası izin vermez o kdrda görüşmezler

O zaman "arkadaştır bu kadın erkek farketmez" düşüncesinin normal olmadığını siz de kabul ediyorsunuz
Kadın erkek arkadaş fark eder sizin savunduğunuz fikir. Bu cümle sizinkinin zıttı düşünceden yola çıkarak yazıldı. Benim fikrim değil. Anlatmak istediğimden sapıyorsunuz. Benim demek istediğim; sizin gibi düşünmüyor diye insanlara yada hayatlarına edepsiz adapsız falan denmemesi gerektiği...

Edit: Gerçek anlamda sıkıntılı bir şey hissetsem bende arkadaşlıklarını bitirmelerini isterim. Eşimde ister. Eşim ailesinden çok başka erkek arkadaşlarıyla çok takılsa o zamanda yeter artık derim. Cinsiyeti farklı diye arkadaşlık yapılamaz kısıtlaması doğru değil. Benim fikrim bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet biz evlenmeden öncede arkadaslarmış.yani ben zaten aralarında bişey var mı yok mu meselesine takılmıyorum tabi allah bilir içini.benim sinirlendiğim aşırı bi sammimyet ve benim hiç aranılıp sorulmamam bu kız tarafından

"Size göre arkadaşlık ilişkilerinde cinsiyet ayrımı normal ise cinsiyet ayrımı yapmamak da başkaları için normaldir. Kendi yaşamınızda kabul ettiginiz düşüncelerinizi başkalarına dayatamayacagınız gibi başkalarının yaşamlarına da sözlü saldırıda bulunamazsınız" diyor.

Ben burda yapılan yorumlara ve insanların hayatına edepsiz adapsiz demedim.konuyu saptıran sizsiniz suan.evli insanlarin 3 lü 4lü ilişkilerinde edep adap saygı sınırından bahsettim.arkadasliklarini eşlerinden üstün tutanlaraydi benim bu lafım

Aydinlattin teşekkür ederim ben anlayamamistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…