eşimin şartları ve tükenen evliliğimiz

böyle bir durumda bu şartlar altında sakın ola ki çocuk yapayım deme yazık olur çocuğuna... ilişkinizin düzelmesi ve bazı sorunların tamamen aşılması gerekiyor.evlenirken çalıştığını çalışacağını bilmiyor muydu da şimdi böyle kırıcı konuşmalar yapıyor ki.orta yolu nasıl bulursunuz bilmiyorum ama kafama takılan tek şey bebek oldu sakın diyeyim sakın...

bunu ona defalarca anlattım güze bi dille..bu olayın alakası yok zaten hazır değilim çocuğa dedim.evlendiğim günden beri söylüyorum çocuk için erken olduğunu..koca istanbulda bebek olunca kime güvenip bırakacaz bebeğimizi..sen işten çıkıp kendin bakmalısın diyor bu sefer.yani iki ihtimalde de işten çıkmamı istiyor ha şimdi çocuk yaparsak ha sonra çocuk yaparsak..

iğer konuyu bilmiyorum ama anlaşılan öte tarafta ona değer vermiş,iyi hissettirmiş birisi olmuş.Bence bunu bir düşün" burayı anlamadım ..daha açıklayıcı yazarmıısnız

arkadaşım bencede eşin seni kendine bağımlı hale getrmeye çalışıyor....sana tavsiyem bu tip sıkıntıların var madem çocuk yapma kendi ayaklarını üzerinde durabilecek olman eşinin içini sıkıyor...

benle sidik yarışına gircen,süslencen püslencen yani bu sözleri size neden söylüyor eşiniz..kendisini sizle yarıştırıyor demekki.sizin işiniz,mesleğiniz,aldığınız maaş ondan yüksek mi..yüksekse bunu kompleks ediyordur kendine..

"şartlarım var işten çıkıcaksın ve artk bi bebeğimiz olacak onunlada sadece sen ilgileneceksin" böyle çocuk mu istenir sadece sen ilgilenceksin ne demek..bakıcı tutmayacaksın manasında mı?

anlattığınız olay kadının ve erkeğin birbirine olan yanlışlarını konuşurken ifadeler insanı ne kadar amacından öteye sürükleyebileceğini o kadar iyi gösteriyor ki..umarım ders almışızdır bizler de..

söz ola kese savaşı söz ola kestire başı..gerçekten iki düşünüp bir konuşmak lazım

ama boşanma ve bıktım lafını eden o ..hani nerde kaybetme korkusu?

hazır değilim hala güvenmiyorum..bu olaydan öncede hazır değildim yani değişen tek şey güven eksikliği oldu..onuda kendi yaptı..şimdi olaylatrın huuzrsuzluğun sorumlusu ben mişim gibi davranıyor ..nasıl bi vicdan bu yaaa

yaa bi kere şartlı şurtlu evlilikmi olur sen evlenmeden öncede zaten calışıodun bunuda biliyor..
ayrıca bakkaldan ekmek mi alıyosunuz ki hemen bi gecede olacakmı bakalım..
ne bu böyle en son lafı söyleyen kazanır gibi
senin hazır olmadığını bilmesi bile bişey değiştirmicek çünkü sen de o da net
zaten güvenmiyorsan bu evlilik nasıl yürüyecek oda bi mumamma..
valla işiniz çok zor allah kolaylık versin..:26:

hayır aynı okuldan mezunuz o benden daha çok kazanıyor..evimizi beraber aldık ..kendi aracımı kendim aldım..evimizin giderleride ortak..mutfak alıişverişi faturalar kartlar ortak hesaptan ödeniyor ..birde ortak birikim yapıyoruz..benim extra yaptığım kuaför ve kıyafet harcamam hepsi bu..sen ilgileneceksin lafıda şu anlama geliyor..yani bebek oluncada bakıcı tutarım ben çalışırtım hayali kurma ozaman da zaten çıkıcaksın işten diyor..

buna o karar veremezki tabiki her insan bebeğini kendisi büyütmek ister ama senin iş şartların iyiyse belli süreden snra işine dönmen gerekiyosa dönersin ki zaten şu dudumda çocuk yapman yanlış karar olur..bnce sen değil o snnle sidik yarştrmaya çalışıyo belkide kendi ayaklarınn üzernde durman ona muhtaç olmaman zoruna gdiyo o diğer trlü istiyo sakın taviz verme cnm madem eşin o senin yanında olmak zorunda karşında değil bak bnde evliyim ve eşimin müdürüyüm :)) hatta şirkette en üst düzey yöneticiler arasındayım bana ayrı ofis açıldı eşimin nerdeyse 4 katı para kazanıyorum ama o bnmle gurur duyuyo arada takılıyo sen öde patron sensin sayın müdürüm falan dio gurur duyuyo yani öyle olması gerek zaten ... hatta arada çocuk muhabbeti açılınca sen çalışırsın ben bakarım çocuğa yoksa geçinemeyiz dio:)))))))

Demek istediğim...Eşin diğer kızdan değil,ilgisinden hoşlanmış olabilir.Kız,kendisini önemli hissettirmiştir.
Şimdi o ilgiye set çekildi.Evdeki durumu da eskisinden betere dönüştü.
Kendince,"el kızı bile bana daha çok değer veriyor,evde üç kuruşluk değerim yok" diye düşünebilir.

Modern kadın,özgür kadın olmak güzel ama erkeğe de bir paye vermek lazım.Vermesen de vermiş gibi davransan birşey kaybetmezsin.
Örneğin fikrini sormak,arada "sen daha iyi bilirsin demek",eğer yorgunsa "ben de yorgunum" demek yerine,"ben şimdi sana bir kahve yaparım,iyi gelir" demek...
Bir düşün,eşine en son ne zaman güzel bir söz söyledin ?
Küçük nüanslar...Eşine kendini iyi hissettirir,bu hırçınlıkları kalmaz:)

Ben,eşinin söylediklerinde ciddi olduğunu düşünmüyorum.
Şu dönemki sorununuzla alakalı,aklınca böyle çözüm bulmuş,geçer.

Şu durumunuzda bile bu derece "hem suçlu hem güçlü" olabilen bir adamın işsiz ve bütüm meşguliyeti bebeği olan bir kadına yapabileceklerini düşünmek istemiyorum.

ben sürekli güzel söz söyleyen bi eşim..ismi ile hitap etmem ömrüm hayatım derim..kucağına omzuna yatarım muhakkak yanına otururum nazlanırım filan.eşimi ihmal etmem söz konusu değil yani..sancılı bi olay yaşadık taviz vermedim soğuk davrandım doğal olarak ama bunların sonucu bu olmalmalıydı..

Şu durumunuzda bile bu derece "hem suçlu hem güçlü" olabilen bir adamın işsiz ve bütüm meşguliyeti bebeği olan bir kadına yapabileceklerini düşünmek istemiyorum.

bende bundan korkuyorum..

senin kocan sana ceza olsun diye bebek istiyor ne kadar acımasızca doğacak olan çocuk için babasının böyle düşünüyor olması aman arkadaşım sen istemeden yapma bu çocuğu..

kocan komplekse girmiş seni kendinden üstün görüyor...

SAKIN SAKIN SAKIN İşinizi bırakmayın! İşsiz kalınca eskisi kadar güçlü olmayacaksınız. Rahatça YETER ARTIK diyemeyeceksiniz. Kapıyı vurup çıkamayacaksınız. Yine bi hata yaptığı zaman karşısında dimdik duramayacaksınız. O bunu istiyor, başka birşey değil. Ayrıca çocuk olunca iki kere zayıf olacaksınız, 'çocuk var yuvamı bozmıyım' gibi... Niyeti iyi olsaydı, güveninizi kazanır, güzellikle sizi çocuk konusunda ikna etmeye çalışırdı o zaman zaten kendi isteğinizle bırakırdınız işi belki. Ama niyeti kötü, dışarıdan öyle görünüyor.

Ceza verilecek kişi o ben değil..üstünlük havası da yok aramızda yani ben bunu hissetmedim hiç..

işimi bırakmak istemiyorum ama sonsuza kadarda çalışamayacam gibi gözüküyor.kendi isteğimle çocuğum olunca ne olacak? gene işten çıkmam için baskılar tartışmalar..offfffffff çok sıkıldım

Bende bu durumun geçeceğini düşünüyorum... çok fazla kendinizi üzüp hırpalamayın...her evlilikte çıkmazlar olur sanki düzelmeyecekmiş gibi olur ama karı koca işte başkasında affedemediğin konuyu unutamasanda üzerini örtebilirsin...öncelikle kendinizi yıpratmayın...eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz....damarına basmadan konuşmayı deneyin erkeklerin bazen inatları tutar...
bu arada hamilelik çoğunlukla çok zor geçiyor....manevi ve fiziki olarak...psikolojiniz düzelmeden düşünmeyin derim çünkü insanı çok yıpratıyor...umarım herşey sizin için çok güzel olur ama kendinizi doldurmayın sakin olmaya çalışın...herkes neler yaşıyor:)

Ben arkadaşın geçmiş konularını bilmiyorum. O yüzden evliliği hakkında bir bilgim yok ben sadece çocuk arzusu varsa dedim, o istek varsa boşanmak boşanmamak boş şeyler. Durur ayakları üstünde bakar çocuğuna.

Bu arada süper fikir :)) Mesela ben, eşim karşıma çıkmasa yaşı kaçırmadan gidecektim sperm bankasına, eğer arzu ettiği eşi bulamayan varsa ve içi çocuk ateşiyle de yanıyorsa tabi ki gitmeli o şansı kaçırmamalı. Aşk, evlilik her zaman olur ya çocuk ? O kadar çok boşanınca çocuğunu görmeyen baba var ki, varlığını bile unutuyor evladının, o yüzden o bebeğe gözü gibi bakan bir anne herşeye yeter.

Son düzenleme:
tabi ki işinizi bırakmayın.sanırım bu konuda herkesle ve sizinle hemfikiriz.daha önce ki konunuzu hatırlıyorum.kadınlar eşleriyle sorun yaşadıklarında genelde hepsi aynı,daha iyisi yok mantığıyla hareket ederler.(tabi ki her kadın değil)
ama erkek diğer kadını her zaman evdekinden üstün görür.neden?çünkü diğer kadın ona hesap sormaz,onu yap bunu yap demez.zaten evli olduğunu bildiğinden bazı konularda problem çıkarmaz.paylaşılan şey kahkahalar olur.bu da erkeğin işine gelir.hemde fazlasıyla.
ama erkek bilmez ki evde ki kadını bırakıp diğeriyle evlense yine aynı sorunlar yaşanacak.
bu yüzden şart sunmayın.çünkü görüşmek isterse o kız işten çıksada görüşür.kızın orda çalışıp çalışmadığının çok önemi kalmaz.
güvenmiyorum dediğiniz için yaşanıyor olabilir bunlar diye düşünüyorum.
bu durumda iş size kalıyor.güveniyorum hissi verirseniz yanlış yapacağında vicdan azabı duyup sizin ona güvendiğiniz gelebilir aklına ve geri adım atar.ama şu da var ki nasıl olsa güveniyor diyerek daha çok yanlış yapabilir.
eşinizi siz tanıyorsunuz.hangisini yapar?
çocuk konusuna gelince tabi ki çocuk böyle yapılmaz.çocuk konusunda kararlılığınızdan asla vazgeçmeyin derim ben.

çok güzel anlatmışsnız teşekkür ederim ben eskiden beri çocuk fikrine aynı bakıyorum..evliliğimi oturmadan riskli yılları geçirmeden çocuk yapmaya karsı bi insanım.bide üstüne eşimin yaptığı hatada eklenince düşünmediğim şeyi zaten uygulamış oldum..defalarca konuştuk ama bu şekilde şart sunmamıştı bu denli öfke dolu değildi çok şaşırdım..

benimde konuya baktığım taraf sizinkiyle aynı...benimde istediğim ,planlı bi bebek olsun evladımız..ona hem psikolojik hemde manevi yönden yetebileyim şuan hazır değilim yeteceğimi düşünmüyorum heleki inatla şartla şurtla yapacak biri hiç değilim..çocuğum olmasın demiyorum ki hayatta en çok dilediğim şey anne olmak..ama zamanı var diyorum beni anlamıyor..öfkesinin sebebini başka şekilde aramaya başlıorum bu kez..

Sperm bankası bana çok ters geliyor onun yerine yuvadan çovuk edinmek daha mantıklı
geçmiş konularını da okudum arkadaşım asla bu adamdan çocuk yapmak için acele etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…