beni bu konum da da yalnız bırakmayacağınızı biliyorum..önceki konumda yaşadıklarımı biçok arkadaşım biliyor yenilemek istemiyorum..eşim bana yalan söyleyerek işyerindeki kızla sinemaya gidip bana yakalanmıştı boşanmanın eşiğine gelmiştik son bi şansla affetmiştim.o olaydan sonra sadece birkaç hafta ilgi alaka dürüstlük gördüm eşimden..şimdi çok farklı birisiyle evliymişim gibi.eşim çok değişti..
mezun olduğumdan beri aynı şirkette çalışıyorum işim gelirim iyi..ama eşim çocuk konusunda ısrar etmeye başladı.hergün bu yüzden tartışmalar çıkıyor evde..sana güvenmiyorum çocuk içinde kendimi hazır hissetmiyorum dediğimde ise çılgına dönüyor bağırıyor çağırıyor kapıyı vurup çıkıp gidiyor..dün akşam tartışmamız haddini aştı..eve gittik yemek yapmamıştım yolda köfte aldım pilav yaptım yanına salata filan..sabırsızlandı söylenmeye başladı açım ben daha ne kadar bekliycem bumuydu benim düşeceğim durum ..benle sidik yarıştracağına evinde otur ama yok oturmazsın giyincen süslencem işe gidecen filan demeye başladı..bir iki sustum ama en son bende patladım..beni pasifleştirmek niyetindesin çalışıcam boşyere okumadım ben dedim.tartışma giderek büyüdü ben sana bakamayacağım diyemi korkuyosun dedi vurdu kapıyı gitti yemek yemeden..1 saat sonra geldi kitap okuyordum ..kitabı çekti aldı aynen şunları söyledi"şartlarım var işten çıkıcaksın ve artk bi bebeğimiz olacak onunlada sadece sen ilgileneceksin " dedi..şok oldum ee yoksa ne olacak dedim..yoksa istemiyorum böyle bi hayat dedi..ozaman benimde şatlarım var sende ya başka bi iş bulacaksın yada patronunla görüşüp o kızın işten çıkarılmasını isteyeceksin rahat değilim o kızla aynı ortamda olmandan dedim..(ki o olaydan sonra çok şey duydum..eşimden hoşlandığını,gece arayıp eşime sorunlarını anlattığını filan)sen hala ordamıısn kız zaten evlenip gidecek ben yeni bi iş nerden bulayım sen bahane sunuyosun diye sitem etti bana..o olaydan sonra takipteydim ama hiç o kızın adını anmamıştım ama unutamyordum bi türlü ilk defa dün gece dile getirdim..şartsa şart dedim buyur sen yap bende yapayım dediklerini..
ne oluyor bize anlamıyorum..eşim çok değişti.çok agresif ağzından çıkanları duymuyor."bıktım" kelimesi beni çok yaralıyor..hata yapan kendisi bıkan kendisi..defalarca soruyorum neyden bıktın neyin bahanesi bu diye?ben bu adamdan nasıl çocuk yapayım şimdi?nasıl güveneyim..?yardımlarınıza ihtiyacım var yine..
tabi ki işinizi bırakmayın.sanırım bu konuda herkesle ve sizinle hemfikiriz.daha önce ki konunuzu hatırlıyorum.kadınlar eşleriyle sorun yaşadıklarında genelde hepsi aynı,daha iyisi yok mantığıyla hareket ederler.(tabi ki her kadın değil)
ama erkek diğer kadını her zaman evdekinden üstün görür.neden?çünkü diğer kadın ona hesap sormaz,onu yap bunu yap demez.zaten evli olduğunu bildiğinden bazı konularda problem çıkarmaz.paylaşılan şey kahkahalar olur.bu da erkeğin işine gelir.hemde fazlasıyla.
ama erkek bilmez ki evde ki kadını bırakıp diğeriyle evlense yine aynı sorunlar yaşanacak.
bu yüzden şart sunmayın.çünkü görüşmek isterse o kız işten çıksada görüşür.kızın orda çalışıp çalışmadığının çok önemi kalmaz.
güvenmiyorum dediğiniz için yaşanıyor olabilir bunlar diye düşünüyorum.
bu durumda iş size kalıyor.güveniyorum hissi verirseniz yanlış yapacağında vicdan azabı duyup sizin ona güvendiğiniz gelebilir aklına ve geri adım atar.ama şu da var ki nasıl olsa güveniyor diyerek daha çok yanlış yapabilir.
eşinizi siz tanıyorsunuz.hangisini yapar?
çocuk konusuna gelince tabi ki çocuk böyle yapılmaz.çocuk konusunda kararlılığınızdan asla vazgeçmeyin derim ben.
bu hayatta erkek olmak varmış.
kendi hatasını affettirmek zor gelmiş adama.
kendince seni pasifize etmekten başka çözüm bulamamış.
bazen düşünüyorum bu erkeklerin tamamı mı sığ beyinli.
siz akıllı bir kadınsınız zaten,onun söylediklerine boyun eğmiyeceğinizden eminim,
ama sizi çok yıpratıcı bir süreç bekliyor,allah yardımcınız olsun.
bu adam ne istedigini bilmiyor, madem öyle okumamis ev kizi alsaydi, karisi calismayip ona bi düzüne cocuk dogururdu istedigi gibi
esin malesef maco bir tip, hayata bakis aciniz uyusmuyor
sence nezaman güvenin geri gelecek esine karsi:26:
Aranizda en onemlisi guven yok arkadasim, ne cocugu ??? Ben boyle sartlarda, boyle bir adama cocuk yapmam. Cocuk yaparak belki seni o eve ,evlilige baglar, ama kendisi ne bagli gorunuyor,ne de baglanacak gibi. Hayatin simdiye kadar nasil gittiyse o adamla, cocuk yaparsan eger bir seylerin duzelicegine,sana saygisi, sevgisi buyur de, size baglanir da, olucak gibi degil bence.Seni okumus, calisan,modern, bakimli, cilveli, dort dortluk bir hanim gibi cizdim aklimda, kocanin yaptiklarini haketmeyen bir bayan gibi goruyorum,esini de kendi keyfi pesinde gibi. Bir cocugu kullanarak seni kendisine baglamak isteisini cok igrenc buluyorum.
asla işten çıkmayın derim...
pasifilize etmek istiyor sizi.. hem kariyer hem çocuk aynı anda olabilir buna neden bu kadar taktı ki eşiniz?
amaç sizi pasif duruma düşürmek..
çocuk öle hazır olmadan olur mu ? daha bekleyin derim...
eski konunu okudum üzüldüm...
bide kızla konuşmuşlar...
eşine ne oldu o ilk seferki halinden eser kalmamış delirmiş gibi...
bitaneside kadir kıymet bilsin...
sakın çocuk yapma istediğinden değil seni pasifleştirmek elini kolunu bağlamak istiyor ki rahat hareket edebilsin
mesela sinemaya gittiğinde yakalanmasın sen bebekle peşine düşemezsin sonuçta...
ama seni gözü kara buldum bence bu oyunlara gelmezsin ama ya sevgi aşk ne olacak çok acı bu durum...
ben senin konunu çok iyi hatırlıyorum....
canım nolur bırakma işini.. sen kocanı çözmüşsün gerçi...
onun derdi seni pasifleştirmek... sen desene böyle bir kadın istiyorsan köyden birini alsaydın diye..
hem nasıl bir saygısızlıktır yani.. ikiniz de işten çıkıp eve geliyorsunuz. sen yemek yaparken adam öffleyip püfflüyor.
sen akıllı bir kadınsın.. zaten doğrusunu yapacaksın mutlaka. ama olur ya bir boşluğuna gelir de hayatını mahvedersin diye uyarmak istedim ben de....
iş mi eş mi diye sorsalar beni aldatmayan işim derdim.
adam seni kendine bağımlı bırakıp bi de seni meşgul edip istediğini yapmak istiyor. ne şartı ya hepsi bahane sakın inanma.
ben eşinin söylediklerini haklı bulmuyorum ama
asla güvenemem diyorsun..ee peki nasıl yaşanılır böyle?
sürekli sana asla güvenmem diyen birine tepkin nasıl olurdu?
hani nasıl bir açıdan bakmayı düşünüyorsun olaya? :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?